tisdag 30 november 2010

Rapport från Tyskland

Ja, vad ska man säga om tyska ligan? De har genomgått en fullständig förändring under 2000-talet. Tidigare pratade man endast om de tre stora ligorna England, Italien och Spanien. Nu börjar man så smått prata om de fyra stora ligorna.

De tyska lagen har börjat sälja sig själva, men man har till skillnad från lagen i de andra "stora" ligorna tagit en annan väg. Övriga ligor och storlag har sålt sig själva genom att skuldsätta sig och/eller ta in externa rika ägare. Vissa lag har redan haft dessa ägare i en massa, massa år. Tyska lag har i stor utsträckning satsat på talangutveckling och marknadsföring. Det är ingen slump att det har poppat upp den ena "supertalangen" efter den andra det senaste året. Satsningen började för drygt 10 år sedan och dessa dåtida 10-åringar har framträdande roller i sina klubblag idag.
Marknadsföringen av det egna laget i Tyskland är extrem. Varenda vara oavsett om det är öl, elektronik eller bilar marknadsförs tillsammans med en av spelarna i ortens lag eller laget i sig.

Om man skulle applicera detta fenomen på Danderyd och DSK, skulle det innebära stora planscher och pelare med en brett leendes Nille, som håller i en mobiltelefon eller dylikt, över hela Mörby Centrum. Du skulle få dricka öl ur en plastmugg med en bild på Kennie på Danderydsvallen när DSK spelar match.

Man kan tycka vad man vill om detta tillvägagångssätt, d.v.s. att sälja sig själv i alla sammanhang, men det har till stor del resulterat i att alla tyska klubbar har en välmående ekonomi och fullsatta läktare. T.o.m. Hertha Berlin som ligger i den tyska andra Divisionen har det 14:e högsta publiksnittet i Europa. Visst fungerar det säkert även såhär i de största klubbarna i övriga stora fotbollsnationer också, men i Tyskland är det verkligen "extremt". För även "skitklubbarna" jobbar på samma sätt. Varenda håla och stad identifierar sig själva i första hand med fotbollslaget.

Det finns dock en hel del men. Och dessa är att Tyskland har en ganska stor befolkning och biljettpriserna är på vissa håll lägre än i Allsvenskan, vilket antagligen haft ett visst inflytande på det ökade publiktrycket. Jag kan dock tycka att det är väldigt små men, då ett lag som Hoffenheim, som har en befolkning på ca. 5000 har ett publiksnitt på 30000.

Vad försöker jag få sagt med det här inlägget då? Ingen aning, men Marknadschefen krävde en rapport. Kanske försöker jag få sagt att en viss styrelse och även en viss kommun borde börja se möjligheterna med att ha ett A-lag istället för att endast se problemen och kostnaderna. Vi representerar kommunen Danderyd.

Det kanske är dags att avsluta det här inlägget innan Pazza får en Vasastans BK-stämpel (ni som har läst deras krönikor på avsparkstockholm förstår). Det vore bara tragiskt och jävligt patetiskt.


Pazza DSK

måndag 29 november 2010

Veckans Foto - Marknadschefens och Redaktörens arbetsplats


Marknadschefen


Redaktören

Pazza DSK

Sagt på Pazzamötet

Marknadschefen hade varken tagit med sig förslag om filmkamera eller sitt berömda Excelark. Detta gjorde mötet i lördags aningen spontant, som det brukar vara med andra ord.

Marknadschefen mötte upp Redaktören på lördagseftermiddagen. Redaktören var sjukt sliten. Han hade nämligen lovat grabbarna en äkta tysk afton med langos. Han levererade! Det var mycket gott.
Redaktören var riktigt sliten första timmarna, då kan jag bara spekulera i hur han mådde igår.

Sunken saknades. Han var ju bjuden, men när det inte går att få tag på personen så blir det svårt.

Vad kom vi fram till? Jo, prio nummer ett är en kamera. Konsulten kom sent som vanligt, men levererade då en mycket god nyhet. Pazza kommer att filma från uppstartsmötet imorgon. Med hjälp av en inlånad kamera kommer detta att bli verklighet. Pazzadokumentären blir av!

En uppmaning till er spelare i DSK är följande: Låtsas som att kameran inte är i rummet. Vi vet att det kan ta tid att vänja sig vid att ständigt vara uppassad av en kamera, men på sikt så kommer ni knappt märka det.
Imorgon börjar vi alltså filma, redaktören och marknadschefen ska ha ett telefonmöte idag om hur det ska arrangeras. Konsulten börjar äntligen göra skäl för sin lön!

När mötet var klart så var några ur redaktionen tvugna att stämma av läget med Lemon efter fredagens tragiska dödsskjutning på Scheelegatan. Rykten säger att folk var för rädda för att komma dit. Men Lemon är alltså inget vanligt ställe. Folk var som tokiga, alla skulle in. Att Pazza fortfarande måste stå i kön är bedrövligt.

Säljaren! Agera!

Pazza DSK

torsdag 25 november 2010

Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon DEL 3

Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon DEL 3



Det blev tisdag igen. Jag skulle hämta KOR i Mörby som vanligt inför träningen. Jag hade gjort det ett par veckor i följd. Jag såg alltid fram emot det, och det gjorde jag den här gången också. KOR brukade oftast ha något roligt att dela med sig av på vägen ner till Vallen. Det var riktigt trevligt att få sig en liten pratstund innan träningen. Men den här gången var det annorlunda. Jag märkte direkt att han såg allvarlig ut när han började närma sig bilen. Hans vanligtvis så glada och runda ansikte såg tungt och besvärat ut. Jag förstod att det hade hänt något. Nästan omedelbart efter att ha satt sig ned sa han "Martin, jag måste eventuellt flytta tillbaka till Halmstad". Jag blev väldigt förvånad. KOR fortsatte och berättade att han var tvungen att ordna ett nytt boende om han skulle kunna stanna kvar i Stockholm. Och för tillfället såg det mycket tufft ut. Jag var inte beredd på den dåliga nyheten och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Det var ovanligt tyst i bilen ner till Vallen.

Jag funderade på saken under ett par dagar. "Fan Martin, du har ett ledigt rum som bara står tomt ändå", resonerade jag. Samtidigt så var det många år sedan jag och KOR träffades regelbundet. Och bott ihop, det hade vi aldrig gjort. Bortsett från den där veckan i Holland då förstås. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk. Men otroligt nog beslöt jag mig för att ge det en chans ändå. Och så blev det. Flyttlasset gick bara någon vecka senare. Sunken var med och hjälpte till. Hans "röda fara" var som vanligt full med skräp till bredden redan innan vi kom fram till KOR:s lägenhet. Man kunde nästan tro att han också skulle flytta. Några timmar senare hade jag fått en inneboende. Det kändes roligt och spännande, men samtidigt lite nervöst.

Och den nervösa känslan skulle visa sig vara riktig. Det var hans första helg som inneboende hos mig. Jag hade fått besök av tjejen som skulle stanna i ett par dagar. Det var lördag så KOR skulle givetvis gå ut. "Det är det han gör". Den här gången skulle han ut med en viss DSK-spelare som ryktas vara på väg till Bele. De skulle gå ner till det lokala vattenhålet i Täby. Mitt i natten vaknar jag av att ytterdörren låses upp. "Ah, KOR är hemma igen", tänkte jag. Inte mer med det. Jag hör också hur KOR kliver in i lägenheten. "Men vafan? En person till?” Han har alltså lyckats få sällskap ikväll, tänkte jag. Men då plötsligt hör jag hur ytterligare en person kliver in, och en till! KOR hade givetvis dragit igång en efterfest. Den mannen är inte särskilt blyg vågar jag påstå. Jag hörde hur det kacklades och gormades, gapades och skreks. Allt blandat med fnitter och dumma kommentarer från pantade tonårstjejer. Det var helt omöjligt att sova. Jag hade hunnit bli ganska irriterad vid det här laget. Tjejen försökte lugna mig. "Ta det i morgon istället", minns jag att hon sa. Men jag blev bara mer och mer irriterad. Det bara kokade inombords och jag låg och vred mig i sängen av ren ilska. Då började det plötsligt att bankas på sovrumsdörren. Rutinerat hade jag låst den. "Martin kom ut!", "Var inte så tråkig!", "Det är fest!", hörde jag folk skrika samtidigt som det bankades och ryktes i dörren. Högst av alla hördes KOR. Då övergick jag fort från att vara irriterad till bli förbannad. Jag drog på mig mina marinblå umbrobrallor som jag fått av DSK, gick ut i hallen och ropade till mig KOR. Vi gick in i köket. "Jag är ledsen att vi väsnas, men det är de andra, jag har varit tyst hela tiden, jag har sagt till dem att de ska dämpa sig men de lyssnar inte" var det första som han sa. Eller hur. Jag sa till honom att det bästa kanske skulle vara om hans nya vänner gick hem till sig. "Men de kom ju precis, och de bor väldigt långt härifrån", sa han och tittade på mig med stora valpögon. "Ni kan dra åt helvete, ni kan dra åt helvete allihop!", sa jag. KOR tittade på mig försiktigt igen, "Martin, ska jag också dra åt helvete...?" frågade han försiktigt med en låg stämma. Jag bara ruskade på huvudet och gick tillbaka in i sovrummet igen. Det blev snart tyst i lägenheten. I morgon åker han fan ut, var tanken som jag somnade med den kvällen.

Jag och KOR hade inte fått någon bra start på vårt gemensamma boende.



Del 4 kommer nästa vecka.


Martin "Kvasten" Persson
Pazza DSK

måndag 22 november 2010

Vem är egentligen Marknadschefen?

Han går under alias Marknadschefen, och för många är han den där labile vänsterbacken som fortfarande tror att han är given på det centrala mittfältet. Han säger sig själv ha Stockholms bästa vänsterfot, men har aldrig tagit en frispark.

Vad ni kanske däremot inte visste är att han är en jävel på journalistik och har ett utvecklat affärssinne.
Bland de spelare han träffat  hör främst Del Piero, men även dagligt arbete med Djurgårdens trupp (Marknadschefen har festat med truppen på Restaurang Clara och blivit kallad pajas av Jones Kusi-Asare).

Hur kommer sig detta då?
Jo, det var ju ingen slump att DSK några år senare fanns på samma sida som han tidigare jobbade för (svenskafans.com).

"när jag tjänstgjorde som reporter och krönikör för Forum 1891 (Djurgården Fotbolls sida) så gick det rätt bra med att varva det civila med den tjänst jag hade på Svenskafans. Jag har alltid tyckt om att skriva och uttrycka mig i olika sammanhang, och har sedan tidigare ett riktigt djurgårdshjärta. Naturligtvis inte i närheten av DSK, men vem fan orkar skriva om Matthias Frost dagarna i ända?"

Idag ser Marknadschefen tillbaka på sin tid som journalist och inser att istället för att ha suttit och tagit hand om företagsförsäkringar mitt emot T-centralen hade han lika gärnat kunnat bo i Rom idag och blogga om Roma.
"Det är rätt snöpligt faktiskt. Jag mår illa när jag ser en kille som Sladjan idag sitta i Viasat-studion (Sladjan kommer från Svenskafans) och snacka facebook. Det hade jag kunnat göra!

När jag står i kaoset bland alla journalister (där står Ekwall och putsar skorna, Jihde springer omkring och rättar till slipsen. Hegerfors är lika yr som vanligt och Matte på Expressen äter alldeles för många bullar) kände jag: "Här står jag bredvid Simon Bank och jag har fan ingen aning vad jag sysslar med, men det är grymt skoj".

Men jag ångrar inte mitt val att lägga skrivandet på hyllan. För mig handlar det inte om en fet plånbok eller stora matcher, det handlar om passion och glädje, och allt det får jag via DSK".

Är det någon artikel som Marknadschefen dock vill nämna särskilt så var det intervjun han gjorde med Stefan Rehn en morgon.
"det var så patetiskt. Jag var tvungen att ringa honom tidigt som fan, och han var oförberedd. Jag ringde alltså hem till honom när han satt och matade småbarnen och frågade honom om varför Fredrik Stenman inte får lira forward".
Men Stefan var hur skön som helst, en bra kille som alltid ställde upp på intervju och kunde prata om allt mellan himmel och jord".

En annan artikel var krönikan jag gjorde om Sören Larsen, den är jag särskilt nöjd med då det var innan han slog igenom. Han hade fått så mycket skit på planen och att han var dyr och bara var skadad. Men jag såg något i honom som alla andra uppenbarligen hade missat. När säsongen var klar (han drog innan höstsäsongen drog igång) fick jag tonvis med mail och brev från supportrar som tyckte jag skulle bli ny tränare för Djurgården. Det var stort. "

Marknadschefen ser tillbaka på en tid som var oerhört nyttig, men att gå tillbaka till journalistyrket är inget som lockar: "Inte just nu i alla fall. Jag säljer inte lösnummer för Aftonbladet. Det skulle vara någon sida på nätet i sådana fall. Men just nu är det bara Pazza DSK som gäller"!


För att läsa dom två artiklarna som nämndes i texten ovan, följ länkarna nedan.


http://www.svenskafans.com/fotboll/21225.aspx

http://www.svenskafans.com/fotboll/22779.aspx


Pazza DSK

Gör som Falken - Veckans Pazzamoment

Har du fångat något på bild som du vill dela med dig av?
Gör som Falken och skicka in din bild till Pazza DSK, pazzadsk@gmail.com


Pazza DSK

Veckans Foto - Nu ligger Pazza DSK uppe på applestore i NY

Inskickat av Falken


Pazza DSK

lördag 20 november 2010

Pazza helgjobbar: Förslag - Seriesammansättning 2011

Igår lade STFF upp sitt förslag på seriesammansättning 2011. Nedan ser ni förslaget för Division 5 Norra. Äntligen en tabell där DSK befinner sig i toppen. Vad tycker ni? Har DSK en bra chans eller ser det kört ut på förhand?

Danderyds SK, nedflyttad
Enebybergs IF
FC Djursholm, nedflyttad
FK Bromma
Huvudsta IS
Kallhälls FF, uppflyttad
Kista SC
Rissne IF
Sollentuna Fotboll IF
Sollentuna United FK
Ursvik IK, uppflyttad
Värtans IK

Pazza DSK

fredag 19 november 2010

Tjafs på Pazzachatten: Frosten vs Eskola

Det började under en utgång med fotbollslaget...


...och vi var nog många som trodde att det endast var en fyllegrej. Men efter introduktionen av den omåttligt populära Pazzachatten, som förövrigt firande en månad igår, har det visat sig vara mycket mer än så.

Håll i er nu för detta kan ta hela dagen att läsa igenom, men roligt är det. För de som inte orkar: Man kan summera deras "hat" mot varandra med att citera deras respektive favorituttryck:

Frosten: "Eskola är en pajas."
Eskola: "Frosten är patetisk."

Oct 18 2010, 4:36 PM
Eskola (guest): Ännu ett skäl att inte jobba nu när det finns en chat.

Oct 18 2010, 4:36 PM
Konsulten: Vem är Eskola?

Oct 18 2010, 4:37 PM
Eskola (guest): 600 matcher

Oct 18 2010, 4:37 PM
Eskola (guest): 600+ matcher i DSK

Oct 18 2010, 4:37 PM
Redaktoren (guest): Hur många har Frosten gjort för DSK?

Oct 18 2010, 4:37 PM
Eskola (guest): Han säger ju själv att det rör sig kring 160.

Oct 18 2010, 4:40 PM
Eskola (guest): Årets överraskning, ett pris jag själv har fått. Det är stort.

Oct 18 2010, 4:40 PM
Eskola (guest): Bland de största man kan få i DSK.

Oct 18 2010, 4:41 PM
Konsulten: Det har gått bra efter det att du fick priset, Eskola. Riktigt bra...

Oct 18 2010, 4:43 PM
Eskola (guest): Frosten vad har du vunnit förutom träningspriset? Som vilken apa som helst kan vinna?

Oct 18 2010, 4:45 PM
Konsulten: Ett antal skytteligatitlar i B-laget, Årets Mål, Lifetime Achievement Award, etc.

Oct 18 2010, 4:46 PM
Eskola (guest): Haha lifetime achievement, fan du har ju inte ens lirat i DSK hälften av tiden som mig.

Oct 18 2010, 4:46 PM
Eskola (guest): Alla vet att man antingen ska vinna Årets MVP eller Årets överraskning. Allt annat är skit.

Oct 18 2010, 4:47 PM
Konsulten: Trist med avundsjuka och missunsamhet.

Oct 18 2010, 4:48 PM
Eskola (guest): Jag tror jag ska spela nästa år bara för att vara den första som vinner det priset två gånger.

-----------------------------------------------------------

Oct 25 2010, 12:06 PM
Eskola (guest): Funderar på att göra comeback 2011.

Oct 25 2010, 12:07 PM
Redaktoren (guest): Det vore något faktiskt. Jag ger det 10% chans.

Oct 25 2010, 12:07 PM
Eskola (guest): Haha, 10% är väldigt mycket. Men det är inte helt omöjligt.

Oct 25 2010, 12:08 PM
Eskola (guest): Skulle dock kräva att jag får bindeln då.

Oct 25 2010, 12:08 PM
Redaktoren (guest): Konsulten är inne också. Vad har han att säga om Eskolas comeback-funderingar och krav?

Oct 25 2010, 12:09 PM
Eskola (guest): Jag menar, jag var ju kapten senast jag spela, det är inte mer än rätt att återtar den positionen.

Oct 25 2010, 12:12 PM
Konsulten (guest): Om Eskola tillåts att spela i klubben igen är det värre än Sharbel Toumas återkomst till Djurgården.

---------------------------------------------------------

Oct 25 2010, 2:54 PM

Eskola (guest): Haha Rawling är fan patetisk.

Oct 25 2010, 2:56 PM
Konsulten (guest): Eskola. Rawa är patetisk? Vad fan är du då? Och framförallt: vem fan är du? Skulle du göra comeback i klubben skulle det vara en större skandal än när Sharbel Touma återvände till Djurgården!

Oct 25 2010, 2:57 PM
Eskola (guest): Man är alltid välkommen i sin modersklubb.

Oct 25 2010, 2:58 PM
Eskola (guest): Speciellt när man har lirat över 600 matcher.

---------------------------------------------------------------------

Oct 25 2010, 3:24 PM
Eskola (guest): Kommer du att sluta om du inte för ditt DSK till 4an nästa år?

Oct 25 2010, 3:25 PM
Konsulten (guest): Eskola alltså...helt otroligt

Oct 25 2010, 3:27 PM
Eskola (guest): Vem fan är Konsulten? Han är patetisk.


Oct 25 2010, 3:29 PM
Eskola (guest): Konsulten vet att allt jag säger stämmer och att han inte har något att komma med.

Oct 25 2010, 3:32 PM
Pazza: Men Eskola...helt seriöst. Kommer du att göra comeback eller är det bara tomt prat som vanligt?


Oct 25 2010, 3:33 PM
Konsulten (guest): Eskola är en skamfläck i DSK:s historia och det vet han om. Nu när vi som är måna om klubbens anseende väl håller på att lyckas med att tvätta bort den där fläcken hotar han med comeback... Alla som bryr sig om klubben bör alltså vara oroliga.

Oct 25 2010, 3:34 PM
Eskola (guest): Återstår att se, jag kommer mest fokusera på att börja träna igen efter min långtidsskada.

Oct 25 2010, 3:34 PM
Eskola (guest): Men när jag är i form är bänken helt utesluten.

Oct 25 2010, 3:34 PM
Konsulten (guest): Om det är något som är uteslutet är det att vi vill ha tillbaka dig.


Oct 25 2010, 3:35 PM
Eskola (guest): Vem är du?

Oct 25 2010, 3:36 PM
Eskola (guest): Du är DSK:s genom tiderna mest patetiska forward.

Oct 25 2010, 3:37 PM
Konsulten (guest): 2000-talets bäste målskytt i B-laget..

Oct 25 2010, 3:38 PM
Eskola (guest): Tycker du det klingar bra?

Oct 25 2010, 3:40 PM
Konsulten (guest): Det klingar bättre än "Eskola" i alla fall....

Oct 25 2010, 3:45 PM
Konsulten (guest): Kommer det en programpunkt där Eskola svarar på läsarnas frågor om fotbollsregler? Vi minns ju alla hur Eskola i någon match med händerna plockar upp ett inkast från egen spelare och sedan frågar domaren vad han gjort för fel...

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Charlie sa ja.

Oct 25 2010, 3:46 PM
Marknadschefen (guest): Har du lust att ställa upp Eskola?

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Jag ställer givetvis upp.

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Fredag 15.00

Oct 25 2010, 3:46 PM
Eskola (guest): Svarar gärna på frågor kring comebacken, träning, laganda osv.

Oct 25 2010, 3:49 PM
Konsulten (guest): Förväntar mig att alla loggar ut från chatten prick kl. 15.30 på fredag. Ingen uppmärksamhet åt skamfläcken.

Oct 25 2010, 3:50 PM
Eskola (guest): Jag tror att rekordet kommer slås då.

Oct 25 2010, 3:50 PM
Eskola (guest): Så stort är intresset för mig i DSK-kretsar.

Oct 25 2010, 3:50 PM
Eskola (guest): Jag garanterar rekord.

Oct 25 2010, 4:00 PM
Eskola (guest): Jag ska återgå till grinden.


Oct 25 2010, 4:02 PM
Konsulten (guest): Äntligen blev vi av med skamfläcken

-----------------------------------------------------------------------------

Oct 26 2010, 2:16 PM
Eskola (guest): Mm, fel datum dock i tablån på Konsulten.


Oct 26 2010, 2:16 PM
Pazza: Stämmer. Det är Marknadschefens uppgift att fixa det.

Oct 26 2010, 2:18 PM
Kvast (guest): Eskola: Är du nöjd nu när jag har blivit petad?

Oct 26 2010, 2:18 PM
Pazza: ah, han är borta. Det skulle dock inte förvåna mig om han har ett finger med i spelet.

Oct 26 2010, 2:19 PM
Konsulten (guest): Eskola alltså...vilken pajas

Oct 26 2010, 2:21 PM
Pazza: Synd att han inte är här och kan försvara sig.

---------------------------------------------------------

Oct 26 2010, 2:58 PM
Konsulten (guest): Känns som att Säljaren har en del att förklara...om jag har förstått det rätt är Pazzas siffror genomgående röda.

Oct 26 2010, 2:59 PM
Pazza: Utgifter: 459 SEK (Pazza Awards) + 90 SEK (Domänköp)


Oct 26 2010, 2:59 PM
Pazza: Intäkter: 300 SEK (VM-tipset)

Oct 26 2010, 3:00 PM
Pazza: -249 SEK

Oct 26 2010, 3:00 PM
Kvast (guest): Fordringar då?

Oct 26 2010, 3:00 PM
Pazza: Saman och Eskola har inte betalat

Oct 26 2010, 3:01 PM
Pazza: Alltså -449 SEK

Oct 26 2010, 3:02 PM
Eskola (guest): Fyfan vad man inte kan jobba när den här chatten finns.

Oct 26 2010, 3:02 PM
Pazza: Se ovan Eskola. "Saman och Eskola har inte betalat."

Oct 26 2010, 3:03 PM
Eskola (guest): Jag drar av det för mitt arvode som ekonomichef.

Oct 26 2010, 3:12 PM
Konsulten (guest): Eskola alltså....vilken pajas

---------------------------------------------------------


Oct 27 2010, 2:22 PM
Eskola (guest): Nu är jag här.

Oct 27 2010, 2:22 PM
Eskola (guest): Tvungen att avbryta ett möte för detta.

Oct 27 2010, 2:22 PM
Eskola (guest): Kan man ställa frågor?

