måndag 17 oktober 2011

Stockholm Cup Omgång 1. Hässelby-DSK 2-3

VI VANN!

DSK storsatsar mot Svenska Cupen, som sedermera ska ge en biljett till Europa League. Planen är att redan nu få tillstånd av UEFA att få spela våra matcher på Danderydsvallen.

Drömmotståndare? Ja det hade ju varit en stor dröm att få möta Stoke City på Danderydsvallen. BK vs Whitehead, vilket möte.

OK, nu har vi tagit oss förbi första omgången, men vi blickar mot Europaspel, allt annat vore patetiskt.

Matchen mot Hässelby kan beskrivas så som en god kommentar på Avspark Stockholm:

Hässelby LYCKAS med det otroliga, torska en match där man har bollinnehav 75 - 25%. och skott 16 - 5. förlust med 2-3. 1-0 efter 12min. 1-1 22min, 1-2 24min, 1-3 28min (!!!!) 2-3 79min.
/Bollen är rund

Hatten var magisk igår, gjorde två baljor och bytte ut sig efter tjugofem minuter.
Fascionista bör hädanefter skjuta frisparkarna med vänsterskon istället. Förmodligen är det bara tack vare dom tjusiga skosnörena det går som det går.

BK

Kvasten klagade på de miljövänliga strålkastarna, och han skulle tolv minuter in i matchen få mycket rätt då dessa spelade honom ett klassiskt spratt. Bänken fnissade i vanlig ordning till, lojala som vi är, men det såg rätt komiskt ut när han hoppade upp för att ta bollen, två meter ifrån situationen. Bollen hamnade i mål, 1-0.
Oturligt.

Hässelby startade med en hög press, men samtidigt var man väldigt långa i laget. Backlinjen följde inte alls med upp, så när läget för omställning väl kom så kändes vi farliga i princip varenda situation. Därför var det logiskt att vi kvitterade på klassikt DSK-vis. Ett långt inkast mot första stolpen, grisa med motståndaren och kötta in skiten. 1-1.

Därefter var det Hatten-show som med två snabba mål gör både 2-1 och 3-1. Det sista målet föregicks av en blackout från finnen som gör en tvåfotare!!!! Maanoja i målet hade ingen chans.

Därefter gick Hatten av, och in kom BK som striker. BK var lugn med bollen och blixtrande snabb i djupledsspelet.

3-1 i paus, men i andra halvlek försvarade vi oss konstant mot Hässelbys rätt tekniska spelare. Kylengren tänkte om, tog ut Facebook och Pinky. In kom en kladdare och en isprinsessa i form av Kladdjana och Trequartista. Hannes gjorde mittfältet komplett som släpande mittfältare. Det blev lilla VM i tjong sista kvarten. Hässelby lyckades kvittera, men i och med en rätt dum utvisning i slutet där Anja blir nedsparkad (vad har lagen emot Anja egentligen?) så kunde vi härda ut stormen och ta en viktig seger i "Vägen tillbaka".
Kvasten bjöd på värsta räddningen dessutom.