fredag 28 september 2012

Rebrov om gesten: ”En självklarhet”


Huvudpersonen talar ut: ”Så vill jag inte vinna en match”

Rebrovs fair play-gest har mött en hyllningskår.
Huvudpersonen har varit fåordig.
Men nu berättar Division 5 norras, just nu, största hedersknyffel hur han tänkte.

– Så vill jag inte vinna en match, säger Rebrov till Pazza DSK.
Det var på gårdagens träning på Danderydsvallen som Rebrov slog bollen ur händerna på Hatten under doppbollspelet – och sedan ostört kunde nicka in bollen i mål. Efter vilda protester från de blå klev Rebrov fram till domaren och erkände sitt tilltag. Sedan dess har tysken hyllats av nästan hela norrort för sin fair play-gest.
– Rebrov visade att han är en riktig man, sa DSK-tränaren Magath.
Kollegan i DSK Giganten fortsatte i Pazza DSK:
– Det var väldigt bra gjort, men vi ska också hylla regelverket, det faktum att man kan stänga av spelare i efterhand.
Även Stff-bossen öste beröm över 29-åringen.
– Bravo Rebrov. Med din gest har du visat dig vara en riktig mästare, skrev han på twitter.

”Ville inte få ett sånt mål”
Förutom ett sparsmakat uttalande till tyska fotbollförbundet har Rebrov varit tyst om händelsen. Men nu berättar han för Pazza DSK hur han upplevde situationen.
– Jag sa direkt till domaren (läs Giganten) att jag slagit bollen ur händerna på Hatten. För mig var det en självklarhet att jag skulle säga det. Ett sånt mål vill jag inte få, så vill jag inte vinna en match, säger Rebrov till Pazza DSK.
Rebrov har visat prov på fair play tidigare. När han spelade för DSKs B-lag förra året försökte han få en domare att ompröva en utdömd straffspark. Rebrov som trots sin protest tilldelades straffen, valde att lägga bollen i famnen på målvakten.

Pazza DSK

söndag 23 september 2012

Dangda-effekten = Dangda-defekten

Pazzas utsände skickades till Rom för att studera dess geologi, vinodlingar och det fina urvalet av grappa. Samtidigt så anlände Dangda tillbaka från de döda från ett antal resor i Sverige och Tyskland. DSK kom vid det läget från ett par fina skalper mot bl.a. Kallhäll och Ursvik. 

Därefter, två raka kryssmatcher med Dangda på planen!!!!!

Det har under en tid diskuterats om den s.k. Dangda-effekten, och för att ge en närmare förklaring så innebär Dangda-effekten givetvis att man får en effekt, vad effekten blir har fram till idag varit svårtolkad. 

Dangda-defekten: En effekt som ger defekt. Enligt ordlistan: Skadad, trasig, bristfällig..etc. Vi nöjer oss med att förklara Dangda-defekten med att resultaten helt enkelt inte går DSKs väg. Observera, detta är endast de gånger under året vi har fått tillbaka en öltjock tysk i laget efter dennes hälsosamma resor.

"Tjena boys, Dangda is back"......ÅH NEJ!!!


För att göra en jämförelse så var undertecknad på Estadio Olìmpico och spanade in Francesco Totti, den s.k. Totti-effekten där halva laget applåderar åt Totti varje gång han misslyckas med något så enkelt som att slå en vanlig passning. Hur man sedan ska hänvisa det till Dangda-defekten är svårt, dom spelar trots allt på olika nivåer och i DSK skriker vi "tyskhelvete" så fort Dangda ska kladda..i Roma så hyllar man...resultatet blir dock detsamma i båda lagen, man torskar i slutändan.
Jag tänker inte gå längre i detta resonemang, men klart är i alla fall att Magath har ett problem. Skall han låsa fast Dangda? Nej, han är ju faktiskt i sina bästa stunder en klassespieler i Division 5-mått och är en kult-bärare av arroganta DSK anno 2000-talet. Ligger svaret i den tröja som Kvasten köpte till Dangda i Thailand? Är det tröjan som fick Dangda att ge otur?

Fakta, 2011 var året och Dangda var på toppen av sin karriär. Efter en sommar i Halmstad där spriten flödade så tappade Dangda fotfästet. Från att ha varit längst fram i försäsongsjogget återsågs han sist i ledet. Det rapporterades om flera skandalfyllda kvällar på Lemon Bar, en mätt tysk med siktet inställt på en återkomst i Värtan. 

Det är uppenbart att tröjan som fraktades från Thailand är svaret. Den måste bort. Eller så accepterar vi att under några viktiga matcher under året helt enkelt får leva med att tröjan bestämmer DSKs öde. Inte Dangda eller ett taffligt försvarsspel. 






Pazza DSK

tisdag 11 september 2012

Sunken: ”Det var inga dåliga passningar”


Anklagas för att medvetet ha passat bollen till motståndarna

I lördags utspelades något märkligt nere på Träskvallen. I matchen mot Kallhäll byttes Sunken in efter paus. DSK hade då en betryggande 5-0 ledning. Vid första bolltouchen ska han slå en till synes enkel passning till Pasthy som gjort en perfekt löpning bakom två Kallhäll-spelare. Istället slår Sunken årets kanske lösaste boll rakt i gapet till de två mäktigt förvånade motståndarspelarna som startar en kontring. Kort därefter, vid sin andra bolltouch, gör han en direkt kopia på föregående situation. I momenten efter snubblar Sunken på bollen så att Kallhäll får ett inkast, samtidigt som DSK haft ett utmärkt läge att komma loss på högerkanten.

Efter matchen flödade konspirationsteorierna.

Pinky berättar hur han upplevde incidenten.

”För mig var det uppenbart att han gjorde det med vilje. Det har länge ryktats om att Sunken är på till Bolindervallen. Han ska bland annat ha setts på lägenhetsvisningar i området. Detta bekräftar bara vad vi alla misstänkte. Han vill ha kvar Kallhäll i femman.” säger Pinky.

Under den sena lördagskvällen bemötte Sunken anklagelserna.

”Det var inga dåliga passningar. Pasthy måste möta bollen i de lägena. Han tror att inte behöver jobba bara för att han är lagets stjärna. Våra forwards blir hjältar om de gör ett mål på tio frilägen, men som högerback får man inte missa två av två passningar. Det är orättvist.” säger Sunken över en Spendrups fat.

Jonas Pasthy själv var helt oförstående.

”Jag fattar helt ärligt inte vad han sysslade med.”, säger han.
Nu återstår det att se hur länge Sunken kommer att vara kvar i DSK-tröjan.

Pazza DSK

lördag 8 september 2012

Pasthy: "Magath gjorde det klumpigt"

DANDERYDSVALLEN. Jonas Pasthy och Felix Magath har rett ut turbulensen.
Tränaren fick backa. 
Han gjorde det klumpigt och det blev fel, säger Pasthy till Pazzadsk.com.

Klara 8-0 på Vallen mot Kallhäll, men det alla pratade om efter matchen var sekvensen som hände drygt sjuttio minuter in i matchen, då en oförstående Jonas Pasthy byttes ut av Felix Magath.

Nu skall dock lagledningen ha kommit överens med storstjärnan, och man visade klart och tydligt att man lyssnade på Pasthy genom att tre minuter senare byta in honom igen.

- Vi hade ett bra snack, han kände att han varit hård även om det var med glimten i ögat, och han sade ju även bra saker om mig, men han var lite orolig att jag redan hade kritat på för EIF, säger Pasthy.

Fast ni hade inte behövt ta något möte om det bara var överdrivet i media eller?
-Det handlar väl om personligheter och han ville förtydliga vad han sa. För min roll har inte förändrats i DSK även om jag inte kan bära laget på mina axlar hela tiden (skratt).

- Jag är inte sämre än jag var i Viggan då jag öste in mål mot bl.a. DSK, och på längre sikt är det ingen mening att vara med bara för att lära andra. Jag vet att jag är självskriven och det är inget problem för mig. Jag har inte blivit utbytt på sju år, men det här var ingen värdemätare och då kräver jag nittio minuter. Blir jag utbytt i höst är det väl dags att ta sig en funderare, men jag räknar med full matchtid.

Jonas Pasthy har kontrakt med DSK även över 2013 och ser i dagsläget inte slut på klubblagsspelet. Han har gjort typ 80 matcher med DSK och ca 150 mål för klubben sedan debuten nån gång under 2000-talet.

Matchen idag då? Jo, BK var tillbaka i gammalt gott slag och fick pris som Matchens spelare. Anton spelade hela sjuttiofem minuter och skadade sig inte, även om alla höll andan när han fick en knuff i andra halvlek. Kvasten fick hålla nollan och målchanserna var lätträknade, höll dock på att kapa en forward snyggt. Kirre har begärt en egen artikel på Pazza DSK och den kommer i sinom tid. Fram tills dess kan du öva att träffa en golfboll till avslutningen.
Hannes var för jävla dålig och blev utbytt i paus.

Det finns som vanligt jättemycket att skriva om, men orka.

Jonas gjorde två mål, Hatten två, Maria Hernandez, Pinky, Sam,....bla bla bla.....

Pazza DSK

fredag 7 september 2012

Pazza DSKs galna tweet


Daniel Niklasson hånade Jonas Pasthys frisyrfixering på twitter igår, enligt Pazza DSK. 

Daniel Niklasson hånar Jonas Pasthys frisyrfixering på twitter, enligt Pazza DSK. Men det är ett falskt twitterkonto (läs Twitterchefen).

- Jag tror inte att det kommer påverka Daniels image, säger Niklassons varumärkeschef, David Rundgren.

Den senaste tidens ansträngdhet mellan Danderyds SK och dess stjärna, Jonas Pasthy, har lett till många olika rykten. Ett av dem har placerat Pasthy i värsta konkurrenten Abdis Enebybergs IF (oklart dock om Abdi spelar kvar i EIF).

Enligt dagens Pazza DSK avfärdade Daniel Niklasson övergången på twitter:

”Pasthy kommer aldrig spela i Enebybergs IF. Det tillverkas nämligen inte så mycket hårspray i Enebyberg som han kräver”

Ett uppseendeväckande uttalande från stjärnan i DSK, men det var inte han som sa det. Citatet är taget från ett falskt twitterkonto, på beskrivningen står det: ”OBS! Detta är ett falskt Twitterchefen-konto!”

Daniels varumärkeschef, David Rundgren, är inte orolig över att det ska påverka Niklasson.

- Nej, det var ett falskt konto så det tror jag inte.

Pazza DSK

onsdag 5 september 2012

Pasthy talar ut: ”Så är inte fallet”


Anklagas för att vara girig
Responsen på Jonas Pasthys kommentarer om att han är olycklig i DSK har varit enorm.
Röster från alla läger har uttalat sig om superstjärnans beteende.
Nu berättar han själv.

”Jag är anklagad för att vilja ha mer pengar, men en dag kommer det att visa sig att så inte är fallet” skriver Pasthy på Facebook.


Uttalandet kommer efter några dagars tystnad från Jonas Pasthy själv, men resten av Norrort har varit frispråkiga. Bland annat menar vissa att Pasthy är avundsjuk på Abdis lön i Enebyberg.

Pasthys agent menade att han ”inte är överraskad” och förre Viggan-spelaren Pinky kallade det för ”ett helgerån”.

På sin officiella Facebook-sida förnekar Jonas Pasthy att det rör sig om ett sätt att få högre lön i DSK.

”Att jag känner mig ledsen och har uttryckt mina känslor har skapat stor uppståndelse. Jag är anklagad för att vilja ha mer pengar, men en dag kommer det visa sig att så inte är fallet”, skriver han.

Trots sin talang och sina prestationer så är Pasthy inte ens topp fem på listan över Danderyds kommuns bäst betalda fotbollsspelare.

”För mycket respekt”
Pasthy är tydlig med att det nu så omtalade problemet kvarstår – men understryker att det inte kommer att påverka hans prestationer för klubben.

”Just nu vill jag bara garantera alla DSK-fans att min motivation, dedikation, engagemang och vilja att vinna alla tävlingar inte kommer att påverkas. Jag har för mycket respekt för mig själv och för DSK för att någonsin ge mindre än vad jag är kapabel att ge för klubben.”

I veckan har rykten om en flytt till stenrika Enebybergs IF blossat upp. DSK:s nummer tre avslutar Facebook-meddelandet kärleksfullt.

”Kramar till alla DSK-fans”, skriver han.

Pazza DSK

tisdag 4 september 2012

Ursvik – DSK 0-3


Det var invigningsfest i Sumpan i lördags, närmare bestämt i Ursvik.
NCCs framtidsprojekt om en idyll, en stad i staden, ett Mecka för barnfamiljer och en fotbollsplan där ortens nya Zlatan ska växa upp firade med pompa och ståt, en grillad wurst för tian och en invigningsmatch mot Danderyds SK.

Man kände pulsen när man gled in på parkeringen, här var det livat! 7-manna lag gjorde upp i regnet, folk frös men den stämning som infann sig runt om kring var svår att beskriva.

POFF!! DSK äntrar planen för att värma upp, någonstans där kände väl innevånarna att det var dags att ta picknickfilten hem och slå på burken istället.
DSK, en söndertrampad hundskit som gick på sparlåga stod i vägen för Ursvik den här dagen. Inte blev det bättre när vi värmde upp och såg Ursviks mäktiga uppvärmning med lek och skratt. DSK försökte hålla jämnt tempo och skoja till det också med finurligt kortpassningsspel på det nylagda konstgräset.

Trots att DSK kom från en riktig gris-seger mot IFK Täby så var tongångarna sådäääär va. Ursvik är ändå ett topplag med en ambition att aldrig behöva möta DSK igen nästa år, och DSK saknade ordinarie spelare som Kvasten, Fredrik Jensen, Dangda, Tobinho och nån till säkert…

Startelvan

Fjortis

Coentrao - Flinck - RoS - Louise

Eredivisie - Pinky - Facebook - Anita

Capitanista - Maria Hernandez

Ursvik trillade boll snyggt och drog ut på tiden, maskning och tråkigt att se för dom tappra UIK-fans på plats. DSK hade Storpastans lugn vid sidan som dirigerade backlinjen på ett mycket fint sätt.

Anita var på spelhumör och ville visa Magath att allt han har gjort såhär långt har varit fel. Tog ned bollen snyggt och smekte fram bollen till Maria H. Maria har en snygg bröstkorg och tog ned bollen vårdat, med en behärskad och retlig bredsida slog han bollen i mål. 1-0 till DSK efter åtta minuter.

Därefter så kom Ursvik några gånger förbi på kanterna, men Hampus var med på noterna. RoS täckte upp bakom en flaxande Louise och backlinjen kändes kompakt och ställde Ursvik offside några gånger. Rätt snyggt måste sägas.

I andra halvlek så behöll DSK kylan. Ursvik kom upp några gånger, och det farligaste blev väl när DSK skulle pröva en ny utsparkstaktik där Hampus ville pumpa bollar mot vårt avbytarbås. Hela vänsterkanten var helt sopren, så när bollen tillslut hittade sig in mot mitten så fanns det inte en spelare kvar där.

Kirre kom in och röjde runt, hade ett friläge och försökte sno Anitas mål. Pinkys mål var för övrigt sjukt snyggt.
Sunken förtjänar en medalj efter sitt inhopp. En helt fasansfullt snygg tackling följdes i situationen efter det upp av en helt vansinnig tackling där UIK-spelare flög till höger och vänster, och bollen kunde tillslut leta sig fram till Anita som efter några chanser tillslut fick göra mål. Kirre var där men aldrig nära bollen men jublade för att han täckte undan UIK-spelarna som försökte få bort bollen. Pinkys mål föregick av Maria H som sprang sig loss på högerkanten och drog in ett hårt inlägg. Just när Pinky skulle slå in den kom en sork upp från planen och störde Pinkys balans, men med vilja så lyckades han få en fot på bollen innan han föll gråtandes till marken.

3-0 mot Ursvik som säkert var besvikna efter denna dag. Nu ska DSK härnäst ta sig ann ett skräcklag, nämligen Kallhäll. Det är ju nämligen så att DSK klarar av att vinna mot topplagen men torska mot bottenlagen. Vänd på tabellen StFF.

Pazza DSK

måndag 3 september 2012

”Jag känner mig inte älskad i DSK”



    Källa: Viggan.com

Uppges ha kallat till möte med tränaren
Jonas Pasthy har burit Danderyd på sina axlar de senaste tre säsongerna.
Men i helgen vägrade han fira segern mot Ursvik och förklarade att "klubben vet varför".
– Jag känner mig inte älskad i DSK, har Pasthy förklarat för klubbens tränare Felix Magath.

I våras ledde han Danderyds SK till en efterlängtad 5:e plats med 6 mål i seriespelet.
Året dessförinnan hade han blivit skyttekung med den dåvarande historiska rekordnoteringen 11 mål på en säsong.

Under sommaren har det varit tyst om transferrykten kring Jonas Pasthy, men efter helgens seger mot Ursvik, där täbybon gjorde en fin insats men vägrade fira segern, går spekulationerna höga i Danderyd.

Kallade till möte
Enligt uppgifter ska Pasthy ha kallat till ett möte med klubbens tränare Felix Magath i lördags där han förklarade sin situation:
– Jag känner mig inte älskad i DSK, ska Pasthy ha förklarat för klubbhöjdaren, som efter mötet kontaktade Pasthys agent Storpastan, som förklarade att det inte handlade om några anbud från andra klubbar.
– Jag är ledsen och nedstämd, ska Pasthy vidare ha berättat för Magath, utan att förklara anledningen.

Dålig relation med lagkamrater
Mycket pekar dock på att Pasthy har en dålig relation med flera andra spelare i omklädningsrummet och att hans relation med flera av DSK:s "kärngäng" som Kladdjana, ska ha blivit sämre på slutet.
När Jonas Pasthy värvades till DSK från Viggan för tre år sedan blev han klubbens dyraste övergång genom tiderna. De tre säsongerna har varit kantade av målsuccé och fina prestationer, men också envisa rykten om hans svårigheter att komma överens med exempelvis målvakten och vice lagkaptenen Scopa.

Pazza DSK

Välkomna till NYA Pazza DSK


Pazza DSK har legat nere några dagar och många lästörstiga har hört av sig till Pazza-redaktionen.

- Många var rädda att vi hade lagt ner verksamheten, säger Redaktören.

Men istället för att stänga ner sajten för gott väljer man att lansera NYA Pazza DSK. Avtalet för domänen har förlängts och driften är åter igång.

- En stor dag och givetvis ett bra avtal för oss, säger Marknadschefen

- Vårt förra avtal hann löpa ut innan vi hade nått en ny överenskommelse med google-apps. Men efter envisa förhandlingar gick de med på samtliga krav och vi är mycket nöjda att kunna fortsätta erbjuda våra läsare det bästa från träskfotbollen.

Inom kort kommer man att presentera sitt nya storslagna projekt för det kommande året.

Mer info kommer inom en snar framtid.

Pazza DSK