Oct 27 2010, 2:26 PM
Eskola (guest): Hur många klubbar har du representerat genom åren? Och vilken är din modersklubb?

Oct 27 2010, 2:28 PM
Konsulten (guest): Jag anar vad din baktanke är med frågan, men ok: min moderklubb är en tysk klubb som heter Tus Eintracht Bremen. Därefter har jag även representerat Djurgården och Värtan.

Oct 27 2010, 2:28 PM
Eskola (guest): Patetiskt

Oct 27 2010, 2:28 PM
Konsulten (guest): På vilket sätt?


Oct 27 2010, 2:28 PM
Eskola (guest): Du är patetisk


Oct 27 2010, 2:29 PM
Konsulten (guest): Kan du utveckla är ditt ordförråd för begränsat?

Oct 27 2010, 2:29 PM
Konsulten (guest): eller

Oct 27 2010, 2:30 PM
Pazza: Eskola försvann. Han fick det sagt, det han ville säga. Kvasten kör på.

Oct 27 2010, 2:30 PM
Konsulten (guest): Blev han stött och loggade ut, eller? Eskola alltså...vilken pajas

Oct 27 2010, 2:31 PM
Eskola (guest): Har du inte sagt vid tidigare tillfälle att DSK är din modersklubb?


Oct 27 2010, 2:32 PM
Konsulten (guest): Eskola: nej, jag har aldrig sagt det.

Oct 27 2010, 2:35 PM
Eskola (guest): Vilka spelare genom åren tycker du har varit bäst på respektive position?

Oct 27 2010, 2:37 PM
Konsulten (guest): Målvakt: Johan Elevant (i konkurrens med Kvast, faktiskt), Försvar: Mats Wistedt (tar emot att säga), Mittfält: Jocke Marions, Anfall: Jocke Nordlander

Oct 27 2010, 2:42 PM
Marknadschefen (guest): Vad tycker du om mig och Eskola?

Oct 27 2010, 2:45 PM
Konsulten (guest): Jag har inga större problem med dig mer än att du kan ha lite väl stora förväntningar på en startplats när du dyker upp var sjunde träning. Eskola är en pajas.

Oct 27 2010, 2:46 PM
Eskola (guest): Hur ser du på en eventuell comeback från min sida, skulle det tillföra laget något positivt?

Oct 27 2010, 2:48 PM
Konsulten (guest): Nej, det skulle inte tillföra något positivt överhuvudtaget.

Oct 27 2010, 2:55 PM
Eskola (guest): Jag tycker du är patetisk och överskattad.

Oct 27 2010, 2:56 PM
Konsulten (guest): Har så svårt att ta åt mig när det kommer från din stinkande fyllekäft.

Oct 27 2010, 3:08 PM
Eskola (guest): Är frågestunden över eller?

Oct 27 2010, 3:10 PM
Eskola (guest): Jag ska nog återgå till grinden, har inte så mycket mer att fråga Konsulten.

------------------------------------------------------------------

Oct 28 2010, 11:51 AM
Konsulten (guest): Eskola, hur är läget?

Oct 28 2010, 11:52 AM
Eskola (guest): Allt bra här, själv?

Oct 28 2010, 11:52 AM
Konsulten (guest): Helt ok även om det är mycket på jobbet och så. Hur har din dag varit?

Oct 28 2010, 11:53 AM
Eskola (guest): Det är en evig grind, mycket som vanligt. Är det fifakrök imorrn lr?

Oct 28 2010, 11:54 AM
Konsulten (guest): Nja, vi som spelar i DSK och älskar klubben brukar ta det lite lugnt med alkohol.

Oct 28 2010, 11:54 AM
Eskola (guest): Jaså? Det är inte riktigt min uppfattning.

Oct 28 2010, 11:55 AM
Konsulten (guest): Nej, jag vet, men du hyser ju å andra sidan ingen kärlek till klubben.


Oct 28 2010, 11:55 AM
Eskola (guest): Jag har inget annat än kärlek för DSK.


Oct 28 2010, 11:56 AM
Konsulten (guest): Självklart, det märks.


Oct 28 2010, 11:56 AM
Eskola (guest): Måste dessvärre återgå till grinden. På återhörande.


Oct 28 2010, 11:56 AM
Konsulten (guest): Eskola alltså...vilken pajas

---------------------------------------------------------

Oct 29 2010, 12:47 PM
Konsulten (guest): Kan jag få första frågan till Eskola i eftermiddag? Har ett par s.k. key issues som jag skulle vilja ta upp med honom.

Oct 29 2010, 12:47 PM
Pazza: Om han kan logga in igen.

---------------------------------------------------------

Oct 29 2010, 2:34 PM
Kvast (guest): Eskola, när du säger att du har spelat 600 matcher för DSK, hur räknar du då? Varför räknar ingen annan på det sättet när man läser fotbollsstatistik?

Oct 29 2010, 2:36 PM
Eskola (guest): Jag har räknat med alla matcher där jag har representerat DSK, alltså i fotboll, hockey och innebandy.


Oct 29 2010, 2:38 PM
Konsulten (guest): Varför pissar du på den klubb som du kallar för din moderklubb?


Oct 29 2010, 2:38 PM
Eskola (guest): Utveckla "pissa".


Oct 29 2010, 2:41 PM
Konsulten (guest): Du påstår att du älskar klubben, men ändå skiter du i att spela och kämpa för klubben, du kommer inte och stöttar klubben i samband med matcher (särskilt inte när det är måstematcher), etc. Alltså, varför pissar du på klubben enligt ovan?


Oct 29 2010, 2:45 PM
Eskola (guest): Jag älskar DSK, jag har tillhört klubben i 22år. Det kan vara svårt för utomstående (läs Konsulten) att förstå mitt agerande, men jag har inte spelat pga långtidsskada och att stötta klubben handlar om så mycket mer än att dyka upp på läktaren. Jag är ledare för klacken och fattar mina egna beslut som jag anser bäst för klubben, dessa beslut ska inte ifrågasättas.

Oct 29 2010, 2:49 PM
Konsulten (guest): Om du fick dela ut ett Lifetime Achievement Award till någon aktiv spelare i A-truppen, vem skulle du ge det till och varför?

Oct 29 2010, 2:52 PM
Eskola (guest): En mycket svår fråga. Jag tycker att man ska vara en god representant både på och utanför plan för att få ett sådant pris. Än så länge tycker jag inte att någon som spelar i laget förtjänar ett sådant pris, men om några år kanske.

Oct 29 2010, 2:56 PM
Konsulten (guest): Vad är din åsikt om M.Frost?

Oct 29 2010, 3:01 PM
Eskola (guest): M.Frost är en mycket god lagkamrat, en spelare som dock har ett fläckat förflutet med många klubbyten som gör att han aldrig kommer få den respekt han möjligen förtjänar i DSK. Men en bra spelare för DSK helt klart.


Oct 29 2010, 3:21 PM
Konsulten (guest): Anser du att du är en bra förebild för de yngre spelarna i klubben och, i så fall, på vilket sätt?

Oct 29 2010, 3:24 PM
Eskola (guest): Jag skulle inte kalla mig själv en bra förebild, även om jag märker att jag är det i Danderyd. Mitt råd till de unga är att träna hårt så kanske du en gång får äran att spela i A-laget.

Oct 29 2010, 3:25 PM
Konsulten (guest): Eskola, en sista fråga och ge mig ett helt ärligt svar: kommer du på träningen på torsdag (d.v.s. den 4 november)?

Oct 29 2010, 3:26 PM
Eskola (guest): Nej jag kommer inte att närvara då. Jag har redan gått ut i lokaltidningen och sagt att jag är åter under vårsäsongen 2011.

Oct 29 2010, 3:29 PM
Konsulten (guest): Har du framfört några särskilda krav till klubben/lagkamraterna inför din comeback (t.ex. krav på plats i omklädningsrummet, tröjnummer, träningsnärvaro, plats i startelvan, vissa spelare måste lämna klubben, etc.)?

Oct 29 2010, 3:30 PM
Eskola (guest): Jag kommer givetvis vilja ha tillbaka min plats i omklädningsrummet men utöver det har jag inga krav.

---------------------------------------------------------

Nov 1 2010, 12:54 PM
Pazza: Eskola slår rekordet.

Nov 1 2010, 12:54 PM
Eskola (guest): Man tackar.

Nov 1 2010, 12:54 PM
Konsulten (guest): Rekordet i patetiska förklaringar till varför man påstår sig älska klubben?

Nov 1 2010, 12:59 PM
Eskola (guest): Rekordet i urusla säsonger i DSK?


Nov 1 2010, 1:00 PM
Konsulten (guest): Min Lifetime Achievement Award säger något annat...

Nov 1 2010, 1:01 PM
Eskola (guest): Finns det någon som kan verifiera detta pris?

Nov 1 2010, 1:01 PM
Eskola (guest): Eller är det bara skitsnack som allt annat?

--------------------------------------------------------------

Nov 1 2010, 4:00 PM
Eskola (guest): Håkansson>Frost i alla lägen.


Nov 1 2010, 4:02 PM
Eskola (guest): Aja vi kan ju alla komma överrens om att Håkansson>Frosten.

Nov 1 2010, 4:02 PM
Eskola (guest): I alla lägen.

Nov 1 2010, 4:14 PM
Konsulten (guest): Eskola, försöker du medvetet måla ut dig själv som en pajas?

Nov 1 2010, 4:30 PM
Konsulten (guest): Eskola, om halva laget meddelar att de slutar om du kommer tillbaka, avstår du då från en comeback?

Nov 1 2010, 4:30 PM
Konsulten (guest): Eskola, om halva laget meddelar att de slutar om du kommer tillbaka, avstår du då från en comeback?

Nov 1 2010, 4:32 PM
Eskola (guest): Nej, jag har redan fått för många brev från folket i Danderyd där de skriver att de vill se mig åter på Vallen.

Nov 1 2010, 4:34 PM
Konsulten (guest): Att de vill se dig på läktaren är en sak...

Nov 1 2010, 4:35 PM
Eskola (guest): De vill att jag ska stå i mål, de drömmer om ännu en magisk säsong där jag tar upp DSK till 4an.


Nov 1 2010, 4:40 PM
Konsulten (guest): Skulle man kunna få ta en titt på de här breven?

Nov 1 2010, 4:43 PM
Eskola (guest): Mm efter jag får ta en titt på ditt pris.

Nov 1 2010, 4:47 PM
Konsulten (guest): Vilket av dem; årets mål, årets träningskung, årets skyttekung, etc?

Nov 1 2010, 4:50 PM
Eskola (guest): Tänkte mer på ditt Lifetime Achievement Award.

Nov 1 2010, 4:51 PM
Eskola (guest): Skulle gärna ta en titt på det.

Nov 1 2010, 4:55 PM
Konsulten (guest): Priset har jag inte fått av styrelsen, utan av fansen (kanske samma fans som skickat brev till Eskola....)

Nov 1 2010, 4:57 PM
Eskola (guest): Frosten, hela jävla Danderyd tycker du är patetisk.

-------------------------------------------------------------
Mellanakt

Nov 5 2010, 11:13 AM
Marknadschefen (guest): det är så jävla patetiskt! Allvarligt redaktören..du får fan sparken

Nov 5 2010, 11:13 AM
Pazza: OK, tack för mig!

Nov 5 2010, 11:14 AM
Marknadschefen (guest): OK, du blir anställd igen. börja skriv!

-----------------------------------------------------------------

Nov 5 2010, 4:17 PM
Eskola (guest): Filip, vad tycker du om M.Frost?


Nov 5 2010, 4:20 PM
Filip Lundqvist: Frosten är en mycket trevlig man

Nov 5 2010, 4:38 PM
Eskola (guest): Kan du inte ibland känna när du ser Frosten att "Fyfan, sådär vill jag inte bli när jag blir stor?"


Nov 5 2010, 4:42 PM
Filip Lundqvist: aldrig tänkt den tanken.

---------------------------------------------------------------

Nov 19 2010, 11:28 AM
Eskola (guest): Jag har inte sovit på säkert 4-5 dagar.

Nov 19 2010, 11:34 AM
Konsulten (guest): Har äntligen ditt dåliga samvete för att ha svikit klubben hunnit ikapp dig?


Nov 19 2010, 11:42 AM
Eskola (guest): Jag ska klippa toung

Nov 19 2010, 11:43 AM
Eskola (guest): Frosten kan du svara mig på en fråga?

Nov 19 2010, 11:44 AM
Eskola (guest): Hur kommer det sig att mitt namn finns med i DSK-bibeln om medlemmar som har avancerat hela vägen från ungdomsakademin till A-laget, och varför inte ditt namn finns med?


Nov 19 2010, 11:44 AM
Eskola (guest): Och jag kan svara åt dig.

Nov 19 2010, 11:44 AM
Eskola (guest): För du är så jävla patetisk.

Nov 19 2010, 11:45 AM
Konsulten (guest): Hur kommer det sig att du inte har befunnit dig på några matcher, träningar, etc. under de senaste åren?


Nov 19 2010, 11:45 AM
Konsulten (guest): Jag kan svar åt dig:

Nov 19 2010, 11:46 AM
Konsulten (guest): Du är en pajas som pissar på klubben

Nov 19 2010, 11:47 AM
Konsulten (guest): Saker och ting verkar ha gått snett i huvudet sedan födseln...

Nov 19 2010, 11:50 AM
Eskola (guest): Frosten är patetisk.


Nov 19 2010, 11:53 AM
Eskola (guest): "Sätt dig ner, och dra åt helvete"

Nov 19 2010, 11:54 AM
Marknadschefen (guest): Frosten, det du säger: jag kan inte bry mig mindre. jag ser bara en desperat pinsam och inte minst patetisk individ som år efter år söker bekräftelse i en klubb som aldrig kommer acceptera honom.

Nov 19 2010, 11:54 AM
Eskola (guest): Jag ser exakt samma sak.

Nov 19 2010, 11:54 AM
Eskola (guest): En patetisk man.

Nov 19 2010, 11:55 AM
Konsulten (guest): 183 matcher and counting...


Nov 19 2010, 11:55 AM
Eskola (guest): 647 and counting

Nov 19 2010, 11:55 AM
Pazza: 647 kan jag hålla med om Eskola, men är det verkligen and counting på dig Eskola?

Nov 19 2010, 11:58 AM
Eskola (guest): Det är counting, för jag kommer aldrig att byta klubb som er andra pajkastare.

Fortsättning följer...

Pazza DSK

onsdag 17 november 2010

Hänt i veckan


Fjorton gubbar på träningen igår, där en gick sönder ganska omgående. Och det var inte vem som helst som gick sönder, det var självaste Jimmy ”Judas” Everum. Eller, gick sönder och sönder. Han försökte träna med en tillsynes ihärdig knäskada. Men det är lite sådana spelare DSK får. Vi skickar iväg spelare i fullständigt briljant skick och får tillbaka spelare som knappt klarar av att stå på benen.
Det här med att vi skickar iväg bra spelare kanske var att ta i, men ni förstår säkert hur skev DSK:s värvningspolicy är. När spelare äntligen börjar hitta rätt, försvinner de.

Jag fick skjuts av Viggan-Uffe och Bele-Kennie till träningen igår och det diskuterades lite grann om Viggans ”tryouts” och hur kul det skulle vara om halva DSK dök upp för att testa. I slutet av diskussionen nämndes Jimmys namn och vi var ense om att han antagligen inte spelar i Viggan nästa år. Vilket är då det troligaste alternativet? När vi svängt in på parkeringen vid Danderydsvallen och Kennie och jag hoppat av, glider Jonas in på parkeringen. Med sig har han såklart Jimmy. Uffe som svängde runt i samma veva fick syn på Jimmy och det ryktas om att Uffe pekade långfinger. Fullt förståeligt!

Men det är inget som biter på den mannen. Ända sedan han började spela fotboll måste han ha fått uppleva hatet. Och jag tror tamejfan att han älskar det, lite som Lillpastan. De klär sig ju till och med likadant (De hade exakt likadant underställ på sig igår).


Träningen i sig var nog den bästa frivilliga träningen utan tränare vi har haft i år, men det säger naturligtvis väldigt lite. De som har följt chatten idag, har nog sett Kvastens sågning av precis allt och alla. ”Skottövningen igår var patetisk.”
I vanlig ordning trodde Kvasten för mycket om DSK-spelarnas förmåga.
Spelet var han nog inte heller helt nöjd med, framförallt då han spelade i det förlorande laget ”de äldre”. ”Det är fan Milan det här, elefantkyrkogården.”

Elefantkyrkogården mot Duracellkaninerna, som dessutom var en man mer kunde bara sluta på ett sätt. Slutligen var det bara för de äldre att packa ihop allt material och bege sig hemåt och skämmas.

Imorgon kör vi på igen och förhoppningsvis blir vi fler.

Pazza DSK

tisdag 16 november 2010

Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon. Del 2

Äntligen är det dags för Del 2 i denna redan hyllade krönika, baserad på en sann historia om manlig kärlek.
Och misströsta inte när ni har läst klart, det är tydligen redan klart med en Del 3 av krönikan också.


Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon. Del 2

Det var en kall och ruggig höstdag i Täby. Jag och Lill-pastan hade släpat oss ner till den lokala puben för att se någon medioker kvällsmatch. Jag kommer inte ihåg vilka som spelade men det var i alla fall inga storlag. Jag minns dock att jag ställde mig i baren för att beställa en blaskig Mariestad. Lill-pastan hade försvunnit temporärt, tror det var det motsatta könet som lockade. Det brukar vara så i alla fall när han är borta. Efter en stund fick jag syn på en av mitt ex:s bästa tjejkompisar. Jag låtsades som att jag inte såg henne och började vrålstirra på den värdelösa fotbollsmatchen istället . Om jag ignorera henne kanske hon försvinner tänkte jag. Det gjorde hon inte. Hon kom givetvis fram och började prata med mig. Fan vad jobbigt, var min första tanke. Nu i efterhand är jag dock evigt tacksam för att hon gjorde det. Under samtalet visade det sig nämligen att hon hade börjat läsa sociologi på universitetet och hamnat i samma klass som en kille från Halmstad. Vid det här laget har ni alla listat ut vem det var. Jag hade inte pratat med KOR på flera år. Men jag fick genast upp en bild på ”den lille Nedved” i huvudet. Vilken supervärvning till DSK, tänkte jag. Jag fick KOR:s nummer. Spänd av förväntan gick jag och lade mig den kvällen. I morgon ska jag ringa, och jag tänker fan inte ge mig förrän han kommer ner och tränar, intalade jag mig själv innan jag somnade.


Dagen efter hade jag inte lika stort självförtroende längre, antagligen för att den där Mariestaden hade passerat systemet. Men jag tog likväl upp mobilen och knappade in numret. KOR svarade nästan omedelbart: Det kändes lite underligt att prata med honom igen. Många fulöl hade ju hunnit lämna kroppen sedan vi sist talades vid. KOR lät glad men allvarlig. Han var i alla fall positiv till att komma ner och träna. Vi bestämde en tid som jag skulle hämta honom i Mörby Centrum. Jag tyckte det var otroligt spännande och gick ivrigt och väntade på att det skulle bli tisdag.

Och tisdag blev det också. Jag väntade på honom vid taxi-bilarna. När jag fick syn på honom kände jag igen honom direkt. OK, han hade några extra kilo skägg. OK, han hade några extra kilo hud också. Jag minns att jag frågade honom hur det stod till. KOR svarade ”det är lugnt, lite ur form bara”. Men bakom den nya fasaden såg jag fortfarande ”den lille Nedved” och jag visste att han kunde bli en stor tillgång för DSK, även om snabbhet uppenbarligen inte skulle vara hans signum längre. Under den första träningen så minns jag en spelsekvens speciellt bra. Vi var i RM-hallen och någon slog en överlång hörna. KOR stod på bortre ytan och nöp till på volley direkt. Bollen satt som en strut i bortre hörnet. Vilket mål! Vissa stannade upp och bara stod och gapade (bl.a. Benji, ungefär som när han ser Zacco), andra började hurra och jubla. Något sådant hade aldrig beskådats i DSK förut. Själv hade jag sett KOR göra det där hundratals gånger förut och var inte direkt förvånad. Snart kom en ny hörna, även denna överlång. KOR nöp till igen, precis utanför den här gången.

En vecka senare skulle KOR följa med oss i Viggan-maffian ut för första gången. Vi skulle ta det lugnt och bara spela lite biljard vid Odenplan, tror t.o.m. det var match dagen efter. Jag körde i alla fall bil den kvällen. Jag fick syn på KOR. Han hade hittat en parkeringsplats åt mig och dirigerade in bilen med viftande händer. Det såg ungefär ut som när en polis dirigerar trafiken i Bangkok, för er som har varit där. Jag anade genast onåd. KOR var givetvis nykterhetsberövad, ganska ordentligt vill jag nog påstå. ”Vad har du egentligen gjort ikväll?” frågade jag honom. ”Jag? Jag har bara dammsugit i lägenheten lite” svarade han. Jag himlade med ögonen. ”Just det! Jag tog någon whisky till det också” tillade han kvickt. KOR hade satt ribban högt för sin vistelse i huvudstaden. Och som de flesta läsare redan vet, så skulle han leva upp till det.


Martin "Kvasten" Persson

måndag 15 november 2010

Thank God Its Friday - Årets kalkon 2010?

Han bönade om att få säga sitt, men tydligen så var det inte så många som var intresserade av att lyssna.
Han har tidigare sagt "Danderyd har talat" apropå hans comeback. Stämmer verkligen detta?
Thank God Its Friday med Markus Eskola blev en katastrof. Inte en enda läsare var inne i fredags kl 15.00. Årets kalkon 2010?

Många tror att redaktörens frånvaro var en stor bidragande orsak till läsarfallet.
Nu hoppas vi att den jäveln har en bra historia från Bremen.

För övrigt: 1-0 till Milan....på straff. Därefter en demonstration i hur man neutraliserar ett lag på bästa sätt. Inter utan Mourinho och med en blandning av engelsk-spansk inspiration, det håller inte.
Fattar inte varför man inte anföll mer på Milans kanter, i synnerhet på Zambrottas kant. Men den gamle räven är en klok herre när det väl kommer till saken.

Nu sitter jag och snackar Serie A, så ni kan ju själva räkna ut hur mycket vi har på lager just nu.

Men! Marknadschefen kommer att kräva av redaktören ett repotage om Danderyds kanske störste fotbollstalang någonsin, Jakob Glasberg, och i hans väg till att bli den förste danderydaren att representera landslaget. Lite tyngre läsning än (sorry) Thank god its friday.

Pazza DSK

fredag 12 november 2010

Thank god its friday med Markus Eskola

Han har tjatat och tjatat, bönat och bett Pazza om sin egen hörna på Pazzachatten. Tillslut, efter mycket om och men, så har vi beslutat oss för att ge karln sin egen patetiska hörna: Thank God Its Friday.

Klockan 15.00 idag kör vi igång första avsnittet på Pazzachatten. Beroende på tittarsiffrorna bestämmer vi oss först nästa vecka om det blir någon fortsättning på denna serie.

Pazza DSK

torsdag 11 november 2010

Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon. DEL 1

Förord av Marknadschefen:
Pazza DSK tycks säkerligen av många vara en blogg där innehållet och vårt sätt att uttrycka oss kan uppfattas som väldigt spontant och rörigt. Jag kan till viss del hålla med. Men är det någon som har stannat upp och tittat på vad bloggen faktiskt handlar om?
"En blogg om manlig vänskap och livet som fotbollsspelare i Danderyds SK".
Det är precis vad det handlar om.

Martin "Kvasten" Persson bjuder härmed på sina memoarer och sin alldeles egna historia om en manlig vänskap starkare än något annat.


Kvastens Gästkrönika: KOR genom mina ögon. DEL 1
En del av er känner honom väl, för andra är han bara den packade jugoslaven som dyker upp på träningsläger och avslutningsfester. Vissa av er har ett eget alldeles unikt förhållande till honom, vissa av er darrar bara ni hör hans namn. Den jag talar om är givetvis vår egen ”Kick-off Robban”, och nu ska jag berätta historien om hur jag en gång i tiden lärde känna denna mytomspunna DSK-profil.

Allt började när jag var liten grabb och växte upp i västkustens vackraste stad. En sommar skulle min lillebrors fotbollslag åka till Gotland för att spela cup. Min pappa, som vissa av er redan känner till, är en fullständig fotbollsidiot och tyckte att detta var en stor händelse som vi absolut inte fick missa. Sagt och gjort så tog han ledigt från jobbet och bokade in en cykelsemester. Till en början var jag lite tveksam till att följa med men lät mig snabbt övertalas. Väl framme i Visby upptäckte vi att HBK:s 84:or också var på plats för att medverka i samma turnering. Eftersom det var min egen åldersgrupp och jag kände ett par killar i laget sedan tidigare beslöt vi oss för att även följa deras matcher.
Det här var, i alla fall vad jag kan minnas, första gången jag stötte på KOR. Jag minns mycket väl öppningsmatchen för 84:orna. Alla runt omkring planen talade om supertalangen Dusan Djuric. Men en förälder, som jag tidigare haft som tränare, pekade bort mot högerkanten och sa ”om det är någon som kommer att lyckas i det här laget Martin, då är det den där killen”. Jag tittade bort mot högerkanten och fick syn på en kort liten kille med snaggad frisyr i djupblå matchtröja och vita shorts. Jag minns inte vilket nummer han hade, men jag tror faktiskt att det var nummer tio. Min gamla tränare fortsatte, ”han är ruskigt kvick och har ett riktigt bra tillslag med båda fötterna, enda nackdelen för honom är att det är hans egen pappa som är tränare, det kan bli tufft”. Efter alla lovord valde jag att följa den lille yttern extra noga under matchen. Och visst, allt stämde. Det var en duktig fotbollsspelare. Jag kommer fortfarande ihåg min första tanke, jag tyckte han påminde stark om Pavel Nedved i spelstilen. Det snabba steget, den rena träffen, den grymma spelförståelsen.
Några år senare hamnade jag själv i ”Bollklubben”. Jag kom till ett lag där KOR var lagkapten. Som ny från en småklubb kunde jag inte annat än se upp till honom. Det var han som höll i uppvärmningsövningarna, han som höll i stretchingen, han som höll i nerjoggningen. Jag och KOR blev snabbt goda lagkamrater och vänner. Speciellt efter att ha fått dela hotellrum under en veckas träningsläger i Holland. KOR var sig lik redan då. Jag minns hur han en gång stod med bar överkropp på balkongen och stekte i den holländska solen. En ung flicka cyklade förbi, hon var väl i 14-15 års åldern. Tror typ hon var på väg med nybakade kakor till sin mormor eller något, det kändes i alla fall så. KOR skrek givetvis efter henne, ”Ey! Sexy lady!”. Flickan stannade och kollade upp mot honom förskräckt. KOR skrek igen, ”Ey! Sexy lady!”, den här gången vinkade han också. De flesta tjejer hade ju blivit livrädda och lagt benen på ryggen. Men tydligen så är det något speciellt med den här KOR, för den lilla holländska flickan cyklade istället fram till balkongen och började småprata med honom. Det här var första gången som jag fick bevittna KOR:s berömda kvinnocharm, men definitivt inte den sista. Då tyckte jag att det var fruktansvärt pinsamt, idag är jag ganska van.
Jag och KOR spelade tillsammans under en säsong. Det var med blandade resultat. Jag har för mig att vi var nära att trilla ur serien men lyckades säkra kontraktet i slutomgången. Efter det lämnade KOR laget för att prova lyckan i en annan förening. Sista gången vi stötte på varandra var i en träningsmatch på försäsongen. Det kändes konstigt att ha KOR i motståndarlaget. Han spelade vänsterback. Han dominerade. Han var matchens bästa spelare. Det skulle dröja åtskilliga år innan våra vägar skulle korsas igen. Och det skulle ske av en ren slump…


DEL 2 kommer nästa vecka.

Bästa artikeln 2010

Konsulten och Redaktören är på semester. Marknadschefen och Personalchefen jobbar. Äntligen kanske man kan få något gjort på riktigt.

Dock, utan redaktören så hade inte den här sidan fått den skönhetsoperation som den verkligen behövde då jag var ensam vid rodret. Likaså omröstningar, artiklar, videos etc. Då kan man ställa sig frågan:
Vad fan gör jag egentligen?

Ja, det är förmodligen en väldigt svår fråga att svara på, men jag vill tro att utan min närvaro så skulle inte Pazza leva vidare. Så jag antar att det lilla jobbet jag nu än gör, är oersättligt. Tack Marknadschefen!

Nu när redaktören är på vift fram till måndag så kan jag ändå berätta att vi då kommer ha en ny omröstning: Bästa artikeln 2010.
Vad var egentligen i ert tycke den bästa artikeln Pazza har publicerat det här året?
Är det den bejublade intervjun med Bele-Janne? Är det Redaktörens känslomässiga "Äntligen Midsommar", eller kan det vara en av alla patetiska Trifonartiklar?
Det återstår att se.

Vad mer?
Jo, vi kommer att ha Pazzas Julkalender. Varje dag, fram till julafton, kommer en spelare från laget skriva en julhälsning och vad han önskar sig mest av allt till nästa år i DSK.
Ett långsökt projekt måhända, och det har visat sig att de flesta av våra projekt har gått åt skogen. (Vad fan hände med Expedition Pazza?!)

Talangen saknas, men viljan finns. Precis som i fotbollen!

Pazza DSK

Studieresa Tyskland

För några veckor sedan skrev vi att bloggen skulle anta en annan form under några månader. Man kan ju konstatera att det håller på att misslyckas totalt. Istället för att bli en fotbollsblogg/humorblogg ett tag håller vi på att bli en icke-existerande blogg. Och mycket är mitt fel. Jag vet inte om det var en viss utbrändhet som började härja inombords, men faktum är att jag tappade lite av gnistan.

Därför är jag på väg till Tyskland i några dagar och detta på eget bevåg. Med andra ord ingenting som Marknadschefen har bokat in. Däremot kräver han i vanlig ordning en rapport därifrån och det lovar jag att bjuda på. Sedan kan man fråga sig vad fan jag ska till Tyskland och göra i mitten av november, mittemellan Oktoberfesten och Julmarknaden.

Att åka till Tyskland och i synnerhet Bremen under november är nämligen som att åka på träningsläger till Åland i februari. Det vill säga kallt, grått, folktomt och förbannat tråkigt.
Så självfallet är det för att gå och se världens mest charmanta lag (i mina ögon), med världens sämsta försvarsspel (och det är ingen överdrift) Werder Bremen, möta ett pånyttfött Eintracht Frankfurt. Ni vet laget som vann den gamla UEFA Cupen för en herrans massa år sedan. Och det kan bli åka och av på lördag. Gekas kommer nog att sprina åttor runt Silvestre. Men det blir kul ändå. Det är alltid en upplevelse att sitta på Weserstadion och genomlida 90 minuter frustration.

Jag kommer att ge er lite bilder av upplevelsen och förhoppningsvis även kunna avlägga den rapport Marknadschefen kräver. På återseende och återhörande mina vänner.

Redaktören
Pazza DSK

tisdag 9 november 2010

Imorgon: Kvastens gästkrönika - Del 1

Kvasten, eller Personalchefen som han numera kallas, har under två veckors tid jobbat på en gästkrönika.

När Marknadschefen pratade med Personalchefen om detta var tanken att vi bara behövde några rader. Nu har han alltså suttit i två veckor, och tillslut är del 1 av krönikan klar.

Del 1 dyker alltså upp imorgon, och Pazza har fått ta del av ämnet, men ännu inte sett själva krönikan. Men vi kan lova att det kommer garanterat bli riktigt bra läsning.

Del 2 dyker upp på fredag.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu till andra saker. Imorgon ska vi rösta in Frosten i styrelsen är det tänkt. Det är ännu oklart om det blir någon träning efteråt, allt beror på vädret. Men det är viktigt att så många som möjligt kommer ned till Vallen.

Inomhusturneringar i vinter:

Det är egentligen bara en fråga om hur stort intresset är. Jag vet av erfarenhet att Hatten avskyr inomhusfotboll, men det går ett rykte om att vi är anmälda till Viggans egen turnering, Viking Cup. Mer info får vi säkerligen så småningom.

Pazza DSK

torsdag 4 november 2010

Nya artiklar ligger uppe

Pazza har designat nya t-shirts som ni kan beskåda i shoppen. Men KÖP DOM OCKSÅ!

Köp till flickvänner, pojkvänner, farmor, farfar, morfar etc.

Blir t-shirt PODOLSKI 2011 års studentpresent?

Pazza DSK

Pazza Vision 2011

Artiklarna är få under off-season, vi ber om ursäkt för det. Vi jagar konstant häpnadsväckande nyheter, men Danderyd är lika dött som Lemon när vi inte är där.

Marknadschefen och Redaktören har skissat på en vision, en vision som innebär att definitivt sätta Pazza på den lokala kartan.

Faktum är att Danderyds SKs A-lag saknar sponsorer. Vi spelare uppmanas att jaga sponsorer, men vi har inget argument eller motbud. Vi har nyss åkt ned i femman och vi kan aldrig, som en liten klubb, ge några garantier på något. Vi har, enligt rykten, dessvärre personer inom klubben som uppenbarligen inte uppskattar det A-laget faktiskt försöker åstadkomma. För faktum är att sedan generationsskiftet skedde för några år sedan, har A-laget aldrig tidigare bestått av så många egna produkter som vi har idag. Vi vårdar och tar hand om dom unga spelarna så att dom känner sig välkomna. Kort sagt försöker vi bevara det som klubben faktiskt eftersträvar: Att vara det definitiva alternativet för en danderydare att spela fotboll i.
Tänk på det innan ni forslar era barn vidare till andra klubbar.

För ett år sedan startade vi den här bloggen för att få fart på klubben, ge andra lag något intressant att läsa om, inte bara se DSK som en tråkig tjongarklubb utan identitet. Idag har vi över 100 unika läsare varje dag, även under off-season. Vi som jobbar med bloggen gör det helt och hållet ideellt. Vi lägger ut pengar från egen ficka på priser, artiklar och vi gör det för att vi vill åstadkomma något och inte minst för att vi brinner för den här klubben.
Som någon sa, det kanske inte var så dåligt att vi åkte ned i femman, nu får vi ännu fler läsare till bloggen.

Så, om vi inte kan få några sponsorer, så får Pazza DSK återigen kliva fram.

Vision: Pazza DSK ska bli en av Danderyds SKs sponsorer till A-laget.

Detta skall realiseras genom fördelaktiga priser via Pazzashopen. Nya artiklar kommer dyka upp inom en snar framtid.
Vi kommer även börja att köpa ned läskebackar till omklädningsrummet som spelarna, via ett mycket fördelaktigt avtal med Pazza, kommer kunna inhandla för en billig penning.

Vidare kommer Pazza att kontakta lokaltidningen Mitt I Danderyd med önskan om att publicera en notis varje vecka.

Vi kommer att ta kontakt med affärer, restauranger och företag i Danderyd och höra oss för om dom är intresserade av att sponsra oss.

Det kanske inte blir någonting av detta, men då har vi i alla fall försökt.

Mer info kommer inom en snar framtid.

Pazza DSK

tisdag 2 november 2010

Kvastens bitterlista V 44: Top 5 saker man blir bitter av att höra nere på vallen.

5. Att höra utespelarna skrika ”Våga spela Kvasten!” när de kommer och möter felvända i mitten. Allvarligt! Varje gång jag gör det så tappar ni ju bollen och det resulterar i ett baklängesmål. Tror ni att det är roligt eller? Så nej, jag kommer inte spela. Jag släpper in tillräckligt med mål i det här laget ändå.

4. Att höra Judas säga "Grabbar, kommer ni ihåg det där snygga målet jag gjorde". Visst Judas, vi kommer ihåg det. Och visst, det var snyggt. Men det var på träning! Och det har gått ett halvår!

3. Att höra tränaren skrika ”Bra Hatten!” när han kommer helt fri och skjuter ett stenhårt skott 10 m utanför. Visst, skottet var stenhårt, det var det verkligen. Men att missa mål på ett friläge är aldrig bra, det är alltid dåligt. Så snälla, sluta uppmuntra honom.

2. Att höra Tobbe säga ”Aha, var det bara två touch” efter att ha tagit 15 touch i rad på uppvärmningsövningen. Ja, vi börjar fortfarande övningen med två touch, precis som vi gjorde förra året, och året innan dess. Och ja, två touch gäller för alla!

1. Att höra tränaren säga ”Frosten” när han tar ut truppen till helgens A-lagsmatch…



Personalchefen
Pazza DSK

måndag 1 november 2010

Nilles Modehörna: " Snygga skor kommer du långt på"

Nilles Modehörna blev en enorm succé. Hela 3 st läsare, varav två kommenterade, var inne under premiären av Nilles Modehörna på måndagskvällen.

Det diskuterades vilt om mode, och det Nille framför allt ville framhäva var att det är en myt med att bra skor gör dig till en bättre fotbollsspelare:
"Snygga skor kommer du långt på. Zlatan & Ronaldos Nikeskor är inte speciellt bra, men de kostar 3 lax, och dom levererar i skiten".

På frågan om vem som har fulast skor i laget var svaret självklart enligt Nille: "Redaktören har fulast".

Vem som har snyggast? "Trifon har snygga skor".

Den kanske intressantaste frågan som kom upp var om man skulle bära pannband eller styla håret till perfektion:
"Jag tycker man ska ha båda. Italienskt". Marknadschefen kunde bara hålla med.

Vad var då Nilles tips till bättre och snyggare frisyr?
"Köp en röd burk som heter Dust It, det är bra skit. Håret ligger där du vill ha det, och produkten innehåller inte motorolja"

Hatten undrade vad för typ av klädval som gäller till och från arenan:
"Väldigt mörka jeans med klubbkavajen till"


Världens 5 bäst klädda fotbollsspelare enligt Nille:
1. David Beckham
2. Fredrik Ljungberg
3. Paolo Maldini
4. Luis Figo
5. Luca Toni

Vilket givetvis fick oss att spinna vidare på DSKs trupp. Enligt Nille är, förutom han själv, Marcus Paananen den som har bäst klädstil i DSK.
"Han har en skön originell stil", enligt Nille.

Nille ville dock inte uttala sig om vem som hade sämst klädsel, men påpekade att: " vissa skulle behöva en omgång om man säger så"

Och här ett tips till Pärlan, på frågan vad man som coach ska använda för klädsel i Division 5 Norra:
"Vita sneakers, svarta jeans och en skräddarsydd grå kavaj"

Nille tackade för visat intresse och sa att han längtade till nästa vecka av Nilles Modehörna.


Vill du ha tips, är du osäker på ditt klädval?
Kontakta oss på pazzadsk@gmail.com och Nille kommer ge sina bästa råd till dig.


Pazza DSK 




Pazza påminner

Missa inte dagens utfrågningar med Kvastens Bittra Hörna kl 15.00, och senare även Nilles Modehörna ikväll.

Se för fan till att ge grabben den publicitet han förtjänar ikväll. Att endast Hatten ska dra sitt strå till stacken är för dåligt. Om sen huvudpersonen själv, Nille, dyker upp är ännu oklart. Men gör det till en vana att följa Pazzachattens tablå.

Pazza DSK