måndag 21 mars 2011

Vinst mot Marieberg

Åhh, bara rubriken hatar jag. Den låter så tråkig. Om man väl skriver en sån här rubrik så räcker det med att gå in på typ AFC:s hemsida och kopiera resten:
”DSK spelade med fantasi och fart, bollen gick som ett streck längs marken, Marieberg var fullständigt utspelade och på topp visade Hatten att han är en av Sveriges bästa anfallare”.

Nä, ni fattar ju att det skulle vi på Pazza DSK aldrig tillåta.
Men vinst blev det hursomhelst, och oavsett om Marieberg saknade en hel del spelare så ska vi inte skämmas för segern.

Avbytare:
Paani (spela typ 10 minuter innan han blev skadad)
Samuel
Benjani
SUNKEN
KOF

Trifon hade åkt på influensan, att han aldrig verkar vilja spela. Han vill vara snackisen, det är på sätt och vis hans roll i laget. Skitstöveln som är bäst på träning.
Kirre hade tackat nej sedan tidigare, vilket säkert bidrog till att Wise fick starta matchen som vänsterback. Benji var med andra ord petad, eller vad man nu vill kalla det. Tror snarare det handlade om att samtliga i truppen skall få matchtid.

Men Benji fick komma in, ouppvärmd (kom till mig nästa gång om du behöver tips om hur man värmer upp på bästa sätt) efter ca 25 minuter då Wise, efter en närkamp, fick hela högerdojjan spräckt.
Benji var förbannad, det såg man. Nästan lite Frostvibbar en söndagsmorgon.
I halvtid fick Wise ett par nya skor, fina sådana, och gick in i startelvan igen.

Man kan verkligen konstatera att vi är svårslagna på Vallen. Planen tycks passa oss perfekt, och i synnerhet när vi ska spela med hög press. Hatten och Idolen hotade längst fram, Frosten tog expresståget på högerkanten men glömde biljetten för att stiga av det när han väl kom fram till mål. Osman var lite av en elegant kladdare, lite väl mycket kanske ibland, men han ska ha en eloge då det var hans första match för DSK. Balotelli var som vanligt sjukt jäkla bra, hotade och hotade…spelare alltså.

Pinky, vad har hänt egentligen? Varför kommer du såhär 4 år efter och börjar briljera?
1-0 kommer efter ett ihopslag med Idolen och målvakten som var ute och plockade lingon, bollen kom till Pinky och från ca 25 meter skjuter han…nej nej, han smeker bollen in i mål, över alla försvarare…MED VÄNSTERN!
Galet snyggt faktiskt.
Senare försökte Pinky göra mål med högern, men den bollen försvann och Rune har fortfarande inte hittat den på andra sidan Edsviksvägen.

Därefter stänger DSK första halvlek på ett galant sätt. BK, den mentala fängelseliraren var grym i luften idag, trots Mariebergs rätt välväxta forwards. Fille Lundqvist, vår tidigare gris, börjar mer och mer växa in som värsta klassespielern i mittförsvaret. (Giganten tyckte nämligen att Fille var bäst på planen, och tycker Giganten så, då är det naturligtvis så).

I andra halvlek gjordes några byten jag inte kom ihåg, bara Benji som återigen fick sätta sig på bänken. Irriterad.

I andra halvlek startar naturligtvis Marieberg i ett rasande tempo och försvaret får bekänna färg. Wise trampar en stackare på hälen och han faller i straffområdet, men domaren friade.
Därefter gör Pinky allt i sin makt för att inte få det till hands i straffområdet:

”Domarn, jag gör det inte med flit, det var med oflit. Tror du jag gillar det här? Du verkar gilla det? Är du dum i huvudet eller? Vad är det med dig egentligen? Vad glor du på? Asså jag blir så förbannad. Vad är detta? Vem är jag? Vem är han? Vem är du egentligen? Vad är klockan? Är du klockan? Så mycket? Nähä? Joho? Haha. VA?! Straff?????!!

Medan Pinky fortsatte argumentera hade DSK redan gjort avspark efter det att Marieberg kvitterat till 1-1.
Pinky kanske inte heller såg det som hände direkt på avspark, men bollen hamnade hos Tobbe på högerbacken som drog en kalasmacka till Balotelli som lobbade in 2-1. Mycket vackert!

Kort där senare hade Samuel kommit in istället för Frosten, och med fin fart på högerkanten kunde han sätta 3-1 för DSK. Fint!

Marieberg fortsätter sedan att trumma på och efter en hörna där Wise är för sen i pressen kan dom slänga in en andraboll som någon kan nickskarva in i mål.

Därefter stänger DSK matchen på ett effektivt sätt.
Solen lös, Danderyd mös, Calle var nöjd (tror vi), och naturligtvis filmade vi ingenting av detta.

Vi tar också med oss Sunkens fina inhopp. 2 år sedan var det han bröt benet, och idag gjorde han alltså sin comeback för A-laget. Stort!