måndag 13 juni 2011

DSK – Kista SC 7-0 (5-0)

På årets hittills varmaste dag tog DSK sin första gräsvinst. Slutresultatet skrevs till hela 7-0, DSKs största vinst på nästan nio år.

Startelvan:

Kvasten

Lill-Tom Benji BK Wise

Frost Pinky Fille Guti

Hatten (K) ”Felträffs-Eleganten”

Eftersom Calle var i Kalmar på utbildning, fick Kvasten och Hatten äran att hålla i taktikgenomgången, samt ha delat ansvar för coachningen under match. Inget de direkt var bekväma med, men som de med facit i hand kan vara väldigt stolta över.

P.g.a. värmeförhållandena enades man om att lägga in en vattenpaus i mitten av båda halvlekar. Och första halvlek innan den första vattenpausen var en uppvisning i effektivitet och aggressivitet från DSKs sida.

1-0 kom på en väl slagen kantfrispark av Wise, där en Kista-spelare olyckligt nickar in bollen i eget mål.
2-0 kom på ett högerinlägg från Frosten som Guti snyggt kan nicklobba över Kista-målvakten.
3-0 kom på hörna, då Pinky efter mycket tumult i straffområdet kan sparka in bollen.
4-0 kom på matchens snyggaste anfall, återigen via högerkanten. Inspel från Frosten till Guti som inte gör något misstag.

Även om man som neutral åskådare säkert har åsikter om Kista-spelarnas insats, var DSKs första 20 minuter det bästa man har presterat i år.
Efter vattenpausen jämnades spelet ut något, men det skapades få chanser åt båda håll. I slutet av första fick DSK återigen en hörna. DSK körde genomgående ”klumpen” på första stolpen på hörnor. Denna gång valde dock Jonas att slå hörnan mot bortre, dit Pinky hade sökt sig. Ostört kunde han nicka in 5-0.

Till andra halvlek gick DSK ut med inställningen att säkra under första kvarten. Med andra ord se till att man bara kunde spela av matchen sista halvtimmen.
Kista var bättre i andra halvlek än i första, men DSK höll uppe spelet väl. Dock har man fortfarande en förmåga att slappna av lite väl mycket på fasta situationer och det var även efter sådana som det blev farligt framför DSK-målet.
Kista mäktade dock inte med att reducera. Istället kunde ”Felträffs-Eleganten” chippa bollen över Kistas målvakt, efter en magisk framspelning av Hatten. 6-0 och DSK började rotera friskt inom laget.
Bland annat var det kul att se Molander få göra A-lagsdebut. Noterbart är även att Eleganten var överallt. Han gick inom två minuter från anfallare till innermittfältare och sedan till mittback. Något som förbryllade självutbytte coach Hatten på bänken så pass mycket att han valde att ta ut Eleganten.

Lill-Tom fick kröna en till fin insats på högerbacken, med ett fint placerat skott i krysset. Hans första mål i DSKs A-lag. 7-0 till DSK.

Hela laget var bra idag, men någon måste vara bäst. Således blev Guti utsedd till matchens lirare i DSK. Extra kul för Kvasten och Hatten var även att de taktiska bitarna inte bara satt till 100%, utan även fungerade till 100%.

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och två extremt viktiga matcher mot Kallhäll.