torsdag 23 juni 2011

Wimbledon Omgång 2: DSK – Kallhäll 7-6, 6-7, 7-6, 6-7, 14-14 (Pågår, avbruten pga av regn)

DSK, saxat från Wikipedia:

Karlovic började spela tennis som 6-åring. Han växte upp till en reslig person och han är den längsta (208 centimeter) spelaren någonsin på touren. Han har tillägnat sig en mycket effektiv serve och är en av fyra tourspelare som slagit över 1000 serve-ess under en och samma säsong. I första omgången av Franska Öppna 2009 slog Karlovic rekordet som innehades av Joachim Johansson och han själv på 51 serve-ess i en match. Han noterades för hela 55 ess mot Lleyton Hewitt men förlorade ändå matchen med 7-6 7-6 6-7 4-6 3-6. Karlovics serve är mycket snabb, ofta över 200 km/timmen, och han räknar själv med att kunna slå Andy Roddicks serverekord på 248 km/timmen. Hans extraordinära längd är till stor hjälp för honom när han servar. Hans grundslag är inte i samma klass som serven. Eftersom det är mycket svårt för motståndarna att bryta hans serve, går flera av de set han spelar till tie-break.

Kallhäll, saxat från Wikipedia:

Nadal spelar tennis med vänster hand men skriver med höger hand. Han är en utpräglad och mycket snabb baslinjespelare vars spel är bäst lämpat för långsamma grusbanor. Nadals grundslag är hårda och slagna med extrem överskruv (topspin). Hans främsta vapen är en kraftfull forehand. Han spelar med dubbelfattad backhand. Han har på senare spelat alltmer dubbel, vilket bidragit till att han förbättrat sin volley. Hans serve som tidigare inte tillhörde hans starkare sidor har blivit betydligt vassare och bidrog starkt till att han kunde vinna US Open 2010.
Nadal tränas av sin farbror Toni som också är hans mentor och viktigaste stöd på touren. Tonis filosofi är att det bara är med hårt arbete man kan uppnå framgångar och att det alltid finns utrymme för förbättringar. Nadal är bosatt i Manacor på Mallorca och han hejar på den spanska fotbollsklubben Real Madrid.


En hårdservande Ivo Karlovic mot världsettan Rafael Nadal. Matchen blev avbruten i femte och avgörande set vid ställningen 14-14, när molnen blev mörka och regnet lätt började dugga från himlen. Om det vill sig illa kan den här matchen pågå i all oändlighet. Nadal var inte lika bra idag som vi är vana vid att se honom. Dinis satt nämligen på läktaren och någon mer tongivande spelare var borta. Karlovic visade redan tidigt upp sin fruktade serve när BK drog en volley över hela plan. Men Nadal var alltid där. Trots till synes omöjliga bollar och i pressade lägen levererade han gång på gång fina passerbollar längs kanterna. Men irrationelle Karlovic var på tårna. Ibland kontrade han med en stoppboll, ibland med en lobb, men allt som oftast med en ren och skär felträff. Alla som följer tennis, vet att Nadal ogärna går fram på nät. Han förlitar sig på sina passerslag och sin tekniska briljans.
Första halvlek var ingen bra halvlek, inget av lagen var speciellt bra. Kanske var det det snabba underlaget som spelarna inte riktigt var vana vid och kunde behärska. Tempot blev alldeles för högt för spelarnas eget bästa. Det var knappt ens nära ett servegenombrott under de första två seten. Karlovic hade förvisso en breakchans i första set, men lyckades inte med sitt svåra passerslag när Jonas kom fri mot Kallhälls målvakt.
I början av andra halvlek, d.v.s. i tredje set, tog Karlovic lite oväntat kommandot och hade flera breakchanser i Nadals serve. Men när det väl äntligen såg ut att bli ett servegenombrott för Karlovic var Nadal där och tog fram sitt magiska passerslag, den här dagen visade det sig vara Kallhälls målvakt. I fjärde set kom Nadal bättre in i matchen. Nadal lyckades återigen ta kommandot i eget servegame, men i Karlovic servegame hade han inte en chans denna dag.
Femte set pågår tamejfan än och jag ser inget slut på den här matchen. Det kanske är lika bra om den slutar oavgjort…

Startelvan 4-3-3:

Kvasten

Tobbe Benji BK Wise

Pinky Fille Guti

Frost Hatten Jonas

Dagens citat:

En Kallhäll-spelare: ”De spelar fan tennis”

Kommentar: Det krävs två för att spela tennis…

Trevlig midsommar!

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar