tisdag 12 mars 2013

Spelarbetyg från Miraklet på Stadshagen

Det här är inget återkommande inslag, vem fan kan vara så dum att sitta och hitta på spelarbetyg för sina egna lagkamrater? Möjligtvis Erik Niva och Hyllman. 
"Hatten-Äh, var magisk med bollen-äh, idag i ett större perspektiv-Äh."

Betygsskalan får bli 1-5.

1: Pisse
2. Berget-klass
3. Eredivisie
4. Världsklass
5. Klassespieler

Kvasten : 4
Det var världsklass på vår lagkapten i lördags. Det baseras på de sjukt snygga filmningar i straffområdet där världen gick under och domaren nästan började gråta...så snyggt var det. Han utstrålade pondus och styrde den för dagen rätt duktiga backlinjen. Han hann till och med ett skratt när Panchina sänkte nån stackare utanför straffområdet.  

Panchina: 3+
Panchina har under långa perioder petats, varit utskrattad och blev även så under matchen av några ultras som tyckte det var jävligt hardcore att stå på Stadshagens betongläktare och förfesta inför efterfesten på Stureplan.
Efter axel-mot-axeltacklingen så stängde Panchina sin kant, han blommade i andra halvlek ut till en fin högerback, och det verkar vara något med 83:orna i DSK. Du blommar inte ut förrän du går över 30-strecket. 

Dangda: 4+
Enligt mig en av matchens bästa spelare. Vår lille korvätande thailändare fick i avsaknaden av Paani kliva ned som mittback, förvisso en position som Dangda har vant sig vid ibland, men då har han oftast fått spela i B-lagan bredvid sin store idol Fascinista i försvaret, och dessvärre har det blivit mycket sidledstittande och "Varför kan jag inte göra sådär?", istället för att fokusera på sig själv..men jag fattar, jag är inte dum i huvudet. Hade jag fått spela bredvid Fascinista hade jag troligtvis gjort samma sak. Nu klev Dangda fram när det behövdes som mest och plockade bort Segerström ett antal gånger genom pricksäkra brytningar, och när Dangda väl gjorde det så agerade han som en modern mittback och drev upp med bollen...kanske för att han ville kladda, jag går på det sistnämnda. 

BK: 4-
Har sedan lottningen blev klar pratat och tjatat om denna Daniel Didrik, vilken karl det var, vilken bringa och vilken jävla fin kille..det har varit rätt plågsamt att sitta i omklädningsrummet och fasa för något som uppenbarligen inte är bättre än Division 5. Men hursomhelst, när Didrik kom in i andra stod de två mestadels och myste med varandra, det var som att det klickade. Duellerna blev sådär mjuka och respektfulla. Softade BK av Didrik? Det är frågan alla ställer sig. Och jag ger dig det BK, han var faktiskt jävligt trevlig. 
BK funkade riktigt bra med Dangda i mittlåset, och det var även BK som på patenterat vis drog en långtjong  på sjuttio meter som sedermera resulterade i straffen och 2-1. 

Wise: 3+
Ville visa flickvän på sidan att han kunde leverera under press, det började rätt tafatt med att han gick i taket efter två minuter på domaren där hela Stadshagen fick höra hur jävla illa allt var, efter en dobb i hälsenan. FC skrattade och Wise fick ägna resten av halvleken att duka för BK som kom flygande i ryggen. Var liksom hela backlinjen den här matchen stabil och gjorde inga direkta misstag, en dribbling här och var som kunde blivit kostsam..men va fan, det måste man ju bjuda på i det här läget. Var med i situationen som gav 3-1, sikta på straffpunkten, Hatten kommer säkert vara där och grisa..mycket riktigt. 

Anja: 4-
Balansspelare som det heter..och Anja om någon är väl den spelaren som försöker hitta balans i fotbollslivet just nu. För när Anja försöker hitta formen så passar naturligtvis lagkompisarna på och håna Anja om hur många flyttlass som krävs mellan utkanten av Täby och Danderyd tills han slutligen har bestämt sig. Därför tror jag det var i ren aggression som Anja gick ut på Stadshagen i lördags. Och Anja genomförde matchen mycket väl i det nya spelsystemet 4-2-3-1, tillsammans med mr Pink bredvid sig. Faktiskt så låg bara Anja ned på marken en enda gång den här matchen, om vi utgår från att han låg minst två minuter på planen. Mot Stockan så sänkte Anja troligtvis plannivån med två meter när slutsignalen gick. 

Pinky: 4-
Man tänker såhär: Nu ska jag försöka skriva lite annorlunda och finurligt. Det handlar trots allt om Pinky, och man vet vad man får. Är inte folk trötta på att höra: "Han täcker ytorna bra, är en bra lagspelare, springer tills han spyr i mössan" osv. 
Nepp, inget nytt den här gången heller, med det undantaget att 4-2-3-1 verkar passa Pinky ännu bättre. Menar, hur jävla roligt är det som motståndare att försöka ta sig fram på mitten? Först ska du hälsa på hos en finsk skogshuggare (som någon på läktaren uttryckte). Om du väl har tagit dig förbi där...ja, då lär du troligtvis behöva gå på händer efter det. 

Tobbe: 3
Förkyld och lite trött, fick oturligt nog ta på sig 1-0 målet efter en genial djupledspassning bakåt. Problemet med oss andra drönare i laget är att så fort någon försöker behandla boll och hitta andra alternativ än hörnflaggan på andra sidan, så försöker Tobbe göra något konstruktivt, och det är väl bara en tidsfråga innan vi tillslut har förstått det. Även om han kanske borde spela med liiiite mer marginaler nästa gång. Men det är en klassespieler vi snackar om här, och det är inte något man arbetar bort på en natt..även om man spelar i DSK. 

Hatten: 5
Känns ju lite halvdant att kalla Hatten för en klassespieler. Inte för att han inte var en klassespieler. Men i DSK har vi kommit fram till att en klassespieler är någon som undviker förstabollen och istället går på andrabollen, visar sämst resultat på beep-test och ändrar frisyr i halvtid..så det blir nog att ändra om den är innebörden egentligen. Hatten fick spela som spets i tremannamittfältet, en trequartista om ni så vill, en Litmanen! Hatten är som sagt väldigt jobbig att möta, det vet man på träningarna. POFF, adjöss med dig. Och tittar man på matchen i lördags, hade Elias Storm inte mött satan själv innan så får han nog omvärdera det idag. Den här matchen var han överallt, han sprang som ett svin och skapade framåt. Tror att den här rollen är perfekt för Hatten. Klassespieler. 

Ahlgren: 3+
Ahlgren är vår lille sniper som dessvärre väljer ett alldeles för långt avstånd för att verka farlig. Men det är väl det som gör Ahlgren så oberäknelig. Man står där och tänker: Hur ska detta gå, när han har trasslat in sig mellan två motståndare vars lår troligtvis väger mer än Ahlgren själv...men på något sätt så får han med sig bollen. Man önskar att det vore lite oftare bara, men vad mer kan man begära av en junis som dessutom avgör matchen med sitt 3-1 mål? 

Fascinista: 4+
Det har snackats om att han ska vara slut, glansen är som borta, han har inget mer att ge. "Snacka ni, snacka på bara". I lördags fick han börja som spjutspets framför Hatten, och ytorna öppnade upp sig för vår tids klassespieler. Efter ett misstag av FC:s backlinje så högg han direkt. Avslutningen var lika vacker som vi alltid har kommit ihåg dem. Straffen var lika patetisk som tidigare, men det ursäktas med att målvakten var på väg åt det hållet som Fascinista höll på att slå den i. Det finns mycket att säga, men jag låter det vara osagt, för dom som inte var på plats förtjänar inte att ta del av denna briljans. 

När våra inhoppare kom in hade jag svårt att avgöra då det mesta handlade om att ligga på rätt sida i andra halvlek, men några avslutande ord får väl bli att laginsatsen från samtliga i lördags var den största bidragande orsaken till segern. Men allt det där avhandlas i den fantastiska matchrapporten nedan, så varför sitta och hetsa upp sig över att vi har slagit ett lag från Division 5?

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar