måndag 22 mars 2010

Bergstaca slog till "jag sa bara fan"

DSK Cam får vänta på sig, för nu när Wistedt, efter 7 misslyckanden och 8 besvikelser, blev uttagen i startelvan så fanns det inget utrymme att filma. Den tidigare så anfallsfrejdiga Benji flyttades nämligen inför matchen upp på vänstermittfält, och det var även Benji som gjorde matchens första mål i träningsmatchen mot Riala.

Haataja fick en yta på högerkanten i matchens 7e minut, tittade upp och slog ett inlägg mot bortre straffområdet där den vindsnabbe tysken kom farande, och med viss besvär la in bollen i en tjusig båge över målvakten.

Kort därefter följer 2 snarlika anfall där den inte lika så snabbe iraniern Farre for fram på högerkanten, väggspelade med Jakob och slog ett hårt pressat inlägg mot första stolpen där Haataja dök och och slog in bollen i nättaket på volley, ett väldigt vackert mål som följdes av ett ännu snyggare sådant, samma variant och samma avslutare, fast med huvudet denna gången. POFF! Rakt upp i nättaket.

3-0 efter ca 15 min och strålande spel. DSK drabbades sen av hybris och började klacka och göra snygga individuella prestationer, inget gav dock något vidare reultat än att vi släppte in motståndarna i matchen. Kärleksparet Niklasson-Persson hade en vild diskussion om en situation och det så glada DSK utbyttes så småningom i meningsskiljaktigheter. Men Riala var inte farliga framåt, nåt enstaka inlägg som Martin som vanligt boxade ut ;).

I andra halvlek kvitterar motståndarna efter ett kollektivt slarv med pressen och Riala fick nya krafter. Wistedt rensar sen en boll på mållinjen som enligt alla var inne utom just Wistedt och den för dagen så välkammade domaren.

3-1 blev 4-1 när Jonas Pasthy tillslut orkar göra en löpning och göra ett snyggt avslut till höger om straffområdet. Sista kvarten var det långa avstånd mellan lagdelarna, något som den brasilianske skyttekungen tog till vara på.
Han kom in med ett stukat självförtroende, Bergsvackan satt djupt, missade några dueller mot nån kille på 170 cm. Sen, när allt hopp var ute, small det till!

Bergstaca fick bollen på vänsterkanten, höll sig på rätt sida om motståndaren, tittade upp, såg Pasthy fri i straffområdet, koncentrerade sig, la bollen till rätta på vänsterskon, famlade till i solljuset, misslyckades, skrek FAN! bollen gick i en tjusig båge över målvakten, helt tagen av Bergstacas fantastiska verbala "luring" gick han på betet och Bergstaca gör kanske året mål.

Efter matchen fick bloggen en kort pratstund med brassen.
" 15 minuter efter matchen, och folk tror fortfarande att jag fick en felträff. Det är så typiskt bortskämda DSK fans.

"Du vill alltså påstå att det inte var menat som ett inlägg"

"Med respekt för Pasthy, men han är inte vass i straffområdet. Varför skulle jag riskera något sådant?"