måndag 4 oktober 2010

B-laget vann ”Det var Barca-inspirerat”

Efter det att A-laget åkte ur Division 4 Norra förra helgen (se film: Förfallet) stod hoppet till B-laget.
R2A:n har inte heller varit någon rolig läsning för DSK, men i en reservlagsserie kan det finnas flera olika förklaringar till de misslyckade resultaten. Därför bestämde sig DSK för att ställa upp med lite fler spelare från A-laget igår mot FK Bromma (hädanefter Almería) hemma, allt för att undvika degradering även för reservlaget.

Konstgräs!
Spelarna i DSK (hädanefter Barca) fick en chock när det stod klart att matchen skulle spelas på Danderydsvallens nylagda konstgräsplan. Reaktioner som:
”hur gör vi nu?” , ” tillbaka med gruset”, hördes från många spelare. Bollen studsade inte längre sådär konstigt som Barcaspelarna är vana vid. Nu gick bollen som ett snöre mellan spelarna på uppvärmningen. Otäckt, men samtidigt väldigt inspirerande.

Laget: Ett klassiskt 4-5-1

Bergstaca gjorde en L-W (d.v.s. lämnade Vallen innan avspark), inga konstigheter och jag förstår Bergstacas frustration.

Victor Valdés i mål (Eli)

Backlinjen bestod av den vindsnabbe Dani Alves (Frosten) på högern. Det nykomponerade mittbacksparet Pique och Puyol gjorde en stormatch (Benji, Nille), längst ut till vänster gjorde Maxwell (Lill-Wise) som han brukar göra, one-touch och sedan stå kvar på samma yta.

Xavi styrde och ställde lite som han ville (Pinky), tillsammans med Iniesta (Ekbatani) och Busquets (Paani). Pedro (Tobbe) for fram och tillbaka under dagens match och hade ungefär en lyckad pass under matchen. På vänstern såg det riktigt tungt ut, Guardiola på bänken (Pärlan) måste ha blivit mörkrädd när han såg sin David Villa (Hatten) 30 kg tyngre och helt ur slag.

Turligt nog var Messi (Lillpastan) lika bra som vanligt längst upp, han skrek, dominerade, dirigerade och gjorde inget mål.

Almería insåg direkt att det inte var någon idé att stöta högt på dessa passningssäkra spelare (hade vi mutat Almería eller?). Xavi fick stundtals dominera på sin position, och efter matchen klagade denne på att han hade fått en skottskada i foten p.g.a. alla bollar han fick och levererade vidare.

Barca ägde boll stora delar av första halvlek, dock utan att skapa någon riktig farlighet. Dani Alves for fram som ett expresståg på högerbacken, och när Pedro kladdade för mycket på bollen var Alves lika snabbt tillbaka på sin backposition.

Mittbackarna var sådär underbart bekväma med bollen. Ibland fick Pique för sig att kladda lite väl mycket med bollen som nästsiste man. Maxwell kunde inget annat göra än att falla och låta Pique lösa sitt eget misstag. Puyol, som dagen till ära fick vara lagkapten, hade ett riktigt lyckat samarbete med sin mittbackskollega. Helt ensamma med varandra tyckte dom att det var tvunget att hända något. Pique ska slå en väl avvägd pass på 3 meter, och naturligtvis, som den klasspelare han är, drar han den i midjehöjd på Puyol som tar emot bollen med handen. Kvalité!

Det var för övrigt första gången Almería tog sig över DSKs planhalva. Frisparken som följde blev dock resultatlös.

Iniesta hade haft svårt att komma in i matchen, mycket beroende på att Xavi kladdade för mycket samt att Busquets sprang runt i cirklar.
Men, en patenterad djupledslöpning ändrade på det då han på en retur från Almerías målvakt höll sig framme och slog in 1-0. Publiken var i extas!

Dani Alves fortsatte med sina fina löpningar, och när Puyol till slut hade kladdat klart med bollen såg han sin HB-kollega komma farande på högerkanten och slog en mycket fin kross som ställde Dani Alves fri med målvakten till höger i straffområdet. En riktig klassavslutning följde därefter från Dani Alves, en strumprullare som träffade nätet, utanför stolpen.

Barca anföll sällan på vänsterkanten. Maxwell kunde bara titta på när David Villa hade en egna uppgörelse med sina demoner, vilket var anledningen till att Maxwell aldrig hängde med upp i anfallen.

När så Iniesta fortsatte med sina fina djupledare fick Barca en farlig frispark precis utanför straffområdet, indirekt frispark ansåg domaren. Det måste ha hänt något med hierarkin i Barca då Busquets plockade bort både Maxwell och Messi från frisparken. ”Jag tar den” sa Busquets.

Sagt och gjort, Messi fick agera bollpetare till Busquets som med en fint tillslag träffar en spelare i gröten i straffområdet.

Sannolikhetslära, lektion nummer 1:
Av 10 Almeríaspelare i gröten står det EN ensam Barcaspelare. Busquets träffar denne klockrent på hälsenan och det blir en fin kontring till Almería istället. Kvalité nr 2!

Barca fortsatte kladda halvleken ut och 1-0 stod sig.

Guardiola var mycket uppretad på lagets kantspel. Han lät David Villa och Maxwell få 10 minuter på sig att göra något konstruktivt. Men efter det att Maxwell inlett matchen med en patetiskt bollmottagning och ett sträckt ben i luften, samt att David Villa inte uträttade ett skit, fick båda dessa Barcaikoner lämna planen till förmån för Abidal och Bojan. Islossning!

1-0 blev 1-1 efter det att Almería kvitterat på en frispark. Det var i Dani Alves hörn som Goitom fick sträcka fram ett ben och göra mål.

Publiken började nu busvissla, kladdet där nere i backlinjen hade gått för långt. Dock, det blev ändring relativt snabbt då den för dagen ofarlige Pedro lyckades slita sig fri från sin bevakare och kallt skjuta in 2-1 mellan benen på målvakten.
Kort därpå gjorde Iniesta ett riktigt grismål till 3-1 i samband med en tilltrasslad situation efter en av Messis magiska frisparkar.

Därefter gör David Villas ersättare 4-1, ett mycket snyggt mål av Bojan som for fram på högerkanten och slog ett misslyckat inlägg som gick i mål istället.
Mittbackarna dominerade totalt. De hade ett mycket lyckat samarbete i samband med Almerías tröstmål till 4-2. Vad hände egentligen Puyol? ”Bollen var dåligt pumpad…”


4-2 blev slutresultatet och det nylagda konstgräset på Nou Camp passade verkligen Barca. Iniesta blev matchens spelare, Xavi måste dessvärre läggas in på sjukhus efter att denne fått alldeles för mycket bollar på fötterna och på tok för lång tid att kladda med bollen.

David Villa får ta sig en funderare.


Joanjo Pallás
Pazza DSK

2 kommentarer:

  1. Vilka är bojan och abidal?

    //
    Vinnie Jones

    SvaraRadera
  2. Bojan = Saman, Abidal = Kirre

    /Redaktionen Pazza DSK

    SvaraRadera