tisdag 26 mars 2013

Hallonbergen – DSK 1-4 e.s. (1-0)


DSK snor segern i slutet

Detta är synnerligen ingen lätt match att analysera.

Det var närmare minus 10 grader ute och Stff* hade naturligtvis valt att lägga matchen på C-plan, trots att det inte var en enda kotte på hela Skyttan förutom DSK, Hallonbergen och ett 20-tal Hallonbergen-supportrar.
Hallonbergen satte sin bonusstraff så matchen började vid ställning 1-0.
Innan matchen var det mycket snack om att ”vi skulle dra upp tempot”, men under första halvlek var det snarare tvärtom, trots att vi sprang som fan för att hämta boll vid varje inkast och inspark. Vi kan väl trösta oss med att Hallonbergen, trots ganska stort bollinnehav inte skapade någon jättechans. Jag bör även tillägga att detta inte var något vanligt Division 6-lag, utan jag skulle bli väldigt förvånad om inte Hallonbergen spelar Division 5-fotboll nästa år med det laget de har.
Förutom någon Fascinista-frispark och någon halvchans skapade vi ingenting i första halvlek.

Inför andra halvlek hade vi bestämt oss för att ge det ett försök. Vi inledde mycket bra första tio och vaskade fram några halvchanser. Sedan föll vi tillbaka kvarten som följde tills Hallonbergen började falla hem och vi gick över till att spela med trebackslinje.
Trots att matchen såg ut att glida oss ur händerna, skapade vi två frilägen, även om Fascinista blev något störd vid båda tillfällen. Med tio minuter kvar var det ingenting som tydde på att DSK skulle gå vidare.
Men i den 82 minuten fick Guti bollen något slumpartat vid straffområdesgränsen och drog till på halvvolley. Bollen letade sig in i bortre helt otagbart för Hallonbergens målvakt. Vi ställde om till en fyrbackslinje och klarade att ta matchen till straffar. För trots det psykologiska övertaget målet borde ha gett oss, var det Hallonbergen som var närmast ett segermål i slutet.

Straffläggning
Fascinista – Målvakten räddar. Inte Fascinistas bästa straff.
Kvasten – Står kvar och räddar
Wise – Sätter den, trots att målvakten går åt rätt håll.
Kvasten – Går åt vänster och stöter undan bollen.
Hannes – Sätter den behärskat nära hans högra kryss.
Kvasten – Går återigen till vänster och stöter undan bollen. Räddar tre av tre straffar.
Guti – Ser ut att vänta ut målvakten och kan enkelt sätta bollen.

Det var ingen jättematch vi gjorde, långt ifrån, men det resulterade i en vinst där vi visar en oerhörd moral. Anfallsspelet lämnar nog en hel del övrigt att önska denna match.
Trots att vi då och då går bort oss i defensiven, tillåts inte motståndarna skapa speciellt många chanser och vi håller nollan den här matchen och det är väl det vi får ta med oss. Då oavsett (med något eventuellt undantag) vad vi får för motstånd i resten av turneringen, kommer vi att vinna hela Stockholm Cup om vi inte släpper in några fler mål.

Matchens Klassespieler:
Kvasten


DSK drar numera storpublik till sina matcher



80 var nog en grov uppskattning...


*Vi skyller nuförtiden allt på Stff, oftast helt utan grund

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar