fredag 28 januari 2011

SAXAT: Avspark: Stockholm - Division 5: seriesammansättning

För er som inte har varit inne på Avspark: Stockholm än, här har ni deras artikel om seriesammansättningen i Division 5 norra.

2011 är här och snart är det februari. I väntan på varmare tider tar Avspark: Stockholm sig en titt på indelningen av division 5-serierna och premiäromgången andra veckan i april.

Division 5 norra

Danderyds SK (från div 4)
Enebybergs IF
FC Djursholm (från div 4)
FK Bromma
Huvudsta IS
Kallhälls FF (från div 6)
Kista SC
Rissne IF
Sollentuna Fotboll IF
Sollentuna United FK
Ursvik IK (från div 6)
Värtans IK

Premiäromgången
13/4 Djursholm – Ursvik
15/4 Bromma – Värtan
16/4 Sollentuna Fotboll – Enebyberg
16/4 Rissne – Kallhäll
16/4 Danderyd - Sollentuna United
17/4 Huvudsta – Kista

Kommentar: Norrfemman är som vanligt en intressant serie med en hel del förväntningar och förhoppningar på lagen. Ursvik och Sollentuna United ställer upp med väldigt unga lag, tvärtemot Rissne, som har gjort det i några år utan att komma någon vart och i år höjer medelåldern något. Djursholm spelade med unga killar i fjol i norrfyran och åkte ur. Danderyd hade en tunn trupp i fjol och fick lämna norrfyran. Har de förstärkt/breddat under vintern? Ja, det har de. Skadeförföljde David Rundgren har äntligen varit skadefri i en hel månad och har redan hittat tillbaka till storformen.
Världens bäste Division 5-spelare Stefan Bergsten är äntligen tillbaka där han hör hemma. Efter den succéfyllda säsongen 2006, då han med sina sagolika 13 mål, förde upp Danderyd i Division 4, har det endast blivit tre mål på fyra år. Ett tydligt tecken på att han inte är för gammal, utan endast som bäst i Division 5. Tomas Wistedt har fått många att höja på ögonbrynen med sin träningsnärvaro och kommer att förgylla lördag eftermiddagarna med sin eminenta vänsterslägga och italienska spelstil.
Vad mer? Tvåvägsspelaren Daniel Niklasson kommer tillsammans med ångloket och tillika Borås nästbästa Talebinejad-brorsa styra spelet på innermittfältet. Ett glädjande besked för DSK är att Mattias Frost har valt att lägga skorna på hyllan. Avspark: Stockholm vill gärna tacka honom för hans beslut. Även spelaren som har gått genom alla led i Pazza Academy Nille Rysjö har valt att ta en paus. Åsikterna på Avspark: Stockholm Redaktionen går isär, huruvida detta är ett avbräck eller inte för Danderyd. Men utan att gå in för mycket på Danderyd kan vi konstatera att deras framgångsrecept stavas Mange Falk. Med en karriär som har pekat spikrakt uppåt, är det han som på toppen av sin fotbollskarriär ska leda Danderyd till serieseger. Bromma gjorde en fin premiärsäsong i femman förra året och bör kunna höja sig i år. På Kallhälls hemsida står Dinis Ndele som anfallare, men om jag förstått det hela rätt så spelar han bara futsal i KFF. Om inte så har nykomlingen seriens bäste målskytt och bör då bli ett topplag. Totalt sett känns serien ganska avgjord på förhand med Danderyd som seriesegrare.

OBS: Pazza har modifierat texten något.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar