tisdag 30 september 2014

Äntligen Cupfinal



Vilja
Glädje
Passion

En fruktansvärd morgon på en finsk färja i april så kom vi fram till ”HUR:et” (som man säger på konferensspråk). HUR ska vi ta oss till final?

Kvällen innan hade inletts med lite teambuilding i konferensrummet. Efter en brasiliansk buffé tog man sig så vidare till den ökända klubben Etagé och efter en trevlig natt tackade vissa för sig, medan några tappra själar avslutade natten på Club Seven. Och gudarna ska veta att det inte var någon självklarhet att man skulle delta på mötet dagen efter. Men det var där och då de ovanstående ledorden för säsongen växte fram.

Viljan att åka på finlandskryssning. Glädjen över att få tillbringa kvällen på Etagé och Passionen som man visar genom att tvinga sig upp morgonen efter. Uttryck man uppenbarligen kan och i DSKs fall ville och har applicerat på fotbollen under säsongen som varit.

Säsongen började med att DSK utmanade Viggans rekord från 2008 i antalet inledande förluster. Man nådde inte hela vägen fram till Viggans sju, men hamnade i sammanhanget på klart godkända fem. Därefter påbörjades vandringen uppåt.

DSK har legat sist i Division 4 Norra från omgång 1 till 13 och under nedflyttningsstrecket t.o.m. omgång 19. Man säkrar kontraktet i omgång 21 av 22.

I Stockholm Cup har man tagit sig vidare via TRE straffläggningar. Mot Norrtull i sextondelsfinal låg man under med 0-2 i halvtid, men vände till seger med 3-2. I kvartsfinalen mot Högalid stod det 2-0 till Högalid i 77 minuten och man tog matchen till straffar i sista minuten. Och i semifinalen mot Karlberg stod man emot en enorm forcering sista 30 minuter.

Jag citarer från ”OM PAZZA DSK”:

”DSK: Den ständiga kampen

DSK, ett fotbollslag i Sverige som hedrar den svenska brunkarfotbollen som spelas i de lägre divisionerna.”

2014 har inte varit något undantag från dessa väl valda ord. Il Grande Finale äger rum på Kristinebergs IP klockan 19.30 imorgon kväll. Vad passar då bättre än ytterligare en utmaning vi inte ska klara av? Vi välkomnar Nacka in i grisstallet.

Pazza DSK

måndag 29 september 2014

Real Riala live från Sthlm Cup-finalen?

"Vi har inte klart med sändningsrättigheterna än" säger DSKs players manager Daniel Kreuzband till Pazzadsk.com.

Än så länge är det inte klart hur vi kommer att sända från onsdagens Stockholm Cup-final mellan Danderyd och Nacka. Men vi har alternativ.

Den tidigare så uppskattade podden "Real Riala" har under årets lopp bjudit in såväl mirakeltränaren Spalletti liksom DSKs mittfältslibero Panchina till rörande samtal. Vad vi erfar så håller man på att diskutera om Mino Riala kommer vara vår man på plats på lördag. Dock så är detta ännu obekräftade uppgifter då Riala sägs vilja fokusera all sin kraft på att få Panchina i så bra form som möjligt inför onsdag. (Riala är Panchinas agent. Red anm.)

Mer info följer.

Pazza DSK

måndag 15 september 2014

Den nya kungen af Stockholm döps 2014-10-01 kl 19.30

Välkommen på dop den 1 oktober kl 19.30 på Kristinebergs IP.
Den nya kungen kommer att heta DSK.

Finskt fika kommer ske direkt efter dopet inne i stan för de som vill träffa kung(arna).

Pazza DSK

lördag 6 september 2014

Il derby della communale - Cupgiganterna mot serieledarna

Läste på Facebook att Teden är i Prag. Vi är många som är glada över att slippa honom på Vallen idag.

Idag är det kommunderby, på Danderydsvallen. Det är en fin tid att vara DSKare nu.

1 oktober så är det dags för DSKs viktigaste match i historien, den mellan serieledaren i Division 2 Norra, Nacka FF, och bottengiganten Danderyds SK. Det är final i den allra ädlaste av cuper i Stockholm. Båda lagen är direktkvalificerade till Svenska cupen nästa år, nu är det bara cashen det handlar om. Cash is king, winning is a bonus.

Vad kan då passa bättre än att träningsspela mot en annan serieledare, Enebybergs IF?

Syns därnere kl 14.00. Ska inte ge de lila nåt mer gratis i media, lokalblaskan gullar tillräckligt med dem (vuxen-smiley).

Pazza DSK