fredag 28 oktober 2011

Albion FC (DIV 7) – Danderyds SK 3-5 (2-1)

Vägen till Europa ligger fortfarande öppen! Mycket tack vare två snabba mål i början av andra halvlek.

Flyckt

På sätt och vis började redan Europa-äventyret denna kväll, då ett (Wannabe) Italieninspirerat DSK gästade ett långtsparkande, men med mycket hjärta, brittiskt lag Albion FC. Då det skiljer två divisioner mellan Albion och DSK fick Albion börja matchen med två straffar, som de satte säkert bakom en chanslös Kvasten.

DSK satte fart på skutan direkt och gjorde en rätt bra första kvart. Således kunde Frosten helt fri sätta 1-2 målet drygt 10 minuter in. DSK hade dessförinnan haft två-tre frilägen där domaren väldigt, väldigt tveksamt blåst av för offside. Efter ca 15 minuter kom Albion bättre in i matchen, vilket till stor del berodde av fullständigt obefintlig press från DSKs sida. Bl.a. kunde man skapa tre hörnor, som förvisso inte ledde till någon farlighet, men ett ribbskott som en något känsligare högerfot antagligen hade satt i mål. Mot slutet av halvleken blev DSK något bättre igen, men 1-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hann precis börja när Dangda drev upp på kanten och spelade en halvtaskig passning till Flyckt och Ballo. Flyckten lyckades slita sig loss och kunde enkelt rulla in 2-2 målet bakom Albion-keepern.
Några minuter senare fick Ballo bollen ute på högerkanten och spelade in en låg boll mot straffpunkten till en framrusande Dangda. En Albion-spelare hann före med träbenet och styrde bollen i eget mål. 2-3 och DSK hade vänt på kalaset. Det roliga utspelade sig dock på andra sidan planen. Albions anfallare som inte riktigt hade uppfattat situationen gick fram till den blivande GYMNASIELÄRAREN Paani och frågade:

Albions anfallare: "What the hell happend?"
Paani: "It was a SELF GOAL."

Med andra ord finns det hopp för Sveriges framtid.

Efter ett bolltapp på mittplan kunde Albion med en sista kraftansträngning kontra in 3-3 och det var match igen.

Med endast en kvart kvar av matchen kom dock till slut det förlösande 3-4 målet, utan att DSK egentligen lyckats pressa på för ett avgörande. Vi förmodar att det var Maria Hernandez som var sist på bollen. I slutskedet kom även det avgörande 3-5 målet vilket ger DSK en finfin tävlingsmatch någon gång i februari. Målskytt var återigen Flyckten.

Ingen briljant insats av DSK, men det märktes ändå att det skiljer två divisioner mellan lagen.