måndag 29 mars 2010

Snöplig förlust mot Enebyberg

2-1 torsk mot Enebyberg. Jag skulle egentligen kunna sitta och bena ut vad som står i domarstadgarna på STFF, men det är bara löjligt i en försäsongsmatch. Domaren var inte bra, men vi kom inte heller upp i någon vidare standard.

Enebyberg spelade boll bra och hittade många bra alternativ i mitten som sedan mynnade ut med passningar bakom den för dagen väldigt bra backlinjen. Nille hade några indianlöpningar lite då och då, men räddade ofta upp situationerna genom att trumma igång benen.

Haataja fortsätter att göra mål och samarbetet med Jonas är stundtals riktigt bra. Jonas slog hörnan som Hatten skarvade i mål på första stolpen.

Enebyberg får sedan en straff som blev svårt för många DSK-spelare att acceptera. Och ärligt talat så föll killen som ett höstlöv så fort han kände beröring, maken till vackrare katthopp har jag sällan skådat. Men straffen var bra slagen och 1-1 ett faktum.

Sen får Berget en frispark, precis där dom egentligen skulle haft "frispark" innan men tilldömdes straff istället. En riktig skitfrispark som touchar en Enebybergare på vägen och ställer Martin i målet.

DSK kom sedan aldrig riktigt tillbaka i matchen, vi fokuserade mycket aggression på domaren, men har man som domare inte ork att hänga med i situationerna så blir det jobbigt med alla "kompensationsbeslut" och det talar ju inte direkt positivt för domarens relation med spelarna.

Annars var det en riktig derbymatch, precis som vi vill ha den. Tuffa närkamper, mycket tugg på planen, lite småbråk och sånt. Berget bjöd absolut upp till en bra match och kan man bibehålla passningsspelet som dom har så blir dom att räkna med i femman i år. Det ska tilläggas att konstgräset var verkligen av högsta klass, bollarna drog dock iväg snabbt i det blöta gräset, men underlaget var väldigt, väldigt bra.

Klipp från matchen kommer, vi tackar Robban för ett magiskt jobb på linjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar