fredag 22 november 2013

EXTRA! Djursholm tar över Andrea Dorias plats i Division 4?

Jag hörde till dem som faktiskt beundrade Andrea Dorias projekt, även om det inte var något man skyltade med direkt. Antagligen för att gillar Hussfelt. Men om det är något som kan rasera bilden av ett fotbollsprojekt är det ett telefonsamtal en torsdagskväll där klubben i fråga nämns ha samröre med Djursholm United. Jag har dessvärre fått följa detta evighetsprojekt på nära håll.
Allt ifrån Café Operas "glansdagar" till deras allsvenska Division 4-projekt i mitten av 2000-talet som slutade i Division 6. "Konstigt nog" har ingenting i slutändan mynnat ut i succé.

Det är än så länge inte mer än ett rykte, men dessvärre kommer ryktet från en väldigt trovärdig källa.
Efter att Enebybergs medlemmar (tack och lov) röstat ned förslaget att Djursholm United FC Djursholm Est 1991 Cafe Opera all over again skulle ta över Enebybergs plats i Division 4 Norra, trodde nog de flesta att Djursholms storslagna planer var lagda på is. Ja, i länken ovan står det ju t.o.m. att Djursholm spelar i Division 7 år 2014.

Men icke! Inte bara har Andrea Doria valt att hålla sina senaste provträningar på Djursholms IP, utan nu har även det otroliga fast helt logiska ryktet dykt upp: Andrea Doria och Djursholm blir ett och antagligen kommer de att heta något med Djursholm.
Det som tydligen ska vara klart är att Andrea Doria kommer att spela sina hemmamatcher på Djursholms IP nästa år. Alltså laget som var så oerhört stolta över att spela på sin hemmaplan i Skarpnäck... Vår borg bla bla bla... flyttar till andra sidan stan. Framförallt kommer det att glädja alla andra lag i Division 4 MELLERSTA.

I skrivande stund ligger dessutom Andrea Dorias hemsida nere.

Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen noga, men vi på redaktionen kan ju redan nu uttrycka vad vi tycker om detta rykte:

Det som började med "Andrea Doria - Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den vackra italienska fotbollen." slutar med...
"Andrea Doria - Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den moderna fotbollen där allt kan köpas för pengar?"

Snälla låt det inte vara sant.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar