onsdag 25 juni 2014

Bragden i Tantolunden: Högalid - Danderyds SK 5-6 e.s.

"Grande... Grandissimo gol, per que..."

Som ni kan se/höra härstammar detta citat ursprungligen från Tottis magiska solomål mot Inter 2006, som sedermera blev utsett till årets mål.

Hade det funnits en italiensk kommentator under matchens sista minuter mellan Högalid och Danderyd är det inte omöjligt att hen hade yttrat dessa ord när Guti Maria Hernandez (GMH) nickade in kvitteringen.
Det berodde inte av att det var speciellt snyggt, för det var det inte. Men det var antagligen den enda nickduellen som Gaston Nunez (den gamle Viggan-Klassespieler-backen och han var även en Klassespieler i den här matchen) förlorade under matchen. Detta resulterade i 2-2, vilket var i ett skede där man trodde att allt hade skitit sig för DSK. De som har varit med ett tag vet dock att GMH (Philip Runsiö) rår på Gaston:



Direkt efter målet tog Dangda monsterrycket mot bänken för att byta ut sig själv mot den givne straffskytten Wise. Antagligen det snabbaste rycket han tog under hela matchen. Wise stop-and-go-fint, som inledande straffskytt, var i sig "Grande". Den bäddade vägen till semifinal. Eh, vänsterkanten!



Vi ligger alltså sist i Division 4 Norra i dagsläget och har tagit bedrövliga 8 poäng på 12 matcher (vilket tydligt framgår av tabellen till höger), men är framme i semifinal i Stockholm Cup. Där kommer vi att ställas mot Division 2-laget Karlbergs BK... Det är galet... Det finns verkligen inte... Det är helt sjukt... Det ska inte gå... Är du överlägsen i Division 5, "Sensation" ... är du sist i Division 4, "Hahaha, dra den om tomten".
I Stockholm Cup tilldelas man nämligen straffar innan matchen startar baserat på antalet divisioner det skiljer mellan lagen. Spelar man i ett division 7-lag och möter ett division 2-lag får man alltså inleda matchen med 5 straffar. Därmed var utgångsläget minst sagt besvärligt för DSK denna "gråmulna" kväll på Tantolunden. Högalid, som leder sin Division 6-serie och har några "Klassespielers" i sitt lag, satte båda sina straffar.
För att spä på det hela. Rissnes tränare kramade om Moggi efter matchen i förra veckan och konstaterade: "Du, vi ses väl i femman nästa år!?"... och han tillade dessutom "Hur fan* har ni kunnat ta er så långt i Stockholm Cup?"

*svordomen "fan" må vara en dramatisering...

Spaletti ("Grande Coach") hade dock delar av svaret:

"Sätt tysken Daniel Köhler på Olle Siösteen (Spelade bl.a. i Café Opera när de låg i Superettan för en del år sedan) och låt Hannes, Tobbe och Kazani ha sitt Tiki-taka..."

Grandissimo Grande!

DSK förde matchen och lät Högalids "Klassespielers" inte ens komma nära mål under första halvlek. Andra halvlek fick Högalid sina chanser efter att DSK flyttat upp sina positioner. Bland annat ett friläge av Henrik Ahnkron (tidigare Ingvarsson) som spelade i DSK under Crister Carlson, där Kvasten gjorde en panterräddning: "Grande!"

Allt höll på att rinna ifrån dem. Allt de drömt om... Men "juniorerna" visade onekligen vägen: Kazani, Tobbinho, Samu'el visade att gammal åtminstone inte är bäst.
Ett riktigt fint reduceringsmål till 1-2 med kvarten kvar gav DSK precis det halmstrå det GMH i slutändan förvaltade för att ta DSK till en historisk semifinal i Stockholm Cup och 5000 friska fräscha.


Bli inte förvånade om ni ser ett Instagram under hashtag #GrandeDSK2014 tagen på Etagé på Viking Line Cinderella inom kort!

Grande!!! Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar