torsdag 28 april 2011

Mes que un club

Vi ber om ursäkt för den oerhört patetiska rubriken.

Saxat från Avspark: Stockholm:

18:09 27 apr 2011
"Så länge spelarna kan byta lag hur de vill så kommer nedflyttade lagen vara största nedflyttningskandidater. Lag åker ut och spelarna drar utan att bry sig det minsta. Kan någon nämna ett enda lag som åkte ur och som var ens i närheten av topplaceringar det året? Kolla bara i år (även om det är tidigt på säsongen)...Stureby och Gunners, Amauta, Djursholm, Panellinios och Mälarhöjden, Långholmen, Täby IS...Vad har dessa lag gemensamt? Ja, de åkte ut och nu ligger i botten av serien...Och så säg inte att det är slump"
/H4S

18:27 27 apr 2011
"Det är väl Danderyd som än så länge är undantaget som bekräftar regeln. Laget åkte ur fyran i fjol, men toppar nu femman. Men visst är det generellt så som H4S påstår, att lag som åker ur tappar stora delar av truppen och får problem även året därpå."
/Dahlman

Pazza DSK

tisdag 26 april 2011

Värtans IK – DSK 1-2 (1-0)

En medioker DSK-insats räckte för seger mot ett taggat Värtan.

Ett soligt och kokande Östermalms IP stod som värd för ett förmodat toppmöte i Division 5 Norra.

DSK förändrade laget på tre positioner från mötet mot Sollentuna United. Benji gick in på högerbacken istället för Tobbe, som hade fastnat i Skåne. Samuel in på innermittfältet istället för Benji och vår krye stjärna Jonas Pasthy tog plats i anfallet istället för Oliver.

Startelvan:
Kvasten
Benji Paani BK Wise
Frosten Samuel Pinky Phille
Hatten Jonas


Matchen började med en aggressiv Värtan-press och det märktes tidigt att denna match mer skulle handla om kamp än skönspel. Värtan försökte gång på gång trycka ner en högt stående DSK-backlinje med längre bollar, men kunde till en början inte skapa någon jättemöjlighet. Efter drygt 15 minuter vinner dock Värtan bollen högt upp på egen planhalva och plötsligt kommer två Värtan-spelare helt fria mot Kvasten i mål. Inget misstag och 1-0 är ett faktum. Värtans ena anfallare passar osjälviskt bollen i sidled till den framåtrusande högeryttern som enkelt kan rulla bollen i öppet mål.

Efter Värtans ledningsmål avtar deras intensiva press något och DSK hittar bättre in i matchen. Framförallt börjar man hitta rätt i uppspelen och kan flertalet gånger komma runt på kanterna. Inspelen förblir dock resultatlösa. Man lyckas skapa en del halvchanser på fasta, men varje gång är det ett Värtan-ben i vägen.
Värtan är dock långt ifrån ofarliga och man lyckas återigen komma helt fria mot Kvasten efter att DSK misslyckats med att ställa offside. Ett fint inspel från höger och Kvasten gör en fin räddning varpå returen går i stolpen? och en tredje Värtanspelare skjuter stolpreturen tätt utanför. Mot slutet av halvleken gör DSK flertalet byten, men tempot och spelkvalitén börjar avta och pausvilan kommer välbehövligt för båda lagen. 1-0 till Värtan i halvtid.

DSK sparkar igång andra halvlek och utan att Värtan får låna bollen gör man 1-1. Efter ett fint uppspel via Samuel och innermittfältet får slutligen Oliver bollen på högeryttern, som i sin tur får fram bollen till Phille vid första stolpen. Ett perfekt inspel av Oliver och en perfekt tajmad löpning och ett väl avvägt avslut av Phille. Otroligt snyggt!

Spelkvalitén i andra halvlek är inte speciellt bra, vilket till stor del beror på det varma vädret och den intensiva inledningen av matchen. Istället är det mycket kamp och en del gnäll, vilket får domaren att börja vifta med korten. Därför kommer inte helt oväntat det röda kortet fram i mitten av andra, vilket drabbar Värtans högerback. Efter att tidigare ha fått ett gult för snack slår han i kamp om boll till inbytte Kirre i magen nere vid Värtans hörnflagga. Hans andra gula och DSK fick avsluta matchen med en man mer. Trots detta förblir matchen jämn och det skapas halvchanser åt båda håll. Kvasten gör bland annat återigen en avgörande räddning när Värtans vänsterytter får ett bra läge.

Med dryga kvarten kvar får DSK hörna, som Värtan-försvaret lyckas nicka undan. Dock vinner Tom kampen vid Värtans straffområdeslinje och lyckas hitta Hatten som skarvar vidare bollen till en fristående Jonas. Han gör naturligtvis inget misstag och kan från nära håll smälla in 1-2.

Sista kvarten mäktar Värtan med att få lite tryck mot DSKs mål, men de riktigt heta chanserna uteblir.

En något turlig, men ändock otroligt skön och viktig seger. Värtan kommer antagligen att ligga på övre halvan av tabellen när serien summeras.

En starkt bidragande orsak till segern var Kvasten som stod för två helt avgörande räddningar.

Nästa måndag har vi återigen en väldigt svår bortamatch, när vi tar oss an Rissne.

Pazza DSK

fredag 22 april 2011

***LIVE*** Lördag den 23 april, 14:30 - 15:30: Inför Värtan IK - DSK

Värtan har haft lite uppsnack inför det stundande toppmötet mellan Värtan och DSK på måndag, på deras hemsida www.vartanik.se.

Självklart vill vi inte vara sämre.

Frågestund med Benji, enda spelaren som har representerat båda klubbarna.

Ni ställer frågorna i Pazzachatten och Benji svarar live i bambuserfönstret. Kanske får ni även se hur det ser ut hemma hos honom.

Pazza DSK

torsdag 21 april 2011

Äntligen Påsk med Pazza DSK

Äntligen påsk. Tiden på året man lider med Jesus och käkar godis. Kontoren fylls med tanter som ska ha alla goda bitar,  man fikar varannan halvtimme och stämplar ut nån timme efter lunch.
Pazza DSK jobbar dygnet runt, chefen har inte bjudit sina anställda på godis. Eller som en chef på The Phone House hade sagt: "Ni måste jobba, jobba jobba. Ni får inte stå där och inte göra någonting".

Redaktören hade lönesamtal med chefen häromdagen. Redaktören ville ha lika mycket i lön som säljaren, men det var naturligtvis omöjligt.

"Vet du vad säljaren tjänar?"
"Ingen aning. 40.000?"
"Upp"
50.000?"
"Upp"
70.000?"
"Nej, 100.000"

Häromdagen fick chatten oväntat besök i form av en Värtananhängare, spelare kanske han var. Han var intresserad av att få till en intervju till deras hemsida med någon av våra spelare. Vi funderade länge på vem som gör bort oss minst i pressen, och givetvis skickade vi BK.
Intervjun går nu att beskåda på deras hemsida. http://www.vartanik.se/

Just Värtan är vår nästa motståndare, innerstadslaget som fostrat storspelare som Benji Frost. Benji berättade för övrigt i en av sina första artiklar på Pazza DSK om den frostiga övergången från VIK till DSK.
Det hade varit en dröm att få lira mot Värtan på Hjortis gräs, men nu blir det istället Östermalms IP. Känns ljummet.
VIK spelade 2-2 mot FK Bromma i premiären. Tror Värtan kan bli en utmanare om seriesegern i slutändan. Nu har dom den gamle dängaren, Gigantens förre lagkamrat, Christian Gröning tillbaka i laget. Nåt för BK att bita i.

Matcherna som följer nu under våren är extremt viktiga, här kan det avgöras om var vi befinner oss i tabellen i höst. Vi möter Värtan, Rissne, Djursan och inte minst Enebyberg under maj månad, alla tilltänkta topplag. Nu gäller det att visa lite av de där berömda orden Hatten använder sig av innan match.

Kvasten är påväg mot Halmstad för lite gos med KOR. Han kommer med andra ord vara bittrare än någonsin när han är tillbaka. Menar, Halmstad, 18 grader varmt och party. Det är svårt att lämna den guldstaden då.

Äh, jag ger upp igen. Orkar inte skriva mer, håll till godo.

Svin.

Pazza DSK

onsdag 20 april 2011

Träningsrapport

De uppskattade tränignsrapporterna blir färre nuförtiden, så det är dags att ge er lite info om gårdagens träning.

Som vanligt så hämtade BK upp M & R vid Döbelnsgatan, M är nu redan uppe i två raka vinster i Sten Sax & Påse, vilket innebär att man får sitta längst fram i bilen med BK!!!!
Därefter plockade vi upp Fille Lundqvist i Mörby, åkte till Vallen, var rätt tidiga, snackade med Kirre, han har rakat sig. Fin pojke.

Senare rasar alla in, det blir ett jävla kackel. Stereon på, alla pratar i munnen "Gissa vad jag gjorde idag?", "Tjejen hatar mig", "Tjejen hatar er", osv.

Rune kommer in och tittar på neanderthalarna, tittar åt höger, där sitter en finne och vrålar i högan sky. Suckar, går ut.

Väl där ute så gör Calle ihop en bana. Tidigare hade Benji och Wise diskuterat kvällens träning, Benji var rätt säker på att det skulle bli en lugn träning med mycket tvåmål.
Dagens träning skulle med andra ord handla om uthållighet, flås och kondition, knappt någon boll alls. Härligt!
Vi skulle sidstega längs ett par koner och rycka. Sidled var som vanligt bäst.
Benji har blivit anklagad för att vara en fussballspelare. Därmed var han bäst på övningen med boll där man skulle sulfinta bakåt 20 meter. Man undrar hur många skolade spelare DSK har.

Calle suckar.

Eskola kämpar vid sidan, "ned med arslet Eskola!!" skriker Teknik-Teden.
Kvasten visar hur det går till: "Bra Martin, underbart att se", skriker Teden.
"Kämpa Eskola va fan" skriker Teden. Gruppen skrattar.

Efter alla djävulska springövningar skulle vi spela positionsspel där vi hade i uppgift att punktmarkera en och samma spelare. Jonas och Wise, oslagbart. Hatten och KOF, inte fullt lika oslagbart. Hatten i allmänhet ska spela mot alla samtidigt, inklusive sina medspelare.  "Akta er!! *POFF!!!"

Därefter tog vi fram målen och körde på större yta där vi körde två lag. Eskola fick stå i sjumannamålet och fick motta stenhårda skott från 2 meter. "BRA GUBBAR, UNDERBART!!"

Det var sega ben till avslutande tvåmålet där vi skulle komma till inlägg från kanterna.

Wise käftade emot Calle och Teden.
Benji kladdade.
Frosten springer.
Sunken joggar.
Jonas är bäst på planen.
Kvasten skrattar (det gör han alltid när det ser bedrövligt ut, då är han bitter)
BK är BK.

Bla bla bla

Kirre försökte göra sig rolig med att sätta upp ett EIF-märke i omklädningsrummet....


Orkar inte skriva mer.

Pazza DSK

Bloggsekten - Dokument Pazza

För ett tag sedan fick Dokument Inifråns program "Säljsekten" stor uppmärksamhet, där man fick följa med en kille som sökte jobb som säljare på The Phone House, från första dagen till mötet med sina chefer, till och med den dagen han sa upp sig.

Nu kan vi avslöja att Pazza DSK har utsatts för ett liknande fall där en av våra anställda har gjort samma sak som i Säljsekten, gått undercover och försökt avslöja Marknadschefen och hans chefsstab (Redaktören, Chefredaktören, Säljaren, Konsulten, Personalchefen m.fl.) som oärliga, patetiska och fruktansvärda svin. Vilket mycket väl kan stämma.

Programmet är tänkt att visas exklusivt på Pazza DSK, med premiär i maj.

För er som inte har sett Säljsekten än:

http://svtplay.se/v/2321760/saljsekten

Pazza DSK

lördag 16 april 2011

El matchrapport

Så var dagen äntligen kommen. Premiär, Division 5 Norra, Danderydsvallen och en hel kommuns förväntningar efter Pazza DSK hausse de senaste dagarna med illegal propaganda på stolpar, butiker etc.

Sollentuna United FK var första hindret för DSK den här vackra lördagseftermiddagen på ett soligt Vallen och med otroliga 49 åskådare! Så många var det i alla fall när slutsignalen gick.
Hasse Ball var lite av en gigant i publiken den här dagen, hetsade som aldrig förr. Skönt att se.
Giganten var på plats, Haatajaligan var där, Pärlan stod och njöt och Jimmy, Sunken, Rawlings m.fl satt förväntansfullt på V.I.P. platserna vid sidlinjen. FL stod och hinka bärs i bakgrunden och skrek nåt om AIK och Champions League.

Inte fullt så passande startade därför DSK matchen med ett passivt, arrogant och övertänt spel där gästerna kunde ta kommandot med en aggressiv press. Klart och tydligt premiärnerver.

Startelvan:

Kvasten

Tobbe Paani BK Wise

Frosten Pinky Benji Maria

Hatten (K) Oliver

Calle vrålade ut direktiv på sidlinjen den första kvarten som var rent ut sagt bedrövlig. Men tack vare Kvasten i målet stod det fortfarande 0-0. Sen började vi sakta hitta våra positioner och kunde etablera vårt omtalade tekniska spel med snabba omställningar. Det gav resultat i flertalet hörnor som Wise pastejade in i blindo. Pinky drog den med knäet över. Hatten hade dessvärre vinklat vänsterfoten en liten bit åt vänster, tillräckligt för att skita ned sig framför mål och dra den utanför.
Det var dags för en legendar i klubben att kliva fram. Frosten. På Wise 39e hörna kom så 1-0 där Frosten kom mycket vackert fram på bakre stolpen och knoppade in bollen.
Därefter släppte väl den värsta nervositeten på DSK spelarna, för dagen iförda i blåa tält.

1-0 i halvtid och rätt varmt alltså.

Andra halvlek startade i en avspark från Sollentuna som gick typ till Benji eller nån. Några sekunder senare hamnade den hos Lionel Haataja på topp som gjorde som han brukar göra. BRUNKA!!! 2-0 till DSK. Hatten tyckte sedan att målet var så sjukt snyggt att han behövde avsluta med en dålig version av Luca Toni målgesten. "MESSI" var han tvungen att skrika också. Sån är han, vår lagkapten.

3-0 kommer minuten efter då Maria har tagit sig fram till höger i straffområdet och vackert placerat in den i vänster burgavel. Här var det liksom inget jävla tjafs!

Sen, mina damer och herrar. Då klev han fram. BK! Förmodligen DSKs bäste straffskytt genom tiderna. Ah, det är eftertrycket man får efter det att Frosten tog en rasande löpning på högerkanten och ramlat över målisen.
BK klev fram och placerade den kallt i mitten av målet. 4-0. För övrigt, var det BKs första mål för DSK i A-laget?

Matchen dog sedan rätt snabbt, men Idolen som hade kommit in som mittfältare var en elegant. Benji klagade på sendrag och alldeles för bra självförtroende för att slå frisparken. Idolen tog tag i bollen, bra karl reder sig själv. Från vänster smekte han in bollen i bortre krysset, sjukt snyggt. Men vad hände med målgesten?
Innan frisparken ropade Calle: "Benji, ta frisparken". Benji tittade frågande på coach "Jag?".
"Ja, det är väl du som är Benji?".
Hihi, roligt.

Benji var helt slut, så pass trött att han fick kramp och var tvungen att byta i 90+2. Wise fick då äran att avsluta matchen som defensiv innermittfältare med offensiv uppgift att göra mål. Wise hann med 2 sekunder och ett ärevarv innan domaren blåste av matchen.
Vi kan med andra ord konstatera att Benji fortfarande "bara" har gjort 1 90minutersmatch såhär långt. Patetiskt.

Men, Benji var bra idag, och väl förtjänt av tröjan, Matchens Lirare. Snygg som fan var den också.

Siffrorna sprang iväg och vi ska vinna den här matchen, men samtliga vet att vi kan bättre.

Kul med att alla fick speltid och alla gjorde ett gediget jobb denna fina lördagseftermiddag.

Nu leder vi serien, det har vi aldrig gjort under min tid tror jag. Fantastiskt!
Det ser ljust ut inför det stundande derbyt mot Barc...förlåt Enebyberg, i slutet av maj.

Tack publiken för att ni var med oss, otroligt roligt när vi har många som vill kolla på oss, fortsätt så.

Pazza DSK

Kladdar Benji?

I väntan på en utförlig matchrapport kan Thelin återigen glädja oss med ett underbart gästinlägg.

Idag var han matchens lirare i sin 179:e match för klubben. Samtidigt kan den som är väl bevandrad i klubbens statistik notera att hans bror efter dagens snygga nickmål står på 16 mål för klubben, Benji har 15… Men känner jag klubbens finaste brödrakärlek rätt så glädjer de sig åt varandras framgångar.
Nu till dagens ämne, Benji får ständigt höra att han kladdar. Med det menas att han håller bollen för länge och använder onödigt många tillslag. På senaste tiden har påhoppen blivit mer frekventa och numera är ett tillslag för mycket på träningen synonymt med att ”göra en Benji”
Idag bestämde jag mig för att gå till botten med frågan, en empirisk vetenskaplig metod med resultat som följs av analys är enda sättet att faktiskt få fram en sann bild. Jag satte mig således att räkna samtliga tillfällen Benji hade bollkontakt under dagens match och hur många tillslag han använde. För att sedan få ett material att jämföra med räknade jag även hans kollega på innermittfältet Pinkys tillslag och bollkontakter. När Pinky byttes ut efter 70 minuter fick jag givetvis sluta räkna. Nyfiken på resultatet? Varsågod!

Resultat:
Benji: Hade bollkontakt vid 43 tillfällen och använde 73 tillslag. (1.70 tillslag per tillfälle)
Värt att notera: Vid 4 tillfällen använde Benji tre tillslag. 2 av dessa ledde fram till en målchans.
Pinky: Hade bollkontakt vid 38 tillfällen och använde 51 tillslag.
Värt att notera: Pinky använde ALDRIG mer än två tillslag. (1.34 tillslag per tillfälle)

Analys: Man kan givetvis se dessa resultat som ett bevis på att Benji kladdar om man väljer att analysera dem elakt, i förhållande till Pinky kladdar Benji. Men att vid endast ett tillfälle ha fler än tre tillslag och samtidigt använda flera för att skapa målchanser måste väll ändå ses som en rimlig bollbehandling?
Jag påstår därför att dagens undersökning visar att Benji INTE kladdar. Men man kan säkert tolka det annorlunda. Vad man framförallt kan hävda är att Pinky inte behöver oroa sig för att stämplas som någon kladdare.
Säsongspremiären är avklarad, 5-0 mot mediokert motstånd. Låt det inte gå er åt huvudet, det kommer svårare matcher. Värt att notera: Martin var fläckfri och räddningarna i första halvlek var mycket viktiga. Tobbe var lysande på sin kant, Paani gjorde ingen besviken, Lill-Tom gjorde ett mycket bra inhopp och de där shortsen såg mer än duktigt stora ut om jag någonsin får chansen att dra de på mig igen…

Henrik Thelin
Pazza DSK

fredag 15 april 2011

***ÄNTLIGEN SERIEPREMIÄR: WE RISE, YOU FALL***

Filmklippet och musikklippet är uppdelat i två klipp och båda är satta till "autoplay", så klicka inte på något under det fyra minuter långa klippet för bästa möjliga filmupplevelse.






Pazza DSK

1 dag kvar: Sist men inte minst presenterar vi en galen finne, Balotelli, Föräldraheten och en ny talang

Det var inte tanken från början att baka ihop alla era intervjuer i ett inlägg, men p.g.a. av tidsbrist fick det bli så. Vi hoppas ni har förståelse för detta.

Lill-Tom


Hur är formen i dagsläget?

På uppåtgående.

Hur är lagets form för tillfället?

Ser ruggigt starkt ut.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Seriens bästa lagbygge + vi "junisar" som kliver fram om de äldre inte levererar.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Rune.

Vem vinner skytteligan?

Hatten.

Vem blir årets utropstecken?

Tobbe!

Vilken match ser du helst fram emot?


Värtan på Östermalms IP (mina hemmakvarter och där jag tränat mycket med djurgårn).

Vilken match ser du minst fram emot?

Finns bara roliga matcher.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Vi spelar för att vinna.


Balotelli


Hur är formen i dagsläget?

Börjar komma tillbaka till formen jag hade när jag var elitsatsande inom fotboll (det går bra nu), men och andra sidan har skivorna dragit igång så det gör att man känner sig sliten allt för många dagar i veckan!

Hur är lagets form för tillfället?

Jag anser att DSKs a-lag aldrig varit såhär hungriga och det glädjer mig att se allas motivation till match! Även träningsnivån har höjts i laget vilket gör det roligt att gå ned och träna.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Genom den höga pressen, något som vi inte hade förra året.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Martin är för mig den stora stjärnan, annars är Ballo ute efter skytteligatoppen iår.

Vem vinner skytteligan?

Ballos år.

Vem blir årets utropstecken?

Tobias har varit bäst på plan när han i sin nya position (Högerback) har briljerat på kanten med otrolig fart och styrka.

Vilken match ser du mest fram emot?

Matcherna mot Djursholm och Enebyberg, det säger sig självt
derbyn!

Var slutar Danderyds SK i tabellen?


2011 ska bli känt som året då DSK inte förlorade en enda match i div 5 och visade att vi förtjänar att spela i 4an!

En galen finne


Hur är formen i dagsläget?

Den är god, har satsat på grodlår iår istället för D-kupa vilket känns bra inför en lång säsong. Däremot vågar jag nog inte köra "lemondansen" i sommar.

Hur är lagets form för tillfället?

Oroväckande bra, vanligtvis brukar det bli en seger per försäsong.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Rulla runt bollen i laget och avslutningsvis ge bollen till Judas.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Det står mellan Judas å Kvasten.

Vem vinner skytteligan?

Jag inser mina begränsningar och tror Judas tar hem skytteligan återigen. Tror jag får slåss med Frosten om en andraplats då han verkar pånyttfödd.

Vem blir årets utropstecken?

Kennie har börjat säsongen fantastiskt,han kommer vara otroligt viktig för laget. Han personifierar årets ledord XXX perfekt!

Vilken match ser du helst fram emot?

Alla matcher på naturgräs, denna bristvara kommer vara utrotad från svenskfotboll om några år. Jag ska uppskatta varenda sekund jag får på det underlaget fotboll är tänkt att spelas på.

Vilken match ser du minst fram emot?

Allt konstgräs.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Vi siktar mot himlen och landar bland trädtopparna, alltså etta i serien! Puss å Kram.

Föräldraheten



Hur är formen i dagsläget?

Mitt knä börjar verkligen gå mig på nerverna, tränar rehab och hoppas inte förlora för mycket. Men att vara utan boll i två månader är förstås allt annat än en bra försäsong. Jag ska dock slita mig tillbaka – var så säker.

Hur är lagets form för tillfället?

Ser förvånansvärt bra ut trots urusel träningsnärvaro i januari och februari.
Träningsmatcherna har visat att alla är på tårna och har insett att ingen plats är gratis. Förutom den i målet då kanske…


Hur ska vi vinna matcherna i år?

En blandning av stort hjärta och spel på backen. Det kommer bli poesi.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Hatten.

Vem vinner skytteligan?

Idolen.

Vem blir årets utropstecken?

Calle (som att ge ett äpple till fröken, eller hur…).

Vilken match ser du helst fram emot?

Derbyna mot Djursan och Enebyberg. Motivering överflödig.


Vilken match ser du minst fram emot?

Finns ingen.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Etta.


Pazza DSK

torsdag 14 april 2011

José María Gutiérrez Hernández: Phille 15


Hur är formen i dagsläget?

Den är betydligt bättre än vad den var vid den här tidpunkten förra året. Men det finns som vanligt en hel del att jobba på.

Hur är lagets form för tillfället?

Det känns som att "vägen tillbaka" har taggat samtliga i truppen, och vi ska ta oss tillbaka till 4an. Den motivationen tillsammans med vår spelidé bidrar till den goda formen och stämningen i truppen.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Vi ska spela vårt eget spel och inte anpassa oss till lagen på övre halvan i serien. Sen får vi inte glömma att sätta våra chanser.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Vi har ju bara en idol...

Vem vinner skytteligan?
Jag tror inte det blir någon lågoddsare. Mer än så kan jag inte säga.

Vem blir årets utropstecken?

Tror på Tobbe så länge han inte faller tillbaka till valpigheten som märkts av under tidigare säsonger.

Vilken match ser du helst fram emot?

Seriepremiären! Då börjar "vägen tillbaka" på riktigt.

Vilken match ser du minst fram emot?

Gillar inte kvällsmatcher på borta plan.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Vi slutar topp 3!

Pazza DSK

1 dag, 22 tim, 21 min, 29 sek kvar: Kirre



Hur är formen i dagsläget?

Formen har varit dålig men är nu på väg uppåt. Självförtroendet har tidigare varit lågt vilket har påverkat formen. Nu fick jag en halvlek som vänsterback, i Danmark, vilket kändes väldigt bra.

Hur är lagets form för tillfället?

Lagets form är bra men den kan bli bättre. Sista matchen i Danmark känner jag att vi kunde ha vunnit med fler bollar.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Hålla ett högt tempo och ett bra försvar.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Mittbacksparet Paani och Kennie är mina stjärnor. De gör ett oerhört jobb som oftast kommer i skymundan.

Vem vinner skytteligan?

Jag tror att Hatten vinner skytteligan.

Vem blir årets utropstecken?
--

Vilken match ser du helst fram emot?

Matchen mot Enebyberg. Ska bli roligt att vinna det derbyt.

Vilken match ser du minst fram emot?

Matchen mot Enebyberg. Jag ses väl som en form av svikare. Kommer att bli jobbigt att träffa lagledningen och de gamla lagkamraterna.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?


1:A

Pazza DSK

2 dagar kvar - till snuset efter lunch: Paani


Hur är formen i dagsläget?

Den är bara bra. Tror nog att det är den första försäsong där jag inte har blivit drabbad av någon längre skada, så det är ju skönt.

Hur är lagets form för tillfället?

Mycket bra tycker jag. Ett stort tack till Calle vill jag ge. Genom honom så har vi presterat bra på träningar och på matcher.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Med vårat nya spel som har fungerat bra under träningsmatcherna. Lita på detta så kommer vi att vinna x-antal matcher och se till att gå upp igen till 4:an.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Som Calle sa: Rune!!!

Vem vinner skytteligan?

Min finska broder Hatten!!!!

Vem blir årets utropstecken?

Tobbe. Har gjort extremt bra ifrån sig under träningar och matcher.

Vilken match ser du helst fram emot?

Jag har inte någon koll på matcher, är som sagt från en annan ort. Men jag har hört att det kommer att vara en del derbyn så de kommer nog att bli finfina att lira.

Vilken match ser du minst fram emot?

Hmmm, ingen som jag vet på rak ben. Men det finns nog några som kommer att vara jobbiga att spela.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Vi kommer att gå upp, det är ett måste. Lika mycket som bin gillar blommor, gillar dsk lira i 4:an.

Pazza DSK

2 dagar kvar - lunch


Pazza DSK

2 dagar kvar - förmiddag: Falken 10


Hur är formen i dagsläget?

Kunde vara bättre men är trots mina 80 år ganska lättränad så räknar med att vara ifatt efter lägret.

Hur är lagets form för tillfället?

Onekligen bättre än de senaste åren.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Spela snabb enkel fotboll längs backen.

Vem är den stora stjärnan i laget?


Måste säga Rune, utan Runes engagemang med all utrustning så skulle allt runt träning och match vara mycket mer omständligt.

Vem vinner skytteligan?

Idolen.

Vem blir årets utropstecken?

Trodde på Tobbe redan förra året och det han visat hittills ser lovande ut.

Vilken match ser du helst fram emot?

Att få krossa Berget.

Vilken match ser du minst fram emot?

Ärvinge IP har inte gjort någon människa glad så alla matcher som går där.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?


2:a

Pazza DSK

Blixten slog ner från klar himmel...

Djursan - Ursvik 1-4...

Jag såg inte den komma även om Ursviks målsättning, enligt Värtans seriegenomgång var "topp 3" och Djursans "hålla sig kvar".

Norrfemman kommer att bli oerhört jämn och intressant i år.

Notera gärna att Ursvik förlorade med hela 5-1 mot IFK Täby, som DSK slog med blygsamma 5-0 under försäsongen.

R
Pazza DSK

onsdag 13 april 2011

3 dagar kvar: Giganten

Han var under några år en av DSKs största spelare genom tiderna, och enligt honom själv finns det ingen större i klubben i modern tid. Han väntar fortfarande på att nummer 6 ska hängas upp i taket (vilket tak?) och om det har funnits något uns av fotbollstalang i de båda Wistedt-brödernas far, så fick han det mesta.
Tyvärr för Giganten så har han inte facebook, men BK var vänlig nog att googla fram denna bild på de båda bröderna, och man kan i alla fall konstatera vem som fick de snyggare dragen i familjen.

Såhär säger Giganten om dagens DSK.

Tjena Giganten, vad är din fysiska status just nu?

Inte bra, med mina mått mätt. Pazza –mått: helt OK, skulle nog slå både Lill-Wise och Rawling på ett beep-test idag. (nivå 9)

Vad gör du nuförtiden?

Åker pendel-t-bana-reservbuss till Enskede på dagarna & hem till tre st 1/5-månaders. Men med allt gjort hoppas jag på tidig pension och ett liv nere på Vallen.

Hur mycket koll har du på DSK?

Ganska mycket faktiskt. Får visserligen en ganska skev bild av Lill-Wise (som den gode Franco myntat) och står ibland och diskuterar Frostens senaste inhopp med legendaren Örjan över tomthäcken på helgen.

Om du fick välja någon gammal DSK-legendar att kliva in i laget igen, vem skulle det vara och varför?

Henke Lund får jag nog säga. Svårt att se någon annan. Skulle även ge mycket pengar för att se en backlinje med fr v. Aalborg –Pärlan-O´konor-Örjan.

Vad är det första du tänker på när du hör orden ”Nya fräscha DSK”?

Har aldrig hört. Eller jo varje försäsong av Lill-Wise. Men det ligger något i det i år, den som lever får se.

CC talar varken varmt om dig eller din lillebror. Vad har du att säga om Coach Carlson?

:) Jag vet ju hur CC har det nu för tiden med blöjbyten & IKEA varje ledig stund…man blir bitter.

Har du någon favoritspelare i dagens DSK och varför?

Nej. Mange Falk ligger dock nära till hands. Kommer fortfarande ihåg Falkens förstahalvlek i Grödinge cup 2003…Magiskt.

Hatten ny lagkapten för DSK, kommentar?

Hatten av.

Benji Frost har under säsongen testats som vänsterytter, innermittfältare, mittback och vänsterback. Varför är det så svårt att hitta en plats åt honom?

Benji tillhör den nya generationen med mycket kladd och bolltittande. Han gör det bra och är ofta framträdande inomhus och i halvlekspausen, men som ex-coach är jag inte förvånad.

Goda vänner ger goda råd. Vad är ditt råd till Matthias Frost i år?

Som god vän och av förklarliga skäl väljer jag att passa denna fråga.

Trifon Ivanov, eller Bergstaca som han också kallas, är enligt många Division 5 bästa spelare. Kommentar?

Kan mycket väl stämma…i fablernas värld. Men den grabben har kvalitéer som jag hoppas man får skönja i år.

Vilken blir årets viktigaste match?

Den sista. Av tradition har DSK alltid kniven på strupen då, upp eller ned.

I vilken klubb kommer dina barn spela fotboll?

De kommer att spela golf. Inga pengar i damfotboll.

På lördag är det äntligen premiär för DSK. Hur tror du det kommer gå?

Sollentuna United är som det låter ett ihopskrap av stadsdelarna i S-tuna. Det är en ung konstellation som inte borde ha något att sätta emot när DSK trampar igång. KG (antar jag) talar emot men Ryden har överraskat under försäsongen. 3-0.


Avslutningsvis, några korta frågor:

Sollentuna eller Danderyd?

Danderyd

Bärsele eller bärsärk?

Bärsele. Varför Bärsärk? Wikip nedan.

(Bärsärk ("björnsärk"; särk innebärande skjorta eller klädnad[1]) var under fornnordisk tid en stridskämpe som enligt legenden svurit trohet till Oden, och i närkamp fick dennes, eller något vilddjurs stridstemperament (vanligen varg eller björn). En annan variant av bärsärkar är ulvhedin eller ulfhednar ("vargskinnspälsar"). Ulfhednar beskrivs ibland som Odens särskilda krigare, i vargskinn och med spjutet som kännetecken.[2])

Coach Carlson eller Putte Tedenbäck?

OJ, 2 helt olika ledarstilar och människor. Delat ledarskap?

Sambo eller Sambuca?

Sambouca brukar fungera

Benji Frost eller Matthias Frost?

Störst går först. Sorry Benji

Jonas Pasthy eller Jimmy Everum?

2 sympatiska herrar utanför planen men har en tendens att göra dåliga val här i livet. Försöker diplomatiskt att krångla mig ur denna.

Viggan Video eller Pazza DSK?

PDSK

Pazza DSK

tisdag 12 april 2011

måndag 11 april 2011

Nedräkningen fortsätter, 5 dagar kvar: Intervju med den "nye" FB-coachen CC


För någon månad sedan fick man en "Friend Request" på FB och för någon dag sedan gjorde den "nye" FB-coachen CC sin FB-räd genom att skriva personliga inlägg på "gamla DSK:ares" profilsidor.
Svar till FB-coach från Benji: "Du får svar på din fråga på lördag, jag har ingen aning. Lättast är nog om du kommer ner till Vallen och tittar på matchen, annars lovar jag att skicka dig ett svar efteråt."

Eftersom vi på Pazza-redaktionen alla har fått varsitt meddelande vart vi naturligtvis nyfikna på vad "vår nye FB-coach" sysslar med idag.

OBS:
"Vår nye FB-coach" har dessutom lärt sig att använda "smileys", något som naturligtvis hör till när man är en del av FB-generationen. Dock envisas han med att kalla "fejjan" för "fejsan". ;)

Vad gör Ex-coach CC nuförtiden?

Jag skulle vilja ha fötterna på bordet och alltid en ale i ena handen och TV dosan i den andra. Men tyvärr så funkar inte det just nu när man har blivit 4 barnsfar. Så jag får säga, jag tar hand om min familj just nu med allt vad det innebär...

Ex-coach har ganska nyligen upptäckt facebook! Enligt Din profilsida har Du nyss fått ett nyförvärv till familjen. Pazza ber att få gratulera och ställa den heligaste av alla frågor: Hur känns det?

Det där med "fejsan" vill jag helst fortfarande vägra. Men, vill man vara "med" så kände jag mig tvingad. Tex så fick jag nyligen svar från Viktor Håkansson om "vart fan han tog vägen" och det genom "fejsan". Ehehe, vad var frågan? Ja just det, tack, det känns eheh vad skall man säga, jättebra med mindre sömn, och jättebra med mindre pengar i plånboken...så det känns kanon :)

Blir det någon fotboll nuförtiden? Tränar Du något lag? Säsongskort på Stadion?

Den enda fotbollen just nu är framför TV:n. Vill passa på att tacka Canal+ och Viasat att ni finns :) Nej jag tränar inget lag och kommer heller aldrig mer att göra det, tack för mig. DSK var den sista milstolpen i min tränarkarriär ;-) Säsongskortet på Stadion kommer att vila ett tag tills Måns kan sitta still i 90 minuter :)

Vilka är Dina bästa minnen från Din tid som huvudtränare för DSK?

Oj oj oj, det är så många så att jag knappt kommer ihåg dem. Tex bortamatchen mot Djursholm när vi säkrade uppflyttningen till 4:an, där Hasse Ball sprang på linjen och viftade till sig huvuddomaren för att få en Djursholmsspelare utvisad

Något särskilt favoritminne?

Ja jag har två, det ena är när Assyriska Rinkebys - tror att de hette så - tränare sa i en intervjuv att DSK:s försvar var seriens bästa och när en linjedomare sa till mig när han sprang på linjen att "eran backlinje håller div 2 klass med era förflyttningar upp och ner" då vet man att man har lyckats med ngt åtminstone.

Följer Du DSK idag och vad vet Du i så fall om dagens upplaga?

Jag har enbart varit nere på 2 hemmamatcher de senaste 2 åren, så, nej jag följer inte DSK så frekvent. Men jag kollar alltid resultaten på STFF.

Hatten är ny lagkapten för säsongen. Kommentar?

Jag visste det, att han till slut skulle mogna :)

Eskola har inte synts till under hela förra säsongen och inte heller så här långt i år. Han har dock lovat att han ska komma ned på träningen den 12 april. Tror Du att han kommer?

Den där finnen vet man aldrig vart man har, och det är det han gillar. Han skulle kunna helt plötsligt dyka upp i ngn match på Canal+ och då i franska ligan.

Benji har testats som mittback i träningsmatcherna. Kommentar?

Aj då, har ni ont om mittbackar?

Lill-Wise har tränat hela försäsongen och gjort fina insatser som vänsterback. Är Du förvånad?

Lugn lugn, han kommer att försvinna när som helst för att sen plötsligt dyka upp igen.

Några av Dina gamla spelare har blivit gamla på riktigt. Bergstaca, Niklasson, Rawling och Frosten har alla passerat 30-strecket. Nödvändig rutin för DSK eller är det dags för tvångspensionering?

Njae, med tanken på att deras kroppar kanske inte var skapt för idrott så är jag förvånad att de fortfarande håller på. Men visst, rutin är alltid bra för vilket lag som helst.

Vad är det sista Coach Carlson skulle säga till killarna innan vi kliver ut till premiärmatchen på lördag?

"Den jäveln som viker ner sig vill jag aldrig mer se"

Hur tror Du att det går för DSK i år?

Serien ser ganska tuff ut, så kommer ni på den övre halvan så blir jag imponerad.

Klockan 14.00 lördagen den 16 april 2011, Danderydsvallen: DSK-Sollentuna United, seriepremiär. Står Coach Carlson på läktaren?

HBK - Gais på Canal+ då :) nejdå, så skadad har jag inte blivit. Vem vet, jag kanske gör min årliga visit då på Vallen :)

Avslutningsvis några korta frågor:

BMW eller VW? Audi

Stadion eller Danderydsvallen? Det finns inga dumma frågor, men den här var dum, Sthlm Stadion!!

Lill-Wise eller Stor-Wise? Ingen var mig riktig lojal, men jag säger nog Stor-Wise för att han behöver det mer än Lill-Wise

4-4-2 eller 4-2-3-1? Just nu, 4-4-2

M. Persson eller Eskola? Två sköna killar, men jag måste säga "Halmstads Persson"

J. Pasthy eller Hatten? Oj oj oj, ena med pingislunga och den andra stelopererad...Men jag måste säga Hatten.

B.Frost eller M.Frost? Det här var absolut den svåraste frågan av dem alla. 2 sköra tyskar och man vill ju inte såra ngn, men om jag måste så säger jag Benji, sorry Frosten.

Pazza DSK

NUMERO UNO



Fritti, Scampi, et Chianti, calamari
Luca sei per me - NUMERO UNO

Cannelloni, Luca Toni, Pepperoni
Luca sei per me - NUMERO UNO

Bella Donna, Mama Mia, Alimente
Ciao Ciao, Roma Roma, Ribery, Amore Mio

Mozzarella, Mortadella, Mit Nutella
Luca sei per me - NUMERO UNO

Prego, Foul an Luca Toni
Simulazioni, Stehe wieder auf (hey)

Prego, Luca Tore mache, Und bei Jubel lache, Campioni LUCA TONI

Zabaione, Minestrone, Oben Ohne
Luca sei per me - NUMERO UNO

Italiani, trifft Germani, grosse Klappe
Luca sei per me - NUMERO UNO

Bella Donna, Mama Mia, Alimente
Ciao Ciao, Roma Roma, Ribery, Amore Mio

Amaretto, Rigoletto, Benedetto
Luca sei per me - NUMERO UNO

Prego, Aqua minerale ,Grappa speziale
Cozze vongole

Prego, Foto di panini, Schicker Lamborghini, Luca Toni kriegt Millioni

Tortellini, Cappuccini, Con Martini
Luca sei per me - NUMERO UNO

Luca Toni, Telefoni, Berlusconi
Chiama qui per te - NUMERO UNO

Bella Donna, Mama Mia, Alimente
Ciao Ciao, Roma Roma, Ribery, Amore Mio

Schwarze Haare, Viel palare, Calcio di mondiale ma per me - NUMERO UNO

Welcome to the news of the week:

Colero ma-kio mio millo piascolo piccolo, no, Monaco di bavaria, Campioni del Mondo, no, EM ausgeschieden, no que bello, no, alora que bello

Gool de Luca Toni!!

Tortellini, Cappuccini, Con Martini
Luca sei per me - NUMERO UNO

Luca Toni, Telefoni, Berlusconi
Chiama qui per te - NUMERO UNO

Bella Donna, Mama Mia, Alimente
Ciao Ciao, Roma Roma, Ribery, Amore Mio

Schwarze Haare, Viel palare, Calcio di mondiale ma per me - NUMERO UNO

Några klipp som spinner vidare på detta fenomen:







Pazza DSK

lördag 9 april 2011

PAZZALÖRDAG: DANMARK

Exklusivt för alla Pazzaläsare, Pazzalördag: Danmark. P.g.a. en taskig uppkoppling är sändningen uppdelad i tre delar. Klicka på "More" och klicka på de tre senaste avsnitten nerifrån och upp.

Väl mött. PAZZA!



Pazza DSK

torsdag 7 april 2011

...och det fortsätter...



Äventyret fortsätter...


08:20 Hatten vinglar med minibussen och vill ha bärs. Calle börjar bli orolig...
08:34 Hatten har antagligen redan knäckt sin första. Finnar alltså...
09:50 Eskola messar: Upp i ledning i CL, jag tackar.
Benji påminns om gårdagen, då han hämtade FIFA 2011 och två kontroller hos Eskola. Det är spikat nu. Eskola gör comeback den 12 april. Fyra dagar innan seriestart! Klassiskt.

Löpande uppdateringar följer...

Pazza DSK

Äventyret har börjat

06:15 KOF och Hatten plockar upp Benji. Avtalad tid var 06:10... Självklart.
06:20 Samtal till Wise: "Vi är där om fyra minuter."
06:30 Morgontrött Wise kommer stapplandes med Ikea-kasse och väska.
06:37 Nere vid Vallen sitter alla och väntar.
06:42 Pazza-redaktionen konstaterar att Viggan-maffian har paxat den överlägset
Bästa bilen och därmed även "Pazza on tour-bilen". Jävla as!
06:55 Trafikstockning
07:15 Vi passerar Rysjö of Salem.
07:30 Vi passerar Rawlings-land.
07:32 Dags för nap.
07:36 Wise kör fel. Tydligen är allt kartläsaren Philles fel. Tillbaka i Rawlings-land.
07:38 Kennies bil har precis anlänt i Ishöj, Danmark.
Fortsättning följer...

OBS: Livestream-klipp dyker upp titt som tätt. Håll koll på Bambuser-fönstret.

Pazza DSK

onsdag 6 april 2011

Följ Danderyds SKs träningsläger i Danmark på pazzadsk.com

Imorgon drar DSKs A-lag till Danmark för ett fyra dagars träningsläger, och naturligtvis är Pazza DSK där och följer varenda (sned)steg som spelarna tar. Liveprogram, intervjuer och naturligtvis den uppdaterade bloggen är att vänta sig när Pazza rustar för den största satsningen någonsin. PÅ UTLÄNDSK MARK!

Mellan 06.30-07.00 går färden från Danderydsvallen i tre läckra minibussar. Förhoppningsvis ska vi kunna försöka oss på att ge er lite smått och gott under färden ned till Danmark. Annars syns vi säkerligen med något program eller liknande på torsdagskvällen.

Tänk på att alla korta live-klipp återfinns i fönstret till höger högst upp. Det är bara att klicka på "play" så får ni det senaste nytt, allt filmat via vår fina Iphone.

Vår filmkamera åker naturligtvis med på färden och det kommer filmas som aldrig förr. Allt ska dokumenteras!

Så, ta en fyra dagars uppesittarkväll på Pazzadsk.com, du kommer inte bli besviken.

Pazza DSK

10 dagar kvar: KOF


Hur är formen i dagsläget?


Formen pekar uppåt som framtiden ser ljus ut.

Hur är lagets form för tillfället?


Mycket bra med tanke på resultaten på sista tiden.

Vad tror du händer på träningslägret i Danmark?

Ja du. Jag ska ju sova med Hatten och BK så då vet man tydligen aldrig vad som händer. Ska tydligen inte få sova så mycket. Annars tror jag att vi kommer att ha sjukt roligt med bra väder och rolig fotboll.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Som vi gjort hela försäsongen såklart.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Helt klart mittfältsgeneralen Pinky. Tror han kommer göra jobbet för minst fem gubbar.

Vem vinner skytteligan?

Blir det inte jag så får det väl bli Idolen (Sorry Hatten han slår dej med en balja)

Vem blir årets utropstecken?

Kan ju vara vem som helst, rent av hela laget.

Vilken match ser du helst fram emot?

Alla dessa derbyn för det är så sjukt roligt med derbyn. Så Enebybergs och Djursholmsmatcherna.

Vilken match ser du minst fram emot?


Får väl hålla med BK. Kista SC borta och Ärvinge är ingen rolig plan att spela på.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Som sagt Calle ska ju få duscha så vi siktar på solklar seger.

Varför tror du att du kallas KOF?

Ja du, har inte en blekaste. Är så grymt nyfiken på det så jag håller på att spricka.

Pazza DSK

tisdag 5 april 2011

En hälsning till våra globetrotters

Två av våra mest utmärkande spelare i slutet av förra säsongen Hannes och Sam E. är ute på vift och vi kan glatt konstatera att dessa två herrar ivrigt följer Pazza på andra sidan jordklotet.
Sam E. befinner sig för närvarande i Sydney och Hannes befinner sig enligt en reseblogg ute på nätet i Cairns Australien, vilket även bekräftas av Pazza-kartan.


Självklart räknar vi med att ni inte har drabbats av det omvända ”DSK-syndromet”*, d.v.s. kommer tillbaka som två nergångna vrak. Något som vi allt för ofta har fått uppleva i DSKs historia.

*DSK har en förmåga att förvandla stora talanger till värdelösa medelmåttor, därav ”DSK-syndromet”. En spelare i DSK kan även förvandlas till en värdelös medelmåtta under en längre utlandsvistelse, därav det omvända ”DSK-syndromet”.


Pazza DSK

11 dagar kvar: Fille 12


Hur är formen i dagsläget?

Formen är helt okej, men det kan bli bättre på alla sätt.

Hur är lagets form för tillfället?

Det ser bra ut, vi har haft bra resultat i träningsmatcherna och det visar väl att vi är i form.

Vad tror du händer på träningslägret i Danmark?

Får vi se en repris från Höganäs kanske, Paani som badar i havet verkar inte helt otippat. Annars kan det bli en grisig kväll i köpenhamn.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Spela med tålamod och göra mer mål än motståndarna.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Hade sagt Benji om han inte hade kladdat så mycket, så jag säger Pasthy.

Vem vinner skytteligan?

Pasthy vinner skytteligan.

Vem blir årets utropstecken?

Sunken, snart är han i toppform.

Vilken match ser du helst fram emot?

Jag ser fram emot Sollentuna Fotboll IF hemma, då får jag äntligen spela igen efter avstängningen.

Vilken match ser du minst fram emot?

Fk Bromma borta, match på en måndagskväll är fan inget att hurra över.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Vi landar på uppflyttningsplats, vi ska tillbaka.

Pazza DSK

måndag 4 april 2011

12 dagar kvar: Frosten 13


Hur är formen i dagsläget?

Formen är stigande. Behöver dock tappa ca. 3 kg innan matchvikten är uppnådd.

Hur är lagets form för tillfället?

Resultaten så här långt har ju varit positiva. Vi spelar stundtals bra fotboll, men framförallt tycker jag att vi visar en kämpaanda och vilja som vi inte visat på länge. Om en del tekniska detaljer förbättras kommer vi nog bli riktigt bra i år. Lagets form är alltså bra, men kan bli ännu bättre.

Vad tror du händer på träningslägret i Danmark?

Seniorerna krossar juniorerna i en intern träningsmatch. Det brukar bli så…

Hur ska vi vinna matcherna i år?

På samma sätt som vi vunnit träningsmatcherna, dvs. att vi sätter hög press, att varje enskild spelare är beredd att springa några extra meter och att vi sätter våra chanser.

Vem är den stora stjärnan i laget?

Eftersom vi är tillbaka i femman finns det väl bara ett svar: Bergstaca.

Vem vinner skytteligan?

Det blir väl Jonas i slutändan, även om kanske Hatten kan hota nu när bindeln har gett honom extra självförtroende. Om Bergstaca är skadefri (dvs. om benen förblir lika långa) och inte prioriterar frackbröllop kan även han hota i skytteligan - division 5 är trots allt Bergstacas division.

Vem blir årets utropstecken?

Om Eskola kommer ner den 12 april och om han därefter tränar regelbundet kommer Eskola att vara det absolut största utropstecknet. Om inte det händer (ingen lär vara överraskad), har jag stora förhoppningar på Wise. Han har försäsongstränat mer än någonsin och har sett bra ut på träningar och i matcherna. Dessutom har han uppnått en ålder när fotbollsspelare brukar vara som bäst.

Vilken match ser du helst fram emot?

Självklart är det derbymatcherna som lockar mest. Den 28 maj är en första höjdpunkt: förhoppningsvis en varm försommarlördag på Vallen, 150 icke-betalande åskådare och derby mot Berget. Stort.

Vilken match ser du minst fram emot?

Österåker borta i division 4 nästa år.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Målsättningen är att vinna serien.

Pazza DSK

söndag 3 april 2011

Färjan åkte på grund: DSK - Roslagsbro 5-7

Matchen var parodisk, det var näst intill patetiskt. Roslagsbro gästade DSK denna finfina lördag med moln och en matta som var sjukt snabb efter fredagens regn och snö. Givetvis trodde samtliga DSKare att detta skulle gynna oss. En annan gång kanske. 

Roslagsbro är nyuppflyttade i Division 4, och säg det lag från Norrtälje eller Uppsalatrakten som har en spelare under 175 cm? Det var ett par bastanta herrar vi mötte.

DSK startelva:

Kvasten
Tobbe Kirre BK Wise
Frosten Pinky Ibrahimovic KOF
Stefan Stefan

DSK startade pressen högt och det såg riktig bra ut i två minuter. Då gör Roslagsbro mål efter en liten kommunikationsmiss.
De efterföljande två minuterna spelar DSK riktigt bra fotboll. Då gör Roslagsbro 2-0 efter en kalasträff utanför straffområdet där vilsna DSKare står och tittar på de fina molnen ovanför.

Därefter gör inte något av lagen någonting. Då får den gamle räven Bergstaca för sig att trampa vatten på högerkanten, då han inte hade någon möjlighet att skruva in den i bortre krysset och då ingen av spelarna orkade ta sig upp till straffområdet, slog han i vredesmod bolljäveln snett inåt bakåt. Där kommer Wise, det afrikanska lokomotivet farande, puttar undan två junisar och skjuter bollen i mål. 1-2.

Därefter ville Wise visa publiken vilken fin vighet han har i benen i straffområdet. Asså, bollen var säkert 20 cm över marken, jag svär. Trots att Kvasten stod bakom och möjligtvis hade kunnat ta bollen som kom farande ville Wistedt visa klass. AJ, det sprack. 1-3 till Roslagsbro. 

Därefter känner Calle att nu får det f-n vara nog. Plockar upp Wise som vänstermittfältare och släpper in Saman som vänsterback. Här ska det framåt!
Wise får sedan en genomskärare av Ibrahimovic, och med mycket möda och besvär så drar han i ångtutan och orkar ta sig ned till hörnflaggan, där slår han ett fint inlägg som KOF kommer och möter. Mycket vackert mål. 3-2.

Därefter gör motståndarna 4-2, tror jag när BK ska lattja med bollen på kanten. Men därefter kladdar Saman till sig bollen på vänsterkanten och viker in i värsta farten och avlossar ett megaskott till 3-4.

Därefter är det halvtid och publiken är i extas. Vilken match!

I andra halvlek var det var nån straff, ett misslyckat inlägg från Roslagsbro och ytterligare en balja jag inte kommer ihåg. 

Dock gör Frost mål igen. Och Bergstaca gör mål. Helt galet!

Galen match och smeknamnet Pazza DSK känns väldigt signifikativt för denna match. 

Pazza DSK

fredag 1 april 2011

DJ Pinky

Något våra spelarfruar, fans och andra intresserade aldrig kommer få ta del av är (kanske lika bra det) det allra heligaste av rum på Danderydsvallen: Omklädningsrummet.

Inför matcherna är det alltid en speciell stämning som stiger när DSKs nummer 6 glider in i omklädningsrummet. Det hejas, det viftas och snackas. Med spända ögon ser man alltid fram till det ögonblicket Pinky öppnar väskan och plockar fram en splitterny CD. Vad blir dagens låt?
Pinky är DSKs självskrivne DJ, det är han som fixar låtarna och får oss att älska varandra i omklädningsrummet.

Vad är det viktigaste man bör tänka på när man sätter ihop en cd?

När man sätter ihop en skiva till laget, försöker man ha lite ledord, så som Lemon, glädje, party, singalong? Man ska gärna blanda musik från flera olika epoker.

Vad blir årets viktigaste låt för DSK?

Oj tuff fråga, har inget svar på det. är ju försäsong även för pazzaplattorna. Detta hoppas jag att vi ska lyckas komma fram till på lägret.

Vad är det som gör att Meat Loafs ”I´do anything for love” är så uppskattad i DSKs omklädningsrum?

Kan vara att halva laget har ju Meat Loaf som favoritartist sen barnsben. Sen har vi ju sing à long känsla som är väldigt hög i denna låt.

Hur kommer det sig att du är så bra på att ta fram låtar för DSK?

Roligt att höra att ni på Pazza upplever det så. Man försöker få med sånt som folk gillar och kommer i en bra stämning av, och ibland slänga med något wildcard som med lite tur slår bra ut. Sen får jag bra hjälp och feedback från ngr av grabbarna i laget, tex Idolen, Kvasten och BK.
Självklart tar jag mer än gärna emot förslag på låtar ni i laget vill ha med, sen får vi se om det kommer med på någon skiva eller inte.

Hur kommer årets Sommar-cd se ut?

Det är för tidigt att säga, men plattorna till lägret kan ge en fingervisning vart det kan hamna. Sen brukar det bli lite Halmstad-touch på en sommarskiva.

http://www.youtube.com/watch?v=xXfPfeTWHrE
 
Pazza DSK

15 dagar kvar: Målvaktstränare, mental dadda, Tedenbäck



Hur är formen i dagsläget?

Formen är bra, den 31:a mars är det operation, så den blir snart ännu bättre. (vi har tagit bort smileyn)

Hur är lagets form för tillfället?

Har dålig koll på hela laget, tycker dock att Kennie ser lite tung ut. (smiley) Tomas Wistedt har uppgraderat sig från kon till rundningsmärke.

Vad tror du händer på träningslägret i Danmark?

No comments.

Hur ska vi vinna matcherna i år?

Genom att göra mål, nu när jag tränar Martin i målet så kommer nollan att vara intakt hela året. ;-)

Vem är den stora stjärnan i laget?

Martin såklart, tätt före tränarna

Vem vinner skytteligan?

Pasty vinner både mål och assistligan

Vem blir årets utropstecken?

Frost, i år får han sitt genombrott. (smiley)

Vilken match ser du helst fram emot? (motivera)

Den sista, då vi kan lira champagnefotboll eftersom att serien redan är vunnen då!!!

Vilken match ser du minst fram emot? (motivera)

Ingen faktiskt, jo den vi vinner med tvåsiffrigt för den matchen visar att vi ligger i fel serie.

Var slutar Danderyds SK i tabellen?

Etta!!


Pazza DSK

DSK - T-Rex 6-1 (2-1)

DSK mötte den skräckinjagande tyrannosaurusen Rex från Uppland igår kväll. Men DSK, likt små velociraptorer, sprang ifrån gästerna, spelade en fin fotboll och vann med 6-1.
Om Jurassic Park spelades in på Costa Rica så var det inte riktigt samma klimat på Danderydsvallen igår. Termometern kröp ned mot 0-strecket och det snöade som f-n.

Stort tack ändå till våra motståndare som tog sig hela vägen från Uppsala (eller vart dom nu kom ifrån) till Danderydsvallen på en torsdagskväll.

Startelvan

Kvasten

Tobbe TrollungeFilifjonkan, BK den förskräcklige, Wise

Frost, Lilla My (a.k.a. Pinky), Fille (numera avstängd), Pannbands-Phille

Idolen (numera Nelodi, nej inte någon form av italiensk tripplett, bara Idolen baklänges), Muminmamman

Avbytare:
Trifon!
KOF
Tom (klassmål)
Stefan, kan det vara Trifons son?
Saman
Kirre den återställde
Sünken
Falcao den effektive (1 mål och sen gick han av)
Balotelli

Som vanligt så sviker mitt minne mig, jag ber om ursäkt om jag har glömt någon.

Filifjonkan fick äntligen göra sitt första mål för DSK, två meter offside bjöd domaren på också. Så såg det i alla fall ut från sidan. I DSK ska det vara ärliga mål Filifjonkan, du vet om du kan ta åt dig äran eller inte.

För att statuera ett exempel så gick hela laget emot Pinkys första mål för DSK i matchen mot Rotebro för några år sedan. Pinky gjorde förvisso mål, men senare ändrades resultatet till 3-0 för DSK då Rotan använt sig av en icke-registrerad spelare på planen. Pinky bönade och bad, men vi sa NEJ. Patetiskt försök.

IK Rex bjöd ändå på fint motstånd i första halvlek, men det kändes ändå som att vi hade koll på händelserna.

Målskyttar:
Pannbands-Phille 2
Falcao
Filifjonkan
Tom
Balotelli

Benji saknades, han är på Malta!! Fy fan. Och jag vet att han läser detta medan han sitter där och spelar bort sitt liv.

Sist men inte minst, livestreamingen siktar vi på att få igång till hemmapremiären. Vi kommer förhoppningsvis kunna göra lite tester i Danmark.

Pazza DSK