måndag 6 maj 2013

Intervju med ordförande i Tifogruppen a.k.a. Blue Ultrazzzz inför kvartsfinalen i Stockholm Cup


Imorgon är det dags för Danderyds SK att ta sig an Wollmars på Danderydsvallen. Den historiska matchen startar klockan 20.15. Naturligtvis har vi passat på att intervjua Tifogruppens ordförande.

Vad kan publik, domare och spelare förvänta sig av Tifogruppen i kvartsfinalen mot Wollmars?

- Ryktet på stan har nog nått de flesta, att denna match är i fokus för BU. Vi har gjort vår största satsning tifomässigt någonsin. De som förväntar sig en lugn och trevlig tisdagskväll på Vallen får nog tänka om.
Danderydsvallen är vår borg, vårt hem, och BU kommer göra allt för att psyka motståndare / domare.

Den senaste veckan har det varit mycket snack i media om Magnus Pehrssons avgång som uppkom på grund av hot från en huliganfalang. Hur ser Blue Ultrazzzz på ett eventuellt uttåg ur cupen? Kvartssamtal med coach?

- Det har varit mycket snack om denna tränare de senaste dagarna, samtidigt som Danderyd har börjat sin säsong knackigt har tankarna gått runt hos oss alla. Vi har chans att nå våra drömmar om Europa. Åker vi ur måste någon ta ansvar och avgå.

Wollmars är ett division 6-lag som är den stora skrällen tillsammans med DSK enligt mediadrevet. Hur stor betydelse tror du den tolfte spelaren (publiken) har i ett sådant här viktigt möte?

- Det står mycket på spel i denna match och spelarna kommer säkert att vara nervösa inför matchen, därför är det extra viktigt att alla i publiken gör sitt jobb för att lyfta spelarna. 

I premiären mot Rydbo i Division 5 Norra så släpptes det ett antal s.k. bangers runt om, något som inte var populärt bland några. Hur resonerar Tifogruppen där inför Wollmars?

- Vi ser detta som en av våra stämningshöjare och kommer därför fortsätta med detta. Däremot har vi policy att aldrig använda dessa bangers under pågående spel. Innan match, vid mål och efter match kan dessa höras. 

Hur många räknar ni bli i klacken mot Wollmars?

- Svårt att säga, vår förhoppning är att runt 20-talet ställer sig i klacken. 

Har Blue Ultrazzzz någon officiell bar?

- Pga säkerheten, att den inte ska bli stormad innan matcher av andra Ultras, väljer vi att inte avslöja det.

Vad händer om DSK torskar kvartsfinalen?

- Eftersom vi har höga ambitioner och drömmar om Europa så kräver vi vinst, inget annat är acceptabelt.

Vad händer om DSK vinner kvartsfinalen?

- Vinner vi matchen kommer det att firas i närmaste omklädningsrum.

Hur slutar matchen?

- Jag tippar på 3-1 till Danderyd - hattrick av Idolen.

Pazza DSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar