tisdag 29 maj 2012

3 irad


Matchens lirare i DSK

Startelva:



Scopa


Trollkarlen – Rysjö – Paani – BK


Samglas – Pinky – FBF – Dangda


Hatten(c) – Fascinista


Matcherna faller tätt så här års och det är lite av en avgörande vecka för DSK som väntar, med match mot Kista imorgon och match mot Sollentuna United på lördag. Matcher som man måste vinna om man ska var med i toppen och leka, men som man inte nödvändigtvis vann förra året.

Matchen mot IFK Täby var en riktig grismatch och självklart nämndes planen efter matchen på avspark. Så kommer det antagligen vara resten av året. Korta matchrapporter som nämner resultatet och innehåller så många MEN i en och samma mening att man inte längre kommer ihåg resultatet och vilket MEN i ordningen som avsåg vad, efter att man har läst klart.
Det är bara att leva med, att man i den här serien vill spela på konstgräs á la Ärvinge där en lätt dutt på bollen får den att rulla tvärs över hela plan. Det är fotboll det. Jag menar, bra tillslag? Vad är det?  En plan där andra studsen är högre än den första. Fantastiskt, så ska det vara. Konstgräsgenerationen som blir konfunderad när bollen faktiskt stannar upp innan kortlinjen när man slår en boll på djupet.
Det försvarar naturligtvis inte skicket som Danderydsvallen är i just nu.  Den är bedrövlig och jag hoppas att kommunen tar sitt ansvar och ser till att planen i alla fall till efter sommaren håller en god nivå. Tills dess får man anpassa sig till rådande förhållanden.

Matchen då? IFK visade att man är ett försvarsstarkt lag, även om DSK ägnade stora delar av första halvlek åt att prickskjuta IFKs fyrtorn till mittbackar i huvudet. Prickskyttet fungerade alldeles utmärkt, men var väl inte allt för genomtänkt. Trots det, skapade man några halvchanser på framförallt fasta och en målchans, då Hatten sköt strax utanför från ett bra läge strax innanför straffområdet. Täby skapade lite oro på fasta, men mer än så var det inte.

Andra halvlek såg i princip exakt likadan ut som den första, d.v.s. inte mycket hände egentligen. Om det inte vore för den där magiska minuten någon gång mellan den 75 och 80. BK får bollen på vänsterbacken. Han i sin tur försöker slå en längre boll, men får en felträff och bollen hamnar perfekt ute hos Guti på vänsteryttern. Guti driver inåt i banan och levererar bollen vidare ut på högern (Antingen via Hatten eller på egen hand), där Hannes stormar fram . Hannes slår ett lågt inlägg som letar sig fram till Hatten via Guti. Hatten gör inget misstag utan placerar snyggt bollen i bortre. 1-0 DSK! Klassiska Dangda-effekten (Guti kom in istället för Dangda bara någon minut innan målet)
Efter det inleds en mindre Täby-offensiv som fick hjärtat att slå några extra slag under slutminuterna. Men närmare än två nickar utanför på hörna kom inte Täby.

Kul för Magath, Signore och Players manager att få ta en trepoängare som ansvariga för laget. Kul även att ytterligare en DSK-spelare fick göra A-lagsdebut. Adam spelade sista 10 minuterarna. Paani tilldelades priset som bäste DSKare.

Bilagan förlorar ett sömnpiller till match mot Spånga
Elva tappra DSKare ställde efter mycket om och men upp i bilagan i söndags. Och tempot i första halvlek var väl… sådär om man ska vara snäll. När sedan Hampus skadade sig i mitten av första, så gick det egentligen inte riktigt att förhindra en förlust längre. Matchen slutade med 4-2 vinst för Spånga.


Startelva:


Hampus


Micke – Sunken(c) – Benji – Wise


K – Farre – Saman – Oliver


Adam – Fascinista


Hampus blir borta i sex veckor efter att ha skadat fingret. Tråkigt! Vi hoppas naturligtvis på ett snabbt tillfrisknande.

Pazza DSK

måndag 28 maj 2012

tisdag 22 maj 2012

DSK tar andra raka

                     Mister X

Startelva


Scopa


Trollkarlen - Mister X - Torsten Flinck - BK


Samglas - FBF - Disco-Anja - Dangda


Fredrik Jensen(C) - Fascinista


Premiär på Träskvallen. Åt helvete tycker vissa. Underbart tycker andra.
Att springa längs kanten närmast läktaren är som att springa ett orienteringslopp någonstans i närheten av polcirkeln. Du vet inte riktigt vad som väntar när du sätter ena foten framför den andra. Lägg därtill att du har en boll, medspelare och motspelare att hålla koll på. Resultatet, du linkar omkring som en enbent kyckling med värk i ena höften så här två dagar senare. I övrigt är planen dålig, men inte katastrofal. Den andra kanten är faktiskt riktigt bra på sina ställen, det har den alltid varit av någon anledning. Men oavsett vad, fotboll ska spelas på gräs!
Ursvik som var obesegrade efter fyra matcher stod för motståndet i söndags. DSK bestämde händelserna i princip under hela första halvlek, utan för den delen ha ett övertag i bollinnehav. Det märktes att Ursvik inte riktigt var vana vid underlaget, men inget noterbart gnäll över det. De är ju trots allt vana från tidigare år vid kaninburens gräsplan i Ursvik som de nu lägger om till konstgräs. Tråkigt, men sant.
Det tog en halvtimme och det stod 3-0 till DSK. Det började med ett självmål, då BK kastade långt på första stolpen och en Ursvikspelare skarvade in bollen i bortre. 2-0 gör Fascinista efter att ha slitit sig loss på vänsterkanten och placerat bollen i bortre krysset. Målvakten var på bollen, men kunde inte styra bollen utanför målramen. 3-0 gör Fredrik Jensen, som antagligen är den som är mest glad av alla över gräspremiären. Från höger drar han till ett hårt skott i bortre burgavel. Snyggt och otagbart för Ursviks målvakt. Med minuten kvar av halvleken är det Ursviks tur att få göra mål på ett långt inkast. En DSK-spelare nickskarvar bollen vid första stolpe och bollen hamnar hos två! Ursvikspelare som står fria vid bortre. Onödigt, men 3-1 blir halvtidsresultatet.
I andra händer det till en början inte så mycket. DSK tycks ha kontroll på händelserna även om Ursvik sticker upp några gånger. Så med en kvart kvar att spela. Fredrik Jensen lyckas ta sig förbi ytterback och spela in bollen till Fascinista i mitten, som bara ska raka in bollen i öppet mål och på så sätt punktera matchen. En förarglig studs precis innan gör att skottet går över. Typiskt är det då att Ursvik via en snabb igångsättning av spelet efter det missade målet kan göra 3-2 istället. Spelet sätts igång via högerkanten och bollen hamnar slutligen via två spelvändningar och ett bakåtspel i straffområdet i mål. Därefter följer en nervös slutkvart. Men närmare en kvittering än en farlig hörna kommer inte Ursvik och DSK kan bärga tre viktiga poäng. Förhoppningsvis kan man ta med sig denna fina insats inför kommande viktiga möte mot IFK Täby nu på lördag.
Publiken på läktaren röstade fram DSKs norrlänning och tillika mister X och Ursviks nr 25 (Ante tror jag att han heter) till matchens lirare.

Storseger för bilagan i derbyt mot FC Djursholm
Signore Frost gjorde debut som coach för B-laget och vilken debut det sedermera blev. Matchen slutade med 7-1 vinst. Wise var assisterande coach och säger sig ha fått massvis med erfarenhet och bra tips av att stå bredvid Signore vid bänken. Enligt uppgift matchades följande startelva:


Hampus



Jedvall – Sunken - Nille(C) - Tom


Keyvan – Farre – Fille - Oliver


Adam - Jonas


Noterbart är att Farre visade att gammal är äldst genom att göra fyra mål! Signore visade även sin auktoritet i paus när domaren å Djursholms vägnar frågade om man kunde flytta andra halvlek till konstgräset som hade blivit ledigt. Signore vägrade!

Mot nya segrar!

Pazza DSK

söndag 20 maj 2012

måndag 14 maj 2012

Pazza Extra - En fräschare upplevelse


Det har bara gått några timmar efter releasen av "NYA" Pazza Extra, men Redaktionens chansning med nya sidan verkar ha gått hem hos läsarna.

Pazza Extra kommer bli en unik möjlighet att följa EM-slutspelet från riktigt nära håll. Pazza DSK skickar ned inte mindre än fyra stycken reportrar till Ukraina som kommer rapportera varje händelse, varje felsteg och sekvens in i minsta detalj från Sveriges och övriga länders deltagande.

Som om inte det vore nog, kommer Pazza Extra bestå av ett antal experter för respektive grupp, A, B, C och D, med ett specifikt uppdrag att följa matcherna och skriva det senaste nytt om lagen. Med andra ord så vet ni redan nu vilken månad ni ska fylla i semesteransökan till er chef (Ledighetschefen antecknar).

Så, tveka inte. Fyll i ansökan om EM-tipset och skicka till pazzadsk@gmail.com

OBS! Anmälan blir endast bindande vid det tillfället du har betalat in anmälningskostnaden.

Pazza DSK

PAZZA DSK startar systerblogg


Pazza DSK har på senare tid fått utstå hård kritik från sina läsare för att inte leverera överenskommet material. Man har sagt sig vara en renodlad fotbollsblogg med fokus på de lägre divisionerna i Sverige, men på senare tid har det mesta handlat om Pazza DSK som författare av en kriminalroman, modeblogg och pinsamma klipp från fester i Norrort.
Utbudet har blivit mindre, och många ser tydliga paralleller med TV 4 Sports problem att fylla sin tablå med sport, men trots detta valde man att utöka sitt kanalutbud med ytterligare en kanal, TV 4 Sport Extra.

Pazza DSK presenterar sin nya systerblogg Pazza Extra.

"Pazza Extra blir huvudblogg för det stundande EM-tipset och erbjuds som á la carte-val hos de flesta svenska internetleverantörer. Pazza Extra är en blogg som rymmer starka rättigheter och där vi ges möjligheten att maximera vår bevakning av stora mästerskap (red anm: läs EM-tipset), säger Marknadschefen, Marknadschef på Pazza DSK.”

Även den omåttligt populäre Twitterchefen flyttas över från Pazza DSK till Pazza Extra, vilket innebär att Twitterchefen även stannar där efter EM.

Pazza DSK

söndag 13 maj 2012

DSK vann

DSK torskade förvisso onsdagens åttondelsfinal mot Andrea Doria. Inför matchen krävde huliganfalangen Blue Ultrazzzz vinst, annars skulle spelarna ta av sig tröjorna. Nu blev det förlust, men den bästa matchen hittills spelades på Danderydsvallen då Doria drog det längre strået och vann efter ett klassiskt DSK-uppflytt där hela laget ligger på fel sida då domaren får för sig att ändra ett inkast.

Fem tusen spänn åt helsike, Europadrömmen flög iväg, och Paani får förmodligen se sig om efter ett delat boende med Camilla Henemark. 

Nog om det, för DSK vann igår!!! Efter det tunga cupfallet så åkte DSK till Kallhäll för ett nervigt bottenmöte. Regnet var där, haglet var där, solen var där, Sunken var där. T.o.m. en Enebybergsspelare var där som linjedomare. 

DSK spelade 4-4-2. Kvasten stod i mål, Tobbe högerback, Paani och en vansinnig norrlänning som mittbackar, Wistedt på vänsterbacken. 

Dangda var tillbaka i startelvan på vänstermittfältet, Matchens lirare nr 2 på mitten tillsammans med han som spenderar mer tid på backen än på planen och Sam 20 gången gillt på högermittfältet.

Högst upp bildade Fredrik Jensen och Fascinista DSKs fruktade anfallspar. 

Fredrik Jensen fick den stora äran att skjutsa hem Kallhälls tränare efter matchen, och han hade räknat chanserna till typ trettio till DSKs favör. Vi skjuter fan som krattor, men vi springer konstant. En styrka i sig att kunna springa så satans mycket men aldrig hitta fram till målet. 

Men Fredrik Jensen, på sitt åttonde friläge, kunde tillslut göra 0-1 efter en bredsida!!!!

Det var ett vackert mål där Dangda skar in från vänsterkanten och smekte ut bollen till Jensen som behärskat satte 1-0. Dessförinnan hade DSK missat mål ett antal gånger. Inget nytt med andra ord. "Målet kommer gubbar, det är bara att försöka träffa mål".

I andra halvlek fick Wise ett tillbakaspel från Hatten, och med årets konstigaste inlägg satt bollen perfekt på Fascinista som kunde nicka in den bakom KFF-målvakten. 

DSK tryckte ned KFF ordentligt i andra halvlek och efter en hörna av Wise kom Maria in och satte 3-0 på en vacker nick. Efter det kunde Maria väl ha blivit 4-målsskytt, men varför alltid gå med strömmen? 

Sen gjorde fan Tobbe en fin grej på kanten, typ snurrade med sjukt många spelare alltså..sen slog han ett inlägg till Dunka Dunka som nickade in 4-0. 

Ahlgren gjorde debut, han såg till att hålla sig på lagom avstånd från Paani. Jedvall sprang omkring och plaskade i pölarna, Matchen lirare nummer 2 var jätteduktig, det var bara norrlänningen som var bättre den här dagen. 

Notebart i andra halvlek: Oomen gjorde efterlängtad comeback. Tillsammans med Paani och Norrlänningen fattades det bara BK. Då kanske ni inser allvaret i att ta fram extra gips på KS. Den backlinjen skulle fan inte ha varit laglig. Det här är alltså killar som väntar på att dra iväg passningen, dom avvaktar lagom tills motståndaren är ikapp så att dom dels kan passa iväg bollen, men även att sopa till motståndaren på fotknölen.

Skönt med seger hursomhelst, en godkänd insats där vi inte släpper in något mål och där vi får göra några kassar framåt. Men ska vi ha någon chans att vinna mot Ursvik så måste bollarna sitta. 

Äh, vi har dragit det här så många gånger. "Bollen är rund" etc..skitsnack....

Pazza DSK 


fredag 11 maj 2012

Följ Twitterchefen…

Twitterchefen har begett sig ner mot vackra Västkusten för att springa GöteborgsVarvet i morgon. För er som vill följa honom så har han startnummer 72557, startar i grupp 23 klockan 16:08. Om ni vill ha regelbunda uppdateringar om hur TC sköter sig så sms:a GV mellanslag startnummer (Tjänsten tillhandahålls av EST och stöds av Telia, Telenor, Tele2 och Tre. Beställ på nummer 727 00, kostnad 35 kr per beställning).
Loppet sänds också live i SVT 1 med start kl. 13.15.
TC: För en gång skull, gör oss inte besvikna!

Skriv gärna i kommentarfältet vilken tid ni tror att TC springer på! OBS: Kommentarfältet! Ej Pazzachatten.

Pazza DSK

torsdag 10 maj 2012

En gammal goding - DSK Nytt v.37!


Är det någon som är nöjd med tabellen efter 18 omgångar??? Farre t ex är Du nöjd - du som väljer att flytta när vi har en viktig match framför oss - men vad faan bryr du dig om det föresten????!!!!!!!

Jag tror det var förra söndagen jag vädjade till Er alla att nu har vi tre (3) enormt viktiga veckor framför oss - men vem faan bryr sig om det - jo ni 8 som var där på träningen förra veckan båda ggr, Ni bryr Er det vet jag! Men Ni andra som INTE behagade komma ner på träningen - visst faan, glömde, Ni bryr Er ju inte, glömde!!!!!!!!!!!!!

Varje vecka skriver jag till Er hur näst kommande veckor ser ut så att Ni kan planera så att Ni inte ska missa träningarna!! Och de e ju bra!! Men va faan gör jag det för när 60% inte bryr sig????!!!!!!!

Visst faan kan man missa en träning lite då å då! Men inte faan kan man missa träning efter träning efter träning efter träning efter träning, när man i vintras sa att "jag kör i år" Ett muntlig löfte gäller lika mycket som ett skriftlig - men va faan bryr Ni er om det?????!!!!!!

Jag har tränat många lag genom mina år, men jag har aldrig tränat ett lag som viker ner sig som vissa ut av er gör!!!!

Nu är det endast 4 veckor kvar på årets serie och jag ska göra allt jag kan för att DSK skall spela division 4 fotboll även 2009!!! Och jag hoppas verkligen att Ni samtliga oxå vill hjälpa till med det!!!

Ta en till titt på tabellen och fråga er själva - vad kunde jag ha gjort bättre! - Kan jag, just jag hjälpa till att förändra tabell läget??!!

Vecka 37 - 40 ser ut så här:
- Tisdagar Träning Kl.18.30 (Ev, börjar träningen Kl.18.00 från och med vecka 38 pga mörkret)
- Torsdagar Träning Kl.18.30 (Ev, börjar träningen Kl.18.00 från och med vecka 38 pga mörkret)
- Lördagar Matcher förutom vecka 40 som spelas på söndag


m
v
o
f
+

-
p
18
14
4
0
48
-
12
46
18
11
4
3
50
-
29
37
17
12
1
4
47
-
26
37
18
9
4
5
47
-
23
31
17
7
5
5
38
-
28
26
17
8
0
9
29
-
32
24
15
6
2
7
31
-
42
20
18
5
2
11
29
-
43
17
18
5
2
11
31
-
46
17
18
4
5
9
29
-
46
17
18
4
4
10
22
-
33
16
18
3
1
14
19
-
60
10


Pazza DSK

onsdag 9 maj 2012

”Vinn eller ta av er tröjorna!”

Så lyder Blue Ultrazzzz ultimatum inför kvällens match.

Den trevande säsongsinledningen har inte gått obemärkt förbi och nu har supportrarnas tidigare optimism briserat över i ren frustration. Enligt säkra källor planerar DSKs ökända supporterskara Blue Ultrazzzz en kupp ikväll, i fall resultaten inte går DSKs väg. Likt uppståndelsen i Genoa för några veckor sedan kommer de att kräva att samtliga DSK-spelare tar av sig sina matchtröjor.

Pazza DSK har lyckats nå Blue Ultrazzzz ordförande Hasse Ball som även är spelande coach för supportrarnas egna lag i R3, för en kort kommentar:

”Jävla ärthjärnor! De förtjänar inte att bära klubbmärket. De gör ju ingenting på plan alltså.”

Andrea Doria kommer med ett starkt lag ikväll och det är inte mycket som talar för att formsvaga DSK ska lyckas ta sig vidare i Cupen:

http://www.andreadoria.se/?page=4&article=845

Andrea Dorias egna tips:
2-5

Vad som händer ikväll återstår att se klockan 19.00 på Danderydsvallen.

Pazza DSK

Pazza DSK

tisdag 8 maj 2012

Om det som har varit och det som komma skall…

”Överviktiga gubbar verkar ställa till problem för er…” går att läsa under kommentarer till föregående artikel. Jag är osäker på om det var ett hån riktat mot oss eller Täby. Överviktiga Täby? Nej. Gubbar? Nja något äldre, men gubblag? Även med målvakt inräknad (37 år gammal) låg deras snittålder på under 30. Men vad vet jag, man kanske åldrar snabbare i Täby… vilket vid närmare eftertanke antagligen stämmer.

Täby Citys matchrapport summerar matchen ganska väl. En ganska jämn match, där Täby var något vassare i avsluten. Och om man nu ska lyfta fram någon i något av lagen så är det Jonas Fonseca i Täby City, som antagligen fick lite av sin personliga revansch mot DSK. Den gamla Viggan-ikonen, som fick lämna Viggan mer än halvvägs! in i försäsongen, gjorde det viktiga 1-1 målet. Det där målet som alltid sätter en massa myror i skallen på DSK-spelare, tyvärr. 2007 när DSK mötte Viggan i ett av många klassiska möten, skadade Jonas foten så pass illa efter att ha landat efter en nickduell att han var tvungen att operera. En skada som enligt hans egen utsago förstörde hans fotbollskarriär. Men ändå stod han där i lördags och var högst delaktig i vinsten mot DSK. För er som behöver en liten recap, finns matchrapport från Viggan-matchen under följande länk:
 
http://www.viggan.com/Matchfakta/Matcher/2007/070616-Danderyd-VIKa.html

För att på något sätt återkoppla detta till DSK, vill jag med det ovan skicka en hälsning till Mattias Frost som slet av det främre korsbandet i B-lagsmatchen i söndags. Det går att komma tillbaka, det går även när man har passerat det där magiska 30-strecket att ta sig tillbaka och spela en avgörande roll. Spelare som har betytt och betyder så mycket för sin klubb växer inte på träd. Och i DSK kickar man inte heller ut gamla trotjänare.

Imorgon väntar ett fantastiskt möte på Vallen. Ett möte som alla storlag i Division 5 bara kan drömma om… Åttondel i Stockholm Cup. Och motståndet gör det inte heller sämre… Andrea Doria…

Det är ett möte mellan två världar, som Hussfelt så fint hade uttryckt det.

Andrea Doria: ”FC Andrea Doria bildades som korplag våren 2007 …som en hyllning till den italienska fotbollen.”

DSK: ”Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den svenska brunkarfotbollen som spelas i de lägre divisionerna.”

Det är som upplagt för ett historiskt möte. Enda sedan Andrea Doria poppade upp på fotbollshimlen har vi velat möta dem. Framförallt eftersom vi själva vill framstå som ett Italien-inspirerat lag. Och det beror inte så mycket av det som görs på fotbollsplan, men allt annat runtomkring. En vinst i den matchen ger ett välbehövligt tillskott på 5000 SEK i klubbkassan. Och förutom att DSK får ett välbehövligt break i den trista säsongsinledningen är nog det bästa av allt, att oavsett hur det går i matchen, förblir DSK ”die Nummer 1 im Norden”. Det kan ingen ta ifrån oss i år. Matchen blir en hård batalj mellan två fotbollsideologier, som har allt annat gemensamt. Danderydsvallen den 9 maj klockan 19.00.

Pazza DSK

tisdag 1 maj 2012

DDet bara händer

Såg precis Roselius svep och hans känga till DSK. Ja, det är ju bara att hålla med i vad han skriver om oss.
Vi spelar långt, det har vi alltid gjort. Men det är inget vi vill, det bara händer. Typ som Dahlins nickmål mot ryssen -94. Det bara händer.
Nille har två medspelare, en till höger och en annan till vänster. Samtidigt ser han en skugga femtio meter bort. Han tjongar. Det bara händer. Det sker på en millisekund i hjärnan. "Här har vi en chans, ta den".

Man kan sitta en lång stund och diskutera detta fenomen. Tjongspelet. För även om det verkar statiskt och utan en tanke bakom, så krävs det en viss talang för att tjonga.

Om ni har svårt att förstå vad jag menar, kolla på den här meteoriten.













Pazza DSK