onsdag 7 mars 2012

ÄNTLIGEN SLUTSPEL MED REDAKTÖREN

Gimonäs FCs största match någonsin kommer att spelas på Spånga IP 4(!) klockan 10.00 (!) lördagen (!) den 17 mars mot Danderyds SK. Ska vi vara helt ärliga är det även en av DSKs största matcher under dess 77 år långa historia. Att spela en 16-del eller 8-del, beroende på hur man räknar, i Stockholm Cup är något som är få förunnat, i alla fall om man spenderar stora delar av seniorkarriären i DSK. Under mina 10 år i DSK har vi aldrig någonsin tagit oss så här långt i Cupen.
Det är nära nu. Vi är fyra segrar ifrån den åtråvärda finalplatsen som innebär spel i Svenska Cupen.
Den första ska alltså spelas mot Gimonäs den 17. Det är nästan så att man räknar med att vi börjar med 1-0 i baken innan matchstart. För hur fan ska Kvasten lyckas ta en straff klockan 09.55 ute i Spånga halvt ouppvärmd?
Det var en återkommande chattbesökare som menade att det är sådana här matcher som väntar ute i Europa League. Rubin Kazan, -10 grader, halvt förfallen öststatsarena, framskjuten matchtid p.g.a. tidsskillnaden och överbetalda brassar till motståndare. Allt stämmer väl överens, förutom det sista då. Nu kommer aldrig DSK ta sig till Europa League, men visst kan vi ta oss till Svenska Cupen? Och är det något man hemskt gärna skulle vilja vara med om innan man lägger skorna på hyllan, är det ju en match i Svenska Cupen. Tänk er ett fullsatt Danderydsvallen, inträdet täcker halva sektionsavgiften, en solig vårdag mot ett Division 3-gäng från Dalarna. Fantastiskt… och det fina är att detta inte är någon utopi, utan fullt realistiskt genomförbart.

Vad vet vi om Gimonäs? De vann sin Division 7-serie förra året. De hade bland annat Wollmars som möter Enebyberg i Stockholm Cups nästa omgång och EnBroFörmyckers som vi torskade mot i Stadium Futsal Cup, i samma serie. Det är alltså inget brödgäng vi pratar om här.
Lägg även därtill deras mardrömslotter genom hela årets Stockholm Cup, där motståndarna har hetat Cassi FF, Kransen United FF och Pappas pojkar FF, så inser ni nog att vi har fått något att bita i.
Dessutom har de placerats i en tung Division 6-serie i år, med storlag som Kista Galaxy, Plavi Team, Huvudsta IS och RA Stockholm. Ni kanske känner av en viss ironisk underton när ni läser detta stycke, men insatta vet att DSK alltid spelar skit mot skit och bra mot bra skit. Med andra ord så har DSK till slut åkt på en riktig mardrömslottning i Stockholm Cup. Konspirationslystna riktar blickarna mot STFF, självklart har de ett finger med i spelet. Riggad lottning är vardag för DSK. STFF har hittills försökt allt för att få ut DSK ur Stockholm Cup.

”Ge dem Hässelby, det är typ det värsta laget som de kan få möta i första omgången.”
”Fan de vann… Hmm, hur ska vi göra då? Alltså, vad jag vet spelar de skit mot skitgäng. Ge dem ett riktigt grisgäng… typ engelskt… ge dem Albion FC.”
”Men va faaaan…”
”Ah, försök med det svåraste igen. Järla, typ ett Division 3-lag..”
”Det här finns inte… kan vi ge dem Berget? Nä, historiskt sett torskar de aldrig mot Berget i tävlingsmatcher… Öhhh, vi ger dem Gimonäs, typ norrländskt. Det klarar dem aldrig av.”


Ungefär så bör det låta i STFFs lokaler vid ”lottningen” av Stockholm Cup.

Gimonäs må inte vara världens bästa lag, men de verkar ha en vinnarkultur och den kommer man långt på. Lägg därtill att de med 80 procents säkerhet har en 1-0 ledning vid matchstart i en match som vi spelar utan linjedomare. Vi mötte Spångas B-lag på samma plan i sista B-lagsmatchen förra året. Jag tror inte vi skapade en enda målchans. Kanske dags att rycka upp sig? Underskattning har vi inte råd med. Låt oss ta den här chansen. Låt oss fortsätta resan mot Svenska Cupen.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar