måndag 29 mars 2010

DSK update vecka 13


Det har på senare tid diskuterat DSKs image, och nu verkar vi vara nära en lösning på detta. Rune, alla våran DSK personifierad och klubbens störste supporter, kommer under hemmapremiären arrangera ett matchprogram om spelarna och matchen mot Athletic FC. Det skall finnas en speaker under matchen och förhoppningsvis så kommer även spelarnas önskemål om en inmarsch-låt bli verklighet.

Gå gärna in och skriv ert önskemål om låt. Tycker ni att Wise och Kennies förslag om Roger Pontares dänga från Schlagern "När vindarna viskar mitt namn" är ett alternativ, gå in och tyck till.

Snöplig förlust mot Enebyberg

2-1 torsk mot Enebyberg. Jag skulle egentligen kunna sitta och bena ut vad som står i domarstadgarna på STFF, men det är bara löjligt i en försäsongsmatch. Domaren var inte bra, men vi kom inte heller upp i någon vidare standard.

Enebyberg spelade boll bra och hittade många bra alternativ i mitten som sedan mynnade ut med passningar bakom den för dagen väldigt bra backlinjen. Nille hade några indianlöpningar lite då och då, men räddade ofta upp situationerna genom att trumma igång benen.

Haataja fortsätter att göra mål och samarbetet med Jonas är stundtals riktigt bra. Jonas slog hörnan som Hatten skarvade i mål på första stolpen.

Enebyberg får sedan en straff som blev svårt för många DSK-spelare att acceptera. Och ärligt talat så föll killen som ett höstlöv så fort han kände beröring, maken till vackrare katthopp har jag sällan skådat. Men straffen var bra slagen och 1-1 ett faktum.

Sen får Berget en frispark, precis där dom egentligen skulle haft "frispark" innan men tilldömdes straff istället. En riktig skitfrispark som touchar en Enebybergare på vägen och ställer Martin i målet.

DSK kom sedan aldrig riktigt tillbaka i matchen, vi fokuserade mycket aggression på domaren, men har man som domare inte ork att hänga med i situationerna så blir det jobbigt med alla "kompensationsbeslut" och det talar ju inte direkt positivt för domarens relation med spelarna.

Annars var det en riktig derbymatch, precis som vi vill ha den. Tuffa närkamper, mycket tugg på planen, lite småbråk och sånt. Berget bjöd absolut upp till en bra match och kan man bibehålla passningsspelet som dom har så blir dom att räkna med i femman i år. Det ska tilläggas att konstgräset var verkligen av högsta klass, bollarna drog dock iväg snabbt i det blöta gräset, men underlaget var väldigt, väldigt bra.

Klipp från matchen kommer, vi tackar Robban för ett magiskt jobb på linjen.

fredag 26 mars 2010

Tankar inför derbyt

Lite samlade kommentarer och tankar inför derbyt:

"Vi är inne i en positiv trend. Berget ska sprängas".
M Frost.

"Klart det kittlas att möta antagonisterna från norr. Vi går för tvåsiffrigt".
Fille Lundqvist.

"Vår 12e spelare på läktaren kommer bidra med mycket, men det är vi spelare som måste ta jobbet".
Kennie Johnson.

Det är ingen hemlighet vad jag tycker om Berget"
Danne Niklasson

"Derbyna mot Getinge nere i Halmstad var heta, men det här slår nog allt"
Martin Persson.

"Som ny har man verkligen blivit införstådd i vad detta derby betyder för lokalbefolkningen. Jag hoppas inte att jag gör bort mig i min första riktiga stora match för Danderyds SK".
Marcus Paananen.

torsdag 25 mars 2010

El Clasico, Derby ´della Nord, Derby ´della Capitale

Smeknamnen för detta gigantiska möte kan göras många. Men på söndag smäller det äntligen i lokalderbyt mot Enebybergs IF, ett derby som under årens lopp tyvärr bara utspelat sig på försäsongen. Låt oss hoppas på att Berget gör en bra säsong i år så dom kommer upp till fyran nästa år.

På söndag smäller det allstå, kl 13.00 på Stockhagens IP och DSK har revansch att utkräva efter förra årets pinsamma förlust mot våra lillebröder.

Berget ska enligt uppgift ha gått ihop i en allians med IK Frej och ha kopplat en och annan slug talang till sig.

DSK o andra sidan är ju numera talangfabriken DSK efter ett fantastiskt jobb av chefsscouten Björne Axelsson. Fast ett derby är alltid ett derby, hjärta och inställning brukar oftast avgöra dessa mäktiga tillställningar.

Avspark Söndag 13.00, Stockhagens IP.

onsdag 24 mars 2010

M Wistedt "jag har hört rykten om något stort i DSK"

Nej, det är inte dags för en comeback..igen!

"Nej, det är inte aktuellt. Jag lever just nu livet med golf, familj och en högst omotiverande känsla till fotbollen".

Ärligt, saknar du inte fotbollen det minsta?

"Jag saknar naturligtvis laget och tugget i omklädningsrummet. Men ska jag vara ärlig så har mycket hänt sedan den där säsongen jag mottog priset som Årets spelare, dom ser fetare ut nuförtiden. Trots det har jag hört att DSK har något stort på gång, och det ska bli väldigt intressant att se om försäsongen har betalat av sig på söndag mot Berget"

Så du kommer och kollar alltså?!

"Ja, så är tanken i alla fall. Sidled har inte axlat det fulla ansvaret för vad det innebär att ta över nr 6 än, men jag tror på en ny vår för Danne, han är viktig"

Och Frostarna, du har ju spelat med dom i nästan ett decennium.

"Jag har hört rykten om att Benji har gått och blivit mittfältare på gamla dagar, kul för honom. Vi kommer ju alla ihåg "pippningen" på Vallen en vacker vårdag. Vad gäller Frost så är väl den ena säsongen den andra sig lik, 100% träningsnärvaro och 50% frånvaro under matcherna, men Frostens mål mot Storskogen förra säsongen har man ju blivit sig införstådd i att det var ett riktigt klassmål, han blir viktig med sina offensiva löpningar på kanten."

Det ryktas om en comeback i C-laget.

"Det där är som sagt rykten och sådant bryr jag mig inte om. Men Hasse Ball verkar liksom hela sektionen ha något riktigt stort på gång. Ring så svarar jag".

Inte A-laget alltså?

"Med mig vet man aldrig, jag har såklart ett DSK-hjärta och tittar man på storheter som Falken och "Thellan" så har ju ålder inga begränsningar"

måndag 22 mars 2010

Bergstaca slog till "jag sa bara fan"


DSK Cam får vänta på sig, för nu när Wistedt, efter 7 misslyckanden och 8 besvikelser, blev uttagen i startelvan så fanns det inget utrymme att filma. Den tidigare så anfallsfrejdiga Benji flyttades nämligen inför matchen upp på vänstermittfält, och det var även Benji som gjorde matchens första mål i träningsmatchen mot Riala.

Haataja fick en yta på högerkanten i matchens 7e minut, tittade upp och slog ett inlägg mot bortre straffområdet där den vindsnabbe tysken kom farande, och med viss besvär la in bollen i en tjusig båge över målvakten.

Kort därefter följer 2 snarlika anfall där den inte lika så snabbe iraniern Farre for fram på högerkanten, väggspelade med Jakob och slog ett hårt pressat inlägg mot första stolpen där Haataja dök och och slog in bollen i nättaket på volley, ett väldigt vackert mål som följdes av ett ännu snyggare sådant, samma variant och samma avslutare, fast med huvudet denna gången. POFF! Rakt upp i nättaket.

3-0 efter ca 15 min och strålande spel. DSK drabbades sen av hybris och började klacka och göra snygga individuella prestationer, inget gav dock något vidare reultat än att vi släppte in motståndarna i matchen. Kärleksparet Niklasson-Persson hade en vild diskussion om en situation och det så glada DSK utbyttes så småningom i meningsskiljaktigheter. Men Riala var inte farliga framåt, nåt enstaka inlägg som Martin som vanligt boxade ut ;).


I andra halvlek kvitterar motståndarna efter ett kollektivt slarv med pressen och Riala fick nya krafter. Wistedt rensar sen en boll på mållinjen som enligt alla var inne utom just Wistedt och den för dagen så välkammade domaren.

3-1 blev 4-1 när Jonas Pasthy tillslut orkar göra en löpning och göra ett snyggt avslut till höger om straffområdet. Sista kvarten var det långa avstånd mellan lagdelarna, något som den brasilianske skyttekungen tog till vara på.
Han kom in med ett stukat självförtroende, Bergsvackan satt djupt, missade några dueller mot nån kille på 170 cm. Sen, när allt hopp var ute, small det till!

Bergstaca fick bollen på vänsterkanten, höll sig på rätt sida om motståndaren, tittade upp, såg Pasthy fri i straffområdet, koncentrerade sig, la bollen till rätta på vänsterskon, famlade till i solljuset, misslyckades, skrek FAN! bollen gick i en tjusig båge över målvakten, helt tagen av Bergstacas fantastiska verbala "luring" gick han på betet och Bergstaca gör kanske året mål.

Efter matchen fick bloggen en kort pratstund med brassen.
" 15 minuter efter matchen, och folk tror fortfarande att jag fick en felträff. Det är så typiskt bortskämda DSK fans.

"Du vill alltså påstå att det inte var menat som ett inlägg"

"Med respekt för Pasthy, men han är inte vass i straffområdet. Varför skulle jag riskera något sådant?"

fredag 12 mars 2010

Updatering- så går det får lokalkonkurrenterna

Det är inte bara i DSK det går lite kämpigt just nu. Viggan, Sveriges tredje bästa inomhuslag, åkte på smisk av Kulla med 3-0 förra helgen, dessförinnan var det Berget som satte stopp för den gigantiska röda vinstmaskinen med 7-4. Man börjar ärligt talat fundera vad sportchefen har stoppat i sportdrycken hos våra små lillebrorsor. Vi möter just Enebyberg om några veckor i en träningsmatch.

Enebyberg har gått som tåget på försäsongen. Vinst mot Viggan med 7-4, Blue Hill åkte på dängen med 5-2, likaså Kälvesta med 5-0 innan FC Atheltic satte stopp för den lila åkersplöjarn med 4-3.

FC Djursholm har gjort sig av med några kilon under året. In har man fått ett par oslipade diamanter, men mest anmärkningsvärt måste vara Moses Nsbuga, den före detta Elfsborgsspelaren som var med i en tragisk olycka och miste benet. Trots dennes vida kunskaper som tränare har det gått sisodär för Djursan på försäsongen, stryk mot Älta med 6-0 bl.a.

Trots taskiga resultat får man ändå tro att Viggan kommer ligga i toppen i år igen, eller kan det vara så att de högt ställda förväntningarna på laget kommer bli deras fall?

Oss då? Ja va fan, lite bucklor på lacken är väl inget nytt. Senast blev det stryk mot Uppsala med 5-0, men man kan ju undra hur resultatet hade vart om Dom hade fått åka hit istället på en onsdagskväll. Har fått rapporter om att spelet trots allt såg bitvis bra ut. Imorgon väntar Marieberg på Stockhagens IP, den planen verkar inte riktigt klinga bra för oss, men nu får det vara nog med dåliga ursäkter.