måndag 20 juni 2011

Kallhäll – DSK 3-2 (1-1)

Snöplig förlust och DSKs bortafacit blir allt sämre. Det blev heller inte ”battle of the brunk” som vi hade förutspått. Matchen hade nämligen flyttats till Bolindervallens konstgräs eftersom kommunen hade stängt gräsplanen. Detta trots att gräsplanen såg otroligt fin ut och antagligen är klasser bättre än Träskvallen.
Med andra ord hade vi inte ett enda rätt i vår inför-rapport, mer än att Dinis var på plan och han var bra. Om än inte Kungsängen 2008-bra.
Kallhäll har gjort sig förtjänta av sin andra plats. Antagligen är de det laget i serien som har bäst anfall, tillsammans med Värtan. De anfaller med mycket folk där anfallare och yttrar är otroligt duktiga en-mot-en. Dessutom är Kallhälls nr 14 på innermittfältet duktig på att vända upp på mitten och leverera farliga instick.

Andy och Paani tog avstängda Hattens och Kennies platser i startelvan.

Startelva:

Kvast (K)

Lill-Tom Paani Benji Wise

Frosten Pinky Fille Guti

Andy Eleganten

DSKs första kvart var bedrövlig och kanske berodde det på att man hade fått hybris efter 7-0 vinsten mot Kista. Man visade upp ett presspel som inte fungerade alls, där samtliga jagade boll en och en. Kallhäll hade en boll i stolpen efter drygt 10 minuter och efterföljande retur placerades någon meter över. 1-0 kom efter ett inkast. Kallhälls ytter får efter kamp med Wise en tå på bollen och bollen studsar sakta men säkert förbi Kvasten.
Efter första kvarten kommer dock DSK bättre in i matchen och kan ganska omgående kvittera genom Pinky som placerar in en målvaktsretur. Resten av halvleken är en ganska jämn historia där halvchanser skapas åt båda håll. Man kan även konstatera att DSKs långtjongspel inte verkar falla alla inblandade i smaken.

Andra halvlek börjar ungefär som den första slutade. Kallhäll har dock ett visst spelmässigt övertag och kommer nära ett ledningsmål några gånger. Med 25 minuter kvar kommer Kallhälls egen Kladdjan in på planen. Efter att DSK har misslyckats med att få bort bollen runt eget straffområde får slutligen Kladdjan bollen på kanten, som tar sig runt Frosten. Ett fint inlägg senare och Dinis hinner fram först och knoppar in bollen otagbart för Kvasten.
Bara någon minut senare får DSK en hörna. En väl slagen hörna av Fille och Samuel kan tämligen fri nicka in bollen. Hans första mål för DSKs A-lag. Med dryga kvarten kvar ser det ut att sluta oavgjort. Spelet böljar fram och tillbaka, men det skapas egentligen inga chanser åt något håll. Så med 7 minuter kvar når en långboll DSKs straffområde. Backlinjen misslyckas med rensningen och en Kallhällspelare får iväg en strumprullare mot DSK-målet. Kvasten hinner dessvärre inte få fingrarna på bollen. 3-2 Kallhäll.
DSK lyckas med en mindre forcering och sätta lite press mot Kallhäll-målet, men man lyckas inte kvittera en tredje gång utan Kallhäll tar tre viktiga poäng i tabelltoppen.

Returmötet äger rum nu på onsdag klockan 19.00. Matchen skulle enligt rykten ha spelats på Vallens konstgräs, men ska nu ändå spelas på Träskvallen. Jag tror att vi skiter i våra inför-rapporter i fortsättningen.

Nu gäller det att samla kraft inför sista matchen innan sommaruppehållet och ta tillbaka de tre förlorade poängen. DSK har nu två vinster och fyra förluster på bortaplan. Inget vidare roligt bortafacit.