lördag 16 april 2011

El matchrapport

Så var dagen äntligen kommen. Premiär, Division 5 Norra, Danderydsvallen och en hel kommuns förväntningar efter Pazza DSK hausse de senaste dagarna med illegal propaganda på stolpar, butiker etc.

Sollentuna United FK var första hindret för DSK den här vackra lördagseftermiddagen på ett soligt Vallen och med otroliga 49 åskådare! Så många var det i alla fall när slutsignalen gick.
Hasse Ball var lite av en gigant i publiken den här dagen, hetsade som aldrig förr. Skönt att se.
Giganten var på plats, Haatajaligan var där, Pärlan stod och njöt och Jimmy, Sunken, Rawlings m.fl satt förväntansfullt på V.I.P. platserna vid sidlinjen. FL stod och hinka bärs i bakgrunden och skrek nåt om AIK och Champions League.

Inte fullt så passande startade därför DSK matchen med ett passivt, arrogant och övertänt spel där gästerna kunde ta kommandot med en aggressiv press. Klart och tydligt premiärnerver.

Startelvan:

Kvasten

Tobbe Paani BK Wise

Frosten Pinky Benji Maria

Hatten (K) Oliver

Calle vrålade ut direktiv på sidlinjen den första kvarten som var rent ut sagt bedrövlig. Men tack vare Kvasten i målet stod det fortfarande 0-0. Sen började vi sakta hitta våra positioner och kunde etablera vårt omtalade tekniska spel med snabba omställningar. Det gav resultat i flertalet hörnor som Wise pastejade in i blindo. Pinky drog den med knäet över. Hatten hade dessvärre vinklat vänsterfoten en liten bit åt vänster, tillräckligt för att skita ned sig framför mål och dra den utanför.
Det var dags för en legendar i klubben att kliva fram. Frosten. På Wise 39e hörna kom så 1-0 där Frosten kom mycket vackert fram på bakre stolpen och knoppade in bollen.
Därefter släppte väl den värsta nervositeten på DSK spelarna, för dagen iförda i blåa tält.

1-0 i halvtid och rätt varmt alltså.

Andra halvlek startade i en avspark från Sollentuna som gick typ till Benji eller nån. Några sekunder senare hamnade den hos Lionel Haataja på topp som gjorde som han brukar göra. BRUNKA!!! 2-0 till DSK. Hatten tyckte sedan att målet var så sjukt snyggt att han behövde avsluta med en dålig version av Luca Toni målgesten. "MESSI" var han tvungen att skrika också. Sån är han, vår lagkapten.

3-0 kommer minuten efter då Maria har tagit sig fram till höger i straffområdet och vackert placerat in den i vänster burgavel. Här var det liksom inget jävla tjafs!

Sen, mina damer och herrar. Då klev han fram. BK! Förmodligen DSKs bäste straffskytt genom tiderna. Ah, det är eftertrycket man får efter det att Frosten tog en rasande löpning på högerkanten och ramlat över målisen.
BK klev fram och placerade den kallt i mitten av målet. 4-0. För övrigt, var det BKs första mål för DSK i A-laget?

Matchen dog sedan rätt snabbt, men Idolen som hade kommit in som mittfältare var en elegant. Benji klagade på sendrag och alldeles för bra självförtroende för att slå frisparken. Idolen tog tag i bollen, bra karl reder sig själv. Från vänster smekte han in bollen i bortre krysset, sjukt snyggt. Men vad hände med målgesten?
Innan frisparken ropade Calle: "Benji, ta frisparken". Benji tittade frågande på coach "Jag?".
"Ja, det är väl du som är Benji?".
Hihi, roligt.

Benji var helt slut, så pass trött att han fick kramp och var tvungen att byta i 90+2. Wise fick då äran att avsluta matchen som defensiv innermittfältare med offensiv uppgift att göra mål. Wise hann med 2 sekunder och ett ärevarv innan domaren blåste av matchen.
Vi kan med andra ord konstatera att Benji fortfarande "bara" har gjort 1 90minutersmatch såhär långt. Patetiskt.

Men, Benji var bra idag, och väl förtjänt av tröjan, Matchens Lirare. Snygg som fan var den också.

Siffrorna sprang iväg och vi ska vinna den här matchen, men samtliga vet att vi kan bättre.

Kul med att alla fick speltid och alla gjorde ett gediget jobb denna fina lördagseftermiddag.

Nu leder vi serien, det har vi aldrig gjort under min tid tror jag. Fantastiskt!
Det ser ljust ut inför det stundande derbyt mot Barc...förlåt Enebyberg, i slutet av maj.

Tack publiken för att ni var med oss, otroligt roligt när vi har många som vill kolla på oss, fortsätt så.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar