fredag 17 juni 2011

Battle of the Brunk?

Brunkarvallen eller i folkmun Bolindervallen står som värd för det första dubbeltoppmötet mellan Kallhäll och DSK. Det är imorgon och på onsdag det avgörs. Topp- eller mittenlag?

Nu vet vi naturligtvis inte hur Kallhälls gräsplan ser ut idag, men om man utgår ifrån hur planen såg ut för drygt 6 år sedan är nog Kallhäll seriens mest felplacerade lag. Jag menar DSK och Träskvallen passar ju finfint tillsammans, likaså Enebybronx och Nou ”Enebybergs IP konstgräs” Camp. Men Bolindervallen och Kallhäll… näää. Nu var det som sagt runt 6 år sedan DSK senast spelade där, men Bolindervallens gräs är förmodligen i sämre skick än Träskvallen. Att då placera ett lag som enligt oberoende utsagor är ett rullande och skönspelande lag på Brunkarvallen känns bara fel.

Kallhäll är ett av lagen som vi på Pazza DSK har sämst koll på. Vi vet egentligen inte mer än att de inför/under säsongen fick två tunga nyförvärv från Kungsängen. Dinis och Engin var en viktig del av det Kungsängen som fullständigt körde över DSK 2008.
Men Kallhäll har blandat och gett resultatmässigt på slutet. Trots en 3-1 seger senast mot Sollentuna United, är 1-4 mot Värtan och 2-2 mot Kista inget som imponerar.
DSK har inte heller imponerat rent resultatmässigt, med undantag för matchen senast mot Kista, men spelet har sett lovande ut de fyra senaste matcherna.

Således tror vi på två jämna och tuffa matcher.

Det värsta av allt är nog att returmötet på onsdag kommer att spelas på DSKs träningsplan ”Erba sintetica”, förmodligen för att Träskvallen ska vara i Guldfågelarena-skick lagom till hösten när Kalmar FF kommer på besök. Så i grund och botten är det som om DSK har hemmamatch imorgon och Kallhäll hemmamatch på onsdag. Hur ska detta sluta?

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar