tisdag 30 april 2013

Äntligen Valborg?

Guest2-1 försökte göra sig lustig över DSKs förlust mot TSK genom att fråga: ”Hur gick i fredags?”
Ja, haha... Denna kommentar sägs även komma från IFK Täby-lägret. Och vi får väl helt enkelt ta den efter att ha sågat deras b-lagsmatchrapport. Men nu när vi är inne på det, om vi håller oss kvar vid IFK Täby en stund. Jag vill vara väldigt tydlig med att jag inte har någon särskilt bra insyn i deras verksamhet, eller vad som exakt kommer att hända med laget inom en snar framtid. Men enligt det jag har fått höra ska IFK Täbys A-lag mer eller mindre integreras i Täby IS och således även försvinna.
64-åringen låter sig alltså slukas av 90-åringen, vilket är tragiskt på många sätt. Och detta i tider där det går mode i att bilda sina egna fotbollsklubbar som heter FC istället för IF eller IK som håller i 10-15 år tills kompisgänget har blivit för gammalt och ingen riktigt orkar hålla på längre.
Varför man gör det har jag som sagt ingen som helst aning om. Men att det ligger någon gemensam satsning bakom är väl ingen vild gissning. Och vart leder denna satsning någonstans? Division 2, Division 1? Och sedan då? Bli en farmarklubb till IK Frej? Rasa ner i sexan när stålarna tar slut? Nej, fy fan.

Dessvärre finns det absolut värsta exemplet runt hörnet.
Denna åkomma har nämligen även börjat spridas i Danderyd. Det finns något påhittat lag bland de yngre som heter Enebyberg-Danderyd eller tvärtom och matchtröjan pryds av både Enebybergs och Danderyds emblem. Det är en skrämmande utveckling. Det är som att man skulle bilda ett nytt lag som heter Djurgårdens allmänna idrottsklubb. Hur skulle det tas emot?
Var dessa ungdomar senare ska spela är än så länge oklart.
Och Enebybergs A-lag sägs ha övergett sitt klassiska lila ställ, för att spela i FC Djursholms fantastiskt vackra svarta ställ…
Lyssna på hur detta låter:
Enebybergs IF, bildat år 1914, spelar i FC Djursholms, established 1991 och med betoning på ”established” istället för bildat, matchställ. Att de är ”established” 1991 måste dessutom vara ett skämt, eftersom mig veterligen fanns det endast ett nystartat lag 2005 som hette Djursholm United, som senare bytte namn till FC Djursholm. Kanske syftar de på FC Café Opera Djursholm och det gick ju skitbra, verkligen.
Detta FC Djursholm har dessutom storslagna planer, återigen. Inte minst ryktades det om att man ville ta över Väsby Uniteds plats i Division 1 inför denna säsong. Det slutade dock med att Athletic FC tog över den platsen. Förhoppningsvis har man dock dragit lärdom av tidigare satsning och kanske leder detta till något gott trots allt.
Jag är oerhört stolt över att spela i DSK, i en klubb som än så länge mer eller mindre har lyckats hålla sig borta från allt som gäller sammanslagningar eller samarbeten. En klubb som förvisso aldrig har spelat högre än Division 4, men heller aldrig har haft några överdrivna planer om att vandra igenom seriesystemet. Ett lag som har en ungdomsverksamhet som håller en nivå som är anpassad till A-lagets nivå. Och om nu DSK ska bli en klubb som har ett representationslag högre upp i seriesystemet hoppas jag att man gör satsningen på rätt sätt.
En sådan satsning kan aldrig börja med A-laget. Den slutar med A-laget, men den börjar aldrig där. En sådan satsning börjar med ungdomslagen.
Många klubbar har gått under som har fokuserat en satsning på A-laget. Man har tagit in duktiga spelare utifrån och man har klättrat. Det håller i några år och sedan rakt ner igen.
Hjälper sammanslagning? Det kan naturligtvis vara en lösning, om man nu skiter i traditioner. Något man faktiskt verkar göra i IFK Täbys fall.
Stockholm växer med ett Skellefteå per år sägs det. Det är ganska enkel matematik, att fler invånare antagligen innebär fler fotbollsintresserade och således behöver fotbollsklubbar inte slås ihop utan snarare utökas eller nya föreningar bör bildas. Även om det möjligtvis lät som att jag är emot nya föreningar i inledningen, så är det absolut inte. Det finns utmärkta exempel på bra och välfungerande nystartade föreningar. Ett exempel är Vasastans BK. Men de gör det på rätt sätt. Det började förvisso med A-laget, men man var tidiga med att även satsa på ungdomsfotboll och bilda sina första ungdomslag.

Den dagen Danderyds SK får för sig att det är dags för en sammanslagning eller någon idiotisk satsning på A-laget, där man tar in etablerade spelare utifrån är dagen då jag lägger ner och jag kommer att göra det med ett brustet hjärta.

Glöm aldrig bort hur allting började…

Be Klassespielers



Pazza DSK

fredag 26 april 2013

Äntligen bortapremiär

Ja ni ser. Det finns inte mycket att glädja sig åt den här veckan. Vi har heller inte orkat skriva någon matchrapport eller något annat i nyhetsväg under veckan.
Däremot blev jag glad när jag läste Kungsängens matchrapport i förrgår och insåg att jag inte hade något mer att tillägga eller kommentera. Otroligt hur välkänd denne Jonas Pasthy är även utanför Danderyds kommun. Det tog även bort den där irriterande krypande känslan att behöva kommentera IFK Täbys matchrapport från B-lagsmatchen. Även den matchen slutade 1-1… och jag tänker hålla mig i skinnet. Föreningen finns ju trots allt inte längre om ett år, så om det är något lag som är ett riktigt jävla skitlag, som någon på plan uttryckte det, så måste det ju vara vi. Jag hade annars väldigt trevligt på plan under matchen.

Andrea Doria slog Berget med 3-0 i tisdags, samtidigt som Ingarö slog Vallentuna. Det gör att vi vid vinst mot Wollmars får möta Andrea Doria eller Nacka FF.

Vilken fantastisk CL-vecka det har varit. De flesta trodde nog att ett El Clasico låg närmare till hands än en heltysk final innan dessa möten, men nu ska det alltså till ett under för att ens ett spanskt lag ska ta sig dit. På tal om CL stötte jag för övrigt på denna kommentar igår: "Dortmund spent less on Piszczek, Gotze, Gundogan, Bender, Lewandowski, Subotic and Kuba than English teams have spent on Charlie Adam. Shocking." Ni som har följt oss under dessa tre år, vet ju hur mycket vi uppskattar världens bästa liga. Men nog om det som har varit, nu blickar vi framåt.

Turkiska väntar ikväll på Spånga IP. En ny bekantskap, som har haft det oerhört tungt inledningsvis. Tio insläppta mål på två matcher är ju ingen höjdare. Fyra mål har de ändå gjort framåt, så viss kvalité bör de ha i anfallsväg. Annars är det som vanligt den här säsongen, vi vet ingenting om motståndet. Vi får helt enkelt gå ut och göra vårt bästa och kanske för en gång skull kan vi vinna en fredagsmatch. Spånga IP klockan 20.00 ikväll. Be there, eller inte... För hade jag inte spelat, hade jag inte varit där.

Be Klassespielers

 

Pazza DSK

fredag 19 april 2013

Äntligen hemmapremiär…

…mot Kungsängen imorgon. Det blir ju lite fel redan i rubriken, då vi spelade hemma redan förra helgen, men det var ju inte tänkt så från början.
Det har hänt mycket den senaste veckan. Stockholm Cups kvartsfinaler har lottats och Täby City har inte bara ”pippat” allt motstånd hittills, utan de har även pippat mitt förhandstips fullständigt.
Men jag hade det lite på känn redan innan deras premiärmatch i söndags, Täby City har nämligen en del klasspelare. Samtidigt trodde jag ändå att de skulle vara något trögstartade. Hur många Division 5-lag går in i en seriepremiär med så lite som fyra träningar, plus någon träningsmatch i benen? Dessutom när man möter förhandsfavoriterna till seriesegern.
Imorgon är det upp till bevis för DSK. Jag tror fortfarande att Kungsängen, trots förlusten i söndags, kommer att vara det tuffaste motståndet i den här serien och därför vore det ju extra skönt och skapa ett litet glapp till dem redan nu, i alla fall inte förlora mot dem.

Matchen mot Wollmars är redan spikad. Den kommer att spelas på Danderydsvallen den 7 maj klockan 20.00. Naturligtvis hoppas vi att det blir en oförglömlig upplevelse på Vallen och att vi får skriva historia. Danderyds SK har nämligen aldrig varit i semifinal i Stockholm Cup.
Dessutom ryktas det om att bli en enorm kamp på läktaren… Kul!

Det är inte många DSK-spelare som är i träning just nu. Drygt en tredjedel av truppen är skadad och det visade sig även på träningen igår. 14 man var det som påbörjade träningen, 12 som avslutade.
Trots detta är det en stark trupp som mönstras mot Kungsängen.

Senast vi mötte Kungsängen blev vi fullständigt överkörda över två möten. Jag har för mig att vi förlorade med 5-0 borta och med 2-0 hemma. Det var samma år som Kungsängen vann Division 4 Norra. Detta kommer förhoppningsvis inte att upprepas imorgon. Jag förväntar mig en mycket jämn match, med mycket kamp. Danderydsvallens konstgräs har dessutom hunnit återhämta sig något den senaste veckan.

När jag fick se alla ”skadade” få behandling igår, samt de som stod vid sidan om och bollade och gnällde: ”Eh coach, I can’t play, sorry, I can’t play…” kunde jag bara inte släppa tanken: Vilket jävla klasslag detta är! Några av dessa ”skadade” eller ”sjuka” kommer antagligen t.o.m. att starta matchen imorgon.

Aja hursomhelst, imorgon smäller det. 14.00 är tiden, Danderydsvallen är platsen.

Be Klassespielers!



Pazza DSK

torsdag 18 april 2013

Lottningen fixad och klar


Lottning Stockholm Cup

Stockholms Fotbollförbunds tävlingskommitté lottade vid möte den 17 april kvartsfinalerna.

Lottningen utföll enligt nedan:

Kvartsfinaler (spelas senast 5 maj)
1. Enebybergs IF (4) / FC Andrea Doria (4) – Nacka FF (3)
2. Wollmars FF (6) – Danderyds SK (5)
3. Kista Galaxy FC (5) - Ingarö IF (5)/Vallentuna BK (3) – Värmdö IF (2)
4. Bele Barkarby FF (3) – Enskede IK (2)

Semifinaler (spelas senast 16 juni)
5. Segr match 1 – Segr match 2
6. Segr match 3 – Segr match 4

Final (spelas augusti/september 2013)
7. Segr match 5 – Segr match 6

Pazza DSK

tisdag 16 april 2013

Klipp från premiären



Pazza DSK

Vi förtjänade mer


Jag minns en match förra året. En match som vi hade, en match där vi kände att vi var bättre. En match där vi "förtjänade mer"
Men vann vi den? Nej, vi förlorade med 2-0. Med lite distans har man väl insett att vi inte ens var nära att ta poäng, än mindre att vinna.

Jo, matchrapporter tenderar att vara något partiska. Och tro oss, vi har dels varit med och skrivit väldigt partiska matchrapporter (dock oftast med glimten i ögat), dels fått presenterade en hel del partiska matchrapporter genom åren. Spelar man i DSK har man fått stå ut med att motståndarna gör sin sämsta match för säsongen, inte bara en utan två gånger.

Jag kan förstå om Rydbo är något besvikna över matchutgången i lördags, men det är ändå ett konststycke att man kan tycka att motståndarna ska vara glada över poängen när man ligger under med 3-0, med en man mindre, med en minut kvar att spela. Hur man än vrider och vänder på det, är det ett konststycke. Det krävs nämligen en väldans massa om, men, om för att man ska hamna i ett underläge 3-0 med en minut kvar att spela och tycka att man var värd en, kanske t.o.m. tre poäng. Och ska man vara helt ärlig, var det nog DSK-spelarna som var mest missnöjda efter matchen.
Missnöjda över spelet, delvis... men mest att man släppte in ett onödigt baklängesmål i slutminuten.

Utöver målet hade Rydbo ett stolpskott, ett friläge som tillkom efter en tilltrasslad fast situation och ett fåtal halvchanser. Friläget tillkom vid ställningen 1-0 och stolpskottet vid ställningen 2-0. Var det mer än det DSK hade? Nej, inte enligt mig... Vi hade förvisso inga ramträffar, men jag vill påstå att vi i alla fall hade fyra jättelägen utöver målen.

Det spelades en match i Champions League nyligen mellan Bayern och Juventus. "Av en slump" hamnade jag mitt i ett kommentarfält och jag kunde konstatera att de flesta var ense om att det var klasskillnad mellan lagen, medan de mest inbitna inte riktigt kunde acceptera det. Hade inte Bayern gjort mål efter 30 sekunder i första mötet, då hade det blivit en annan match. Hade det inte varit för offside-målet etc. Det var återigen om, men, om.

Uddamålsförluster går det att snacka bort ibland, men det är sällan ens uddamålsförluster ljuger.
Men kan man verkligen göra det i en match där man ligger under med 3-0 med en minut kvar på matchuret?

Jag minns en sådan match från förra året. En match som vi hade, en match där vi kände att vi var bättre. En match där vi "förtjänade mer".
Men vann vi den? Nej, vi förlorade med 2-0. Vi spelade mot Rissne och tro mig, det var klasskillnad.

Pazza DSK

fredag 12 april 2013

Äntligen seriepremiär

Källa: Aftonbladet

Jo, vi har varit här tidigare. Går jag igenom arkivet ser jag att vi redan har använt rubriken ”Äntligen Seriepremiär”.
Man brukar kunna säga att försäsongen blir jobbigare och jobbigare ju äldre man blir. Kroppen blir mer sliten, motivationen tryter och kilona tilltar.
Men detta har nog varit en av de absolut lättaste och roligaste försäsongerna någonsin. Säkert spelar det en stor roll att det har gått väldigt bra för oss. Vi har tagit oss längre än någonsin tidigare i Stockholm Cup och ska vi tro ”Moggi” på avsparkstockholm har vi dessutom vunnit alla våra matcher på försäsongen. (Framförallt den mot IK Viljan) Eller så har han börjat ”fixa” träningsmatcher också.
I tisdags såg jag ett väldigt variationsrikt DSK. Man varierade långt med kort, kant med centralt spel och man gjorde det bra. Jag vill inte skruva upp förväntningarna allt för mycket, men det här bör bli en rolig säsong för oss.
Kanske är det för att vi själva inte har gått ut och sagt att vi ska ta hem serien i år, även om det var just det jag läste i DSK-nytt häromdagen. Vi tar en match i taget och vill det sig väl, är vi uppe och krigar uppe i toppen på allvar i år.
Rydbo väntar i premiären. Rydbo som vi slog i Stockholm Cup innan vinteruppehållet med 5-1.
Jag ser så oerhört mycket fram emot den matchen. Hemmapremiär och allt vad det innebär.
Det blir säkert betydligt tuffare än i höstas, men vi går in som favoriter i den matchen.

Träningslägret hade väl inte fotbollen som högsta prioritet. Det gick inte heller, då
drygt hälften av de medverkande inte kunde delta. Så det fick bli annat istället. På Spåret, Quiz, inkilning, bastu, jacuzzi etc. Vi hade det trevligt helt enkelt. För vissa avslutades sista kvällen på Kristinehamns enda nattklubb.

En mycket minnesvärd kväll som avslutades med Pazza-shake. Se längre ned på sidan...

Blue Ultrazzzz kollade in sista träningen igår. Kanske inte de mest skräckinjagande supportrarna, men de uppfyller ändock sin funktion.



Sex grader och snö säger väderprognosen inför imorgon. Ingen större skillnad mot förra året alltså, då vi var ett par tappra själar som tog oss ner till Ängby IP för att bevittna premiären mot FK Bromma. Vädret var OK till en början, men matchen avslutades i snöstorm. Det var nästan så illa att domaren borde ha brutit matchen. Låt oss hoppas att vi slipper det imorgon.

För att avsluta denna inför artikel tänkte jag helt enkelt tippa Division 5 Norra 2013:

1. Kungsängen
2. DSK
3. IFK Täby
4. Kista Galaxy
5. Turkiska SK
6. Kista SC
7. Olympiacos
8. Roslagskulla
9. Storskogen
10. Täby City FF
11. Rydbo IF
12. Lokomotiv Blackeberg

För övrigt väldigt smart att tippa Rydbo nästsist dagen innan vi möter dem. Vad tror ni?

Pazza DSK

Pssst... shyyy... Matchen slutade 2-3



Pazza DSK

torsdag 4 april 2013

Äntligen Läger

Det är knappast lägertemperaturer som råder i Stockholm just nu, även om solen skiner. Svinkallt är det. Den större delen av spelartruppen är redan på väg till Kristinehamn, medan redaktionen åker första klass på statens järnvägar något senare idag.
Som sig bör hetsas det lite med SMS, framförallt Magath verkar vara i farten. I hans fall beror det nog mest på nervositet. Idag avgörs nämligen den oerhört prestigefyllda tävlingen Biggest Loser. Vägning sker klockan 16.30 och Twitterchefen har lovat att "Bambusa" hela händelsen, så att även vi på redaktionen och övriga läsare får bevittna detta historiska ögonblick live. Enligt uppgift har den ingifta tysken redan tagit ut segern i förskott. Det ska bli oerhört intressant att se vägningen i eftermiddag.

TWITTERCHEFEN! MAKE IT HAPPEN!

***LIVE 16.30***

 

Såhär tippades det i januari:

Panchina som vinnare (viktnedgång)
Coentrao 15,0 %
BK 14,0 %
Twitterchefen 13,7 %
Rosa Elefanten 13,0 %
Coach 11 %
Konsulten 10,2 %
Facebook 10,0 %
Falcao 8,2 %
Lyngby 3,0 %

Magath som vinnare
Scopa 13,6 %
Dangda 13,2 %
Coach 9 %
Fascinista 8 %

Det kommer knappast att skrivas mycket från lägret i övrigt, så passa på att följa livesändningen!


     Från invägningen i januari

Stockholm Cup rullar vidare och nu är fyra lag klara för kvartsfinal:

Danderyds SK
Enskede IK
Bele Barkarby
Nacka FF

På sitt sätt, endast klasslag kvar alltså!

Förhoppningsvis blir även Spårvägen klara ikväll.

DSK har hittills spelat sex matcher på försäsongen (tre tävlingsmatcher, tre träningsmatcher) och vunnit samtliga. Åh du ljuva vinnarkultur... BK Kåre avfärdades med 4-0 i måndags. Spelet var väl sådär, men klasskillnaden var uppenbar. Det mest minnesvärda var Gutis miss med pannan från en meter på Dangdas klassmacka. *ler*

Snart dags att dra ut i "vårvärmen".

Pazza DSK