onsdag 23 mars 2011

2011 – Derbyåret

Som vi alla vet så ramlade Danderyds SK ur division 4 förra året.
Förmodligen så hurrade hela norra Stockholm när detta stod klart, inte minst IFK Täby som klarade sig kvar. Fulfotbollen, fegfotbollen och träskfotbollens ansikte hade slutligen lämnat den fina serien.

När jag tar mig en titt på årets Divsion 4 är jag ändå rätt glad och tacksam i efterhand att vi åkte ur. IFK Täby i all ära, men det finns inga andra matcher som väcker så starka känslor som lokalderbyna mot Djursholm, och framför allt: Enebybergs IF.

Vilka matcher! Vilka omgångar!

Jag kanske bara talar för mig själv den här gången, det är ju trots allt ett par år sedan vi möttes, och spelare har kommit och gått sedan dess. Vissa kanske aldrig har upplevt ett derby mellan Danderyd och Enebyberg.
Precis som för Viggan och TIS, så är det något alldeles extra med riktiga derbyn. Viggan ska ha en eloge för att ha spetsat vår tillvaro under åren i division 4 när Berget varit på dekis.´Men nu verkar Berget faktiskt ha någonting stort på gång.
Senast igår, tisdagen 22/3, så tvålade Berget dit Viggan i Stockholm Cup med 4-0. Säger kanske inte så mycket då man fick börja med två straffsparkar, men att Viggan inte förmådde att göra ett mål är uppseendeväckande.

Djursan har gjort sig av med alla gubbar, nu blåser förändringens vindar i klubben. Moses Nsbuga har förvisso fört ned klubben i Division 5, men om jag får tippa något lag som definitivt kan vinna årets serie, då går mitt tips till Djursan. Tror Moses har en hel del nyttiga kontakter med bra spelare, och med ett ungt fräscht Djursholm så kommer man att vara en toppkandidat.

Varför skriver jag detta då?
Ja, av den enkla anledningen att det när det väl är dags för ett derby, då spelar inte något av det jag skrivit överst någon roll. Det vet alla som har koll på derbyn. Det är oftast vilja och hjärta som avgör derbyna. Är du redo att smutsa ned din matchtröja ordentligt?

Jag hoppas och tror att årets derbyn blir en folkfest. Cafét på vallen kommer vara öppet, matchprogrammen delas ut, alla gamla experter utger sina tips på läktaren. Det är faktiskt en helt underbar känsla och på något sätt värt pengarna vi lägger ned varje år för att representera klubben som är hjärtat i Danderyds kommun.


Pazza jämför:

Enebyberg

Arenan: 4/5
bra med sittplatser, planen nedsänkt, god vy, naturgräs. Minus för resvägen, dålig kommunikation. Löparbanor…allvarligt Berget!

Tröjan: 1/5
lila funkar inte i fotboll, om ens att blanda med vitt. Men tradition är tradition, även i Berget.

Publiken: 2/5
IFK Täby varning vissa gånger, dvs rätt sura och bittra. Kan ha trogen publik, om det går bra det vill säga.

Stjärnor: 4/5
Utländska stjärnor blandat med inavelsbriljans och en gammal räv på topp som oftast blir utvisad efter 30 minuter.

Tränaren: 3/5
4-3-3 håller han hårt på. Mäktigt men inte så effektivt alla gånger.

Djursholm

Arenan: 3/5
Undangömd men mysig, dock för dålig entré för spelarna, publiken får dock komma nära spelarna, mycket hets och glåpord.

Tröjan: 4/5
Här har dom prickat rätt i sin svarta mundering. Beleklass, men ärligt talat Djursan, vad var er ursprungsfärg från början?.

Publiken: 1/5
Brats som inte har något bättre för sig på lördagar än att rasta schäfern Dietrisch på vägen.

Stjärnor: 2/5
Henrik utan efternamn, stark mittback och lagkapten. Andrew Svensson var på väg till DSK, vad hände?. Att tränaren är största namnet säger det mesta.

Tränaren: 5/5
Naturligtvis är det stor stjärnstatus på tränaren, Elfsborgs guldklimp under 90/00-talet. Har säkert en hel del bra att bjuda på.



Danderyds SK

Arenan: 3/5
Inbjudande med häcken runt om arenan, dock en katastrof för publiken som sitter på samma markhöjd, men det ger o andra sidan bra hets. Beachvolleyball kan dock locka fler åskådare.

Tröjan: 1/5
Jag utgår endast från vad andra har sagt, och trots fyndigt arbete med färgerna så får man lite Bergetvibbar.

Publiken: 3/5
I sina bästa stunder kan vi skapa en magisk stämning på Vallen, men mest märks det med våra härliga bortaföljen. Österåker förra året var magiskt. Dock så har vi tappat ungdomarna, vart har våra huliganer tagit vägen?

Stjärnor: 5/5
Hatten Haatajisco, Idolen, Kvasten. Det vimlar av storstjärnor i DSK, kan dom dra åt samma håll i år? Tveklöst Danderyds mest stjärnspäckade trupp.

Tränaren: 4/5
Att jag ens tog med den här punkten kan kosta min plats, så jag ger Calle en fyra. Ungdomlig briljans, nya idéer passar perfekt in i bilden på ”Nya DSK”.



Totalt:

Enebyberg: 14 Falkenresor

Djursholm: 15 Benji kladdkladd

Danderyds SK: 16 Hatten psykbryt


Det är därmed avgjort, vi kommer vinna allt utanför planen i år i alla fall. Nu är det upp till bevis på planen.


Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar