torsdag 2 februari 2012

Det är jag som är FBF - Filip "Facebook-Fille" Lundqvist


Laget som bedriver mer tid på Lemon bar än på fotbollsplanen.
Danderyds SK, jaha, vad är det för skitlag egentligen, varför hatar man DSK om man inte spelar där?
Kan det vara för träskfotbollen som bedrivs här på den ljuvliga Danderydsvallen, eller är det spritdoften på B-lagsmatcherna som motståndarlaget får känna av? Kanske är det rent utav ett hårt jävla kämpande lag som de tvingas att möta?

Jag började spela i DSK för några år sedan. Efter några samtal med Hannes så övertalades jag att provträna i Danderyd. Första träningen var en kall försäsongsträning och vi skulle springa intervaller bakom RM-hallen och sedan spela inne i tältet. Jag minns att Farre presenterade sig och drog något skämt, självklart var det inget vidare bra skämt.
Efter cirka femton minuter in på fotbollsträningen fick man smaka på Hattens vassa armbåge i ansiktet och jag fick smacka in en bomullstuss i näsan för att stoppa blödningen.
Välkommen till Danderyd trodde jag, men det var tydligen ingen ovanlighet att Hatten orsakade diverse blödningar och hälsenestämplingar.
Det var bra stämning på träningen och jag kände redan då att DSK kanske inte var det bästa fotbollslaget, men ett lag med ett stort krigarhjärta som var ett riktigt trevligt gäng.

Det är träning och man är helt slut efter jobbet. Man börjar vela, äh orkar jag träna idag, fyfan jag är helt slut. Men på något vis släpar man sig ner till Danderydsvallens omklädningsrum och direkt när man trampar in genom den automatiska dörren känner man sig pigg igen. Man kommer in genom entrén, där står Rune och fixar med materialet, detta otacksamma jobb gör han varje träning och det tackar vi för. Man säger ”Tjena”, in genom omklädningsrummet möts man av ett gäng grabbar. Den första jag märker är BK – ” Sheejna Sheeejna FB” hör man honom säga. Mungiporna som inte var så glada alldeles nyss skiner genast upp i något som man kan kalla glädje. Hatten sitter och gör några stretchövningar och Paani snackar om sina tomtar och troll.
Benji kommer sent och börjar snacka skit om Wistedt eller om Bremen.
Tillslut dyker Wistedt upp, som om han vart där varje träning hela året..
”Tja grabbar nu ska vi köra skiten ur oss!”, sen springer han max 100 meter på träningen.
Tvåmålsspelet är alltid likadan. Pasthy gör mål, BK skriker över någon missad passning, Benji kladdar och skyller på sina medspelare.
Balotelli springer förbi alla sen skjuter han ett inlägg över målet.
Anja tror sig kunna skjuta frisparkar, och Frosten klagar på sina ljumskar.


På matchdag är det samling 1,5 timme innan match i klubblokalen och Calle drar igenom laget och det taktiska. Frosten har laddat med två bananer och två Red Bull.
Man byter om och det är ovanligt tyst i rummet, alla är laddade inför match kan man tro. Egentligen är det kvällens kickoff som alla är spända på. Vad för tokigheter man ska mötas av under kvällen?
Man sitter i sina egna tankar. Ofta tänker jag på om det är någon i andra laget som man ska sätta ett par dobbar i idag. Jag kollar upp på BK, känner att han tänker likadant och skrattar till.


Man kan se många likheter på fotbollsplanen som en kväll på Lemon Bar.

Kvasten – Står stadigt på båda benen och räddar ofta drinkarna som en något överförfriskad Benji spiller ut.
Sunken – Han kan om han vill och får.
BK- Bjuder ofta till på något oväntat från baren och alla blir lika förvånade när det sker.
Wise- En klassespieler dricker mest finöl eller vin. Har på senare tid börjat spendera mer tid på den sköna bänken än på den fria ytan, kvalité när han väl kommer igång och det har många märkt klockan fem i tre.
Benji- Mannen som kladdar för mycket, vare sig det är på bollen, kvinnor eller alkohol.
Pinky – Ibland händer det; pang säger det bara, så börjar han dansa. Han kan vara den bästa i laget på danskoreografi när det väl gäller.
Frost- Är sällan med när det är dags, bänken på Lemon bar är ganska bekväm ändå.
Pasthy- Oj var ska man börja, en kvinnokarl, en riktig målspruta och missar nästan aldrig ett tillfälle att sätta en öppen kasse.
Hatten- Lagkaptenen som bara är på plats när det är avslutningar.

I år tränar vi tre gånger i veckan, och det är kallt som fan nu under vintersäsongen men det kommer att löna sig i slutet av säsongen.
Ger alla allt på träningarna så ska detta gå vägen.

Vi ska tillbaka!
//// FBF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar