söndag 10 mars 2013

11 grisar väger tyngre än fyra SM-guld

Lägg dessutom till fyra cup-guld, så har ni ganska bra koll på kvalitén på motståndet i Stockholm Cup igår. Man känner sig som en hjälte faktiskt, vi gjorde det omöjliga möjligt. Men jag vill ändå påstå att det inte var helt oförtjänt. Det var en 20-25 minuters period i första då det hade kunnat slutat riktigt illa, men vi red ut stormen och lyckades få med oss 1-1 till paus.

Startelva

Kvast (C)

Panchina - Dangda - BK - Wise

Pinky - Anja

Tobbe - Hatten - Ahlgren

Fascinista

FC Stockholm ställde upp med bland annat Daniel Didrik (tidigare BP), Gustaf Segerström (tidigare Assyriska), Joakim Moström (tidigare AIK) och Elias Storm (tidigare DIF) från start och Daniel Hoch (tidigare AIK) kom in i andra. Dessa såg dessutom ut att vara i förhållandevis god form.

De första 10-15 minuterna började bra för DSK, där vi kom till några lägen men inte hade turen eller skickligheten att få in bollen. Jag tänker i första hand på två hörnor, där det uppstod kalabalik. Vid den ena räddades bollen på mållinjen.
Men ca 20 minuter in i matchen gjorde dessvärre FC Stockholm 1-0 efter att ha fått bollen till skänks efter en olycklig hemåtpassning. Därefter hade matchen kunnat avgöras, då FC Stockholm tog över spelet totalt och säkert skapade två, tre chanser som man bör göra mål på. Vi blev något passiva och de kunde göra lite som de ville under en 20 minuters period. Som en blixt från klar himmel kom dock kvitteringen. Vi kom in rätt i pressen och Fascinista fick bollen något till skänks av en FC Stockholm-back. Han kunde löpa sig fri och säkert placera in bollen.

I andra halvlek får vi ganska tidigt straff efter att Hatten blivit nerdragen i straffområdet. Fascinista, vem annars, stegade fram och satte den mitt i mål. Klasse!

FC Stockholm valde att omedelbart spela med tre anfallare, men lyckades väl egentligen inte skapa något tryck mot DSKs mål. Några farliga inspel och några halvchanser mäktade man med. Med 20 minuter kvar får DSK hörna. Wise slår den och återigen uppstår kalabalik. Efter mycket om och men får Ahlgren tag i bollen och kan enkelt rulla in den i öppet mål. Det ryktas om att Hatten stod i offside när han gick upp och kampade med FC Stockholms målvakt. Men 3-1 och cupskrällen var nära. FC Stockholm började alltmer lyfta långt och trycka ner oss, men det kändes ändå ganska lugnt. Med fem minuter kvar får FC Stockholm straff, något tveksamt dömd, på vilken de kunde reducera. 3-2 och FC Stockholm lyfte upp allt de hade. Trots att man har ett antal riktigt bra huvudspelare i laget kunde FC Stockholm inte skapa några fler farligheter. DSK vinner och går vidare till åttondelsfinal i Stockholm Cup. Där väntar antingen ett Division 6 eller Division 7-lag.

Övrigt:

- Hatten var för mig och säkert många andra matchens bästa spelare igår. Vilket monster han är ibland. Det är alltid lika kul när han får gå in i närkamp med en ny spelare, där spelaren tror att det är en "vanlig" närkamp som väntar... Elias Storm hade det tufft igår.
- Kommentar från läktaren: "Är det där deras högerback? Hahahaha..."
- Sunken väntar in motståndarspelare som försöker löpa hemåt efter att vi har erövrat boll och sänker honom med en "regelrätt" axel-mot-axel-tackling och säger efteråt: "Trodde du på den själv eller?"
- Elias Storm i andra halvlek till sina medspelare: "Vafan, är ni halvvägs till Stureplan eller?"
- Daniel Didrik efter DSKs 3-1 mål: "Det här är patetiskt. Vad fan håller vi på med?"