måndag 14 mars 2011

Europacupdrömmen över för Los Patetícos

DSK missade 16e kvalomgången till Europa League-kvalet!

RA blev tydligen för svåra för oss, och i sann Stockholm Cup anda så bjuder man givetvis det ”sämre laget” på en bonusstraff. Rätt ska vara rätt. Gör man likadant i Europa League?

RA, ett fint och klassiskt lag från Stockholm, väldigt anrikt. Dom tjöt högt på planen och varje situation var det fulaste man någonsin skådat på en plan. Vi tjuter också rätt bra, men tack vare vår Division 5stämpel så kunde RA inte få ut något av domaren den här eftermiddagen. Inte vi heller för den delen.

Det var en väldigt fin dag på Danderydsvallen och det märktes att det var många förväntansfulla DSKare som äntrade det heligaste av rum på Danderydsvallen, klubbrummet. Det var dags för Calles första officiella taktikgenomgång, kaffet var varmt och mjölken sådär härligt dagsfärsk. Klart man var taggad!

Första kvarten såg riktigt bra ut från DSKs sida. Snabba spelvändningar, bollarna längst marken och hotande löpningar i djupled. Mys.
Var luften sedan tar vägen är ännu oklart, men som så många gånger förr så tappar vi initiativet och går över till den brunkarfotboll vi blivit kända för landet runt. Men vi tar med oss första kvarten av matchen som var riktigt, riktigt bra. Hatten gör årets första mål via en fast situation från höger om straffområdet där Lillpastan slår en fin macka till finne nr 1. Finne nr 1 ser i ögonvrån Finne nr 2. Finne nr 2, lagkapten dagen till ära, får på en klockren träff med vristen, bollen far rätt in i nätmaskorna i en megafart. DSK har kvitterat!

Jag ska givetvis ta med straffen i början. Kvasten orkade inte slänga sig i onödan, straffläggaren hade ju redan bestämt sig för var han skulle slå den, hur ska Kvasten veta det?

Hatten valde att spara på sin målgest men efter någon minut kunde han inte motstå att ta ett par finska armtag i vattenpölen med sin kelgris till motståndarback.

Laget som DSK mönstrade denna dag var:

Bitterheten

FörseningenHippiehetenMentalitetenÖdmjukheten

SnällhetenGrisigheten
          Illojaliteten

Samuel Pinsamheten Kaxigheten

Avbytare:
Lojaliteten (46: Samuel)
KOF (60: Snällheten)
Nyheten (75: Illojaliteten)
Tjurigheten (78: Ödmjukheten)

Matchen var rätt avslagen med få chanser. RA spelade långt och mycket vackert, hade dom tjuvkikat på ”Förfallet”?
DSK valde att fortsätta försöka spela bollen längst marken. Lojaliteten gjorde ett strålande inhopp på sin nygamla position till höger, hade karln bara vågat gå på eget avslut någon gång så kanske vi hade kunnat göra mål, men hela matchen präglades av att vi hade förtvivlat svårt att komma till rejäla avslut. Grisigheten hade i sin nya roll på mitten mycket boll och hade ett par avslut utanför mål.
Illojaliteten sprang runt och var rätt ovan i sin offensiva mittfältsroll, det syntes. Men det tar sig Idolen, snart så.

Matchen slutade 1-0, 1-1 eller vad man nu vill kalla det. Det innebar alltså straffläggning. RA var äckligt duktiga på straffar, bollarna satt i stolproten. Illojaliteten hade lackat ur för längesen och drog en bredsida in på hockeyrinken. När sedan samtliga hade lagt sina straffar skulle Kaxigheten inte vara sämre. Han hade redan under matchens gång varit rejält förbannad på allt och alla, och i sann junisanda gjort en Saman-Falcao på motståndarnas högerback, vilket renderade i ett gult kort. Det var säkert svårt att skilja på färgen på korten.

Vi torskade alltså, och med det försvann vår Europa League-dröm, det var ju så nära.
Men det var trots allt glada miner, äntligen har vi fått lira match igen. Konstgräset var bra, Eskola var värdelös på att filma, Håkansson hade hittat ned till Vallen och Rawling kunde gå. Sunken var där i egenskap av agent för Tom, som tyvärr var den ende som inte fick spela något.....ssssSunken.
Nästa match är till helgen antar jag, då är det vinst som gäller, tvåsiffrigt annars är det patetiskt.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar