måndag 22 augusti 2011

En liten text inför morgondagen läckra fotbollsmatch

Pazza DSK storsatsade på vårderbyt, och våra förväntningar inför höstens derby har varit enormt stora på att Berget skulle göra något liknande. Kanske ett sprayat meddelande på Mörby Centrums entrédörrar: "Pazza Er DSK".
Dock verkar bergarna ta den här matchen som vilken annan match som helst, så därför denna rätt taniga och tråkiga text.

På ena sidan: (om vi ska tro förhandssnacket kommer dock spelet bara utspelas på en sida vardera halvlek)
Ett snabbt lag som är väldigt duktiga med boll och som har allt att spela för.

På den andra sidan: Ett trött och likgiltigt skitgäng som inte har något att spela för.

Vårderbyt mellan de två var ett enormt slag på Danderydsvallens gräs. Naturgräs alltså. Matchen slutade 1-1 efter det att Hatten på klassisk rugbymanér grisat in bollen. Det är väldigt konstigt att alla associerar målet med rugby, det är ju så vi alltid gör våra mål. Ett klassiskt DSK-mål med andra ord.
Enebyberg gör sedan värsta solonumret a´la Barca. 1-1 får anses som ett rättvist resultat.

Pazza DSK kan sitta en hel dag och reda ut vad fotboll egentligen går ut på. För den som tycker att fotboll borde vara en sport där domaren ska ge poäng för varje snygg fint "10an" gör, då ska ni nog börja följa en annan sport. Typ värja. Då är jag rätt säker på att Enebyberg hade spelat i Superettan idag.

Eller så kan man se det från den vinkeln Kvastens gamla tränare från Halmstad, Janne Andersson, förespråkar: Det spelar ingen roll hur du spelar, så länge du vinner.
Nu har dessvärre DSK varit ett undantag av denna fotbollsfilosofi i år, men vi tog poäng mot Berget trots att vi spelade rugby i nittio minuter. Att domaren sedan kommer från månen eller från någon annan planet kvittar.

Enebyberg är ett bra lag, inget snack om saken. Förmodligen har man individuellt bättre spelare på varje position än DSK.
Hade vi haft en tränare som sagt att vi ska rulla ut Berget, hade de lila förmodligen gjort rövmos av oss på Danderydsvallen.

Individuellt sett är vi ett sämre lag, men organisationsmässigt är vi förmodligen ett av seriens bästa. Och trots alla glåpord om att vi spelar fult, köttar oss igenom matcher i nittio minuter, spelar rugby och allt vad det heter, så har vi gjort 29 mål framåt, och tillsammans med Rissne släppt in minst mål i serien i år. OM vi hade spelat rugby hade vi förmodligen inte haft någon backlinje kvar till imorgon.

Men nu står vi här inför morgondagens derby med en hel trupp, inga avstängningar så vitt jag vet. OCH DET SKA BLI SÅ FÖRBANNAT ROLIGT ATT KÖTTA SIG IGENOM NITTIO MINUTER TILL. Och vem vet, har vi en sån där härlig DSK-dag kanske vi kan tjonga bollen minst "18 gånger irad".

Pazza DSK


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar