fredag 22 november 2013

EXTRA! Djursholm tar över Andrea Dorias plats i Division 4?

Jag hörde till dem som faktiskt beundrade Andrea Dorias projekt, även om det inte var något man skyltade med direkt. Antagligen för att gillar Hussfelt. Men om det är något som kan rasera bilden av ett fotbollsprojekt är det ett telefonsamtal en torsdagskväll där klubben i fråga nämns ha samröre med Djursholm United. Jag har dessvärre fått följa detta evighetsprojekt på nära håll.
Allt ifrån Café Operas "glansdagar" till deras allsvenska Division 4-projekt i mitten av 2000-talet som slutade i Division 6. "Konstigt nog" har ingenting i slutändan mynnat ut i succé.

Det är än så länge inte mer än ett rykte, men dessvärre kommer ryktet från en väldigt trovärdig källa.
Efter att Enebybergs medlemmar (tack och lov) röstat ned förslaget att Djursholm United FC Djursholm Est 1991 Cafe Opera all over again skulle ta över Enebybergs plats i Division 4 Norra, trodde nog de flesta att Djursholms storslagna planer var lagda på is. Ja, i länken ovan står det ju t.o.m. att Djursholm spelar i Division 7 år 2014.

Men icke! Inte bara har Andrea Doria valt att hålla sina senaste provträningar på Djursholms IP, utan nu har även det otroliga fast helt logiska ryktet dykt upp: Andrea Doria och Djursholm blir ett och antagligen kommer de att heta något med Djursholm.
Det som tydligen ska vara klart är att Andrea Doria kommer att spela sina hemmamatcher på Djursholms IP nästa år. Alltså laget som var så oerhört stolta över att spela på sin hemmaplan i Skarpnäck... Vår borg bla bla bla... flyttar till andra sidan stan. Framförallt kommer det att glädja alla andra lag i Division 4 MELLERSTA.

I skrivande stund ligger dessutom Andrea Dorias hemsida nere.

Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen noga, men vi på redaktionen kan ju redan nu uttrycka vad vi tycker om detta rykte:

Det som började med "Andrea Doria - Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den vackra italienska fotbollen." slutar med...
"Andrea Doria - Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den moderna fotbollen där allt kan köpas för pengar?"

Snälla låt det inte vara sant.

Pazza DSK

onsdag 20 november 2013

Från division 6 till allsvenskan för Medjed?

Falkenberg jagar spelare med ljus och lykta inför den allsvenska sejouren, och en som varit och provtränat ett par veckor är Göran Medjed från Örnia.
Det är förvisso antagligen långt ifrån kontraktsskrivning, men blir övergången verklighet går Medjed från division 6 till allsvenskan, vilket måste vara unikt.
Den 27-årige anfallaren har dock spelat på högre nivå tidigare, bland annat i HBK, Laholm och Snöstorp Nyhem. Han gjorde i år 33 mål på 14 matcher i Örnia.

Källa: Hallandsposten.se

Pazza DSK

torsdag 14 november 2013

DSK i dödens serie

Det blir ett tungt men oerhört roligt 2014. Det kan vi konstatera sedan ett förslag på serieindelning har presenterats. Och kom ihåg: I fyran prioriterar man fotbollen för jobbet.



Pazza DSK

fredag 8 november 2013

...och Kista som trodde att de skulle slippa DSK

Senaste Offside bjuder på rätt underhållande läsning. En oändligt lång artikel om Kista Galaxy, där de inleder med vår hemmamatch mot dem. Här följer själva slutklämmen...



Pazza DSK

tisdag 5 november 2013

EXTRA! DSK tillbaka i finrummet i fyran


Moggi: ”Jag var aldrig orolig”

Igår kom bomben. DSK är klara för Division 4. SOM FYRA I TABELLEN!

Allvarligt, kan det bli mer italienskt?!

Varför åka till Ärvinge och behöva kämpa som ett svin? Varför tjafsa med Bojan?
Om vi sedan förtjänar detta, det är ju en annan fråga. Men det är inget vi kommer att gå in detaljerat på. Vi har vunnit mot många av favoritlagen, men vi har också lyckats med bedriften att torska båda matcherna mot bottenlaget Turkiska.

Klasse.

Facts: Magath fick sin revansch förra året som coach. Återupprättelsen var ett faktum när han tillsammans med Giganten tog DSK till sin bästa tabellplacering på flera år. Vi slutade trea, men det räckte inte för uppflyttning då.

Inför året så valde DSK att sparka Magath, anledningen skall ha varit för de sportsliga resultaten och att vi inte spelade underhållande.

Bergkvist kom in, och med det en succétränare. Resultatet talar för sig självt: Sämre än Magath men uppflyttning till Division 4. Bedöm själva, enligt mig är det en fullständigt genialisk taktiskt coachning.

Om sedan Moggi har ett finger med i spelet låter vi vara osagt. Men någon hörde tydligen på avslutningen att han hade myntat orden: ”Jag är aldrig orolig gubbar, detta löser sig..he he he”.

VIGGAN!
ENEBYBERG!
TÄBY CITY!


Vilken drömliga.

KOM IGEN SNÖ, KOM IGEN FÖRSÄSONG. SÄTT IGÅNG!?

Vem ringer Anja förresten?

Pazza DSK


lördag 26 oktober 2013

Europa League - Omgång 2

Två berusade reportrar för Pazza DSK kom indansande på Skytteholm under fredagskvällen för att bevittna andra omgången i Europa League. Mötet DSK-Råsunda blev återigen en klassisk cupmatch för DSK då man låg under med 3-0 efter två bonusstraffar och ett mål nån gång under första tjugo minuterna.

Sen vann DSK matchen med 4-3.


SÖKES:

Pazza DSK söker skribent.

måndag 22 juli 2013

Pazza DSK avslöjar: Hedman spionerar på Fascinsta

                                          Källa: Expressen

”Jag är redo att flytta”.

En bild på Hedman vid Danderydsvallens konstgräs figurerar idag på förstasidorna på kända och patetiska sportsidor. Nu kan Pazza DSK avslöja att det med största sannolikhet rör sig om ett scoutingjobb där Hedman sägs specialstudera DSKs storstjärna Fascinista. Fascinista har tidigare tackat Nej till alla erbjudanden, men skall för några veckor sedan ha skällt ut hela laget på en träning då han ansåg att han inte fick tillräckligt med publicitet och att ”ingen av er kan ge mig de bollarna jag behöver”. Fascinista har varit fullständigt magnifik såhär långt i serien sedan coach omskolade honom till en grovjobbare utan ansvar.

En annan spelare som hörde av sig till Pazza DSK efter ryktena var Facebook-Fille som ville bli såld på en gång, men det skall dessvärre ha lagts på is då ingen klubb ansåg att den 23-årige mittfältaren håller måttet i Division 5 längre. Det har faktiskt talats om att DSK är beredd att erbjuda FBF pengar för att avgå.

Andra spekulerar i att Hedman har kommit till Vallen för att sno förstaplatsen från Kvasten.

Pazza DSK

måndag 15 juli 2013

"Aliens förde bort mig - plötsligt var jag i Hestra"

Danderyds SK:s stjärnmittback Marcus Paananen hade en minst sagt annorlunda resa mellan Jönköping och Hestra i förra veckan.

I en podcast med komikerna Hasse Ball och Felix Magath berättar han hur han blev bortförd av utomjordingar.


– Jag ser bara stål och sen varelser som är till hälften människor, säger Paananen.


Komikerna Hasse Ball och Felix Magath trodde inte sina öron då mittbacksstjärnan Marcus Paananen gästade programmet och började berätta om sin minst sagt ovanliga bilfärd mellan Jönköping och Hestra i förra veckan.

– Jag blev bortförd av utomjordingar. Jag körde från Jönköping till Hestra. Jag var trött då jag plötsligt ser strålkastarljus som från en långtradare. Sen ser jag stål och varelser som är till hälften människor, säger Paananen i podcasten.

– De petade på min näsa och tittade mig i ögonen och bakband mina händer. Helt plötsligt var jag i Hestra.

"Känner mig mer skärpt"

Ball och Magath tvivlade på sanningshalten i Paananens berättelse som ändå fortsatte att hävda att allt var sant.
– Jag svängde av vid första bästa avfart och tog en shake. Jag vet inte hur jag tog mig mellan Jkpg och Hestra.
Paananen som vid två tillfällen blivit nominerad i Pazza Awards ser inte bortförandet som något hemskt. Snarare tvärtom.
– Jag känner mig mer skärpt och har fått bättre minne.

Pazza DSK

tisdag 11 juni 2013

Silencio Stampa verkar vara DSKs melodi

Senast det skrevs något på bloggen hade DSK den symmetriska raden 2 2 2 och finfina målskillnaden 7-6. Fem matcher senare har man 6 3 2 och målskillnaden 29-8. Så vad fan har hänt?

För några år sedan, då den eminenta sidan Avspark: Stockholm fortfarande var aktiv och de mest inbitna forumtrollen likaså, låg DSK riktigt illa till i Division 4 Norra. För att göra det ännu värre fick Pazza DSK i allmänhet, DSK i synnerhet stå ut med rätt grova hån av just dessa forumtroll. T.o.m. de egna supportrarna började gå loss i DSKs gästbok på den "inofficiella" hemsidan. Jag citerar:

"Såg 0-3 mot Athletic FC idag... DSK spelar någon blek bonnvariant av svensk 80/90-talsfotboll när den är som sämst med ständigt långa bollar på Bengt... (som konsekvent misslyckades)...Finns det en spelide...???
Tränarbyte innan sommaren, annars är det nog tyvärr hissen rakt ner i femman!"

/Frustrerad supporter

DSKs svar då: Silencio Stampa.
Vad hände: DSK klarade sig kvar i fyran med nöd och näppe (med den fantastiska målskillnaden 36-68)… för att sedan åka ur med huvudet före året efter. Succé med andra ord.

2013: DSK inleder lite halvknackigt, trots att det klassiska Tiki-tjonga-spelet funkar rätt bra. Man kommer till klara chanser, men bränner för mycket. Därav 2 2 2 och 7-6 i målskillnad.
Silencio Stampa inleds… Pang, boom! 4 1 0 och 22-2 i målskillnad.

På lördag kommer serieledarna Kista Galaxy på besök och DSK har lyckats haka sig fast i toppen. Av någon anledning lyckas DSK alltid pricka in serieledarna i ett dubbelmöte precis innan sommaren. Förra året var det nämligen Rissne.
Undertecknad kommer inte att närvara, så det är upplagt för den klassiska Dangda-effekten. M.a.o. succé!
Och även om den mest inbitne pessimisten inte är övertygad av Dangda-effekten har vi alltid följande att luta oss mot.
Vallens gräs i år: Tre segrar, noll oavgjorda, noll förluster, 16-1 i målskillnad. Serieledarna är välkomna till Träskvallen på lördag.

Teerasil Dangda
Pazza DSK

fredag 17 maj 2013

Äntligen "Äntligen Ärvinge"

Ytterligare fem saker:

10. Köa en timme utanför Lemon och bli nekad vid dörren.
9. Kolla på finska mästerskapen i stövelkastning samtidigt som VM-finalen i fotboll spelas.
8. Umgås med Magath.
7. Spela för Enebyberg/Djursholm/Djursholm/Enebyberg/Djursholm United/Djursholm FC.
6. Skuldra mot skuldra med Hatten.

Pazza DSK

Äntligen Ärvinge

Fem saker du hellre gör en fredagskväll än spelar fotboll på Ärvinge IP:

5. Dömer en match som Hasse Ball spelar.
4. Sitter på en uteservering på Formula 1 Hotel precis in vid E4:an och sveper tequila.
3. Sitter instängd i en lägenhet i Mörbylund med stängda fönster och utan persienner, när solen har legat på hela dagen.
2. Hämtar och lämnar boll i en timme med Magath.
1. Sitter ensam i ett rum med CC efter en uddamålsförlust, efter du har slagit indianaren i slutminuten till motståndarnas avgörande mål.

Kista SC borta på Ärvinge ikväll.

Be Klassespielers



Pazza DSK

tisdag 7 maj 2013

Äntligen Cupen?

Ångesten över att spela i Division 5 Norra är enorm. Anledningen är ganska enkel. Uppenbarligen är det Sveriges tuffaste Division 5-serie. Därför känns det nästan som en lättnad att gå in i cupkvartsfinal och äntligen kunna njuta, slippa ångesten. Hur kan det annars vara så att DSK har gått som tåget i cupen, men måste kämpa något så oerhört för varenda meter, vartenda anfall, varenda poäng i seriespelet? Detta är naturligtvis lite överdrivet, för visst har vi fått kämpa för varje vinst i Cupen också, men det har hela tiden under matcherna känts som att ”det här fixar vi”.
Däremot serielunken, Spånga IP, fredagkväll, Turkiska SK (som gick och förlorade med 7-0! mot Kista SC förra omgången), 1-1 i baken i början av andra, DSK tappar allt, kommer igen, går för seger, släpper in ett mål i slutminuten, ridå! Ångest!
DSKs senaste två motståndare i cupen är Hallonbergen och FC Stockholm Internazionale. Dessa lag håller till i Division 6 A respektive Division 5 södra:

Hallonbergens IF
2
2
0
0
7
-
3
4
6
Ljungbackens IF
3
1
2
0
6
-
5
1
5
FC Plavi Team Stockholm
2
1
1
0
6
-
2
4
4
Åkersberga BK
3
1
1
1
8
-
7
1
4
Apollon Solna FK
2
1
1
0
4
-
3
1
4
Stockholms IF Midia
2
1
0
1
8
-
6
2
3
Torstens Lärjungar BK
2
1
0
1
6
-
5
1
3
IF Löfströms United
3
0
1
2
6
-
10
-4
1
Svensk-Syrianska IF
3
0
0
3
4
-
14
-10
0

FC Stockholm Internazionale
4
4
0
0
18
-
5
13
12
Los Copihues
4
3
0
1
13
-
5
8
9
Gröndals IK
4
3
0
1
13
-
7
6
9
Rönninge/Salem Fotboll
4
3
0
1
9
-
3
6
9
Tullinge BK
4
3
0
1
12
-
8
4
9
Bollmora BoIS
4
3
0
1
10
-
8
2
9
Hanvikens SK
4
2
0
2
11
-
11
0
6
S Wanderers IKF
4
1
0
3
6
-
10
-4
3
Rågsveds IF
4
1
0
3
4
-
8
-4
3
Örby IS
4
1
0
3
7
-
12
-5
3
FC Hallunda
4
0
0
4
6
-
16
-10
0
Panellinios IF
4
0
0
4
4
-
20
-16
0

Lägg till följande tabell från Division 5 Mellersta så kanske ni förstår…

FK Bromma
4
3
0
1
12
-
9
3
9
Långholmen FC
4
3
0
1
11
-
8
3
9
Handelskamraternas IS
4
3
0
1
5
-
4
1
9
Boo FF
4
2
2
0
6
-
3
3
8
Ingarö IF
4
2
1
1
5
-
3
2
7
IF Olympia Farsta
4
2
0
2
11
-
7
4
6
Atletico Nacka FF
4
2
0
2
13
-
10
3
6
Nåjdens FK
4
1
1
2
8
-
14
-6
4
Saltsjöbadens IF
4
1
0
3
5
-
8
-3
3
Vasastan BK
4
1
0
3
4
-
7
-3
3
Kälvesta IOF FK
4
1
0
3
3
-
6
-3
3
Sickla IF
4
1
0
3
6
-
10
-4
3

FK Bromma. Leder. Division 5. Mellersta… Knappt ett mittenlag i Division 5 Norra förra året. Nu kanske ni förstår varför man har ångest över att gå in i en match mot Lokomotiv Blackeberg en måndagskväll. Eller varför man åker till Spånga IP en fredagskväll och torskar mot Turkiska SK.
Nu kanske ni tror att jag tar lätt på kvällens uppgift mot Wollmars. Så är det naturligtvis inte. Har man kommit så här långt så är det bara bra lag kvar. Men samtidigt har vi aldrig varit här, i kvartsfinal i Stockholm Cup. Vi har ingen aning om motståndet, vi har ingen aning vad vi ska förvänta oss av själva grejen att spela en kvartsfinal. Då går det inte att ha ångest.
Men att däremot gå in i en match mot Täby City en lördagseftermiddag. Det är ångest det. För man vet att det blir en extremt tight match, det kommer att smälla, det kommer att göra förbannat ont och man kommer att ta ut sig fullständigt. 
Mot Wollmars har du däremot hela spektrat. Det kan bli en tight match, men vi kan lika gärna åka på stordäng, eller vi kan vinna stort.
Tiden får helt enkelt utvisa. Danderydsvallen 20.15 ikväll.

Be Klassespielers


Pazza DSK