torsdag 9 juni 2011

Pazza DSK diskuterar – Zlatan Ibrahimovic vs Jonas Eleganten Pasthy

Det är ju inget direkt tvivel på vem som är Danderyds SKs store stjärna, Eleganten Jonas Pasthy.
Assså, ta bara den senaste tisdagsträningen när Eleganten lackade ur under en övning där man skulle få en passning i brösthöjd för att sedan vända om och gå på avslut. Bollen blir alldeles för låg, Eleganten lackar ur och drar den stenhårt på volley för att visa sitt missnöje. Att det den här gången råkade vara en junis som levererade passningen sket han i. Kvalité, snälla!
Det är ingen tillfällighet att bollen så småningom landar i kryssribban. Jag står med munnen och bara gapar:
Hur fan gör han?

Även om Eleganten är en ödmjukare spelare än Zlatan så går det inte att komma ifrån att båda spelarna gör skillnad på planen. Skulle vi inte ha Dominanten i laget skulle vi förmodligen ryka all världens väg ned i skiten. Att Viggan går som tåget i Division 3 har satt skräck i hela truppen, vissa menar att Idolen redan är klar för Viggbyholm till hösten.
Båda spelarna har ju gjort en hel del känsliga klubbyten, tagit skiten och levererat när det gäller som mest.

Zlatan gick som ung talang från Ajax till Juventus där han inte alls kom överens med Capello. Från Juve blev det Inter, från Inter till Barca, från Barca till Milan. Infekterat.

Jonas Pasthy har snart dammat av nästan alla klubbar i norrort, bara Berget, Djursan och Stockan saknas. Men en tur mellan Viggan till Danderyd, tillbaka till Viggan, dessförinnan Täbylagen, det har han hunnit med.
Förra året spelade vi 1-1 mot Viggbyholm på Vallen. Målskytt? Dominanten.
Milan vann vårderbyt mot Inter. Målskytt? Zlatan.
Gemensam nämnare, båda visar sin känsla för klubben genom att kyssa klubbmärket inför sina tidigare vansinniga fans. Det är bara stora spelare som får för sig att göra något sådant.

Och så det här med namn. Varje storstjärna har ett namn, brassarna har förvisso nästan samtliga artistnamn (sen när dom väl har fått sin check lägger dom skorna på hyllan. Bergstaca, kom tillbaka) men tittar du på spelare i exempelvis Italien så förtjänar du ditt smeknamn.
Zlatan kallas för Ibra, Ibrakadabra när han gör något magiskt. I Sverige kallas det zuper eller ”Vilken Zensation Zlatan”.

Lokaldelen skriver inte riktigt lika mycket om oss, men man ser potentialen ibland, och givetvis är det Eleganten som snor rubrikerna.
I laget får han ett nytt smeknamn varje dag. Idolen är han vid sidan av fotbollen, Eleganten är han när han avslutar varje träning med att smeka upp bollen i krysset, Dominanten är han hela tiden, Judas är ofrånkomligt. Kärt barn har många namn.





Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar