lördag 29 oktober 2011

Stockholm Cup: Drömlottning för DSK - Division 4-lag väntar

Efter torsdagens 5-3 vinst över Division 7-laget FC Albion står det nu klart att DSK har avancerat till tredje omgången av Stockholm Cup, en enorm bedrift. Men som Pazza DSK tidigare har avslöjat sträcker sig ambitionerna längre än så.

"Vi vill spela i Europa League med dom bästa" säger en spelare till Pazza DSK.

Nervösa miner innan lottningen för tredje omgången byttes i stort jubel när det stod klart att DSK fick en drömlottning i och med Division 4-laget Järla IF FK, tvåa i Division 4 Mellersta, och förmodligen uppflyttade till 3an nästa säsong.

DSK bör med andra ord tilldelas minst 1 straff i och med att matchen spelas i februari 2012.

Potentiella straffskyttar:
BK
Fascinista
Paani
Anja

Ej potentiella straffskyttar:
Dangda

Gör vi åtminstone ett mål så innebär detta att vi går tillbaka till succétaktiken från 2010 där, jag citerar:

"10 spelare i försvaret som alltid, när de väl får tag i bollen, dunkar på ett i hopp om att Lillpastan ska stå där uppe och ta emot bollen och dribbla förbi fyra motståndarbackar. Otroligt effektivt när det väl lyckas".



Järla, välkomna till Danderydsvallen i svinkalla februari. Er livs värsta match väntar.

Pazza DSK

fredag 28 oktober 2011

BK - 23 år

Vi brukar inte uppmärksamma födelsedagar längre, men när födelsedagsbarnet själv ber om det måste vi väl lyda...

BK är känd som spelaren som inte lägger några fingrar emellan på plan, men samtidigt är en lojal och trevlig prick vid sidan om. BK fyller 23 år idag och skulle man sätta ett "värde" på BK enligt gamla Championship Manager, är det sista året man kan välja mellan "decent young player" eller "young hot prospect"... med andra ord påbörjar han sista året som talang. Eftersom BK gillar livet vid sidan om planen så otroligt mycket har vi dessvärre inget annat val än att välja "decent young player" eller som Paani antagligen hade sagt "he is a becoming young player". Stort grattis BK.





Pazza DSK

Albion FC (DIV 7) – Danderyds SK 3-5 (2-1)

Vägen till Europa ligger fortfarande öppen! Mycket tack vare två snabba mål i början av andra halvlek.

Startelva:

Kvasten

Coentrao Anja Paani J.Zanetti

Frost Samglas Facebook Dangda

Hatten (K) Maria Hernandez

Avb:
Trequartista
Sünken
Ballo
KOF
Flyckt

På sätt och vis började redan Europa-äventyret denna kväll, då ett (Wannabe) Italieninspirerat DSK gästade ett långtsparkande, men med mycket hjärta, brittiskt lag Albion FC. Då det skiljer två divisioner mellan Albion och DSK fick Albion börja matchen med två straffar, som de satte säkert bakom en chanslös Kvasten.

DSK satte fart på skutan direkt och gjorde en rätt bra första kvart. Således kunde Frosten helt fri sätta 1-2 målet drygt 10 minuter in. DSK hade dessförinnan haft två-tre frilägen där domaren väldigt, väldigt tveksamt blåst av för offside. Efter ca 15 minuter kom Albion bättre in i matchen, vilket till stor del berodde av fullständigt obefintlig press från DSKs sida. Bl.a. kunde man skapa tre hörnor, som förvisso inte ledde till någon farlighet, men ett ribbskott som en något känsligare högerfot antagligen hade satt i mål. Mot slutet av halvleken blev DSK något bättre igen, men 1-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hann precis börja när Dangda drev upp på kanten och spelade en halvtaskig passning till Flyckt och Ballo. Flyckten lyckades slita sig loss och kunde enkelt rulla in 2-2 målet bakom Albion-keepern.
Några minuter senare fick Ballo bollen ute på högerkanten och spelade in en låg boll mot straffpunkten till en framrusande Dangda. En Albion-spelare hann före med träbenet och styrde bollen i eget mål. 2-3 och DSK hade vänt på kalaset. Det roliga utspelade sig dock på andra sidan planen. Albions anfallare som inte riktigt hade uppfattat situationen gick fram till den blivande GYMNASIELÄRAREN Paani och frågade:

Albions anfallare: "What the hell happend?"
Paani: "It was a SELF GOAL."

Med andra ord finns det hopp för Sveriges framtid.

Efter ett bolltapp på mittplan kunde Albion med en sista kraftansträngning kontra in 3-3 och det var match igen.

Med endast en kvart kvar av matchen kom dock till slut det förlösande 3-4 målet, utan att DSK egentligen lyckats pressa på för ett avgörande. Vi förmodar att det var Maria Hernandez som var sist på bollen. I slutskedet kom även det avgörande 3-5 målet vilket ger DSK en finfin tävlingsmatch någon gång i februari. Målskytt var återigen Flyckten.

Ingen briljant insats av DSK, men det märktes ändå att det skiljer två divisioner mellan lagen.

Pazza DSK

måndag 24 oktober 2011

Pazza-Talk 2

I veckans Pazza-Talk tar panelen bland annat upp existentiella frågor, vilken inställning man ska ha till Stockholms Cup och vilken taktik DSK ska ha inför Silly Season.

Dagens panel:
Guest 325, ålder okänd, tidigare försvarsgeneral i DSK, Täby.
BK, 23 år, stureplansprofil/festfixare, Östermalm (typ).
Sünken, 28 år, gropkonstruktör/entreprenör, Lindholmen socken.

1. Säsongen 2011 har nyligen tagit slut och Silly Season 2012 har precis dragit igång. På Pazza DSK kommer vi under vintern med spänning följa vilka spelare som kommer att ansluta till laget och vilka som kommer att lämna oss. Vilken spelare, inom tänkbara gränser, skulle enligt dig vara en drömvärvning för DSK? Vilken
spelare får vi absolut inte förlora? Motivera gärna varför.


Guest 325:
Drömvärvning är mig själv så klart!!! Den spelöversikten och lugnet är något jag ser att ni saknar i ert spel. Ni får inte förlora den där Kvasten i mål för han räddade er många gånger under 2011.

BK:
Silly season är alltid en högtid för rykten och idéer. Namn som Arash Talebinjad och Ivan Obolo dyker upp varje år. Men om man ska vara lite realistisk och försöka se på det i någon form av verklighet så tror jag faktiskt att FB-Fille kan dra i lite trådar från gamla Vallentuna tiden och vi kan få ner ytterligare en eller två spelare som kan ge oss ytterligare en bredd i vår trupp. Ska jag ändå nämna ett namn så vill jag se Johan Nilerud tillbaka i DSK tröjan. Har hört att han är på väg tillbaka till Sverige och varför inte gå tillbaka till DSK?

Dock tror jag att i år får vi inte förlora Hannes Hegmar. En spelare som kan spela både höger och vänsterback, höger och vänsterytter. Som ser ut att ha bollen klistrad vid foten likt Leo Messi ibland (inte riktigt lika bra men man kan se likheterna).
  
Sünken:
Att bara välja en spelare e skittråkigt, så jag har plockat ut två drömvärvningar, båda under ett samlingsnamn, Medjeds. Brossorna vore e grymt tillskott både på å utanför plan. Alla vet, enough said..

2. I veckan har ett hett samtalsämne blossat upp i DSK. Det är bloggens vara eller icke vara. Vissa anser att Pazza DSK sprider dålig stämning i laget. Andra anser att det är ett underhållande inslag som för spelarna närmare varandra. Vad är din åsikt i frågan?

Guest 325:
Vad är det för fjant som tycker att lite ord på en skoj sajt skapar dålig stämning, om du inte klarar av det så läs inte!!
Pazza DSK skapar glädje med sina otroligt skarpsynta artiklar.

BK:
Självklart skall bloggen vara kvar, inte bara för att det är ett ställe där vi kan ventilera vad som försigår i truppen utan även för att andra lag och spelare ska kunna få upp ögonen för DSK som lag. Alla vet att det är svårt att knyta till sig
spelare, och om bloggen är ett ställe till vi syns på så måste det finnas kvar!

Sen om det finns de som tar åt sig av det som skrivs på bloggen får väl dom ta upp det med redaktionen så skall vi se till att deras namn inte hamnar där.

Sünken:
Pazza är det bästa som hänt Danderyds sportklubb efter Viggan-maffians intåg. Att den sprider dålig stämningen i laget måste ju vara ett skämt. Men jag antar att det finns spelare i laget som inte kan ta "kritik" som eventuellt kan dyka upp på bloggen. Man måste förstå att mycket kan tas med en klackspark. Det handlar lite om att kunna bjuda på sig själv.

Å de som tar åt sig av den "kritik" som kan förekomma på bloggen tycker jag fan ska gör det. Ni är faan ett lågvattenmärke i DSK historia. Om det är nån som tar illa vid sig så är det bara att konfrontera mig på träningen, det blir perfekt, då kan jag sparka ner er igen..

3. För en tid sedan gick DSK vidare i Stockholms Cup efter att ha besegrat Hässelby SK med 3-2 på bortaplan. Nu ställs vi mot Albions, div. 7, kl. 20.00 på torsdag. Cupens status värderas väldigt olikt bland klubbarna. Vissa satsar helhjärtat och använder sina starkaste startelvor medan andra ställer upp med juniorlag. Vad är din inställning till Stockholms Cup?

Guest 325:
Det är starkaste elvan som gäller för det är bra att få matcha mot annorlunda lag. Och med tanke på att avslutningsfesten flyttades så måste ni fan spela med den. Går dock rykten om att det va en inför fest där det grisades som vanligt!!

BK:
Det är en kul idé till turnering, problemet är speltiderna. Ingen vill spela tävlingsmatch när det fortfarande ligger snö runt
planerna. Så är det bara! Men självklart tycker jag att den skall finnas kvar, vi satsar ju på Europaspel!

Sünken:
Allt som oftast spelas den under den sämsta perioden på året, på de sämsta tiderna. Mot de sämstigaste lagen, och på de sämsta planerna. Hela vägen till matchen slår tankarna snurr och man försöker intala sig själv, fotboll är roligt, jag tycker det här ska bli kul. Fotboll är roligt, jag tycker att det här ska bli kul, fotboll är roligt.... man kommer fram...

Tidpunkt/plats: 20.00, söndag, Hässelby bollplan.. suck
Namn: Sunk
Position: Bänk...

Status: motivation låg

Stockholm cup..hmm.. ring när vi är i final. Då kanske jag dyker upp igen.

Ett stort tack till panelen!

Pazza DSK

måndag 17 oktober 2011

Stockholm Cup Omgång 1. Hässelby-DSK 2-3

VI VANN!

DSK storsatsar mot Svenska Cupen, som sedermera ska ge en biljett till Europa League. Planen är att redan nu få tillstånd av UEFA att få spela våra matcher på Danderydsvallen.

Drömmotståndare? Ja det hade ju varit en stor dröm att få möta Stoke City på Danderydsvallen. BK vs Whitehead, vilket möte.

OK, nu har vi tagit oss förbi första omgången, men vi blickar mot Europaspel, allt annat vore patetiskt.

Matchen mot Hässelby kan beskrivas så som en god kommentar på Avspark Stockholm:

Hässelby LYCKAS med det otroliga, torska en match där man har bollinnehav 75 - 25%. och skott 16 - 5. förlust med 2-3. 1-0 efter 12min. 1-1 22min, 1-2 24min, 1-3 28min (!!!!) 2-3 79min.
/Bollen är rund

Hatten var magisk igår, gjorde två baljor och bytte ut sig efter tjugofem minuter.
Fascionista bör hädanefter skjuta frisparkarna med vänsterskon istället. Förmodligen är det bara tack vare dom tjusiga skosnörena det går som det går.

Startelvan:

Kvasten

Hannes - Paani - Anja - Kirre

Frosten - Pinky - Facebook - Maria

Hatten (K) - Dominanten

Avb:
Trequartista
Kladdjana
Sünken
BK

Kvasten klagade på de miljövänliga strålkastarna, och han skulle tolv minuter in i matchen få mycket rätt då dessa spelade honom ett klassiskt spratt. Bänken fnissade i vanlig ordning till, lojala som vi är, men det såg rätt komiskt ut när han hoppade upp för att ta bollen, två meter ifrån situationen. Bollen hamnade i mål, 1-0.
Oturligt.

Hässelby startade med en hög press, men samtidigt var man väldigt långa i laget. Backlinjen följde inte alls med upp, så när läget för omställning väl kom så kändes vi farliga i princip varenda situation. Därför var det logiskt att vi kvitterade på klassikt DSK-vis. Ett långt inkast mot första stolpen, grisa med motståndaren och kötta in skiten. 1-1.

Därefter var det Hatten-show som med två snabba mål gör både 2-1 och 3-1. Det sista målet föregicks av en blackout från finnen som gör en tvåfotare!!!! Maanoja i målet hade ingen chans.

Därefter gick Hatten av, och in kom BK som striker. BK var lugn med bollen och blixtrande snabb i djupledsspelet.

3-1 i paus, men i andra halvlek försvarade vi oss konstant mot Hässelbys rätt tekniska spelare. Kylengren tänkte om, tog ut Facebook och Pinky. In kom en kladdare och en isprinsessa i form av Kladdjana och Trequartista. Hannes gjorde mittfältet komplett som släpande mittfältare. Det blev lilla VM i tjong sista kvarten. Hässelby lyckades kvittera, men i och med en rätt dum utvisning i slutet där Anja blir nedsparkad (vad har lagen emot Anja egentligen?) så kunde vi härda ut stormen och ta en viktig seger i "Vägen tillbaka".
Kvasten bjöd på värsta räddningen dessutom.


Kul liksom.


Nu väntar, tror jag, Albion FC eller vad dom heter. Benjis chef av något slag spelar där, och det är tydligen ett lag fullt med britter. Köttmatch gånger 20?

Pazza DSK

lördag 15 oktober 2011

BOMBEN: Niclas Rysjö mot comeback i DSK


I mörkaste oktober kan Pazza DSK leverera en riktig höstbomb för våra fans.
Den tidigare lagkaptenen och pådrivaren Niclas "Nille" Rysjö är klar för Danderyds SK inför nästa säsong.

DSK spänner med andra ord musklerna i och med denna prestigevärvning.

Niclas Rysjö kan spela både back som mittfältare. Hans största egenskaper som spelare är att springa.

Niclas har skrivit på ett ettårskontrakt med option för förlängning minst två år till. Han anländer till DSK i början av Januari 2012.

Pazza DSK återkommer med intervju och den klassiska signaturbilden med Rune.

VÄLKOMMEN TILLBAKA NILLE!

Snabbfakta:

Namn: Niclas Rysjö
Ålder: 27
Position: MC/IB
Moderklubb: Salems IF
Favoritlag: Bajen
Favoritspelare: Zlatan Muslimovic
Favoritkäk: Kungsbrons Planka
Dricker: Peroni...va fan trodde du?
Tobak: Snus till fest

Pazza DSK

fredag 14 oktober 2011

INFÖR Vägen Tillbaka - ett allt för vanligt uttryck

2011 års säsong är glömd. DSK - Den Ständiga Kampen.

Jag är så jävla trött nu att jag inte fattar vad jag skriver, eller vad jag vill få sagt med detta. Efter alla filmer vi har producerat på senare tid har man börjat få kontorsfingrar, varje tangent gör helsikes ont.

Men nu är det i alla fall dags för det vi i DSK är stolta att presentera varje år: Vägen Tillbaka.

Den börjar av någon anledning alltid på hösten. Folk kanske associerar vägen tillbaka med vägen hem från Lemon Bar. Men i detta fall snackar vi faktiskt om världens största sport, fotboll.

DSK vill nå ut till Europa, spelarna ser det som en chans att få sponsorer och därmed slippa avgifterna.

Hur går man då tillväga?
Jo, du betalar en fin summa pengar som går någonstans, sen får du ett lottningsnummer. Sen blir ditt lag lottat. Några dagar senare står du på en ödslig plastmatta i Hässelby på en söndagkväll i oktober där vinden får dina kronjuveler att sjunka till minimal storlek.

VÄLKOMMEN STOCKHOLM CUP! OCH VÄLKOMMEN TILL PAZZA DSK:s "VÄGEN TILLBAKA".

Vi har lottats mot Hässelby, i DSK-ögon en motståndare vi har haft relativt "lätt" med på senare år, när det väl begav sig.

2007 spelade vi borta, och en av Danderyds SKs mest omtalade, avgörande och på alla sätt patetiska löpningar genom tiderna genomfördes när Hässelby besegrades med 2-0.

"WISE, vad fan göööööör duuuuuu!!!??!" röt coach Carlson från bänken. Wise lyssnade inte, han sprang!. Föreställ er en enbent sköldpadda som trampar runt i cement, ungefär så fort gick det.
Målvakten som vackert hade kommit ut för att sparka bort bollen blev fullkomligt överraskad av Wise framfart, skräckslagen. Så pass skräckslagen att han missade bollen under foten. Wise var fri med målet, nu kunde inget gå fel. För att vara på den säkra sidan så lät Wise bollen studsa upp på knät innan bollen ramlade in i mål.

Än idag pratas det om det där laget utan hjärna i Hässelby.

Tack gode gud har speedvirtuosen blivit nedgraderad till en långtjongande vänsterback.

DSK kommer med allra bästa lag, ett stabilt topplag från Dödens division 5. En gammal HBKare i målet, en finne från J-Södra. Två tyskar på planen, ett par assköna junisar, en DIF-tränare, (inte Degerfors alltså), en vansinnig finne på topp, och en elegant som försöker hitta formen, han brukar hitta den när säsongen väl är slut. Sen har vi Hannes Hegmar, denne spelare som tycker vi är ett bra lag. Sam Ekbatani, SamGlas, jojo DSKs ende sponsrade spelare. Daniel Niklasson, asså jag får rysningar av vår störtsköne mittfältare. Phille Maria Guti Hernandez Runsiö med sin fasansfulla bössa från 40 meter sätter fortfarande skräck i hemmapubliken på Vallen. Fille Lundqvist borde per automatik vara avstängd den här matchen, han brukar vara det såhär års, men det är han inte. Orutinerat Fille.

Jag kan babbla på i evigheter om vad lyckligt lottad jag är som får spela med såna här fina spelare, match efter match, träning efter träning....suck...säsong.....efter säsong!!!

Nu kanske ni har fattat att jag bara skriver det här för att ni ska rösta på mig som Årets Spelare i DSK säsongen 2011.

Tack som fan.

VÄGEN TILLBAKA HAR BÖRJAT!!

Pazza DSK
Marknadschefen

fredag 7 oktober 2011

Premiär: Pazza-Talk

I Pazza-Talk tycker en panel bestående av tre framstående experter i DSK till om heta samtalsämnen som blossat upp nere på Träskvallen.

Dagens panel:

Marknadschefen, 28 år, charmör, Kungsholmen.
Pinky, 38 år, diskplockare, Öfre Grindtorp.
Redaktören, 28 år, student, Vasastan.

1. Säsongen 2011 lider mot sitt slut och trotjänaren, Mattias Frost, har aviserat att han kommer lägga skorna på hyllan. Om så blir fallet, på vilket sätt kommer du minnas honom?

Marknadschefen:
Ribban på Fotbollsgolfen är en klassiker. Egentligen skulle jag vilja säga: Allt han rör blir till skit. Det är bara det att det finns få spelare som kan vifta bort motgångar som Frosten kan, han har vant sig med det. Faktum är att han förmodligen har det bästa psyket i hela truppen. Jag kommer minnas Frosten så länge han minns mig. Och det lär bli kortvarigt.

Pinky:
För det första hoppas jag att han inte lägger av. Jag kommer att komma ihåg saker på plan och vid sidan av. På plan: Hjärta, inställning och tysk Klassespieler, sen och inte minst, fantastiska avslut! Vid sidan av: En trygg och fantastiskt bra människa. På-spåret General. Otroliga tacktal. Listan kan göras lång. Och Gyllene generationen, saknaden kommer bli enorm om han lägger skorna på hyllan.

Redaktören:
Jag vill minnas honom som en målgörare, en av DSKs vassaste anfallare/yttrar genom tiderna, men dessvärre har han inte alltid kunnat leverera. En av DSKs ex coacher gav Frosten rådet att sikta på stolparna vid avsluten när hans mål-per-målchansprocent var som lägst. Antagligen tog han bokstavligen till sig det rådet. Det var nog i samma veva som det numera kända citatet "Mattias Frost, ofarlig, och då är jag snäll" yttrades.

Men som person och frisk fläkt i omklädningsrummet har han bidragit med otroligt mycket till klubben och man glömmer lätt bort att han faktiskt har tillhört en av DSKs mest framgångsrika fotbollsgenerationer genom tiderna.


2. Om några dagar är det dags för avslutningsfest. Och enligt traditionen är det alltid någon spelare som kommer att urarta lite mer än de andra. Vem tror du att det kommer bli i år? Och vad tror du kommer hända?

Marknadschefen:

Jag tror KOF ligger bra till, familjefadern som visade ett jävla glöd på Köpenhamnslägret. Frugan lär vara underrättad att det är fotbollsavslutning, så tipset är att redan nu ta fram stegen och ställa ut den på balkongen. Lås alla dörrar, kör iväg båda bilarna långt bort, ta bort alla frysta pizzor och lås in alla saker ni värderar högst (nödvändigtvis inte barnen). Bara Gud vet vad som kommer hända på avslutningen, men för många i laget kan det här vara en av de sista avslutningarna, så jag tror det kommer urarta riktigt ordentligt.

Nu kom jag på att Paani finns med i laget också…det här kan inte sluta bra.


Pinky:
Ser fram emot en grym vaskning av Tom, men tror inte han kommer urarta, han har för många säsonger i Tropan på sitt bälte. Tror nog mer på Hatten och Kennie. Eller så är det RomaSvinet som kommer köra en dans med bar överkropp i år.. ja varför inte? Svaret blir Romasvinet.

Redaktören:
Det brukar vara en del tumult fram till midnatt, sen lugnar allting ner sig för då går Hatten hem. Med andra ord så är Hatten ett hett tips. Dock har han som nyutnämnd lagkapten ett tungt ansvar på sina axlar och jag tror dessvärre (för oss andra) att han tar sig i kragen och håller sig rätt lugn på avslutningen. Jag väljer en annan finne, Paani. Motivering: finne.

3. Sunken har visat härlig form de senaste träningarna, nu när vi behöver honom som minst. Tror du att han någonsin kommer att komma tillbaka till storformen? Eller kommer vinteruppehållet knäcka honom som vanligt?

Marknadschefen:
Allt är relativt. Storform är det väl knappast någon som har haft i DSK förutom Farre Toofani. Jag tror att om Sunken vill så kommer han att lyckas. Tvätta bort stämplen där det står ”Jag är Sunken, hacka på mig”.

Jag hade förmodligen gått i klinch med Kvasten på en gång, men o andra sidan kan jag inte sluta att beundras deras söta gnabb med varandra, och allt handlar ju från Kvastens sida bara om att pusha. Så jag säger: SLÄPP KEBABEN och rör på dig! Du har det i dig och det vet du.


Pinky:
Tror faktiskt att Sunken på allvar kommer slåss om en plats i startelvan nästa säsong, om tjejen låter honom träna.

Redaktören:
Sunken har sett ruskigt het ut på träningarna och man har faktiskt sett glimtar av den gamla Sunken emellanåt. Jag tror dessvärre inte att Sunken kan komma tillbaka till samma storform som han hade innan skadan, speeden och konditionen finns inte riktigt där längre. Sunken är som en björn, han äter upp sig inför vintern, men till skillnad från björnen går han inte i ide, utan vanorna fortsätter och däri ligger problemet.

Ett stort tack till panelen!

Pazza DSK