fredag 22 november 2013

EXTRA! Djursholm tar över Andrea Dorias plats i Division 4?

Jag hörde till dem som faktiskt beundrade Andrea Dorias projekt, även om det inte var något man skyltade med direkt. Antagligen för att gillar Hussfelt. Men om det är något som kan rasera bilden av ett fotbollsprojekt är det ett telefonsamtal en torsdagskväll där klubben i fråga nämns ha samröre med Djursholm United. Jag har dessvärre fått följa detta evighetsprojekt på nära håll.
Allt ifrån Café Operas "glansdagar" till deras allsvenska Division 4-projekt i mitten av 2000-talet som slutade i Division 6. "Konstigt nog" har ingenting i slutändan mynnat ut i succé.

Det är än så länge inte mer än ett rykte, men dessvärre kommer ryktet från en väldigt trovärdig källa.
Efter att Enebybergs medlemmar (tack och lov) röstat ned förslaget att Djursholm United FC Djursholm Est 1991 Cafe Opera all over again skulle ta över Enebybergs plats i Division 4 Norra, trodde nog de flesta att Djursholms storslagna planer var lagda på is. Ja, i länken ovan står det ju t.o.m. att Djursholm spelar i Division 7 år 2014.

Men icke! Inte bara har Andrea Doria valt att hålla sina senaste provträningar på Djursholms IP, utan nu har även det otroliga fast helt logiska ryktet dykt upp: Andrea Doria och Djursholm blir ett och antagligen kommer de att heta något med Djursholm.
Det som tydligen ska vara klart är att Andrea Doria kommer att spela sina hemmamatcher på Djursholms IP nästa år. Alltså laget som var så oerhört stolta över att spela på sin hemmaplan i Skarpnäck... Vår borg bla bla bla... flyttar till andra sidan stan. Framförallt kommer det att glädja alla andra lag i Division 4 MELLERSTA.

I skrivande stund ligger dessutom Andrea Dorias hemsida nere.

Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen noga, men vi på redaktionen kan ju redan nu uttrycka vad vi tycker om detta rykte:

Det som började med "Andrea Doria - Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den vackra italienska fotbollen." slutar med...
"Andrea Doria - Ett fotbollslag i Sverige som hedrar den moderna fotbollen där allt kan köpas för pengar?"

Snälla låt det inte vara sant.

Pazza DSK

onsdag 20 november 2013

Från division 6 till allsvenskan för Medjed?

Falkenberg jagar spelare med ljus och lykta inför den allsvenska sejouren, och en som varit och provtränat ett par veckor är Göran Medjed från Örnia.
Det är förvisso antagligen långt ifrån kontraktsskrivning, men blir övergången verklighet går Medjed från division 6 till allsvenskan, vilket måste vara unikt.
Den 27-årige anfallaren har dock spelat på högre nivå tidigare, bland annat i HBK, Laholm och Snöstorp Nyhem. Han gjorde i år 33 mål på 14 matcher i Örnia.

Källa: Hallandsposten.se

Pazza DSK

torsdag 14 november 2013

DSK i dödens serie

Det blir ett tungt men oerhört roligt 2014. Det kan vi konstatera sedan ett förslag på serieindelning har presenterats. Och kom ihåg: I fyran prioriterar man fotbollen för jobbet.



Pazza DSK

fredag 8 november 2013

...och Kista som trodde att de skulle slippa DSK

Senaste Offside bjuder på rätt underhållande läsning. En oändligt lång artikel om Kista Galaxy, där de inleder med vår hemmamatch mot dem. Här följer själva slutklämmen...



Pazza DSK

tisdag 5 november 2013

EXTRA! DSK tillbaka i finrummet i fyran


Moggi: ”Jag var aldrig orolig”

Igår kom bomben. DSK är klara för Division 4. SOM FYRA I TABELLEN!

Allvarligt, kan det bli mer italienskt?!

Varför åka till Ärvinge och behöva kämpa som ett svin? Varför tjafsa med Bojan?
Om vi sedan förtjänar detta, det är ju en annan fråga. Men det är inget vi kommer att gå in detaljerat på. Vi har vunnit mot många av favoritlagen, men vi har också lyckats med bedriften att torska båda matcherna mot bottenlaget Turkiska.

Klasse.

Facts: Magath fick sin revansch förra året som coach. Återupprättelsen var ett faktum när han tillsammans med Giganten tog DSK till sin bästa tabellplacering på flera år. Vi slutade trea, men det räckte inte för uppflyttning då.

Inför året så valde DSK att sparka Magath, anledningen skall ha varit för de sportsliga resultaten och att vi inte spelade underhållande.

Bergkvist kom in, och med det en succétränare. Resultatet talar för sig självt: Sämre än Magath men uppflyttning till Division 4. Bedöm själva, enligt mig är det en fullständigt genialisk taktiskt coachning.

Om sedan Moggi har ett finger med i spelet låter vi vara osagt. Men någon hörde tydligen på avslutningen att han hade myntat orden: ”Jag är aldrig orolig gubbar, detta löser sig..he he he”.

VIGGAN!
ENEBYBERG!
TÄBY CITY!


Vilken drömliga.

KOM IGEN SNÖ, KOM IGEN FÖRSÄSONG. SÄTT IGÅNG!?

Vem ringer Anja förresten?

Pazza DSK