måndag 25 februari 2013

Stockholm Cup Omgång 4: FC Stockholm – Danderyds SK


I nästa omgång i Stockholm Cup väntar alltså FC Stockholm som besegrade Los Copihues IF med 4-1 i helgen. Och det är inte vilket lag som helst det här… Om det var någon som var glad att få slippa Jerry Månsson i år, då han har lämnat Storskogen, får sig en obehaglig överraskning. Han spelar nämligen numera i FC Stockholm. Men det här mötet är betydligt intressantare än så… Man skulle kunna se FC Stockholm som en lightversion av Andrea Doria. Följande startelva hade FC Stockholm mot Los Copihues IF:

Start 11:a
Martin Karlsson
Försvar
Rickard Åberg
Elias Storm
Jimmy Sundqvist
Simon Pittuco
Mittfält
Joakim Moström
Gustaf Segerström
Fredrik Ingel
Patrik Engström
Anfall
Peter Dolk
Daniel Didrik

Då saknas ändå spelare som nyss nämnde Jerry Månsson, Klaba Henriksson och Daniel Hoch.
Men oavsett om dessa spelare finns med i en eventuell startelva, finns det på förhand en hel del intressanta matcher i matchen. Eller vad sägs om?

Kennie – Daniel Didrik
Om jag inte minns fel så sa Kennie att det var en av de absolut bästa spelarna han mött för två/tre år sedan när DSK spelade mot Blue Hill. ”Det är lite som att springa in i en vägg.” Blir nog ett betydligt jämnare möte den här gången. Didrik bör nog ha tappat något, medan Kennie har blivit bättre.

Hatten – Elias Storm
Upp till bevis för Hatten mot spelaren som har 46 matcher i FK Haugesund på CV:et. Elias Storm tillhör den gyllene generationen och bör således vara i utmärkt form.

Pinky – Fredrik Ingel
Gamla Viggan mot gamla Viggan. Enligt FC Stockholms hemsida, blev Fredrik Ingel utsedd till deras bäste spelare förra säsongen. Pinky har sett oerhört stark ut på försäsongen och kan mycket väl vara på väg mot sin bästa säsong.

Fascinista – Fascinista
Han för endast en kamp mot sig själv. Levererar Fascinista, då vinner DSK matchen. Ingen i FC Stockholm är ens i närheten av hans högsta nivå.

Preliminärt kommer matchen spelas torsdagen den 7 mars på Stadshagen.

Pazza DSK

fredag 22 februari 2013

Äntligen Fredag

När Milan för något år sedan var ute efter ett riktigt stort namn myntade de benämningen Mister X för att på så sätt inte avslöja för mycket. Namn som Fabregas, Kaka och Schweinsteiger florerade i pressen och Galliani sa flertalet gånger att ett stort namn snart var klart för Milan. Det hela slutade med en värvning av Nocerino. Han visade sig dock vara ungefär precis det Milan behövde då, men det blev ändå en rätt rolig grej. Kort och gott, mycket snack för att få in skit.
Hur många trodde seriöst att Kaka var på gång nu under januarifönstret? Galliani åkte väl dit med ett förslag på avbetalningsplan.

Och detta för oss oundvikligen in på DSK. För vi gillar det här snacket om stora värvningar, som slutar med ingenting eller en brunkare från fjällen. *ler*
Nej skämt åsido. Larsson är en fruktansvärd kompetent fotbollsspelare, men som vanligt försvinner dessa lika fort som de kommer in. Men vad har vi annars fått in? Typ Anja… Ja, vad ska jag säga om Anja…  Han är något av mittfältets motsvarighet till Bergstaca. Fullständigt briljant ena stunden, hjärnsläpp nästa. Vem har inte reagerat på några av hans aktioner på planen med: ”Jävlar! Klasse! För bra för DSK” för att i nästa andetag säga: ”Haha, va fan håller han på med…” när han slår en indianare.
Men annars är det inte mycket nytt i DSK de senaste åren, om vi så klart bortser från spelare som kommer från de egna leden.
Vad kan vi då vänta oss i år? Blir det några nyförvärv överhuvudtaget? Vem blir årets Mister X? Axel, Jocke… eller rent av Anja igen?
Kvalitén på provspelare i år har varit väldigt hög och det kommer att bli intressant att se vad som händer till säsongstart. Ni behöver inte vara oroliga. Vi kommer att ha ett antal omröstningar under försäsongen…

*****

Match i Stockholm Cup mot Stockan klockan 14 på söndag. Kul! Dessutom garanterar Skyttans konstgräs en spelbar plan. Förutsättningarna är således optimala för att vara slutet i av februari.

