lördag 14 april 2012

DSK upp i delad serieledning...

...i en haltande tabell

13 mars 2012, Stockholm, 15 grader och sol.
13 april 2012, Stockholm, 3 grader och snöstorm.

Startelva:

Scopa

Coentrao Rysjö-of-Salem Marco Materazzi BK

Trollkarlen Samglas Frings Fascinista

Maria Hernandez Fredrik Jensen

Avb: Lägerchefen, Invalido, Ballack, Ballo, Månadens spelare februari

Det är ett märkligt land vi lever i. När vintern närmar sig sitt slut har vi nästan sommarväder, när sommaren nästan är här, har vi vinterväder.
Fem legendarer och en fotbollsfru hade tappert placerat sig längs sidlinjen i Södra Ängby, nästan gömt sig bland alla Brommabor, för att inte sätta onödig press på den mönstrade DSK-elvan.
Det man bjöds på var väl kanske inte det man hade väntat sig efter allt inför snack, men trots det, borde matchen redan ha varit avgjord till DSK-favör efter 20 minuter.
Efter en tapper Bromma-press de inledande 15 minuterna, drog plötsligt DSK fram sitt beryktade DSK anno 2010-ess ur rockärmen. En uppspelsvariant a´la Drillo som de flesta nog trodde var utplånad vid det här laget. Trollkarlen drog en rensning mot en högt stående Brommabacklinje, Brommamålvakten kom ut på mellis och Maria Hernandez kunde enkelt rulla in bollen i öppet mål.
Fem minuter senare kom så situationen som borde ha avgjort matchen. Fredrik Jensen blir frispelad och blir kapad bakifrån strax utanför straffområdet. Blickarna slängdes från situationen till domaren, Tom Henning Ovrebo, tillbaka till situationen och tillbaka till domaren. Avblåsningen kom inte! Den beryktade Legendargömman avslöjades omedelbart när en ej nämnd legendar skanderade ett par väl valda ord till domaren. En solklarare målchansutvisning får man leta väldigt länge efter.





Halvleken fortsatte ungefär på samma sätt som den började, ett högt pressande, men något avmattat Brommalag mot ett kontrande DSK-lag, som enstaka perioder lyckades etablera ett anfallsspel. Bromma hotade framförallt på fasta och det var därför inte heller förvånande att kvitteringen kom just efter en fast situation. Bollen gick mot Scopa som boxade bollen, men dessvärre på Marco Materazzi och sedermera i mål.

1-1 i halvtid.

Därefter finns det inte så mycket att rapportera, eftersom det tamejfan inte gick att se någonting från sidlinjen. Snön vräkte ner och spelet böljade fram och tillbaka.
Kort efter att DSK hade gått ner på trebackslinje kunde Bromma kontra in 2-1. Väldigt oklart vad som exakt hände p.g.a. vädret, men det såg ut som om DSK tappade boll någonstans på mitten, bollen rullades ut på Brommas vänsterkant och Brommas vänsterytter kunde snyggt placera bollen bakom en chanslös Scopa. Fyra DSK-byten gjordes i samma veva.
DSK kunde väl därefter optiskt ta över spelet mot ett tröttkört Bromma-lag. Det skapades även några halvfarligheter, innan en perfekt djupledsboll letade sig fram till Ballack som snyggt kunde chippa bollen över målvakten till 2-2.
Det skapades några halvchanser till åt båda håll men inget av lagen förmådde att avgöra denna tillställning.

Ja, hur ska man summera detta? Avsparks-Roselius har tippat DSK som seriesegrare och Bromma på en nionde plats. Utgår man från det tipset och endast tittar på lagens insats i den här matchen, så hamnar väl DSK och Bromma någonstans däremellan, d.v.s. fyra och femma. Det sades för någon dag sedan att Bromma hade något stort på gång och det syntes ganska tydligt att årets Bromma-upplaga är bättre än förra årets.
Dock finns det för DSK ett väldigt stort men... ska man vinna Division 5 Norra ska man vinna den här matchen oavsett väder och oavsett domare. I nästa omgång väntar Real Storskogen.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar