onsdag 10 augusti 2011

DSK går på kontra-tjonga - Inför hösten i Division 5 Norra

Ja! Äntligen är Premier League tillbaka, typ världens bästa liga med storspelare som Peter Crouch och Theo Walcott.

För er som följer Pazzachatten dagligen så öser vi in kommentarer om denna fantastiska liga, och för er som ännu inte har fattat så är det mesta ironiskt. Det finns nämligen ingen annan liga vi på redaktionen hatar så mycket som Premier League. Dessvärre är DSK ett lag där merparten av spelarna gillar Premier League, och konstigt vore det väl annars med tanke på hur DSK spelar fotboll. Långt, tjong, fult och jävligt elakt.

Var någonstans ligger det svenska hatet mot Serie A och Bundesliga, och italiensk och tysk fotboll i synnerhet?

Hade Premier League bara vårdat sin egen liga och identitet så hade jag definitivt kunnat slå ett slag för denna liga, men det gör jag inte. Det är för stor omsättning pengar på spelare som inte är värda det. Senast i raden är Arsenals köp av en ung talang för skrämmande 155 miljoner. Som stolt romanista inser jag att Roma förmodligen skulle kunna köpa en hel startelva för dom pengarna, men det är dessvärre pengar som Roma inte har.

När Sportbladet och säkert 90 % av Sveriges befolkning surade över domarens katastrofala insats i kvartsfinalen i VM 2010 mellan Tyskland-England, en domartabbe som "gjorde så att England åkte ut", då skrattade jag.
Den enda sanningen var att de "engelska storstjärnorna mot de unga orutinerade tyskarna" (som expert Kåmark valde att uttrycka det) blev fullständigen pippade av tyskarna.

Vad har detta med omstarten av Division 5 Norra att göra?
Har absolut ingen aning.

ROMA ROMA ROMA, core´d sta cítta.

Höstsäsongen har smygstartat med några matcher som inte hann spelas innan uppehållet. Våra engelska storstjärnor, eller motsvarigheten till dessa, Enebybergs IF, vann derbyt mot Djursan med uddamålet och parkerar nu på en tredjeplats. Berget blir säkert farliga i slutändan.
Värtan, detta trevliga och till mycket väldigt lika lag som DSK, torskade högst oväntat mot Sollentuna United FK med tennissiffror.

Huvudsta plockade poäng mot Ursvik, och det säger nog mer om Ursvik än om Huvudsta.

Erfarenheten säger mig att höstsäsongen är den totala motsatsen mot vårsäsongen. Det laget som skött sommarträningen kommer naturligtvis ha en markant fördel, för det kommer blåsa, det kommer vara kallt, och det kommer inte vara lika roligt att spela fotboll i 12 grader än i 23 grader.

DSK - höstmodell: Kontra-tjonga.

Detta otroligt vackra spelsätt uppfanns i Halmstad där några vänner satt och funderade på vad vi var bra på. Och är det något som DSK är fruktansvärt duktiga på är det att kontra med snabba spelare. En förutsättning för att denna idé skall fungera i praktiken, gäller det att ha spelare med ordentligt glöd i dojjan som kan leverera en passning (tjong) på minst sjuttio meter. BK visade i samband med fotbollsgolfen att detta var möjligt.

Målet har under säsongen varit att direkt gå tillbaka till Division 4. Man kanske inte ska ändra på målet, men att ta en match i taget känns på något sätt som ett mer realistiskt mål.

På söndag möter vi Kista på Ärvinge, en plan där hemmalaget endast förlorat en match. Kista ligger dessutom två poäng före oss, och ska vi ha en praktisk chans till att hänga med så är det bara tre poäng som gäller.

DSK har gjort en fin värvning i BK:s lillebror, Anton, från Viggbyholm. Dessutom har vi fått tillbaka två riktigt duktiga spelare i Sam och Hannes. Det vi har saknat under vårsäsongen är bredden, och med dessa tre spelare får vi den bredd vi har saknat, samt en allt högre konkurrenssituation på samtliga positioner.

DSK har statistiskt sett alltid gillat höstsäsongerna. Det får gärna regna och åska på söndag, sånt gillar vi.

Pazza DSK kommer att göra ett försökt att LIVESÄNDA matchen från Ärvinge IP, med start kl 15.45 på Pazza DSK. Kommentatorer blir Sidleds-Danne och Lill-Wise, båda avstängda.


Pazza DSK


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar