måndag 26 oktober 2009

Eskola " klart man funderar på familj"


Ingen har väl undgått att Markus Eskola för några år sedan var en av Stockholms mest lovande målvakter. Det var snack om spel i högre divisioner (IK Frej, Täby IS, Vallentuna) och guldkantade kontrakt. Hans agent, Tomas Wistedt, kommenterade ryktena såhär för 4 år sen: " Markus är en slipad diamant, och till skillnad från många andra är han beredd att ta arbetet som krävs".
Wistedt kunde inte haft mer fel. Senast det begav sig i målvaktsdressen blev han lagkapten av Hasse och tog en välförtjänt cigg i pausvilan.

"många tror att jag har tagit en paus för att jag har tyckt fotbollen varit tråkig. men sanningen är den att när man hela tiden måste bevisa på planen och komma lagom nykter dagen efter till jobbet, ja ni fattar ju att det är ohållbart".

Familj?
"haha, det är på ingång"

Jasså?
"ja, eller ni får helt enkelt vänta och se".

Vad är dina personliga målsättningar i år?
"att bevisa för lagledningen att jag håller än. Ni har inte sett det sista från Markus Eskola".

torsdag 22 oktober 2009

Lagkamraterna "orolig för Hatten"


Det är några veckor sedan säsongen tog slut, men efter det att en papparazzifotograf fångade detta kort, en tydligt berusad Markus Haataja vimlandes med lättklädda kvinnor på en fest i Enebyberg, då är lagkamraterna oroliga:
"klart som fan man är orolig för honom, men han är vuxen och gör som han vill"

Hatten har tidigare skapat rubriker med sitt hårda festande utanför fotbollen. Hatten själv dementerar ryktena " det här gör ont och det gör min familj mycket ledsen, jag har bara fotboll i huvudet. Folk måste förstå att jag bara är en människa".

Rawling "jag är Lindströms förstaval"


Enligt Rawling själv så har han haft långa pratstunder med coach. Lindström själv säger att "det kan jag kategoriskt förneka", men Rawling står fast vid sitt ord.
"Ok, jag kanske överdrev, men Eskola, och framför allt M-A-R-T-I-N P-E-R-S-S-O-N, ska passa sig jävligt noga för att ta upp kampen med mig.

Rawling gjorde sin livs träning i tisdags, tyvärr för honom var ingen av tränarna där.

onsdag 21 oktober 2009

Wolfsburg - Besiktas

Glömde sista matchen. Har svårt att se hur Besiktas ska kunna överglänsa Wolfsburgs stjärntrio Misimovic, Dzeko och inte minst Grafite. 4-0 till Wolfsburg blir det!

CL igår, CL idag. Aaah, fuck yeah. Wise tippar resultaten


Gjorde för övrigt, vad många vill kalla det, succé i comebacken igår. Vi spelade 2-mål och "Tvålen", a.k.a. Rawling, hade ett järngrepp om träningen. Han dirigerade, visade, agerade, och tog dom unga med sig. Stackars satar...

Det gula laget vann. Otroligt tråkigt att Philip Runsiö var sämst på planen, otroligt tråkigt. Det snackas mycket om Philips gangsterliv utanför planen, och att hans umgängeskrets (den kriminella delen) har försatt honom i ett jobbigt läge med lagledningen.

Roligt att Barca torskade igår. När Zlatan gör mål står Barca stilla, fast Xavis passning var ju helt ok.

Underbart att Lyon vann mot det där smutsiga hamnlaget från träsklandet i väst.
Överlag var det en målfest igår i CL.

Wise kommer här med kvällens tips om ni vill vinna lite stålar:


CSKA Moskva - Man.United 0-1

Chelsea - Atletíco Madrid 2-0

Real Madrid - AC Milan 2-2

FC Zürich - Marseille 1-2

Bordeaux - Bayern München 1-1

Juventus - Maccabi Haifa 3-0

FC Porto - APOEL 2-0

tisdag 20 oktober 2009

Silly Season 09 "sticker om jag får anbud"

Rykten in:

Mats den Store

har efter en guldkantad säsong som tränare för EIK damer återigen uttalat sig om att vara aktuell för en comeback, under förutsättning att Farre lämnar klubben och lagkaptensbindeln är hans. Matthias Frost kommenterar ryktena: "han har fått så många chanser, och jag har svårt att se Wistedt i klubben igen. Jag är inte hans störsa fan direkt"

Sebastian Castro-Tello (Hammarby IF)

I DSK skulle Castro-Tello få spela korpfotboll vid sidan av. Bergsvacka gör det, Frost likaså.

Kristoffer Johansson (Enebybergs IF)

DSK rycker fortfarande i Kristoffer som enligt senaste Lokalblaskan har öppnat dörren på glänt. Björne Axelsson kommenterar: "Wistedt behöver konkurrens".

Jimmy Judas Everum (Viggbyholms IK)

Den omöjliga övergången var ett faktum för ett år sen. Efter det har han förgäves gått ned på sina bara knän på DSKs hemmamatcher. Att Jimmy skulle få chansen i DSK igen efter det största sveket i DSKs historia finns inte på kartan.

Erkan Zengin (Besiktas)

Får ingen speltid i Besiktas och har tröttnat på livet i Turkiet. Har via sin kontakt och nära vän Tolga Duran kommit i kontakt med DSK som ska vara villiga att ge han 2 veckors provspel.


Rykten Ut:

Niclas Rysjö (Vasalunds IF, Visby Gute)

Söker nya utmaningar, har provtränat med ett tiotal div.2 klubbar, dessvärre utan resultat. men nu verkar det som att en övergång till Vasalunds IF är nära förestående: "jag sticker om jag får anbud" sa ass. lagkaptenen i måndags.

Stefan Bergstaca Bergsten:

Trött på livet som före detta storstjärna. Lever enligt rykten ett syndigt liv på spelarhotellet Mörbylund med sina brasilianska kvinnor, något som ska ha fått lagledningen att tröttna. Frågan är vilken klubb som är beredd på att betala de 2 miljoner som han enligt rykten kostar att köpa loss.

måndag 19 oktober 2009

Sidled - "har inget att säga om honom"


Kul med priset?
"klart som fan det är kul, framför allt om man förtjänar det..och det har jag gjort"

Hur tycker du att Matthias Frost säsong har varit?
"har inget att säga om honom"

Oj, något internt bråk?
"Nej, jag har bara inget att säga om honom. Jag väljer att spela istället för att snacka så jävla mycket".

Rawling "Eskola Danderyds främsta träningsprodukt"


Rawling gick i taket alldeles nyss efter Eskolas utspel. Rawling, med tydlig ironi i rösten tycker Eskola är ett "tydligt bevis för att man inte behöver talang för att kunna spela fotboll... det räcker med ett stort DSK-hjärta och många års slit nere på Vallens matta. Frosten har något att lära av Eskolas träningsflit"

Hur man ska tolka Rawlings svar till Eskola är oklart, men det är verkligen ingen kärlek mellan dom två. Då Rawling har vart den mest träningsvillige av dom två har Eskola vart den smutsige boven och enligt Rawling "snott tröjan" mitt framför ögonen på honom.

Det är nog bäst om ni gör upp på träningen imorgon grabbar.

Eskola "han är pinsam"


Snacka med Eskola alldeles nyss, och det var en märkbart tagen målvakt när han fick höra om Rawlings utspel:
"han var som en far för mig, jag har Rawling att tacka för allt"
Men, fortsatte Eskola:
"jag vill tacka lokalbefolkningen i Danderyd för deras stöd som har fått mig att satsa igen. Rawling är pinsam, jag låter mitt spel tala".

Rawling " Eskola är patetisk"


"vem fan tror han att han är, kommer och snackar skit"

Mattias Rawling lovordar inte direkt sin målvaktskollega när jag sprang Mattias på stan idag.
Nyheten om att Markus Eskola skulle komma ned till träningen imorgon fick Rawling att se rött: "vem är det som är patetisk nu va?"

- vad har du att säga om Eskola som målvakt?
- låt oss säga såhär, vi är inte vänner. Han är ett skämt, eller snarare, "ätt sämt"

Morgondagens träning lär öppna en del gamla sår.

Eskola ger ett luddigt svar "jag tänkte inte på att det var Champions league"


Han ringer och berättar om sin hybris och den kommande träningen imorgon.
"Asså, ska jag ha nya dojjor eller?
"tror du grabbarna kommer motta mig med öppna armar"
"Fan vad jag ser fram emot träningen, jag ska verkligen ge allt"

Wise- du vet väl om att det är Champions league imorgon.
Eskola- .....ja just det. Jävlar!
Wise- men vi går va?..eller?
Eskola- ja, eller?

Skämt och sido, även om ovanstående är sant, det ska bli skoj att snurra upp Frosten som vanligt och tjafsa med Martin i målet. Eskola är, om man ska tro hans egen historia, i sin livs form. Min jobbmail blev fullständigt våldtagen idag av mail som sa att "nu är smekmånaden över för den där fjollan från Halmstad"

Rosetti är värdelös och finnen gnäller

Eskola tycker sidan ser förjävlig ut. Jag är inget datafenomen direkt, han har rätt.
Mitt Roma torskade kvällsmatchen igår mot Milan. Zlatan har tidigare uttalat sig om Roberto Rosetti, domaren alltså, och hans eviga visslande. Menez gör förvisso ett grymt snyggt mål i början och Roma dominerar första halvleken. Sen lägger sig 100 kg fett-Nesta i straffområdet och Rosetti tycker naturligtvis att det är straff. Sen avgör dom två brassarna matchen när Roma faller ihop, som vanligt.

söndag 18 oktober 2009

Bergstaca a.k.a. Bergsvacka


Lindström säger sällan något för att sänka den bäste, men igår när vi stod och pratade kom den gamle skyttekungen Bergstaca in. Det första Lindström säger är "aah, Bergsvacka, välkommen".

Grattis Sidled


Årets spelare är ju det mest prestigefyllda priset du kan få i Danderyds SK.
Det är bara att gratulera Daniel Sidled Niklasson till priset i år. Han har stått upp när det blåst snålt, och gör han t.o.m. mål så är det inget som kan stoppa honom.

Välkomna


vi har övergett svenskafans, vi satsar på framtiden.

igår var det avslutning, lagom bra idé att starta en blog när säsongen är slut, men skitsamma.

avslutningen bjöd på några riktiga höjdare, bland annat fick jag och min evige vapendragare Eskola motta kvällens tungviktare: årets gnällspikar (dvs mycket snack, liten verkstad)

sen bar det vidare till Lemon as usual.

på tisdag är det träning och då är tanken att jag och Eskola ska göra en storstilad comeback och få fart på det här jävla laget.

mannen på bilden var helt uppe i det blå igår, men kul hade han. och tydligen ska han vara duktig på att göra mål också.

fortsätt läsa.

//Wise, still number 14