*****

Notiser:

- Fille L är tydligen enligt honom själv aktuell för match men han blev inte uttagen. Bra så!
- Hatten har en jävligt vass axel.
- Magath har jag inte sett på mer än två dagar. Gött så… Det får gärna förbli så.
- Det ryktas om att Danderydsvallen ska döpas om till Magaths Arena.
- Frosten är nära comeback.
- Thelin gör (typ?) comeback på söndag! Härligt!
- Falken fick abstinens och tränar för fullt igen.
- Kirre höll Division 3-klass på träningen igår. *Fniss*

*****

Är det någon av er som någonsin har funderat på varför det är så många som håller på ett lag från ett annat land och stad som de antagligen aldrig har varit i och hur patetiskt det egentligen är? Nej, inte det? Antagligen för att ni själva håller på ett lag från ett land och stad som ni aldrig har varit i.
Följande klipp kanske får er att förstå vad jag menar. Be Klassespielers!



Pazza DSK

fredag 8 februari 2013

Äntligen Fredag?

Idag:
12.06 Magath (sms): Snacka om vinn-vinn situation. Jag är på jobbet och har tråkigt, sätter då på hårdrock på högsta volym, rensar skallen. Tänker på kvällen när jag ska få rensa din skalle, blir på bra humör. Alla vinner
12.25 Dangda (sms): Du kan dra åt helvete…

12.26 Magath (samtal): HAHAHAHAHA…
12.26 Dangda (samtal): Vad vill du?
12.27 Magath (samtal): När du skriver så får du mig bara på ännu bättre humör…

Det är alltså den här skiten man måste stå ut med efter alla dessa år i klubben, även om det inte bör vara något nytt för någon vid det här laget. Det är den här skiten som Magath går igång på. Se andra plågas, det är balsam för hans själ. Personligen trodde jag att vi skulle slippa Magath efter den mediokra hösten. *Fniss*

Men allt är ju naturligtvis inte skit trots slasket, trots ospelbara planer… trots Magath.
I slutändan är det ju otroligt skönt att vara igång igen. Det underlättar naturligtvis att det endast är drygt två veckor kvar till första tävlingsmatchen och derbyt. Om allt går enligt planerna möter vi Stocksund den 23 februari på Stockhagen. En seger är ett måste… eftersom vi inte har bokat in speciellt många träningsmatcher. Jag gillar arrogansen – förhoppningsvis får Stockan känna på den med.

Det har under dessa två första veckor testats styrka, snabbhet, uthållighet och spänst och testerna gick för min del rätt dåligt bortsett från beep-testet. Tydligen är jag långsammast i hela DSK de första tio metrarna. Å andra sidan kan jag lika gärna stå stilla eller lunka fram när jag levererar drömmacka efter drömmacka till Fascinista. Det har ju funkat tidigare år. *Ler*

Ikväll ska det återigen trillas boll och avslutas med den beryktade Wise-timmen, också något som i grund och botten är ett Magath-påhitt. Den som kommer ner får kanske äran att vara med och med det få sin helg förstörd. Underbart! Väl mött!

Annat roligt att berätta:
Jacob Glasberg spelar från start i Djurgården mot Örebro i eftermiddag klockan 16.45 alltså. Många U21-spelare är med förvisso, men det är ändå starkt av en 17-åring som fick rådet: ”Har du tänkt på att…” av Frosten för bara tre år sedan.

Ses vid Mörbyskolan klockan 18.00 ikväll!

Be Champions!

 

Signerat Dangda

Pazza DSK