tisdag 5 juli 2011

Besök på Guldfågeln Arena och Tiki-Tjonga

Vart var välkomstdrinken och varför fick vi inte bli presenterade i halvtid?
Frågorna var många, och naturligtvis blev man lack när man hade färdats 45 mil bakom ratten för att kolla på toppmötet mellan samarbetsklubben Kalmar FF och Trelleborgs FF.

I dagens moderna fotboll verkar det nästan som att alla lag uteslutande vill spela efter den berömda tiki-takastilen, med kortpassningsspel och snabb förflyttning.

Tiki-Tjonga! Har ni hört den förut? D.v.s. slå långa bollar utan rörelse på bollmottagaren.
Nej, troligtvis inte. Det finns nämligen bara ett lag i Sverige som behärskar den stilen. Danderyds SK såklart. Trelleborg försöker, men långtjonget håller inte samma klass som DSK.

Men, de tre musketörerna var i alla fall på plats på Guldfågeln Arena. Det började med att Guldfågeln, trots sitt fina yttre, endast hade en plats där man kunde hämta/köpa biljetterna. Det var grisvarmt, det var ett helvete att stå i den trettio minuter långa kön med massa svettiga bönder. Kalmarborna verkar dock vana, men visst kändes det lite som att folk visste att vi inte var ”en av dom”. Idolen blev förbannad och klagade på att Svante inte hade hämtat oss till V.I.P.-läktaren än.

Väl inne på arenan tog vi in på bortalagets sektion, och konstigt nog var det helt tomt i kön när vi kom…jättekonstigt.
Wise blev förvånad över den rätt tysta inramningen på Kycklingen och tog saken i egna händer genom att vråla ”Trelleborg!!!” över hela arenan. Det väckte hemmafansen som genast började stämma upp i en sång. Så skapar man stämning. 08or alltså. Huliganer.

Benji blev stum av beundran över det kladd som försiggicks på planen, han var nästan i chock då han trodde det skulle bli en uppvisning i vilket lag som kunde tjonga längst. Man börjar givetvis ställa sig frågan vad samarbetet med KFF ska generera i. Tillsammans slår vi långt. Kristoffer Fagercrantz visade sig vara en kladdare av rang och Benji kunde inte fatta hur bra han faktiskt var, så pass bra att han blev utbytt i 75e minuten.

Idolen satt tyst, flinade lite överlägset. Seriöst, är det här Sveriges bästa serie?

Vi blev varma i kläderna och tog oss friheten att sätta upp fötterna på räcket framför oss. En ilsken säkerhetsvakt sade till oss. 08or alltså.

Det blev trots allt en underhållande match, och Trelleborg höll på att göra en äkta DSK-vändning. Med den skillnaden att TFF fick numerärt överläge och höll på att vända matchen. I DSK måste vi spela i numerärt underläge för att vända på matcher.

Den 24 Juli kommer Kalmar FF upp till Stockholm för bortamatch mot AIK på Råttis. Innan dess förmodar jag att dom ska träna på Danderydsvallen. Kanske dags att visa herrarna hur man spelar riktig tiki-tjonga.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar