torsdag 3 januari 2013

Waazaaaap!? Pazza DSKs nyårs-baksmälla

God fortsättning på er. Nu när 2012 är till ända och 2013 har visat sig från sin värsta sida med rent skitväder (det här kan inte vara bra väder för våra konstgräs runt om i landet) så vaknar Pazza DSK upp i ångorna av försäsongsångest, ny tränare och en frågeställning som ingen har lyckats knäcka de senaste tre åren: Kommer stjärnorna i DSK att leverera det här året?

Det är ingen nyhet, de flesta känner till det, men DSK spelar alltså fortfarande i Division 5 Norra. 

Om ni inte har läst "Om Pazza DSK" den senaste tiden så står det: "Det sägs att man måste vara smått galen för att spela fotboll i DSK, därav kombinationen Pazza DSK". 
DSK har haft inte mindre än sju tränare de senaste tre åren! När arrogansen och makten bland stjärnorna i laget blivit för stor så har tränaren fått gå eller slutat självmant. Real DSK/Los Pateticos levererar återigen. 

På julgransförsäljningen som i år slog säljrekord, fick stjärnorna i A-laget flera frågor från förväntansfulla fans vad man som åskådare egentligen kan förvänta sig av DSK det här året. 

Och det är en väldigt bra fråga. Vad kan man egentligen förvänta sig av ett lag som varje år har målat upp sig som seriefavoriter, som själva har sagt att man kommer kunna promenera igenom Division 5 Norra? 

En sak är säker i alla fall. DSK fortsätter vara den största betydelsefulla klubben i Danderyds kommun. Vad som händer i Enebyberg är ytterst osäkert, och även om vi är många i A-laget med en genuin hatkärlek till De Lila, så vore det fruktansvärt om klubben inte kommer att ha något representationslag i framtiden.
Det finns ärligt talat ingen större känsla än dagen då det är derbydags och man i klubbrummet möts av Runes nybryggda kaffe och inhandlade bullar. Man snackar lite, tar en titt på maratontabellen, inser att Pasthy fortfarande inte är störst. Några junisar kommer sent, vissa kommer inte alls. Coach målar upp några pilar: 

"Såhär ska vi slå Berget"

1. Vilja
2. Jävla anamma
3. Ligga på rätt sida (inte ligga på fel sida, glasklart)
4. Fasta situationer 
5. DERBYKÄNSLA

Efter punkt fem nickar alla instämmande, tittandes på varandra. BK kan tillslut inte hålla sig utan dunkar näven i bordet och häver ut sig ett peppningscitat bara BK kan. Hatten, som har somnat till lite får frågan: "Naaae men det handlar om att visa en jävla k*k där ute". Det får vi inte glömma gubbar!


Hoppas alltså verkligen på att EIF har ett lag även till nästa säsong. Ett par junisar från Djursan är inte lika roligt. 

Seriesammansättningen för 2013: 
Turkiska SK
Kungsängens IF
Rydbo IF
Kista Galaxy FC
IF Lokomotiv Blackeberg
IFK Täby
Roslagskulla IF
Storskogens SK
Kista SC
Danderyds SK
FF Täby City
Olympiacos FC

Uuuuuh, det här kan bli en tuff serie, det är en sak som är säkert. Det alla naturligtvis undrar är hur många övergångar Dinis har gjort innan han slutligen hamnar i Kungsängen igen.
Kulla har alltid något stort på gång, och årets härligaste bortamatch är naturligtvis den man får spela på Lötvallen. 
Hade Kista börjat säsongen lika bra som man avslutade den förra året så hade dom blivit grisfarliga. De båda Täbbanlagen kommer säkert att finnas med i diskussionerna. Storskogen får förhoppningsvis ihop ett lag, Blackan gick emot experttipsen och höll sig kvar i femman. Rydbo tvålade vi dit rätt snyggt i Europa League-kvalet. Turkiska åkte ned va? Olympiacos FC blir säkert giftiga. Galaxy har förmodligen den största pressen på sig själva, klarar dom av grisfotbollen match efter match?

Spännande blir det hursomhelst, och DSK får förmodligen rikta in sig på betydligt fler vardagsmatcher än helgmatcher, i alla fall när vi ska spela bortamatcherna. 

Vem vinner Biggest Loser? Panchina eller Magath? En mycket intressant tävling med en oviss utgång. Givetvis hoppas vi alla på Panchina, annars vet vi alla att vi kommer få dras med Magath till vår egen grav. 


Arrivederci

PAZZA DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar