onsdag 29 juni 2011

Pazza Summer Tour 2011

För andra året "irad" så åker Pazza DSK på tour genom Sveriges avlånga land. Men i år skippar vi norra delarna av Sverige och istället fokuserar vi på de södra delarna. Where the party is!

Redan till helgen kan ni om ni har tur träffa Pazzagänget med tourbilen på Larmtorget i Kalmar. NRJ on tour? Vad fan är det för skit?!

Ta tillfället i akt att snacka med stjärnor som Idolen och Kladdjan. Känn pulsen när Sveriges mest patetiska blogg åker land och rike runt.

Kalmar 1/7 - 3-7 - Where the party is!

Halmstad, Augusti - Pigs on tour!

Borås, september - Konferensresan.

Lemon Bar - Pazza Dancing club hela sommaren, varje kväll!!!


Fler resor lär säkert bokas, så skippa det där taniga ragget på Rhodos och festa svenskt och pazza istället!

Pazza DSK

måndag 27 juni 2011

Silly Season

Jaaaa!!! Silly Season är äntligen här.

Precis som IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson sa efter matchen mot Gefle, så är det inte otänkbart att Calle Kylengren lovar förändringar till fansen efter hösten. Calle har som bekant varit i Kalmar under några veckor och specialstuderat flertalet brassar som enligt uppgift skall konkurrera ut överflödet av avdankade grisar i truppen.

Samtidigt intensifieras jakten på Nisse Pasthy allt mer från DSKs sida. Man kommer enligt uppgift göra allt för att få till denna nickspecialist med träbenen framför målet.

Under sista träningsveckan i hällregnet på Vallen hade vi en provspelare på träningen. Tyvärr lyckades inte Pazza uppmärksamma hans namn, men bröderna Frost bör veta det efter deras möte med denne i duschen.

Rykten IN:

KOR - DSK vill nu ha tillbaka den serbiske landslagsmannen. I och med att Babak Talebinejad verkar vara förlorad, skriker DSK efter en tvåvägsspelare. KOR är det naturliga valet och han har ett uttalat DSK-hjärta. Hans blick för spelet (dvs slå ännu bättre tjongbollar) är en unik egenskap, men framför allt behöver vi värmen från denne när det kan blåsa snålt i höst.

Nisse Pasthy - Ett dött rykte enligt spelaren själv, det har givetvis DSK tagit lätt på och intensifierat jakten än mer med att erbjuda en fri roll i anfallet. DSKs tjongspel skulle passa den yngre brodern utmärkt då han suger på fötterna men är briljant i huvudspelet.

Sam Ekbatani - DSKs trequartista tjockar till sig på kontinenten och kommer lagom tillbaka till hösten enligt rykte. Är glasliraren själv så vi får hoppas på att han inte sträcker låret i sängen.

Hannes Hegmar - Jobbet sätter käppar i hjulet för denne allroundspelare. Visade upp en magisk bringa efter Australienäventyret, ruskigt likt fallet KOR för några år sedan. Hannes har sagt att han kommer lira med DSK, frågan är bara när.

Viktor Håkansson - Nice...

Rykten UT:

Babak Talebinejad - DSKs monster på mittfältet verkar ha alldeles för mycket vid sidan av fotbollen. Typ familj. Och eftersom ingen spelare i DSK, t.o.m. Falken, vet vad det ordet betyder så ställer vi oss frågande till inställningen. En klassespieler när han väl kommer ned, och förhoppningsvis har vi inte sett det sista av Lill-Babs.

Fascinista - Är så gott som klar för Viggan efter det att DSK går kräftgång i femman. Snyft.

Martin Persson - Kan gå, vare sig det gäller Teden eller en målvaktströja. Man vet aldrig var man har honom.


Vi uppdaterar detta brinnande ämne under sommaren.


Avslutningsvis vill Pazza DSK ge en känga till internationella förbundet för träskfotboll. Jo, det är faktiskt sant att DSK inte blev inbjudna till VM i träskfotboll som avgjordes i Skottland i helgen. För mer info, läs dagens Metro.

Pazza DSK

torsdag 23 juni 2011

Godbitar från vårsäsongen

Pazza DSK - Sveriges mest patetiska blogg. Japp, det är bara att hålla med.
Vårsäsongen 2011 har bjudit en massa godbitar. Allt från Danmarklägret, KOF, Bergstacas avslut (om man nu vill tycka något positivt med det), det uppsnackade programmet PazzaLördag, och framför allt Pazzachattens eviga påhopp.

Här nedan tänkte vi minnas tillbaka lite på vad som har hänt under våren. Och allt började med en inomhusturnering i Rimbo, och uppladdningen skedde som vanligt på Pazzachatten.


På Pazzachatten snackar spelarna om morgondagens Rimbo Cup

Marknadschefen:
Pazza, en sak ska du ha j*vligt klart för dig: inget j*vla kladdande imorgon! Du kommer förmodligen vara en av våra briljanta spelare som kommer vara längst bak som ska fördela spelet sådär vackert. Jag vill inte se några sulfinter eller långsamma överstegare som sista man. Sker det tycker jag Kvasten låter bortalaget göra mål så han f*n lär sig någon gång!

Vinnie:
Och om du gör det Pazza, då kommer du få mitt knä i låret så du är borta resterande matcher.

Kvast:
Jag gör det varje gång någon kladdar

Pazza:
Du måste inte ha en j*vla utläggning som täcker hela j*vla chatfönstret.

Marknadschefen:
Jo uppenbarligen

Vinnie:

Pajas

Pazza:

Ni har byggt upp en j*vla myt om hur mycket jag kladdar hela tiden. Rawling ska f*n filma matcherna imorgon och då ska vi f*n sätta oss ner och räkna tillslagen.

--------------------------------------------------------------------

Månadens sökord på Google
Pazza DSK använder Google Analytics för att följa antalet besökare och vad folk använder för sökord för att navigera sig till Pazza DSK.

Vi kan nämna några klassiker som:
Definition "svagt psyke"
Pisspaus
Stadshotellet i Höganäs

Vi har många besökare från Halmstad vilket är rätt enkelt att förstå, och därför blev vi i redaktionen väldigt förvånade (eller?) när vi såg det här sökordet/meningen:

Ekonomiskt stöd till uteliggare i Halmstad

Någon tycker alltså att Pazza DSK är den definitiva sidan för att läsa mer om detta aktuella ämne.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PAZZA BEHÖVER PENGAR!!!!!!
Pazza DSK ska handla en kamera inom en väldigt snar framtid.

Nu har vi i skrivande stund ca 2000 kr på vårt Pazza-konto, och alla pengar är tänkt att gå till inhandling av en videokamera. Vi räknar med att den kommer att kosta drygt 3000 kr. Det vi behöver är alltså drygt 1000 kr till.

DONERA VALFRI SUMMA TILL PAZZA, MEN GÖR DET GÄRNA OMGÅENDE!!!

Bank: Swedbank
Clearingnummer: 8327-9
Kontonummer: 924321829-5

Märk din inbetalning med ditt namn.

Tanken är alltså att vi skall dokumentera en hel säsong, och då krävs en bra kamera. Vi kommer också använda kameran till att börja livestreama våra hemmamatcher på Danderydsvallen, och förhoppningsvis så kanske vi kan göra ett test i och med nästkommande omgång av Stockholm Cup. Så, får vi in pengar så fort som möjligt kan vi med andra ord börja på detta projekt vi har drömt om så länge.

Det ryktas om att Viggan Video har en liknande idé om att göra en dokumentär, vi kan inte låta oss bli sämre.

DONERA DONERA DONERA!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Vi tar emot dig med öppna armar"

Källa: okänd, Text: Något modifierad, Klicka på bilden om du har svårt att se texten.

TISDAGEN DEN 12:E APRIL 2011

Äventyret har börjat

06:15 KOF och Hatten plockar upp Benji. Avtalad tid var 06:10... Självklart.
06:20 Samtal till Wise: "Vi är där om fyra minuter."
06:30 Morgontrött Wise kommer stapplandes med Ikea-kasse och väska.
06:37 Nere vid Vallen sitter alla och väntar.
06:42 Pazza-redaktionen konstaterar att Viggan-maffian har paxat den överlägset
Bästa bilen och därmed även "Pazza on tour-bilen". Jävla as!
06:55 Trafikstockning
07:15 Vi passerar Rysjö of Salem.
07:30 Vi passerar Rawlings-land.
07:32 Dags för nap.
07:36 Wise kör fel. Tydligen är allt kartläsaren Philles fel. Tillbaka i Rawlings-land.
07:38 Kennies bil har precis anlänt i Ishöj, Danmark.
Fortsättning följer...

Äventyret fortsätter...


08:20 Hatten vinglar med minibussen och vill ha bärs. Calle börjar bli orolig...
08:34 Hatten har antagligen redan knäckt sin första. Finnar alltså...
09:50 Eskola messar: Upp i ledning i CL, jag tackar.
Benji påminns om gårdagen, då han hämtade FIFA 2011 och två kontroller hos Eskola. Det är spikat nu. Eskola gör comeback den 12 april. Fyra dagar innan seriestart! Klassiskt.

Löpande uppdateringar följer...


DSK - Sollentuna FIF 2-2


Jahapp, så tog vi i alla fall en poäng den här helgen, även om spelet var sisodär. Eller som en åskådare på Avspark skrev efter matchen:

"Danderyd-Sollentuna FIF 2-2 (1-1) Danderyd kvitterade på sin åker till fotbolllsplan i 85e . annars ganska jämn match där d var många chanser åt båda håll. blir nog problem för många lag o ta poäng borta mot danderyd om dom fortsätter spela på gräset....den går bara o lira brunkboll på, o det e dsk bra på"


Kalmar FF kommer på besök och Pazza DSK leker med tanken...

I senaste DSK Aktuellt stod det att allsvenska Kalmar FF kommer med största sannolikhet träna på Danderydsvallens gräs i samband med bortamatcherna mot Djurgården och AIK.
Dominanten siter säkert hemma och putsar skorna nu.

Pazza har filat lite på olika scenarion om KFF eventuellt skulle behöva "låna" några spelare från DSKs A-lag till deras träningar.

Nanne säger till Rune:
"Du den där nummer 13 i ert lag, Mats Frost? Matthias Frost?!. Ja, han verkar rätt kunnig på fotboll, får vi låna honom?"
"Javisst"

13 minuter senare:
"Asså Nanne, jag gör mitt bästa. Om Rydan kommer och möter så brukar vi i DSK normalt sett vända upp och alla går i djupet".
- Frost, gör bara som jag säger"
"Jag gör mitt bästa".
"Jag vet att du gör det Matthias, men det räcker inte."

Nanne till Rune:
"Vi behöver en elak jävel, en riktig gris. Har du någon vi kan låna?"
"Javisst, det fixar jag".

13 minuter senare:
"Fall Rydan Fall Rydan Fall Rydan"
"Rätt sida!!"
"Sobralense ligger höger!"
"Jag slaffha bla blasss aaaaaaah!!!!! ???????????"
"KENNIE!!!!!"
"*Poff!"

Klippet ses bäst från 1.35 för att höra ovanstående.



"Asså Rune, den där BK eller vad han kallar sig, är fullständigt tokig i huvudet. Vi har inga bollar kvar, dom ligger bakom häcken."

Nanne till Rune:
"Vi behöver en klasspelare, er bästa spelare. En stjärna"
"Javisst, det har vi".

13 minuter senare:
"Jonas, rör på benen va fan!!"
"Jonas, i det här laget slår Sobralense frisparkarna"
"Jonas, du är bra på att dirigera alla andra, men du gör inte skit själv!"
"1,2 km?!"
"Är du stjärnan?", enligt dig själv?, Åh fan säger laget det?"
Viggan?
Täby IS?
"Haha"

Nanne till Rune:
Vi behöver en till målvakt Rune, kan du fixa det?
"javisst, vi har en från HBK".
"Jag gillar inte HBK, men ok."

13 minuter senare:
"Martin, kom. Varför står du bakom planen där det inte finns något ljus?"
"Va sa du? Är du bitter?"
"Jo fast i KFF så har målvaktstränarna utbildning."
"Teden?"
"Vem fan är det?"
"Dart?"
"Haha"
"Ska du vara med på övningarna?"
"Jävlar, han är fan bättre som utespelare än i målet".

Den som lever får se, men tippar Pazza DSK på vem som är mest intressant är det givet att vi skickar Dominanten Jonas Pasthy. BK skickar halva laget på sjukhus och vi får styrelsen på oss. Frosten är intressant men...nej tack. Kvasten har ingen lust.


PAZZA DSK tackar för vårsäsongen 2011. Nu fokuserar vi på Silly Season och vi kommer naturligtvis att återkomma med filmklipp från sommarens bravader, samt annat smått och gott.

Pazza DSK

Wimbledon Omgång 2: DSK – Kallhäll 7-6, 6-7, 7-6, 6-7, 14-14 (Pågår, avbruten pga av regn)

DSK, saxat från Wikipedia:

Karlovic började spela tennis som 6-åring. Han växte upp till en reslig person och han är den längsta (208 centimeter) spelaren någonsin på touren. Han har tillägnat sig en mycket effektiv serve och är en av fyra tourspelare som slagit över 1000 serve-ess under en och samma säsong. I första omgången av Franska Öppna 2009 slog Karlovic rekordet som innehades av Joachim Johansson och han själv på 51 serve-ess i en match. Han noterades för hela 55 ess mot Lleyton Hewitt men förlorade ändå matchen med 7-6 7-6 6-7 4-6 3-6. Karlovics serve är mycket snabb, ofta över 200 km/timmen, och han räknar själv med att kunna slå Andy Roddicks serverekord på 248 km/timmen. Hans extraordinära längd är till stor hjälp för honom när han servar. Hans grundslag är inte i samma klass som serven. Eftersom det är mycket svårt för motståndarna att bryta hans serve, går flera av de set han spelar till tie-break.

Kallhäll, saxat från Wikipedia:

Nadal spelar tennis med vänster hand men skriver med höger hand. Han är en utpräglad och mycket snabb baslinjespelare vars spel är bäst lämpat för långsamma grusbanor. Nadals grundslag är hårda och slagna med extrem överskruv (topspin). Hans främsta vapen är en kraftfull forehand. Han spelar med dubbelfattad backhand. Han har på senare spelat alltmer dubbel, vilket bidragit till att han förbättrat sin volley. Hans serve som tidigare inte tillhörde hans starkare sidor har blivit betydligt vassare och bidrog starkt till att han kunde vinna US Open 2010.
Nadal tränas av sin farbror Toni som också är hans mentor och viktigaste stöd på touren. Tonis filosofi är att det bara är med hårt arbete man kan uppnå framgångar och att det alltid finns utrymme för förbättringar. Nadal är bosatt i Manacor på Mallorca och han hejar på den spanska fotbollsklubben Real Madrid.


En hårdservande Ivo Karlovic mot världsettan Rafael Nadal. Matchen blev avbruten i femte och avgörande set vid ställningen 14-14, när molnen blev mörka och regnet lätt började dugga från himlen. Om det vill sig illa kan den här matchen pågå i all oändlighet. Nadal var inte lika bra idag som vi är vana vid att se honom. Dinis satt nämligen på läktaren och någon mer tongivande spelare var borta. Karlovic visade redan tidigt upp sin fruktade serve när BK drog en volley över hela plan. Men Nadal var alltid där. Trots till synes omöjliga bollar och i pressade lägen levererade han gång på gång fina passerbollar längs kanterna. Men irrationelle Karlovic var på tårna. Ibland kontrade han med en stoppboll, ibland med en lobb, men allt som oftast med en ren och skär felträff. Alla som följer tennis, vet att Nadal ogärna går fram på nät. Han förlitar sig på sina passerslag och sin tekniska briljans.
Första halvlek var ingen bra halvlek, inget av lagen var speciellt bra. Kanske var det det snabba underlaget som spelarna inte riktigt var vana vid och kunde behärska. Tempot blev alldeles för högt för spelarnas eget bästa. Det var knappt ens nära ett servegenombrott under de första två seten. Karlovic hade förvisso en breakchans i första set, men lyckades inte med sitt svåra passerslag när Jonas kom fri mot Kallhälls målvakt.
I början av andra halvlek, d.v.s. i tredje set, tog Karlovic lite oväntat kommandot och hade flera breakchanser i Nadals serve. Men när det väl äntligen såg ut att bli ett servegenombrott för Karlovic var Nadal där och tog fram sitt magiska passerslag, den här dagen visade det sig vara Kallhälls målvakt. I fjärde set kom Nadal bättre in i matchen. Nadal lyckades återigen ta kommandot i eget servegame, men i Karlovic servegame hade han inte en chans denna dag.
Femte set pågår tamejfan än och jag ser inget slut på den här matchen. Det kanske är lika bra om den slutar oavgjort…

Startelvan 4-3-3:

Kvasten

Tobbe Benji BK Wise

Pinky Fille Guti

Frost Hatten Jonas

Dagens citat:

En Kallhäll-spelare: ”De spelar fan tennis”

Kommentar: Det krävs två för att spela tennis…

Trevlig midsommar!

Pazza DSK

måndag 20 juni 2011

INFÖR: DSK - Kallhäll, dags att ta på sig gummistövlarna

I Pazza DSKs redaktion sitter det två patetiska skribenter och kladdar. Den ena stod för senaste Inför Match-artikeln. Nu är det dags för den andre skribenten att få säga sitt. För er som vet vilka vi är kan lätt skilja våra olika sätt att skriva. Seriöst, innehållsrikt och statistik, det får stå för den förste. Den andre står för oseriöst, patetiskt och med sömniga fräckisar.

Efter att ha fått fundera lite över förlusten så står det klart att Kallhäll faktiskt är ett bättre fotbollslag än DSK. (hoho, fräckis nr 1).
Man har flera spelare som gillar att utmana en mot en, i synnerhet på kanterna. Där har vi ångloket och träbenet Wise på vänsterkanten som fick det kämpigt, på andra kanten spelade Frost, Lill-Tom och Tobbe på högerbacken.

Till onsdagsmatchen är BK och Hatten tillbaka, två naturliga grisar i sin spelstil vilket naturligtvis ger en extra touch i träskmagi. Med Kallhälls rätt tunga backar så behöver vi Hatten däruppe som kan leverera en fet smäll och sätta standarden på matchen. BK behöver ingen närmare presentation, men nu är han tillbaka på 0 gula kort så att säga. Otursklockorna ringer på många ställen runt om Stockholm nu.

Kallhäll är ett fysiskt lag och är vana vid naturgräs. Men det här är inte gräs, det här är nåt helt annat. Kallhäll har förvisso redan avverkat en reservlagsmatch på Vallen i år och kommer säkert väl förberedda.

I och med att det här är sista matchen innan sommaruppehållet så är det av extremt stor vikt för Pazzadokumentären "Vägen tillbaka" att vi vinner den här matchen. Förlorar vi på onsdag är det en stor risk att DSK blir ett mittenlag i år, och det gillar vi inte. Vi trivs bäst när vi får spela med kniven mot strupen. Frågar du någon DSKare om att spela läskiga kvalmatcher till Division 6 eller vara ett konstant mittenlag så är det självklart att alla vill spela matcher som betyder något. Den här matchen betyder verkligen något.


För övrigt, i senaste matchen mot Kallhäll så upptäckte vi flera saker:

Duscharna - Bäst såhär långt bland bortalagen. Stora Mossen är fängelsestandard.

Bollarna - Jambulani? Hur stavas det? Vad är jambulani?

Resvägen - Vi trodde att Kallhäll låg sjukt långt bort, men det gjorde det ju inte. Det är ju bra.


Pazza DSK

Kallhäll – DSK 3-2 (1-1)

Snöplig förlust och DSKs bortafacit blir allt sämre. Det blev heller inte ”battle of the brunk” som vi hade förutspått. Matchen hade nämligen flyttats till Bolindervallens konstgräs eftersom kommunen hade stängt gräsplanen. Detta trots att gräsplanen såg otroligt fin ut och antagligen är klasser bättre än Träskvallen.
Med andra ord hade vi inte ett enda rätt i vår inför-rapport, mer än att Dinis var på plan och han var bra. Om än inte Kungsängen 2008-bra.
Kallhäll har gjort sig förtjänta av sin andra plats. Antagligen är de det laget i serien som har bäst anfall, tillsammans med Värtan. De anfaller med mycket folk där anfallare och yttrar är otroligt duktiga en-mot-en. Dessutom är Kallhälls nr 14 på innermittfältet duktig på att vända upp på mitten och leverera farliga instick.

Andy och Paani tog avstängda Hattens och Kennies platser i startelvan.

Startelva:

Kvast (K)

Lill-Tom Paani Benji Wise

Frosten Pinky Fille Guti

Andy Eleganten


DSKs första kvart var bedrövlig och kanske berodde det på att man hade fått hybris efter 7-0 vinsten mot Kista. Man visade upp ett presspel som inte fungerade alls, där samtliga jagade boll en och en. Kallhäll hade en boll i stolpen efter drygt 10 minuter och efterföljande retur placerades någon meter över. 1-0 kom efter ett inkast. Kallhälls ytter får efter kamp med Wise en tå på bollen och bollen studsar sakta men säkert förbi Kvasten.
Efter första kvarten kommer dock DSK bättre in i matchen och kan ganska omgående kvittera genom Pinky som placerar in en målvaktsretur. Resten av halvleken är en ganska jämn historia där halvchanser skapas åt båda håll. Man kan även konstatera att DSKs långtjongspel inte verkar falla alla inblandade i smaken.

Andra halvlek börjar ungefär som den första slutade. Kallhäll har dock ett visst spelmässigt övertag och kommer nära ett ledningsmål några gånger. Med 25 minuter kvar kommer Kallhälls egen Kladdjan in på planen. Efter att DSK har misslyckats med att få bort bollen runt eget straffområde får slutligen Kladdjan bollen på kanten, som tar sig runt Frosten. Ett fint inlägg senare och Dinis hinner fram först och knoppar in bollen otagbart för Kvasten.
Bara någon minut senare får DSK en hörna. En väl slagen hörna av Fille och Samuel kan tämligen fri nicka in bollen. Hans första mål för DSKs A-lag. Med dryga kvarten kvar ser det ut att sluta oavgjort. Spelet böljar fram och tillbaka, men det skapas egentligen inga chanser åt något håll. Så med 7 minuter kvar når en långboll DSKs straffområde. Backlinjen misslyckas med rensningen och en Kallhällspelare får iväg en strumprullare mot DSK-målet. Kvasten hinner dessvärre inte få fingrarna på bollen. 3-2 Kallhäll.
DSK lyckas med en mindre forcering och sätta lite press mot Kallhäll-målet, men man lyckas inte kvittera en tredje gång utan Kallhäll tar tre viktiga poäng i tabelltoppen.

Returmötet äger rum nu på onsdag klockan 19.00. Matchen skulle enligt rykten ha spelats på Vallens konstgräs, men ska nu ändå spelas på Träskvallen. Jag tror att vi skiter i våra inför-rapporter i fortsättningen.

Nu gäller det att samla kraft inför sista matchen innan sommaruppehållet och ta tillbaka de tre förlorade poängen. DSK har nu två vinster och fyra förluster på bortaplan. Inget vidare roligt bortafacit.

Pazza DSK

fredag 17 juni 2011

Battle of the Brunk?

Brunkarvallen eller i folkmun Bolindervallen står som värd för det första dubbeltoppmötet mellan Kallhäll och DSK. Det är imorgon och på onsdag det avgörs. Topp- eller mittenlag?

Nu vet vi naturligtvis inte hur Kallhälls gräsplan ser ut idag, men om man utgår ifrån hur planen såg ut för drygt 6 år sedan är nog Kallhäll seriens mest felplacerade lag. Jag menar DSK och Träskvallen passar ju finfint tillsammans, likaså Enebybronx och Nou ”Enebybergs IP konstgräs” Camp. Men Bolindervallen och Kallhäll… näää. Nu var det som sagt runt 6 år sedan DSK senast spelade där, men Bolindervallens gräs är förmodligen i sämre skick än Träskvallen. Att då placera ett lag som enligt oberoende utsagor är ett rullande och skönspelande lag på Brunkarvallen känns bara fel.

Kallhäll är ett av lagen som vi på Pazza DSK har sämst koll på. Vi vet egentligen inte mer än att de inför/under säsongen fick två tunga nyförvärv från Kungsängen. Dinis och Engin var en viktig del av det Kungsängen som fullständigt körde över DSK 2008.
Men Kallhäll har blandat och gett resultatmässigt på slutet. Trots en 3-1 seger senast mot Sollentuna United, är 1-4 mot Värtan och 2-2 mot Kista inget som imponerar.
DSK har inte heller imponerat rent resultatmässigt, med undantag för matchen senast mot Kista, men spelet har sett lovande ut de fyra senaste matcherna.

Således tror vi på två jämna och tuffa matcher.

Det värsta av allt är nog att returmötet på onsdag kommer att spelas på DSKs träningsplan ”Erba sintetica”, förmodligen för att Träskvallen ska vara i Guldfågelarena-skick lagom till hösten när Kalmar FF kommer på besök. Så i grund och botten är det som om DSK har hemmamatch imorgon och Kallhäll hemmamatch på onsdag. Hur ska detta sluta?

Pazza DSK

Åh vi e DSK

I DSK är inte fotbollen det viktigaste här i livet. Det är musiken som förenar oss.
Sedan Fille Lundqvist började i laget har vi fått oss en riktig sångfågel med en lätt touch av strypt katt i halsen, och i duschen efter träningarna så brukar han oftast stämma upp i sång. I början stod han oftast själv i duschen och sjöng AIK-hymnen "Åh vi e AIK". Alla stod och kollade på den ensamme stackaren och undrade vad för fel det var på honom.

Därefter har fler och fler sållat in sig i DSKs officiella gospelkör. Frosten, Benji, Wise, Pinky m.fl.

Och när det gäller laget som vi älskar, DSK alltså, så tänkte Pazza DSK bjuda på texten av vår remake av AIKs fantastiskt patetiska låt, det passar ju oss rätt bra.

Vi ser hur regnet faller över Träskvallen
Kansliets trä det börjar falla av
När laget kommer ut så går dom flesta
Och kontrollanterna dom spejar och dom drar
Vi ser dom fula tröjorna i DSK
Vi vet att alla vägar bär oss ner

Åååh vi är Danderyd
Och ingen vill va me oss
Och alla vill ju se oss åka ned

Ibland så kan det blåsa kalla stormar
Ibland så kommer avgiften tätt inpå
Men när det gäller klubben som vi älskar
Så ser alla ner på oss dock ändå
Vi hört om stora tider som passerat
Vi vet att snart så är det torsk igeeeeen!


Åååh vi är Danderyd
Och ingen vill va me oss
Och alla vill ju se oss åka ned

Vi följer DSK genom alla tider
Det oftast brukar sluta i förfall
Men när det gäller fansen som vi älskar
Så står han ändå där vår Hasse Ball
Vi älskar vårat märke och vår stolthet
Vår bästa tid den äro här och nu.


Åhh vi är Danderyd
Och ingen vill va me oss
Och alla vill ju se oss åka ned.




Pazza DSK

torsdag 16 juni 2011

DSK rycker i Nisse Pasthy - Hatten påväg bort?

För den aktive så har Nisse Pasthy varit en återkommande besökare till Pazza DSKs omåttligt populära chatt de senaste dagarna. Det har naturligtvis satt fart på transferryktena, och många spekulerar redan i ett framtida drömanfall med bröderna Pasthy på topp.

Det skulle innebära att vi skulle vara tvugna att flytta ut Hatten till en kant. Där gjorde han som bekant braksuccé i samband med petningen mot Lokomotiv Sthlm i Stockholm Cup i höstas. Flera fina skott och genombrytningar under de sista tjugo minuterna fick lagledningen att inse att Hatten inte kan lira någon annanstans än forward.

DSK säger sig vara beredda på att släppa kaptenen till Viggan för vilket pris som helst, så länge vi får Nisse.

Men Pazza DSK ser o andra sidan ett fullständigt magiskt anfall i Nisse och Hatten på topp, och Idolen som en släpande forward, en trequartista om ni så vill, uppackad av Norra förorternas största gris, Daniel Niklasson i ryggen. Vilken succé!
Det skulle innebära att Pinky skulle få jobba helt själv på mitten medan de tre musketörerna skulle stå vid halvplan och slåss med varandra om de bollar vi fotfolket längst bak skulle tjonga upp.

Nisse säger sig dock vara Viggan trogen, trots att Pazza med egna öron har hört om det inte allt för glamourösa livet som en hårt arbetande anfallare i division 3:

- Jobb
- Hem till lyan, äta
- Ta den uppippade golfen till Hägernäs
- Träning
- Hem, sova
- Gå upp
- Jobba
- Träna
- Sova
- Match
- Sova
- Köra runt en sväng i Täby och kolla läget
- Jobba
- Träna

I DSK ser programmet ut enligt följande:

- Sova över
- Jobba med Pazza (dvs chatta)
- Käka 2timmarlunch
- Träna avslut hela träningen
- Tömma en lådvin med nån bekant
- Jobba hemifrån
- Träna
- Matchdag
- Matchdag/utgång
- Kladda på Pazza
- Kladda på nån annan
- Ny vecka, underbart.


Pazza DSK

onsdag 15 juni 2011

Från Judas till Legenden?

Häromdagen publicerade Marknadschefen en fantastiskt rolig och träffande liknelse mellan Idolen, Dominanten, Eleganten eller vad han nu heter och Zlatan. Och det här med smeknamn är ju rätt roligt i sig, så jag tänkte spinna vidare på det. I DSK kan nämligen ett smeknamn uppstå ur i stort sett ingenting. Något som antagligen har gjort Runes jobb med matchprogrammet till ett rent helvete, om än ett roligt sådant. Igår satt jag nämligen och tittade igenom ett av årets matchprogram och såg Philip ”Guti” Runsiö, Jonas ”Idolen” Pasthy och Kennie ”BK” Johnson. Hmmm, tänkte jag… Så var det inte väl inte förra året.
Jag letade fram ett gammalt matchprogram (från förra året) och jag hade rätt. Där stod det minsann Philip ”Phille” Runsiö, Jonas ”Judas” Pasthy och Kennie Johnson.

Jonas var bara för ett år sedan Judas. Hans övergångar mellan Viggan och DSK hade satt djupa spår i spelartruppen. Men förra året, efter att ha kommit tillbaka från Viggan, exploderade han fullständigt och gjorde hälften av DSKs alla mål. När vi sedan under säsongens lopp började skriva inför-rapporter körde vi en klassisk lista, naturligtvis taget från någon av de större dagstidningarna, där vi listade DSKs och motståndarlagets talang, idol, utropstecken, svaghet, styrka etc. Jonas var bäst förra året och listades därför alltid som Idol. ”Judas” hade blivit ”Idolen”. Sedan tog det bara ett avsparks-svep signerat Dahlman och ”Dominanten” var född. Det var efter matchen mot Värtan, då Dahlman själv var på plats och bevittnade stora delar av matchen. En enkel fras som ”Jonas Pasthy är den dominerande spelaren i DSK” gjorde ”Idolen” till ”Dominanten”. Några veckor senare var det då dags igen. Träningen på Vallen har nått sitt slut och Jonas får avsluta med matchens sista spark. Ett skott taget från 20 meter letade sig upp i målvaktens vänstra kryss. Det var ett sådant avslut som man endast ser natten mellan söndag och måndag på TV4 och fotbollskanalen Europa. Veckans mål. ”Dominanten” blev helt plötsligt ”Eleganten”. Och så slutligen efter senaste matchen mot Kista. Jonas får en finfin passning av Hatten och avslutar från nära håll fri framför Kistas målvakt. Naturligtvis vill han leva upp till sitt nya smeknamn och chippar bollen över målvakten. Det är bara det att han får allt annat än en ren träff på bollen. Nu räckte det som sagt ändå för att bollen skulle segla över målvakten, men det räckte även för att döpa om ”Eleganten” till ”Felträffs-Eleganten”.

Kennies Cypern-år har märkt honom för livet. Inte bara blev en något tillbakadragen junior något större, både på längden och på bredden, utan han hade växt upp rent mentalt. Problemet var bara att han hade blivit… mental. Så pass mental att ”Stockholms mest mentala lag” fick upp ögonen för honom efter DSKs hemmamatch mot just Bele-Barkarby.
”Bele-Janne” skrev följande på avsparkstockholm efter matchen ”förövrigt låter vi hälsa från Bele-lägret att vi är intresserade utav eran nummer #4 från gårdagens match Kennie Johnson, skulle vara tacksam ifall han hörde av sig om det skulle visa sig att han hade någon form av intresse att ansluta till Bele Barkarby säsongen 10/11”.
Spritharen var väl också intresserad till en början, men det hade inte spelat någon roll. Han hade blivit Bele-Kennie, vilket för enkelhetens skull kortades ner till BK.

Guti är ett gammalt smeknamn som har fått nytt liv den här säsongen. Det hela började med att värmlänningen Johan Nilerud fick syn på en nyfriserad Phille när han stegade ner på en träning. Det var under den tiden då ”Brazilian name generator” var så pass populärt att alla i DSK fick ett brasilianskt smeknamn, med undantag för just Guti. Något som förövrigt är helt otänkbart idag. Den enda som fick ha kvar sitt brasilianska smeknamn var Bergstaca.
Jag minns när Guti började spela i DSKs A-lag. En snabb 15-årig spjuver som spelade enkelt och inte konstlade till det. Och jag vet inte om det är smeknamnet Guti som har gjort det, men Phille har blivit en av DSK-historiens mest ojämna spelare. Han kan likt Guti blanda fullständig briljans med horribla felbeslut, alltsammans i samma match. Till hans mindre genomtänkta beslut hör bland annat hans skottförsök, där han tar sig in i banan från mittplan, trippar några steg med bollen och drar iväg ett skott från 40 meter. Men Phille har blivit klokare, mer rutinerad. Det var ändå drygt fyra år sedan hans drömmål kom mot Djursholm United, som satte igång denna radda av felbeslut och allteftersom har han insett att det inte går att göra mål från det avståndet.

Vi vet att detta inte är slutet. Dessa tre herrar tillsammans med många andra kommer att få nya smeknamn under åren som kommer. Vem vet, en dag kanske Jonas kallas för ”Legenden”.

Pazza DSK

måndag 13 juni 2011

DSK – Kista SC 7-0 (5-0)

På årets hittills varmaste dag tog DSK sin första gräsvinst. Slutresultatet skrevs till hela 7-0, DSKs största vinst på nästan nio år.

Startelvan:

Kvasten

Lill-Tom Benji BK Wise

Frost Pinky Fille Guti

Hatten (K) ”Felträffs-Eleganten”


Eftersom Calle var i Kalmar på utbildning, fick Kvasten och Hatten äran att hålla i taktikgenomgången, samt ha delat ansvar för coachningen under match. Inget de direkt var bekväma med, men som de med facit i hand kan vara väldigt stolta över.

P.g.a. värmeförhållandena enades man om att lägga in en vattenpaus i mitten av båda halvlekar. Och första halvlek innan den första vattenpausen var en uppvisning i effektivitet och aggressivitet från DSKs sida.

1-0 kom på en väl slagen kantfrispark av Wise, där en Kista-spelare olyckligt nickar in bollen i eget mål.
2-0 kom på ett högerinlägg från Frosten som Guti snyggt kan nicklobba över Kista-målvakten.
3-0 kom på hörna, då Pinky efter mycket tumult i straffområdet kan sparka in bollen.
4-0 kom på matchens snyggaste anfall, återigen via högerkanten. Inspel från Frosten till Guti som inte gör något misstag.

Även om man som neutral åskådare säkert har åsikter om Kista-spelarnas insats, var DSKs första 20 minuter det bästa man har presterat i år.
Efter vattenpausen jämnades spelet ut något, men det skapades få chanser åt båda håll. I slutet av första fick DSK återigen en hörna. DSK körde genomgående ”klumpen” på första stolpen på hörnor. Denna gång valde dock Jonas att slå hörnan mot bortre, dit Pinky hade sökt sig. Ostört kunde han nicka in 5-0.

Till andra halvlek gick DSK ut med inställningen att säkra under första kvarten. Med andra ord se till att man bara kunde spela av matchen sista halvtimmen.
Kista var bättre i andra halvlek än i första, men DSK höll uppe spelet väl. Dock har man fortfarande en förmåga att slappna av lite väl mycket på fasta situationer och det var även efter sådana som det blev farligt framför DSK-målet.
Kista mäktade dock inte med att reducera. Istället kunde ”Felträffs-Eleganten” chippa bollen över Kistas målvakt, efter en magisk framspelning av Hatten. 6-0 och DSK började rotera friskt inom laget.
Bland annat var det kul att se Molander få göra A-lagsdebut. Noterbart är även att Eleganten var överallt. Han gick inom två minuter från anfallare till innermittfältare och sedan till mittback. Något som förbryllade självutbytte coach Hatten på bänken så pass mycket att han valde att ta ut Eleganten.

Lill-Tom fick kröna en till fin insats på högerbacken, med ett fint placerat skott i krysset. Hans första mål i DSKs A-lag. 7-0 till DSK.

Hela laget var bra idag, men någon måste vara bäst. Således blev Guti utsedd till matchens lirare i DSK. Extra kul för Kvasten och Hatten var även att de taktiska bitarna inte bara satt till 100%, utan även fungerade till 100%.

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och två extremt viktiga matcher mot Kallhäll.

Pazza DSK

torsdag 9 juni 2011

Danderyds SK startar samarbete med Kalmar FF

Nej, det är inget skämt. Sedan starten för det nya året har DSKs styrelse med Johan Lindholm i spetsen jobbat hårt med att få till ett samarbete med Kalmar FF, och enligt Fotbollskanalen.se så är nu allt färdigt och klart.

Det blir en härlig kunskaps – och inspirationskälla för oss, säger fotbollsordförande Johan Lindholm enligt ett pressmeddelande.

Tanken är alltså att Kalmar FFs allsvenska seniorlag skall bedriva träningsverksamhet på Danderydsvallens gräs i samband med bortamatcherna mot AIK och Djurgården. I utbyte kommer DSKs ledare få nyttig erfarenhet i form av utbildningar etc.

När DSK går på dekis i Division 5 har naturligtvis flera av storstjärnorna i truppen valt att vänta med kontraktsskrivningarna:
- Jag vill avvakta nytt kontrakt med DSK, det stämmer. En sån här chans kommer bara en gång i sitt liv, säger en spelare till Pazza DSK.

För att läsa hela artikeln följer du länken nedan.

Till fotbollskanalen





















Vad tycker då övriga Sverige om detta unika samarbete? Såhär låter det på Fotbollskanalens forum:

• Usch för Danderyd! Tur att man inte går på deras gymnasium i alla fall! Hade hellre velat spela i Pakistans division 8 än i Danderyds SK!

• Frågan är varför dom jävla plastiga danderydsborna ska samarbeta med Kalmar -Det bara skriker motsägelsefullt utefter dom skilda världar dom lever i.. Ska inte danderydsbönderna hålla på dif?

• Danderyds SK är mer bonnaklubb än Kalmar ;)

Pazza DSK

Pazza DSK diskuterar – Zlatan Ibrahimovic vs Jonas Eleganten Pasthy

Det är ju inget direkt tvivel på vem som är Danderyds SKs store stjärna, Eleganten Jonas Pasthy.
Assså, ta bara den senaste tisdagsträningen när Eleganten lackade ur under en övning där man skulle få en passning i brösthöjd för att sedan vända om och gå på avslut. Bollen blir alldeles för låg, Eleganten lackar ur och drar den stenhårt på volley för att visa sitt missnöje. Att det den här gången råkade vara en junis som levererade passningen sket han i. Kvalité, snälla!
Det är ingen tillfällighet att bollen så småningom landar i kryssribban. Jag står med munnen och bara gapar:
Hur fan gör han?

Även om Eleganten är en ödmjukare spelare än Zlatan så går det inte att komma ifrån att båda spelarna gör skillnad på planen. Skulle vi inte ha Dominanten i laget skulle vi förmodligen ryka all världens väg ned i skiten. Att Viggan går som tåget i Division 3 har satt skräck i hela truppen, vissa menar att Idolen redan är klar för Viggbyholm till hösten.
Båda spelarna har ju gjort en hel del känsliga klubbyten, tagit skiten och levererat när det gäller som mest.

Zlatan gick som ung talang från Ajax till Juventus där han inte alls kom överens med Capello. Från Juve blev det Inter, från Inter till Barca, från Barca till Milan. Infekterat.

Jonas Pasthy har snart dammat av nästan alla klubbar i norrort, bara Berget, Djursan och Stockan saknas. Men en tur mellan Viggan till Danderyd, tillbaka till Viggan, dessförinnan Täbylagen, det har han hunnit med.
Förra året spelade vi 1-1 mot Viggbyholm på Vallen. Målskytt? Dominanten.
Milan vann vårderbyt mot Inter. Målskytt? Zlatan.
Gemensam nämnare, båda visar sin känsla för klubben genom att kyssa klubbmärket inför sina tidigare vansinniga fans. Det är bara stora spelare som får för sig att göra något sådant.

Och så det här med namn. Varje storstjärna har ett namn, brassarna har förvisso nästan samtliga artistnamn (sen när dom väl har fått sin check lägger dom skorna på hyllan. Bergstaca, kom tillbaka) men tittar du på spelare i exempelvis Italien så förtjänar du ditt smeknamn.
Zlatan kallas för Ibra, Ibrakadabra när han gör något magiskt. I Sverige kallas det zuper eller ”Vilken Zensation Zlatan”.

Lokaldelen skriver inte riktigt lika mycket om oss, men man ser potentialen ibland, och givetvis är det Eleganten som snor rubrikerna.
I laget får han ett nytt smeknamn varje dag. Idolen är han vid sidan av fotbollen, Eleganten är han när han avslutar varje träning med att smeka upp bollen i krysset, Dominanten är han hela tiden, Judas är ofrånkomligt. Kärt barn har många namn.





Pazza DSK

tisdag 7 juni 2011

Förlustrapport från kaninburen

Ursvik – DSK 1-0

Pisse!

Fotbollen är en grym sport överlag, i DSK-ögon är den hemsk.

Ursvik höll tätt och fick straffen, precis som åskådaren skrev på Avspark Sthlm så är det straff eller inte och domaren valde att blåsa i pipan, vad som hände därefter är mest av allt synd för Kvasten då han gör en grym räddning.

DSK handlar om stolthet och därför väljer vi inte att fokusera någonting på domarens insats, i synnerhet i en sådan här match där vi är det spelförande laget och vi borde ha åkt hem med tre poäng oavsett. Dock var det väldigt italienskt då hela laget samlades i en ring runt den stackars domaren efter målet. Pazza!

Det är lite motvind i DSK nu, det är bara att konstatera. Men vi är fortfarande med, och Division 5 norra, med undantag för Rissne, verkar vara en serie där alla slår alla, så självklart har vi fortfarande chansen att göra något bra av det här i slutändan.

Startelvan 4-2-3-1

Kvasten

Lill-Tom Benji BK Wise

Pinky FBF

Frost Jonas José-Maria Guti Hernandez

Hatten

Första halvlek var spelmässigt en av våra bättre insatser i år där Pinky, Jonas och Fille effektivt tog bort deras passningssäkra innermittfältare. Hatten visade vad DSK-kött innebär och var som en plog.
Igår hade vi en ny backlinje igen då Paani inte kunde vara med och Tobbe missat att det var match…
Benji gick in bredvid BK och Wise, som först fick information om att han var avstängd tog sig på megafart ut till Ursvik när avstängningen visade sig vara fel.
Härligt att se Lill-Tompa gå in och göra en mycket bra insats som högerback i sin första match från start. Lill-Tompa är alltid nere och tränar och kommer alltid i tid, det är något för alla att se upp till.
Men målet uteblev och vi bjöd in Ursvik i matchen. Att Ursvik sen fick två utvisade, båda rätt tveksamma, innebar att DSK på klassiskt vis inte tog vara på chansen utan gjorde allt tvärtemot vad man skulle ha gjort.

Nu väntar en extremt viktig träningsvecka och alla som har sett BKs mail och som känner sig berörda får verkligen ta sig en tankeställare hur man vill ha det framöver.

Pazza DSK